katina Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Ποιο πρόγραμμα υπάρχει που να καθαρίζει και να κάνει πιο γρήγορο τον υπολογιστή?? Ο υπολογιστής μου είναι 2 ετών και δεν τον έχω κάνει τπτ αλλά βλέπω ότι σιγά σιγά αρχίζει και αργεί! Μήπως τρέχει πολλά προγράμματα συγχρόνως; Πως μπορώ να το ελέγξω; ευχαριστώ
alex2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Το ποια προγράμματα τρέχουν κατά την εκκίνηση μπορείς να το δεις στο startup. Επίσης ρίξε μία ματιά στα services και απενεργοποίησε ότι δεν χρειάζεσαι (αν ξέρεις τι κάνεις). Για startup αλλά και για registry cleaner προτείνω την δωρεάν λύση του CCleaner .Με το CCleaner μπορείς να καθαρίσεις τα προσωρινά αρχεία από τα Windows αλλά και από πολλές εφαρμογές που έχεις εγκατεστημένες.Κάντο και αυτό. Επίσης κάνε και κανένα defragment στον δίσκο σου.
Loser Geek Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δυστυχως υπαρχει ενα φαινομενο που λεγεται bit rot (βλ. Wikipedia) που δεν ειναι παρα η αυξηση εντροπιας μεσα στο συστημα... ολοι ξερουμε οτι η εντροπια ουτε σταματαει ουτε αντιστρεφεται, οποτε οταν αυξηθει στο απροχωρητο, μονη λυση ειναι backup και φορματ
liopyr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Πολύ καλή εφαρμογή για τέτοιες περιπτώσεις είναι το tuneup utilities, αλλά δεν είναι δωρεάν.
G_Zisis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μπορείς να δοκιμάσεις και format. Πολλά άτομα μόλις αρχίσει να αργεί το PC τους κάνουν κατευθείαν format.Εγώ δεν είμαι αυτής της άποψης.Μπορείς με διάφορα προγραμματάκια να "καθαρίσεις" τη registry να αδειάσεις λίγο το σκληρό δίσκο και να χειρίζεσαι καλύτερα το PC.Προσωπικά θεωρώ το format χρειάζεται μόνο αν κολλήσει εντελώς το λειτουργικό ή δεν κάνει καν boot.
katina Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Το ποια προγράμματα τρέχουν κατά την εκκίνηση μπορείς να το δεις στο startup.Επίσης ρίξε μία ματιά στα services και απενεργοποίησε ότι δεν χρειάζεσαι (αν ξέρεις τι κάνεις). Για startup αλλά και για registry cleaner προτείνω την δωρεάν λύση του CCleaner .Με το CCleaner μπορείς να καθαρίσεις τα προσωρινά αρχεία από τα Windows αλλά και από πολλές εφαρμογές που έχεις εγκατεστημένες.Κάντο και αυτό. Επίσης κάνε και κανένα defragment στον δίσκο σου. Thanks παιδιά! alex2005 πως γίνονται αυτά που λες? Startup?? Defragment πως κάνω ? Τhanks ξανά! Δεν το κατέχω και πολύ το άθλημα όπως βλέπεις!
alex2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Για Startup:O ένας τρόπος είναι να το κάνεις μέσα από το CCleaner (Tools->Startup). Και ο άλλος τρόπος είναι να πας start->run->msconfig και μετά στην καρτέλα startup. Για Defragment: Κάνεις δεξί κλίκ στον δίσκο σου -> Tools -> Defragment Τα services ξέχνα τα καθώς βλέπω πως δεν το κατέχεις το άθλημα Πάντως αυτό που λένε τα παιδιά είναι αλήθεια....μόνο με format θα επανέλθει το σύστημα στις αρχικές ταχύτητες...όλα τα υπόλοιπα είναι απλά βελτιώσεις.
jtsc21 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 δοκιμασε το CCleaner που ειναι πολυ καλο καθαριζει τη registry . ακομα εχει και καποιες επιλογες για να βλεπεις ποια προγραμματα ξεκινουν στην εκκινηση.
parisb Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Εγω το εχω δει πολλες φορες σε φιλους μου (το φαινομενο αυτο). Τους περναω τα win και μετα απο κανενα μηνα το pc τους σερνεται. Απ'οτι εχω καταλαβει βαζουν-βγαζουν οτι προγραμμα περναει απο τα χερια τους, οτι να'ναι shareware, freeware, καμια 10αρια coctail firewall-anti trojan- anti ad- antivirus και μοιραια το pc φορτωνει αχρηστα dll. registry entries, startup bullshit... Οταν το πψ φτασει σε αυτο το σημειο υπαρχουν δυο λυσεις: 1)ccleaner, ad-aware, spybot s&d, antivirus, defragment. Λογικα το pc Θα επιταχυνει. Πολλες φορες το πραγμα δε στρωνει με τπτ και παμε σε 2)format.
opts Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Τα windows πάντα φτάνουν σ'αυτό το σημείο αν έχεις ένα set OS και αρχίζεις και χώνεις μέσα Το uninstall των προγραμμάτων πάντα αφήνει κάποια πράγματα μέσα είτε registry entries είτε shared dlls, είτε services Το μοναδικό σύστημα που προτείνω σ'αυτή την περίπτωση είναι 2 Windows OS installaρισμένα σε 2 partitions. Το "καλό" και το "πρόχειρο" Στο πρόχειρο ρίχνεις παιχνίδια και διάφορα για testing στο καλό μόνο τα standard προγράμματα και αποφεύγεις να βάζεις καινούργια Μπορείς βέβαια και δοκιμάσεις και κάποια λύση virtual machine που σου λύνει τα χέρια ειδικότερα με τα test προγραμμάτων
Susi Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 να ρι3ω και γω μια γνωμη στο "τραπεζι". Error Repair Professional
mavlamemos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 ενα αλλο το οποιο δεν ειναι freeware αλλα ειναι πολυ καλα ειναι και το system mechanic
gagarin Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Συμφωνω με το TuneUP Utilities το κακο ειναι οτι δεν ειναι δωρεαν Για το θεμα φορματ που λενε μερικοι φιλοι ειμαι ακομα πιο συμφωνος αλλα καλο θα ειναι να κανεις το εξης...Format-εγκατασταση τους drivers κ τα βασικα προγραμματα που εχεις παντα στον υπολογιστη...(μην κολλας στις εκδοσεις του τυπου εχω την 2.0.0.14 κ βγηκε η 2.0.0.14a---ΕΚΤΟΣ Κ ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΟΡΕΡΑ bugs) μετα ολα αυτα σε ενα image (βλεπε ACRONIS TRUE IMAGE) κ καθε φορα που θα βλεπεις το συστημα σου να κρεμαει φορματ κ φορτωμα την εικονας που εχεις φτιαξει κ εισαι ετοιμος(δεν εχεις την ταλαιπωρια του ξανα install ΟΟΛΛΑ αυτα τα προγραμματα κλπ κλπ)... Αυτα απο μενα... Ελπιζω να βοηθησα.
vagsai Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 +1 Για το tuneUP utilities, το οποίο ναι δεν είναι δωρεάν αλλά, έχει trial 30 μέρες και μπορεί να βοηθήσει αρκετά σε έναν υπολογιστή που δεν έχει κάνει format 2 χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.