ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 επειδη εχω κουφαθει με μερικα που ακουω να συμβαινουν τελευταια, εσας ποια ειναι η εμπειρια σας (στην ελλαδα)? ειδικα στο θεμα στεγη, πού ακουτε να μενουν τα νεα ζευγαρια? ποιος μπαινει στη διαδικασια στεγαστικου δανειου, ο συζυγος, η συζυγος, απο κοινου? ή εχει ετοιμο σπιτι ο ενας απ΄τους δυο πριν το γαμο, και αν ναι, με ποιου τη βοηθεια?
Chrisxxx Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Nομιζω οτι κλασικα μπαινει στη μεση η Ελληνικη οικογενεια και βοηθαει οπως μπορει (μερικες φορες γινεται βεβαια απιστευτα ενοχλητικη...). Φανταζομαι οτι ενα στεγαστικο θα το παρουν απο κοινου αλλά συνηθως λογω του μεγαλου ποσοστου ιδιοκατοικησης όλο και καποιος εχει μια τρυπα να χωθουν...
TNT1982 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 πες τι εχεις στο ονομα σου και θα σου πω αν ισχυει.
nikos_e34 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 εγω εχω προικα 14 στρεματα χωραφια και σπιτι σε χωριο κοντα στη λαμια που μετα τον καποδιστρια κοντευει να γινει πολη ενα φιατακι εχω ενα φορτηγο και αδεια ΔΧ απο κοινου με τον αδερφο μου 9 κοτες 4 κατσικες 45 δεντρα ελιες 2 αμπελια ενα τρακτερ ΖΕΤΟΡ που εχει να παρει μπροστα απο το 1996 κανω για γαμπρος?
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 δεκτες ΜΟΝΟ σοβαρες προτασεις, απολυτη εχεμυθεια, δεκτα και πμ το περιμενα οτι θα παρεξηγηθει το θεμα ... αλλα πραγματικα νομιζω πως θα ειχε ενδιαφερον να δουμε τι γινεται σημερα ...
DrLo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Από όσο ξέρω η προίκα ήταν ειδικός τύπος δωρεάς που γινόταν επίσημα μέχρι τις αρχές του 80. Νομίζω ως επίσημη/ανεξάρτητη συμβολαιογραφική πράξη καταργήθηκε την πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ όταν άλλαξαν μερικές διατάξεις οικογενειακού δικαίου (πχ αποποινικοποιήθηκε η μοιχεία)
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 ναι μετα το ειπαν γονικη παροχη ... στην ουσια τί γινεται ομως?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Από όσο ξέρω η προίκα ήταν ειδικός τύπος δωρεάς που γινόταν επίσημα μέχρι τις αρχές του 80. Νομίζω ως επίσημη/ανεξάρτητη συμβολαιογραφική πράξη καταργήθηκε την πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ όταν άλλαξαν μερικές διατάξεις οικογενειακού δικαίου (πχ αποποινικοποιήθηκε η μοιχεία) Όντως, η προίκα καταργήθηκε επίσημα το 1982 με την αλλαγή του Οικογενειακού Δικαίου. Τότε εισήχθη και ο θεσμός του πολιτικού γάμου, του συναινετικού διαζυγίου αλλά και καταργήθηκε ο διαχωρισμός μεταξύ παιδιών γενημμένων εντός γάμου και εξώγαμων παιδιών. ναι μετα το ειπαν γονικη παροχη ... στην ουσια τί γινεται ομως? Τελείως άλλο πράγμα η γονική παροχή, μην τα μπερδεύεις αυτά τα δύο. Η γονική παροχή που υπήρχε κι όταν υπήρχε η προίκα είναι, στην ουσία, μία ιδιότυπη δωρεά από γονείς σε παιδιά. Η προίκα ΗΤΑΝ νομική υποχρέωση της νύφης. Στην πράξη τι θες να γίνεται; Όταν ένα ζευγάρι παντρεύεται, συνήθως έχει την οικονομική στήριξη των εκατέρωθεν οικογενειών - στο μέτρο που αυτές μπορούν.
axaxouxas Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν μας ειπες ομως .... Γιατι ΡΩΤΑΣ ? Μηπως φοβασαι μην σε ''ριξει'' ο γαμπρος ? η Θες να ''ριξεις'' τον γαμπρο ? Τεσπα περα απο την πλακα εγω πιστευω πως τα ζευγαρια οτι κανουν θα πρεπει να το κανουν απο κοινου .... ιδιες υποχρεωσεις και ευθυνες διαφορετικα τι νοημα εχει ο γαμος ? (καλα δεν ειμαστε κι ελευθεροι ?) Οι προικες οδηγουν σε ''πονηρες'' καταστασεις κι εννιοτε τρομακτικες Εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει η προικα αλλα το ''ΑΙΣΘΗΜΑ''
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Τελείως άλλο πράγμα η γονική παροχή, μην τα μπερδεύεις αυτά τα δύο. Η γονική παροχή που υπήρχε κι όταν υπήρχε η προίκα είναι, στην ουσία, μία ιδιότυπη δωρεά από γονείς σε παιδιά. Η προίκα ΗΤΑΝ νομική υποχρέωση της νύφης. ειρωνικα το ειπα, επειδη στα μερη που ηταν υποχρεωση της νυφης, οταν αλλαξε ο νομος δεν αλλαξε τπτ και παλι η νυφη παιρνει ο,τι ειναι να παρει αλλα δε λεγεται πια προικα. ο λογος που ρωτω ειναι χμμμμ μαλλον αναποδος απ΄οτι μπορει να φανταζεται κανεις. ολο και περισσοτερες γυναικες απο 30 και πανω εχουν τη διαθεση να φτιαξουν ενα σπιτι δικο τους, χωρις να ειναι παντρεμενες, τεσπα ξεφευγοντας απ΄την χαρουμενη εικονα της οικογενειας αλλα Kellogs πρωϊνα ... και σπανε τα μουτρα τους πανω στην καθετη αρνηση των γονιων να τις αφησουν να πανε να μεινουν στο σπιτι που υπαρχει και ειναι ετοιμο για εκεινες, γιατι ''εκει θα πας μονο παντρεμενη με τον αντρα σου'' !!! το βρισκω τραγικο και σχιζοφρενικο μαζι. δηλαδη πειτε μου εσεις αν ειναι λογικο!
Ather Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 ... Το οποίο σημαίνει ότι σκέφτεται κάποιος τα χρήματα παραπάνω από τη δική του αξιοπρέπεια, αφού αν ήθελε να έχει την ανεξαρτησία του θα μπορούσε να νοικιάσει ένα σπίτι και να ζει χωριστά (αυτό δεν είναι το πρόβλημα; ) Εξαιρούνται η μη έχοντες (χρήματα).
The_Judas Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 ο λογος που ρωτω ειναι χμμμμ μαλλον αναποδος απ΄οτι μπορει να φανταζεται κανεις. ολο και περισσοτερες γυναικες απο 30 και πανω εχουν τη διαθεση να φτιαξουν ενα σπιτι δικο τους, χωρις να ειναι παντρεμενες, τεσπα ξεφευγοντας απ΄την χαρουμενη εικονα της οικογενειας αλλα Kellogs πρωϊνα ... και σπανε τα μουτρα τους πανω στην καθετη αρνηση των γονιων να τις αφησουν να πανε να μεινουν στο σπιτι που υπαρχει και ειναι ετοιμο για εκεινες, γιατι ''εκει θα πας μονο παντρεμενη με τον αντρα σου'' !!! το βρισκω τραγικο και σχιζοφρενικο μαζι. δηλαδη πειτε μου εσεις αν ειναι λογικο! Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς... οι γονείς δεν έχουν καμμία νομική υποχρεώση να αγοράζουν σπίτια στα παιδιά τους ανύπαντρα ή μη. Αν μια γυναίκα ή και άντρας θέλει να είναι ανεξάρτητος, νοικιάζει δικό του σπίτι και δεν ακούει κανέναν.
nikos_e34 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 δεσποινις συναδελφος (απ'οσο καταλαβα δεν ειστε παντρεμενη) αν φτασατε στα 30 και περιμενε να σας δωσουν το ΟΚ οι γονεις για να πατε να μετακομισετε μονη σας να το χαρακτηρισω ολιγον τι ΤΡΑΓΙΚΟ εαν ειναι το κτισμα στο ονομα σου και δεν παιζει μοιρασια με αδερφια γραψε τους γονεις σου εκει που δεν πιανει μελανι και πηγαινε να ζησεις μονη σου. σε καταλαβαινω ομως διοτι και οι δικοι μου γονεις τετοιες μλκιες ελεγαν για το σπιτι στο χωριο και να εμενα με τη γυναικα μου σε ενα διαμερισμα με τους γονεις και τον αδερφο μου..εκει να δεις ποσο τραγικος θα ημουν. φυσικα δεν τους ακουσα καθολου και ξεκινησα να μαζευω το σπιτακι οπου θα στεγαστω σε κανα χρονο και παραπανω. και ελευθερος να ημουν και να μην επαιζε σπιτι παλι θα επιανα δικο μου σπιτι εξω να μεινω διοτι κακα τα ψεματα γιατροι τελειωσαμε , στην ειδικοτητα παιρνουμε λεφτα σκ@$# αλλα φτανουν αν θες να μεινεις μονος
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 λοιπον, λοιπον οχι δεν αφορα εμενα αμεσα το θεμα (μπορει και να φτασει να με απασχολησει σε μερικα χρονια, οταν θα εχω μια μονιμη θεση και θα ξερω που θα μεινω), αλλα ετυχαν αρκετα περιστατικα στην πολη που μενω τωρα. τα σπιτια στα οποια αναφερομαι ειναι απ΄οσο εχω καταλαβει στο ονομα των κοριτσιων εξ΄αρχης - μή σας πω οτι μερικες κοπελλες πληρωνουν ακομα και δανεια γι΄αυτα! αυτο φυσικα δε σημαινει πως ειναι λογικο να περιμενει ο οποιοσδηποτε να του φτιαξουν σπιτι οι γονεις, ειμαι συμφωνη σ'αυτο. οταν ομως το σπιτι υπαρχει, απο επιλογη δικη τους, προοριζεται για το παιδι αυτο, το παιδι εχει πια μια μονιμη δουλεια και μια ηλικια>30 μου φαινεται τερατωδες το να μή θελουν να παει να ζησει μονο του πια εκει. αυτα για οσες (απο επαρχια κυριως) εχουν τετοιους γονεις-μαλαμα. δεν ανηκω σ΄αυτες (χιχι ευτυχως ή δυστυχως δεν εχω ακομα αποφασισει )
nikos_e34 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 καταλαβα και οι διο γονεις μου επαρχιωτες ειναι ,ειπαν μια σαχλαμαρα οτι καλα θα ειναι να μεινουμε σε ενα διαμερισμα 90 τμ εγω ,η γυναικα μου,ο μικρος αδερφος μου και οι γονεις μου ...μαλιστα...το καλο με μενα ειναι οτι το σπιτι στο χωριο με τα χωραφια ειναι στο ονομα το δικο μου και του αδερφου μου και ο αδερφος μου τα εκανε παραχωρηση με την προυποθεση να του παραχωρησω το διαμερισμα που μενουμε και οπως και εγινε. μπορει να γεννηθηκα και να μεγαλωσα αθηνα αλλα αυτη την πολη ποτε δεν την χωνεψα μη σου πω τη σιχαθηκα και παω στο χωριουδακι μου και ας με λενε οι ξυπνιοι αθηναιοι οτι ειμαι βλαχάντερ.τεσπα.απο οικογενεια σε οικογενεια ειναι διαφορετικα τα πραγματα απλως μοιραζομαι τη δικη μου εμπειρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.