Προς το περιεχόμενο

Καρτέλ στα online καταστήματα υπολογιστών - Αντιδράστε τώρα!

SMIRNOFF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 236
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτές οι αλλαγές τιμών έχουν να κάνουν με τον τιμοκατάλογο που δίνει ο προμηθευτής! Αν ο προμηθευτής έχει αποστείλει τιμοκατάλογο με ''νέες'' ανεβασμένες τότε και οι μεταπωλητές θα ανεβάσουν τιμή.

Τα καταστήματα δεν δουλεύουν έτσι απλά όπως νομίζετε.

Δημοσ.

Εγώ ξερω οτι κατά τις 5 το απόγευμα πήρα αυτήν:http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1164694&category=69977735&page=2&x=30&catalog=20 139 ευρώ και με το που γύρισα σπίτι έτυχε να κοιτάξω την τιμή της και είχε ακόμα 139.

Τώρα, αν έσκασε μύτη ο προμηθευτής πριν λίγο και στο Πλαίσιο και στο e-shop ταυτόχρονα, σόρρυ κιόλας, αλλά δεν το γνωρίζω...

Δημοσ.

Μου φαίνεται ότι το κάνανε μετοχές το θέμα. Θα κατεβαίνουμε για ψώνια στην σοφοκλέους πια. τι στουρνάρη και βλακείες.

Δημοσ.

Πουλάω το σύστημα της υπογραφής μου για 1000 ευρώ.

Το τραγικό της υπόθεσης;Είναι μεταχειρησμένο 20 μέρες,άλλα θα βγάλω καθαρό κέρδος 100+ ευρώ.

Πραγματικά,μου έρχονται στο μυαλό ιστορίες του πατέρα μου απο τη δεκαετία του '70,όπου τα αμάξια όχι μόνο δέν έχαναν την αξία τους με την πάροδο του χρόνου,άλλα έπαιζε να βγείς και (χοντρά) κερδισμένος απο την μεταπώλησή του!

Δημοσ.

revolution.jpg

...και σαν τί να κάνουμε δηλαδή...αποχή αγορών .......; :rolleyes:

Για αυτο παντα θα μας συμπεριφερονται σαν καθυστερημενους και θα μας εκμεταλευονται. ΕΙναι σκεπτικο αυτο που εχεις? Το ξερεις οτι υπαρχουν στην Αμερικη πελατες που εκαναν κατεγγελια για κατι αντιστοιχο που εκανε η ΑΤΙ με την nvidia και δικαιωθηκαν? Δυστυχως το 99% στην Ελλαδα εχει το σκεπτικο σου και μας μαμανε καθημερινως ολοι. Απο τον Αλογοσκουφη που κανει οτι του γουσταρει και ανεβοκατεβαζει τεκμηρια,συνταξεις μεχρι το περιπτερο στην γειτονια σου που πουλαει το νερο με 1 ευρο γιατι ετσι γουσταρει. Απο τους πρατηριουχους που πουλανε την βενζινη με 1 ευρο και ας εχει παει η τιμη του βαρελιου στον πατο,μεχρι το eshop και το πλαισιο που ανεβοκατεβαζουν τιμες ,γιατι ετσι τους συμφερει και κονομανε και γραφουν τον καταναλωτη στα π@π@ρια τους

Εγω προτεινω να μαζεψουμε υπογραφες και να κανουμε καταγγελια στο ΙΝΚΑ ή οποιο ειναι το αρμοδιο οργανο. Δεν θα κονομανε και αλλα λεφτα στην πλατη μας οι επιχειρηματιες

-----Προστέθηκε 11/11/2008 στις 10 : 46 : 23-----

παιδια μην ανχωνεσται τα πραγματα ειναι απλα.

ο κοσμος δεν εχει λεφτα να αγοραση, τα καταστηματα ακριβαινουν τις τιμες για να εχουν τα ιδια εσοδα ωστε να αντιπεξελθουν στα εξοδα,και αυτοι που εχουν ακομα λεφτα καλουνται να πληρωσουν παραπανω.

εμενα δεν με ξινιζη αυτο γιατι και μειωση τιμων να κανανε εγω προσωπικα δεν εχω να αγορασω pc.

lol. Τα πραγματα δεν ειναι απλα και προφανως εχεις αγνοια. Ο κοσμος μια χαρα αγοραζει(αμερικανικο καταλαναλωτικο προτυπο ftw). Το πλαισιο ειχε πολλα κομματια σε haf 932 και cosmos s και τα πουλουσε στην πραγματικη τιμη τους(119 και 180 ευρο). Οταν πουληθηκε το 90% των κομματιων ,τα απεσυραν και εβγαλαν αυτα που εχουν ξεμεινει στην αποθηκη τους και εκτοξευσαν την τιμη του cosmos στα 230 ευρο. Μαζι με το eshop συννενοουνται και ανεβοκατεβαζουν τιμες και κανουν οτι τους γουσταρει. Αν θελουν μπορουν να πανε τον core i7 920 στα 500 ευρο ,γιατι ετσι γουσταρουν

Δημοσ.

To καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι αποχή από την αγορά για ένα εξάμηνο.Μπορούμε;ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!Τι στο διάλο λαπάδες είμαστε και δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αναβάθμιση για 6 μήνες;Πρέπει να είσαι φλώρος για να μην έχεις την πειθαρχία να κάνεις κάτι τέτοιο.Το καλύτερο είναι αποχή από τώρα, αλλά και μερικούς μήνες αφού βγούν οι i7.Αν το τηρήσουμε θα τους δείτε να τα πουλάνε ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ σε 2 μηνάκους από την κυκλοφορία.ΕΜΠΡΟΣ στον αγώνα!

• Super Moderators
Δημοσ.

εδώ και καιρό υπήρχε αυτή η συμπεριφορά με τα 2 αυτά καταστήματα μόνο που οι τιμές έπεφταν συνέχεια...

τώρα βέβαια που ανεβαίνουν μας πείραξε :P

υπομονή και μην αγοράζετε πριν περάσει κάνας μήνας αφού βγουν οι Nehalem

Δημοσ.

ότι να 'ναι... (δεν απαντώ στον thresh) ποιος είπε ότι τις τιμές (δεν εννοώ στο +-5 ευρώ πχ) τις καθορίζουν τα καταστήματα?

τουλάχιστον το παλικάρι έχει μια ιδέα:

Αυτές οι αλλαγές τιμών έχουν να κάνουν με τον τιμοκατάλογο που δίνει ο προμηθευτής! Αν ο προμηθευτής έχει αποστείλει τιμοκατάλογο με ''νέες'' ανεβασμένες τότε και οι μεταπωλητές θα ανεβάσουν τιμή.

Τα καταστήματα δεν δουλεύουν έτσι απλά όπως νομίζετε.

το eshop και το πλαίσιο συμφώνησαν να ανεβάσουν ταυτόχρονα τις τιμές, ή μήπως ο κοινός προμηθευτής άλλαξε τον τιμοκατάλογο...άμα δεν καταλαβαίνουμε τα βασικά

αν θέλουμε να μπορούμε να πιέσουμε και να διαπραγματευτούμε ως καταναλωτές πρέπει να έχουμε και κάποια ιδέα για το πως δουλεύει η αγορά ρε παιδιά, όχι να λέμε ότι μας κατέβει στην τύχη

edit: sorry για το υφάκι έτσι αλλά καλό είναι να καταλάβουμε όλοι τι παίζει

Δημοσ.
ότι να 'ναι... (δεν απαντώ στον thresh) ποιος είπε ότι τις τιμές (δεν εννοώ στο +-5 ευρώ πχ) τις καθορίζουν τα καταστήματα?

τουλάχιστον το παλικάρι έχει μια ιδέα:

το eshop και το πλαίσιο συμφώνησαν να ανεβάσουν ταυτόχρονα τις τιμές, ή μήπως ο κοινός προμηθευτής άλλαξε τον τιμοκατάλογο...άμα δεν καταλαβαίνουμε τα βασικά

αν θέλουμε να μπορούμε να πιέσουμε και να διαπραγματευτούμε ως καταναλωτές πρέπει να έχουμε και κάποια ιδέα για το πως δουλεύει η αγορά ρε παιδιά, όχι να λέμε ότι μας κατέβει στην τύχη

edit: sorry για το υφάκι έτσι αλλά καλό είναι να καταλάβουμε όλοι τι παίζει

Ο προμηθευτης αλλαζει τιμες καθε 3 μερες? Εχω παρατηρησει οι τιμες να αλλαζουν και καθε 2 μερες και να ανεβοκατεβαινουν. Επισης το coolermaster cosmos s πωλειται αρκετα φθηνοτερα στο εξωτερικο απ'οταν στην αρχη της παραγωγης του. Δηλαδη πωλειται φθηνοτερα σε ολο τον κοσμο και ο προμηθευτης στην Ελλαδα αποφασισε μονος του να ανεβασει τις τιμες? ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΑ ΑΛΛΟΥ

Δημοσ.
Για αυτο παντα θα μας συμπεριφερονται σαν καθυστερημενους και θα μας εκμεταλευονται. ΕΙναι σκεπτικο αυτο που εχεις? Το ξερεις οτι υπαρχουν στην Αμερικη πελατες που εκαναν κατεγγελια για κατι αντιστοιχο που εκανε η ΑΤΙ με την nvidia και δικαιωθηκαν? Δυστυχως το 99% στην Ελλαδα εχει το σκεπτικο σου και μας μαμανε καθημερινως ολοι. Απο τον Αλογοσκουφη που κανει οτι του γουσταρει και ανεβοκατεβαζει τεκμηρια,συνταξεις μεχρι το περιπτερο στην γειτονια σου που πουλαει το νερο με 1 ευρο γιατι ετσι γουσταρει. Απο τους πρατηριουχους που πουλανε την βενζινη με 1 ευρο και ας εχει παει η τιμη του βαρελιου στον πατο,μεχρι το eshop και το πλαισιο που ανεβοκατεβαζουν τιμες ,γιατι ετσι τους συμφερει και κονομανε και γραφουν τον καταναλωτη στα π@π@ρια τους

Εγω προτεινω να μαζεψουμε υπογραφες και να κανουμε καταγγελια στο ΙΝΚΑ ή οποιο ειναι το αρμοδιο οργανο. Δεν θα κονομανε και αλλα λεφτα στην πλατη μας οι επιχειρηματιες

-----Προστέθηκε 11/11/2008 στις 10 : 46 : 23-----

lol. Τα πραγματα δεν ειναι απλα και προφανως εχεις αγνοια. Ο κοσμος μια χαρα αγοραζει(αμερικανικο καταλαναλωτικο προτυπο ftw). Το πλαισιο ειχε πολλα κομματια σε haf 932 και cosmos s και τα πουλουσε στην πραγματικη τιμη τους(119 και 180 ευρο). Οταν πουληθηκε το 90% των κομματιων ,τα απεσυραν και εβγαλαν αυτα που εχουν ξεμεινει στην αποθηκη τους και εκτοξευσαν την τιμη του cosmos στα 230 ευρο. Μαζι με το eshop συννενοουνται και ανεβοκατεβαζουν τιμες και κανουν οτι τους γουσταρει. Αν θελουν μπορουν να πανε τον core i7 920 στα 500 ευρο ,γιατι ετσι γουσταρουν

φιλε δεν εχω εγω αγνοια αλλα μαλλον εσυ με αυτα που ποσταρης.

εκτος αν εισαι οικονομολογος(βλεπε σχολια για τον αλογοσκουφη) καθως και manager

επιχειρησεων( βλεπε αναλυση eshop-plaisio).εγω εγραψα με απλα λογια αυτο που νιωθουν ολοι αυτοι που δεν ειναι γιαπηδες και που ηλικιακα εχουν ξεφυγει απο την οικονομικη στηριξη του μπαμπα. τωρα εαν εσυ εισαι ο σουπερ φραγκατος τυπος που δεν σε αγγιζη τιποτα και καμια ακριβεια γραφε για λογαριασμο σου και μην χρησιμοποιης εκφρασης του στυλ(Ο κοσμος μια χαρα αγοραζει).

φιλικα παντα.

Δημοσ.

Οταν μας λες ,οτι ο κοσμος δεν αγοραζει προιοντα και για αυτο τα βαζουν ακριβα για να παρουν αυτοι που εχουν,δειχνεις οτι δεν εχεις γνωση για το πως συμπεριφερεται η αγορα

Επειδη δεν ειμαστε οι σουπερ φραγκατοι τυποι πρεπει να ξεσηκωθουμε. Μας κοροιδευουν κανονικα στην μπανανια που ζουμε

Δημοσ.
Οταν μας λες ,οτι ο κοσμος δεν αγοραζει προιοντα και για αυτο τα βαζουν ακριβα για να παρουν αυτοι που εχουν,δειχνεις οτι δεν εχεις γνωση για το πως συμπεριφερεται η αγορα

Επειδη δεν ειμαστε οι σουπερ φραγκατοι τυποι πρεπει να ξεσηκωθουμε. Μας κοροιδευουν κανονικα στην μπανανια που ζουμε

συγνωμη φιλε μου αλλα πες μου την γνωση που εχεις εσυ και ξερεις πως συμπεριφερεται η αγορα για να μαθω και εγω και να μην λεω οτι να΄ναι.

Δημοσ.
συγνωμη φιλε μου αλλα πες μου την γνωση που εχεις εσυ και ξερεις πως συμπεριφερεται η αγορα για να μαθω και εγω και να μην λεω οτι να΄ναι.

Να σου εξηγησω τι ακριβως? Πρεπει να εισαι οικονομολογος για να καταλαβεις τι γινεται στην χωρα τουτη? Γιατι τα οι μεγαλες εταιριες με τα γαλατακια συμφωνησαν σε μια τιμη? Για το συμφερον το δικο μας ή το δικο τους? Μηπως και εκει εφταιγε καποιος αλλος? Με τα πρατηρια τι γινεται?

Στα plaisio και στο e-shop γινεται ακριβως το ιδιο. Συμφωνουν και ανεβοκατεβαζουν τις τιμες αναλογα με την ζητηση,με το stock των προιοντων κ.τ.λ. Οπως ειπα και προηγουμενως εχει τυχει να αλλαξουν τιμες ανα 2 μερες στα ιδια προιοντα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...