jimarass Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δεν έχει δωθεί απάντηση ακόμα στο ερωτημά σου.Yποθέτω πάντως πως πραγματικά είναι τόσο απασχολημένος με το να σπέρνει πολέμους, λιμούς και φυσικές καταστροφές ανα την υφήλιο που δεν θα είχε χρόνο (όπου χρονος=δις. γήινα έτη φαντάσου...) να ασχοληθεί και με κάτι τέτοιο... Το τι θα γίνει πάντως αν μια ασταμάτητη δύναμη πέσει πάνω σε έναν αμετακίνητο τοίχο δώθηκε όταν ο Vin Diesel έριξε γροθιά στον εαυτό του Καλά, join Praetorian που την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια , μετά το τελευταίο post. Ακόμα διαβάζει για να απαντήσει για τη μοναδικότητα του dna!
Moderators Praetorian Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Καλά, join Praetorian που την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια , μετά το τελευταίο post.Ακόμα διαβάζει για να απαντήσει για τη μοναδικότητα του dna! Διορθώνω: Praetorian != Praetorianos , και δεν συμμετείχα στη συζήτηση.
jimarass Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 ΝΑΙ Praetorianos ήθελα να πω!!! Απλά κάποιοι μάθανε φυσική και μαθηματικά και νομίζουν πως πιάσανε τον παπά από τα αρχ%^δια. Κοροιδεύουν και γίνονται και επιθετικοί μερικές φορές (δεν εννοώ τον Praetoriano).
Timour21 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Απλά κάποιοι μάθανε φυσική και μαθηματικά και νομίζουν πως πιάσανε τον παπά από τα αρχ%^δια. Κοροιδεύουν και γίνονται και επιθετικοί μερικές φορές (δεν εννοώ τον Praetoriano). Ποιον εννοείς? Μίλα ανοιχτά δεν είναι ντροπή....
MiltoZ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Πολύ σκάλωμα ρε παιδάκι μου με τον θεό. Δηλαδή αφού όλοι λέμε ότι δεν υπάρχει και είναι δημιούργημα του ανθρώπου γιατί ασχολούμαστε ακόμα μαζί του? Και δεν αναφέρομαι φυσικά στις θρησκείες. Δηλαδή θα πρέπει να είναι άσπρο μαύρο, ή θεός όπως τον έχουμε ορίσει ή τα πάντα ύλη όπως πάλι την έχουμε ορίσει? Τόσο απόλυτοι είσαστε ότι αποκλείεται να υπάρχει κάτι άλλο που δεν έχουμε ακόμα ορίσει γιατί ίσως δεν μπορούμε, κάτι που δεν καλύπτεται από τις φυσικές επιστήμες του ανθρώπου? Λες και η ανθρωπότητα δεν έκανε ποτέ λάθος εκτιμήσεις...
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Ύστερα από τόσες σελίδες το θέμα πρέπει να μετονομαστεί σε "πρέπει να πιστεύετε στην εξέλιξη των ειδών και όποιος δεν πιστεύει μην τολμήσει και ποστάρει". Ανοίγετε πάντως κάτι θέματα σε τεχνολογικά forum... Α και τώρα που πλησιάζει το Πάσχα ας ανοίξει κανείς το θέμα για το Άγιο Φως.
Praetorianos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Ωστόσο , άλλο εγώ και άλλο εσύ. Άλλο, όχι με την ένοια ότι εσύ είσαι άσπρο και εγώ μαύρο, αλλά με την έννοια της ολότητας. Αλλά ακόμα και τότε, ενώ υπάρχει φυσική εξήγηση για το συνειδητό, δεν θα υπάρχει εξήγηση για τη μοναδικότητα. Δηλαδή ενώ η φύση έχει ενσωματωμένη στος νόμους της τη δυνατότητα για δημιουργία μοναδικού συνειδητού, ακόμα δεν έχουμε βρει ποιος μηχανισμός αποτελεί την πηγή της μοναδικότητας. Στο συγκεκριμένο ποστ δεν μπορώ να σε ακολουθήσω σε πολλά σημεία (δεν ειρωνεύομαι). Ωστόσο αν κατάλαβα καλά τι εννοείς εγώ την μοναδικότητα την αποδίδω στο γεγονός ότι αλλιώς μπορεί να σκεφτεί ο Α και αλλιώς ο Β. Λόγω των διαφορών στον αριθμό των νευρώνων, των συνδέσεων και των αλληλεπιδράσεων που προκύπτουν μεταξύ τους στον εγκέφαλο του καθενός -που δεν είναι όμοιες σε όλους- μπορούμε να κάνουμε διαφορετικές σκέψεις. Το ότι εσύ αντιλαμβάνεσαι πχ τον υλικό κόσμο διαφορετικά από μένα, δεν οφείλεται στην πνευματικότητα σου και σε κάποια ανώτερη παρουσία (θεός), αλλά στην διαφορετική δομή του εγκεφάλου που σε συνδυασμό με διαφορετικές εμπειρίες και περιβάλλον από το δικό μου σε οδηγούν να σκέφτεσαι έτσι. Γίνονται τέτοια άλματα στην τεχνολογία και στην επιστήμη κάθε μέρα που είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα καταλάβουμε πως λειτουργεί ο εγκέφαλος και ποιοι νευρώνες/γονίδια μπορούν να εξηγήσουν την συμπεριφορά μας. 2)Ποιος σου μίλησε για απόλυτη αντιγραφή DNA. Εγώ είπα ότι το dna δεν αρκεί από μόνο του να εξηγήσει τη μοναδικότητα. Εγώ λέω ακριβώς ότι λες και εσύ. Άρα, το δικό μου dna είναι μοναδικό, δεν αντιγράφεται και ουσιαστικά είναι μια συγκεκριμένη ομάδα φυσικών σωματιδίων με τέτοια διάταξη που βγάζει εμένα και ΟΧΙ εσένα, σωστά? Άρα είναι η συνταγή μου σωστά??? Τι εννοείς δεν αντιγράφεται το dna? Από που οδηγήθηκες σε αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα πάλι? Σωστά... και? Καλά, join Praetorian που την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια , μετά το τελευταίο post.Ακόμα διαβάζει για να απαντήσει για τη μοναδικότητα του dna! Έγραψα ότι με κάλυψαν οι απαντήσεις των προηγουμένων αλλά δεν το είδες. Να διαβάσω τι για την μοναδικότητα του dna? ΝΑΙ Praetorianos ήθελα να πω!!!Απλά κάποιοι μάθανε φυσική και μαθηματικά και νομίζουν πως πιάσανε τον παπά από τα αρχ%^δια. Κοροιδεύουν και γίνονται και επιθετικοί μερικές φορές (δεν εννοώ τον Praetoriano). Όσοι ξέρουν μαθηματικά και φυσική είναι οι μοναδικοί που έχουν το δικαίωμα να τον κρατάνε απο κει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να τον προσκυνάνε. Νομίζω σου έδειξα ότι σκαμπάζω κάτι ελάχιστα από άλλους κλάδους (φιλοσοφία, ψυχολογία) όμως δεν τυχαίνει να συμφωνούν με τις δικές σου θεωρίες. Αν έχεις παρατηρήσει σε όλα τα post μου προσαρμόζομαι σε αυτόν που έχω απέναντι μου. Αν μου απαντήσεις λογικά θα σου απαντήσω λογικά, αν είσαι επιθετικός θα γίνω επιθετικός, αν με αρχίσεις στις ειρωνίες θα αρχίσω τα demotivational και αν αρχίσεις να βρίζεις είναι το καλύτερο μου. Τώρα σε post όπως του tarantules τι να κάτσεις να συζητήσεις?
FarCry Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Οι πιστοί των ΑΤΙΑ, των εξωγήινων και των φαντασμάτων υπερνικούν σε αριθμό τους πιστούς του Θεού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, με τον ποσοστό των πρώτων να ανέρχεται στο 58% και το ποσοστό των δεύτερων να φτάνει το 54%. http://tech.pathfinder.gr/xpaths/ufos/675283.html :lol::lol: τωρα το βρηκα αυτο :lol::lol:
jimarass Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 1)Στο συγκεκριμένο ποστ δεν μπορώ να σε ακολουθήσω σε πολλά σημεία (δεν ειρωνεύομαι). Ωστόσο αν κατάλαβα καλά τι εννοείς εγώ την μοναδικότητα την αποδίδω στο γεγονός ότι αλλιώς μπορεί να σκεφτεί ο Α και αλλιώς ο Β. Λόγω των διαφορών στον αριθμό των νευρώνων, των συνδέσεων και των αλληλεπιδράσεων που προκύπτουν μεταξύ τους στον εγκέφαλο του καθενός -που δεν είναι όμοιες σε όλους- μπορούμε να κάνουμε διαφορετικές σκέψεις. Το ότι εσύ αντιλαμβάνεσαι πχ τον υλικό κόσμο διαφορετικά από μένα, δεν οφείλεται στην πνευματικότητα σου και σε κάποια ανώτερη παρουσία (θεός), αλλά στην διαφορετική δομή του εγκεφάλου που σε συνδυασμό με διαφορετικές εμπειρίες και περιβάλλον από το δικό μου σε οδηγούν να σκέφτεσαι έτσι. 2)Τι εννοείς δεν αντιγράφεται το dna? Από που οδηγήθηκες σε αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα πάλι? Σωστά... και? 3)Νομίζω σου έδειξα ότι σκαμπάζω κάτι ελάχιστα από άλλους κλάδους (φιλοσοφία, ψυχολογία) όμως δεν τυχαίνει να συμφωνούν με τις δικές σου θεωρίες. Αν έχεις παρατηρήσει σε όλα τα post μου προσαρμόζομαι σε αυτόν που έχω απέναντι μου. Αν μου απαντήσεις λογικά θα σου απαντήσω λογικά, αν είσαι επιθετικός θα γίνω επιθετικός, αν με αρχίσεις στις ειρωνίες θα αρχίσω τα demotivational και αν αρχίσεις να βρίζεις είναι το καλύτερο μου. Τώρα σε post όπως του tarantules τι να κάτσεις να συζητήσεις? 1)Το ότι έχω διαφορετική δομή εγκεφάλου έχει να κάνει με την ικανότητα και τον τρόπο σκέψης όπως σωστά λες. Ωστόσο ένας ανθρώπινος εγκέφαλος αλλάζει κατά τη διάρκεια της ζωής. Στην τελική μπορεί να πάθεις και βλάβη. Αυτό σημαίνει ότι σε όλες αυτές τις μεταβολές παύεις να είσαι εσύ και έρχεται άλλος στο σώμα σου? ΕΣΥ δεν είσαι πάλι? Με άλλη συμπεριφορά και ικανότητες...... Έπιπρόσθετα, σε αυτό που λες, τι/ποιος καθόρισε ότι η Α δομή εγκεφάλου έβγαλε εσένα και η Β εμένα? Ακόμα και τυχαίο να είναι , το σύνολο των πιθανών λύσεων (το τσουβάλι με τα κουκιά) ποιος το καθόρισε? 2)Συμφώνησα μαζί σου στο ότι η αντιγραφή dna δεν γίνεται ποτέ 100% διότι υπεισέρχονται λάθη. Τώρα, και μοναδικό να μην είναι ένα dna (πχ δίδυμα, κλώνοι), η ανάπτυξη το οργανισμού επιρρεάζεται και από το περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας μας είναι μοναδικός με την ένοια ότι άλλο εγώ και άλλο εσύ και καταλλήγουμε στο 1) 3)Εγώ τα posts σου τα διαβάζω σωστά. ΕΣΥ δεν τα διαβάζεις αλλιώς θα έβλεπες την παρένθεση στο τελεταίο μου post.
insomniaK Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Οι πιστοί των ΑΤΙΑ, των εξωγήινων και των φαντασμάτων υπερνικούν σε αριθμό τους πιστούς του Θεού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, με τον ποσοστό των πρώτων να ανέρχεται στο 58% και το ποσοστό των δεύτερων να φτάνει το 54%. http://tech.pathfinder.gr/xpaths/ufos/675283.html :lol::lol: τωρα το βρηκα αυτο :lol::lol: και που είναι το αστείο;
million_voices Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Οι πιστοί των ΑΤΙΑ, των εξωγήινων και των φαντασμάτων υπερνικούν σε αριθμό τους πιστούς του Θεού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, με τον ποσοστό των πρώτων να ανέρχεται στο 58% και το ποσοστό των δεύτερων να φτάνει το 54%. http://tech.pathfinder.gr/xpaths/ufos/675283.html :lol::lol: τωρα το βρηκα αυτο :lol::lol: Υπαρχει ελπιδα δλδ
FarCry Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 και που είναι το αστείο; οτι τα ΑΤΙΑ, οι εξωγηινοι και λοιπα δεν προσφερουν καμια τελεολογικη εξηγηση οπως ο θεος
tacticalcube138 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 @FarCry Άργησες τόσο πολύ να απαντήσεις, που αν κοιτάξεις τις προηγούμενες σελίδες τα σχόλιά μου, θα δεις και τις απαντήσεις. ΥΓ1: και αυτοί άθεοι είναι εξυπνάκια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα λένε σωστά... ΥΓ2: τελολογία και τρίχες κατσαρές.
Timour21 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 οτι τα ΑΤΙΑ, οι εξωγηινοι και λοιπα δεν προσφερουν καμια τελεολογικη εξηγηση οπως ο θεος Τα ΑΤΙΑ υπάρχουν, αφού σημαίνει Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα. Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι διαστημόπλοια, μπορεί να είναι κατασκοπευτικά αεροσκάφη, μετερεολογικά μπαλόνια, φρίσμπι κ.ο.κ, άρα σε οποιοδήποτε ιπτάμενο αντικείμενο που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τι ακριβώς είναι το περιγράφουμε με αυτό το τρόπο. (αυτο για να μην λέμε αρλούμπες). Όσον αφορά την εξωγήινη ύπαρξη (ή μη) ζωής, αυτό μόνο με βάση την επιστημονική μας σκέψη μπορούμε να την αναλύσουμε..."τελεολογική" εξήγηση δεν έχει νόημα να υπάρχει αφού οι εξωγήινοι δεν ανήκουν στην θεματολογία της θρησκείας. Εκτός βέβαια αν έχεις και συ ανησυχίες (σαν τους καθολικούς φίλους σου) για το αν υπάρχουν εξωγήινοι, και αν -τελικά- υπάρχουν, πιστεύουν στον θεό.
FarCry Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Τα ΑΤΙΑ υπάρχουν, αφού σημαίνει Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα.Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι διαστημόπλοια, μπορεί να είναι κατασκοπευτικά αεροσκάφη, μετερεολογικά μπαλόνια, φρίσμπι κ.ο.κ, άρα σε οποιοδήποτε ιπτάμενο αντικείμενο που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τι ακριβώς είναι το περιγράφουμε με αυτό το τρόπο. (αυτο για να μην λέμε αρλούμπες). κοιτα αυτο ειναι λιγο διφορουμενο. εχει σχεση με τον παρατηρητη. γιαυτον που το εφτιαξε δεν ειναι ΑΤΙΑ. για τον παρατηρητη ισως ειναι. αλλα δεν υπαρχει καθολικο ΑΤΙΑ για ολο τον κοσμο. με αυτη την εννοια το ειπα. τωρα αν εγω δω ενα αεροπλανο αλλα δε ξερω τι ειναι ΑΤΙΑ θα το βγαλω. εσυ παλι θα πεις "α κοιτα ενα αεροπλανο" ειναι τελειως υποκειμενικο και δε στεκει κατα τι γνωμη μου Όσον αφορά την εξωγήινη ύπαρξη (ή μη) ζωής, αυτό μόνο με βάση την επιστημονική μας σκέψη μπορούμε να την αναλύσουμε..."τελεολογική" εξήγηση δεν έχει νόημα να υπάρχει αφού οι εξωγήινοι δεν ανήκουν στην θεματολογία της θρησκείας. μα φυσικα. απο οτι καταλαβα αυτοι που πιστευουν σε αυτα δεν πιστευουν ταυτοχρονα και στο θεο. υπο αυτη τη σκοπια μου φανηκε αστειο. το αν υπαρχουν η οχι δε σου λυνει κανενα υπαρξιακο προβλημα εκτος αν θεωρησεις οτι το συμπαν ειναι κατασκευασμενο σε ενα εργαστηριο εξωγηινων και σπανε πλακα μαζι μας ΥΓ1: και αυτοί άθεοι είναι εξυπνάκια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα λένε σωστά... καλα κοιτα και εγω μπορω να σου βρω τετοια sites http://www.answersingenesis.org/ http://www.apologitis.com/ . . . Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2009 από FarCry
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα