tacticalcube138 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Ρε μαν αφού εκτός από άσχετος είσαι και ανίκανος να καταλάβεις τα προφανή. Θεοποίηση της φύσης.. μάλιστα, δηλαδή σώνει και καλά πρέπει να υπάρχει θεός αλλιώς ο farcry αισθάνεται ανασφαλής. Αν δεν είναι η φύση θεός τότε ο χριστούλης υπήρξε, άσχετα αν δεν υπάρχει καμιά ιστορική μαρτυρία για αυτό. Μα αρέσει που μεταφράζεις ακόμα και τους αγγλικούς ορισμούς όπως σου κατέβει. Αγγλομαθή μου εσύ. Εδώ υποστηρίζεις ότι ο Γκέντελ απέδειξε την ύπαρξη του θεού σου... Για πέστο αυτό σε έναν παπά να γελάσουμε. Περαστικά. με μαθηματικη ακριβεια απεδειξε ο γκεντελ την υπαρξη θεικου στοιχειου. το ανεφερα σε προηγουμενο ποστ μου. ψαξε να το βρεις Γιατί να ψάξω να τι βρω την κοτσάνα που λες, αφού μόλις την ανέφερες... Από λογική και επιχειρήματα όπως όλοι οι θρησκόληπτοι δεν καταλαβαίνεις, αφού για να υπάρχει ο θεός σου πρέπει η λογική να γίνει λάστιχο.
Lucifer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Έλα, επίπεδο. Και μένα μου σπάνε τα νεύρα οι εκάστοτε υπεκφυγές/ημιμάθειες/διαστρεβλώσεις αλλά ας είμεθα τζέντλεμεν. Μη συνεχιστεί.
tacticalcube138 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Κάτι έλεγα για ανασφάλεια: http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=22586196 Ο νοών νοείτω.
jimarass Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Η αποψή μου είναι ότι τα υπαρξιακά προβλήματα είναι μια επινόηση των εσχατολογικών-αποκαλυπτικών θρησκειών. Βάζοντάς σε στο λούκι να ψάχνεις κάτι φανταστικό, καταλήγεις στο θεό τους.. με μαθηματική ακρίβεια. Είναι ο λεγόμενος χριστιανοϋπαρξισμός.Αυτό είναι καρέκλα, το άλλο τραπέζι και εσύ είσαι εσύ, υπάρχει καμία αμφιβολία; Εξάλλου στον μακρόκοσμο ζούμε, όχι στον μικρόκοσμο. Παραμυθάκια περί σπηλαίου ή κόσμου των ιδεών δεν μπορούμε να τα πάρουμε στα σοβαρά. Αυτό που τα δένει, είναι οι σχέσεις και μεταξύ τους. Καλά όσα λες, αλλά περιληπτικά και καθόλου στην ουσία των ερωτήσεων. Τι σημαίνει εγώ είμαι εγώ και αυτό είναι καρέκλα! Η καρέκλα είναι μια περιγραφή πράγματος του οποίου την ουσία δεν ξέρεις. Αντίθετα με όσα λες, αν δεν κάνω λάθος, οι αισχατολογικές θρησκείες επινοήθηκαν διότι δεν υπήρχαν απαντήσεις για τα υπαρξιακά ερωτήματα!! Αυτό που ανακαλύψαμε είναι πως οι θρησκείες δεν απαντάνε τελικά στα ερωτήματα με τον τρόπο που θα θέλαμε. Το ότι η επιστήμη έχει ακόμα μαύρα μεσάνυχτα για τα υπαρξιακά, αυτό παραμένει. Το ότι εγώ είμαι εγώ, ως πρόταση ΔΕΝ εξηγεί το ΓΙΑΤΙ και το ΠΩΣ. Δεν σου λέω για το ΠΟΙΟΣ, σου λέω για το ΠΩΣ και για το ΓΙΑΤΙ. Το dna και το περιβάλλον από μόνα τους ΔΕΝ αρκουν για να εξηγήσουν το ΠΩΣ, πόσο μάλλον το ΓΙΑΤΙ. Μπορεί ίσως να το εξηγούν για το μυρμίγκι που ουσιαστικά δε διαφέρει πολύ σε πολυπλοκότητα και ζωή από έναν pentium 4, αλλά δεν αρκεί για ένα ανώτερο θηλαστικό.
tacticalcube138 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Αυτό είναι μία καρέκλα και η ουσία της είναι το ξύλο, τώρα αν εσύ έχεις μια εμμονή να αναλύσεις το ξύλο, να βρεις από που προέρχεται, πώς σχηματίστηκε και πώς σχηματίστηκαν τα μόρια που το αποτελούν είναι προσωπικό σου πρόβλημα. Ναι εσύ έχεις μια τάση προς τον κόσμο των ιδεών, πάρε τα αυγό και κούρευτο δηλαδή. Αντί να με ρωτάς γιατί δεν μας αναπτύσεις τη δική σου θεωρία, μην ανησυχείς δεν θα γελάσουμε... Για το μυρμήγκι μην λες πολλά, μπορεί να είναι ασπόνδυλο, αλλά μοιραζόμαστε ακριβώς τον ίδιο γενετικό κώδικα, εννοώ την αντιστοιχία αμινοξέων-τριπλέτων DNA. Σαν μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου. Εσύ μπορείς να φτιάξεις ένα pentium ή ένα αυτοκίνητο; Αυτά είναι συλλογικά επιτεύγματα και όχι μόνο, για να φτάσουμε μέχρι εδώ πολλοί άνθρωποι έβαλαν το δικό τους τούβλο στον τοίχο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δικτύωση το λένε. Η γνώση του παρόντος δεν χάνεται, αλλά διατηρείται και προστίθεται συνεχώς καινούργια. Επί μεσαίωνα οι γνώσεις χάνονταν και έπρεπε κάθε γενιά να επανεφευρίσκει τα ίδια πράγματα. Μέχρι που εμφανίστηκε η τυπογραφία. Επίσης ο Γαλιλαίος έβαλε τις βάσεις της θεωρητικής φυσικής για να μπορούμε να σχεδιάζουμε τις ιδέες μας. Δεν μπορώ να καταλάβω, αφού δεν είστε και τόσο καλοί με τις επιστήμες, γιατί τις κρίνετε; Αν ρωτήσεις έναν νευροεπιστήμονα τί συμβαίνει με τον εγκέφαλο, τις λειτουργίες του (π.χ. μνήμη) και το νευρικό σύστημα,θα σου απαντήσει ευθέως ότι όλα είναι ηλεκτρικοί παλμοί και τίποτε άλλο. Όπως ακριβώς το διαβάζεις. Δεν πρόκειται να κάτσει να σου αναλύσει όλα τα ευρήματα και πώς έφτασαν ως εδώ βήμα προς βήμα.
jimarass Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Αυτό είναι μία καρέκλα και η ουσία της είναι το ξύλο, τώρα αν εσύ έχεις μια εμμονή να αναλύσεις το ξύλο, να βρεις από που προέρχεται, πώς σχηματίστηκε και πώς σχηματίστηκαν τα μόρια που το αποτελούν είναι προσωπικό σου πρόβλημα. Ναι εσύ έχεις μια τάση προς τον κόσμο των ιδεών, πάρε τα αυγό και κούρευτο δηλαδή.. Δεν έχω δικιά μου θεωρία. Αλλά χαίρομαι που με το τσιγκέλι συμφωνήσαμε για κάποια απροσδιόριστα πράγματα, γιατί άρχισα να ανησυχώ.....!!!!
FarCry Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Ρε μαν αφού εκτός από άσχετος είσαι και ανίκανος να καταλάβεις τα προφανή.Θεοποίηση της φύσης.. μάλιστα, δηλαδή σώνει και καλά πρέπει να υπάρχει θεός αλλιώς ο farcry αισθάνεται ανασφαλής. Αν δεν είναι η φύση θεός τότε ο χριστούλης υπήρξε, άσχετα αν δεν υπάρχει καμιά ιστορική μαρτυρία για αυτό. Μα αρέσει που μεταφράζεις ακόμα και τους αγγλικούς ορισμούς όπως σου κατέβει. Αγγλομαθή μου εσύ. Εδώ υποστηρίζεις ότι ο Γκέντελ απέδειξε την ύπαρξη του θεού σου... Για πέστο αυτό σε έναν παπά να γελάσουμε. Περαστικά. Γιατί να ψάξω να τι βρω την κοτσάνα που λες, αφού μόλις την ανέφερες... Από λογική και επιχειρήματα όπως όλοι οι θρησκόληπτοι δεν καταλαβαίνεις, αφού για να υπάρχει ο θεός σου πρέπει η λογική να γίνει λάστιχο. 1) δε παμε καλα. δικη μου ηταν η μεταφραση που παρεθεσα? 2) ο γκεντελ εκανε πλακα αλλα ουτε αυτο μπορεσες να το καταλαβεις. πηγαινε ως απαντηση για τη δικη σου μαθηματικη ακριβεια εξυπνε. αλλα οκ το κεφαλι εχει bug δικαιολογήσε αφου δε δυναται να αποδειχθει η υπαρξη του θεου. αν γινει αυτο παυει να υφισταται. ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητος παραβιαζεται η ακαταληψια 3) εσυ θεωρεις οτι το συστημα ειναι τελειο και εμεις εχουμε bug και δε μπορουμε να το κατανοησουμε. εγω λεω οτι το συστημα δεν ειναι τελειο, ουτε εμεις ειμαστε τελειοι (αφου ειμαστε μερος του συστηματος) και υπαρχει ο τελειος θεος εξω απο αυτο. αυτη η αποψη συμφωνει και με τα θεωρηματα του γκεντελ οπως αναφερθηκαν προηγουμενως. εσυ τι προβλημα εχεις με αυτο το ζητημα. αφου δε μπορεις να αποδειξεις οτι το συστημα στο οποιο ειμαστε μερος ειναι τελειο, απλα το πιστευεις. αυτος ειναι ο δικος σου "θεος" Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2009 από FarCry
Toufas Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 δηλαδη για να καταληξουμε καπου, farcry δεν πιστευεις στην εξελιξη?
tacticalcube138 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 FarCry Ποιος μίλησε για τελειότητα βρε αστέρι? Σάμπως ξέρεις τι σημαίνει. Διάβασε κάπου τη λέξη μετά-κβαντομηχανική και κάτι ψιλά για το εωρημα του goedel και νομίζει ότι οι επιστήμες απέδειξαν την ύπαρξη του θεού. Μα έχει ο θεός σου ανάγκη αποδείξεων..
FarCry Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 δηλαδη για να καταληξουμε καπου, farcry δεν πιστευεις στην εξελιξη? οχι πιστευω (παραυτα θεωρω οτι εχει αρκετα κενα που πρεπει να συμπληρωθουν και δεν ειναι πληρης ως θεωρια) FarCryΠοιος μίλησε για τελειότητα βρε αστέρι? Σάμπως ξέρεις τι σημαίνει. Διάβασε κάπου τη λέξη μετά-κβαντομηχανική και κάτι ψιλά για το εωρημα του goedel και νομίζει ότι οι επιστήμες απέδειξαν την ύπαρξη του θεού. Μα έχει ο θεός σου ανάγκη αποδείξεων.. i rest my case....
@@sos@@ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 οχι πιστευω (παραυτα θεωρω οτι εχει αρκετα κενα που πρεπει να συμπληρωθουν και δεν ειναι πληρης ως θεωρια) Kαλά , ανέπτυξες μια επιχειρηματολογία που μία έμπαζε από παντού και μία αλληλοαναιρούνταν για να οδηγηθείς σε μία παραδοχή κοινή με ενός παιδιού της 2ας Δημοτικού ; Τα πλάσματα της φύσης τύπου Homo sapiens δεν χρειάζονται θρησκείες και δημιουργούς για να εξελιχθούν, το κάνουν εκ των ενόντων και πολύ πιο αποτελεσματικά, ακολουθώντας τη φυσική διαδικασία που η θρησκεία - ως παραπροϊόν συγκεκριμένων νοητικών διαδικασιών - και οι εξ αυτής απορρέοντες μηχανισμοί εξουσίας και κέρδους, εμποδίζουν επί αιώνες.
jimarass Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Τα πλάσματα της φύσης τύπου Homo sapiens δεν χρειάζονται θρησκείες και δημιουργούς για να εξελιχθούν, το κάνουν εκ των ενόντων και πολύ πιο αποτελεσματικά, ακολουθώντας τη φυσική διαδικασία που η θρησκεία - ως παραπροϊόν συγκεκριμένων νοητικών διαδικασιών - και οι εξ αυτής απορρέοντες μηχανισμοί εξουσίας και κέρδους, εμποδίζουν επί αιώνες. Aυτά πού λες σωστά είναι , δεν αποκλείουν όμως την ύπαρξη θεού. Τώρα, η θρησκεία ως προιόν έφερε σταθερότητα σε έναν κόσμο που πολιτικά ήταν στο χάος. Αυτό σε συνδυασμό με την ισχύ της Ρώμης, έδωσε στην ανθρωπότητα την μεγαλύτερη περίοδο σταθερότητας και ειρήνης. Αν θυμάμαι καλά, ο Μεσαίωνας ξεκίνησε μετά την πτώση της Ρώμης και του Βυζαντίου. Πολιτισμική πτώση και αποξένωση από το ελληνικό φιλοσοφικό στοιχείο είχαμε πάει ήδη μετά τα ελληνιστικά χρόνια. Βέβαια μετά από αιώνες, η θρησκεία έμεινε πίσω στις εξελίξεις με τον αρνητισμό της και φυσικά έπαψε να είναι κολώνα της κοινωνίας.
Garnele Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Αν θυμάμαι καλά, ο Μεσαίωνας ξεκίνησε μετά την πτώση της Ρώμης και του Βυζαντίου Λάθος θυμάσαι.
Timour21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Βέβαια μετά από αιώνες, η θρησκεία έμεινε πίσω στις εξελίξεις με τον αρνητισμό της και φυσικά έπαψε να είναι κολώνα της κοινωνίας. Το πρώτο παγκόσμιο franchise ναι ήταν, κολώνα της κοινωνίας δεν ήταν, αφού οι άπιστοι (μη χρηστιανοί) διώκονταν μέχρι θανάτου... εκτός αν μιλάς για την χριστιανική κοινωνία...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 [...]Τώρα, η θρησκεία ως προιόν έφερε σταθερότητα σε έναν κόσμο που πολιτικά ήταν στο χάος. [...] Σιγά μην έφερε και την παγκόσμια ειρήνη, χαλάρωσε λίγο... Το χάος υπήρχε (και υπάρχει ακόμα...) μόνο στο μυαλό των χριστιανών. Ξεχνάς μου φαίνεται ότι οι θρησκείες γενικώς υπήρχαν ανά τον κόσμο, δεν ήταν διάδοχη κατάσταση χάους ή ανομίας. [...] Αν θυμάμαι καλά, ο Μεσαίωνας ξεκίνησε μετά την πτώση της Ρώμης και του Βυζαντίου. Πολιτισμική πτώση και αποξένωση από το ελληνικό φιλοσοφικό στοιχείο είχαμε πάει ήδη μετά τα ελληνιστικά χρόνια. Έλεος! Από τον 5ο αιώνα μέχρι το σχίσμα του 16ου αιώνα διήρκησε ο Μεσαίωνας. Επιτέλους, δεν έχουν όλα τα γεγονότα αναφορά στην πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας... Βέβαια μετά από αιώνες, η θρησκεία έμεινε πίσω στις εξελίξεις με τον αρνητισμό της και φυσικά έπαψε να είναι κολώνα της κοινωνίας. Έχεις δίκιο εδώ. Ενώ στην αρχή ήταν κολώνα της κοινωνίας, μετά έμεινε πίσω. Τώρα, τι κολώνα ήταν αυτή, θα σε γελάσω. Μάλλον κολώνα στην ταφόπλακα της κοινωνίας υπήρξε παρά κολώνα σταθερότητας... Εκτός αν θεωρείς την καταλυτική επιρροή της εκκλησίας τόσο κατά τον Μεσαίωνα ως κάτι θετικό για την ανθρωπότητα εν γένει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα