Προς το περιεχόμενο

Scanning απο βιβλιο

mahair7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,δεν ξερω αν το θεμα ειναι στη καταλληλη κατηγορια αλλα δεν ηξερα που αλλου να το βαλω..

Λοιπον εχω ενα βιβλιο(χωρις χρωματα) και μεσα εχω βρει περιπου 30 σελιδες για μια εργασια που θελω να κανω..επειδη δεν εχω σκανερ σκεφτομαι να παω σε καποιο φωτοτυπαδικο και να μου τις σκαναρουν..τις θελω ομως να μου τις αποθηκευσουν σε ενα usb για περαιτερω επεξεργασια στον υπολογιστη μου σε word.

Κατα ποσο ειναι εφικτα ολα τα παραπανω και ποσο περιπου στοιχιζει το σκαναρισμα 30σελ. ?

Ευχαριστω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό που περιγράφεις είναι εφικτό εάν:

- το κατάστημα όπου θα πας έχει scanner (duh!)

- το κατάστημα διαθέτει υπολογιστή με Windows και το πρόγραμμα Abbyy Finereader.

Το παραπάνω πρόγραμμα 'διαβάζει' σκαναρισμένες σελίδες και τις μετατρέπει σε μορφή Word, text ή και PDF. Εσύ προφανώς θες Word για να μπορείς να επεξεργαστείς το κείμενο.

Από κόστος δεν γνωρίζω. Πόσο όμως να σου πάει; Σιγά...

Δημοσ.

Αν έχεις ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, μπορείς να φωτογραφίσεις τις σελίδες του βιβλίου και να τις περάσεις από το Finereader για οπτική αναγνώριση και μετατροπή σε κείμενο. Ίσως σε παιδέψει λίγο, αλλά γίνεται (δοκιμασμένο).

Δημοσ.
Θα το δοκιμασω αυτο με τη ψηφιακη και βλεπουμε...ευχαριστω για τις απαντησεις!

Προσπάθησε στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση και όσο το δυνατόν πιο ίσια η μηχανή πάνω από την σελίδα.

Και φυσικά την σελίδα να την αφαιρέσεις από το βιβλίο και να την φωτίσεις από τα πλάγια (45 μοίρες).

Θα χρειαστείς και το photoshop για να βελτιώσεις τα levels και να διευκολύνεις την ανάγνωση από το ocr πρόγραμμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...