Προς το περιεχόμενο

XP Mode μέσα στα Windows 7


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το σημαντικότερο λόγο να αναβαθμιστούν στα επερχόμενα Windows 7 δίνει η Microsoft στους χρήστες των Windows XP που φοβούνται τυχόν προβλήματα ασυμβατότητας με τις εφαρμογές τους.

 

Στις 5 Μαΐου η Microsoft θα κυκλοφορήσει δημόσια τη δοκιμαστική έκδοση RC1 (build 7100) των Windows 7 στα οποία έχει προστεθεί μια νέα δυνατότητα, το Windows XP Mode. Βασισμένο στο Virtual PC 7, το XP Mode είναι στην ουσία μια πλήρης έκδοση των Windows XP SP3 που θα διατίθεται δωρεάν για κατέβασμα στους χρήστες που θα αγοράσουν τη τελική έκδοση των Windows 7 Professional, Enterprise ή Ultimate Edition.

 

Το XP Mode τρέχει μέσα από τα Windows 7 και δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών μέσω αυτού και παράλληλα της εκτέλεσης τους μέσα από το περιβάλλον των Windows 7 χωρίς ο χρήστης να χρειαστεί να αλλάξει desktop.Με αυτό το τρόπο η Microsoft μπορεί να εγγυηθεί περίπου πλήρη συμβατότητα με εφαρμογές που τρέχουν στα Windows XP και παρουσίαζαν πρόβλημα στα Windows Vista για παράδειγμα. Οι ανάγκες για αρκετή μνήμη (ram) πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

 

Για εικόνες και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους.

 

Picture.png Εικόνα: XP Mode Screenshots

Link.png Site: winsupersite.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κανονικα σιγα σιγα θα επρεπε να απομακρινεται απο τα xp η microsoft,αλλα ετσι οπως εχουν ερθει τα πραγματα εδω και χρονια,πολυ καλα εκανε και εβαλε xp mode μεσα στα 7.Οταν κανεις 1000 χρονια να βγαλεις νεο λειτουργικο(xp),αλλα και το αμεσως επομενο (vista) να ειναι για ''πεταμα'',τοτε λογικο ειναι ο κοσμος να ''ριζωσει'' στο παλιο καλο λειτουργικο του που ξερει οτι του δουλευει σωστα.Τωρα και με τα netbook ειναι ακομα πιο δυσκολο να απομακρυνθει η microsoft γρηγορα απο τα xp.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άψογα. Ενα πλήρες Sandbox με καλή ενσωμάτωση στο host λειτουργικό για τους Power Users, ψυχολογικό τρίκ για τους XP λουδίτες να βλέπουν το "καλύτερο λειτουργικό στον κόσμο" να περνάει πλέον σε 2ο ρόλο στο χρονοντούλαπο και κίνηση κλειδί από την Microsoft για να πετάξει μια και καλή στα σκουπίδια όλη την σαβούρα που έχει μαζευτεί και υποστήριζε όλα αυτά τα χρόνια ώστε να συγκεντρωθεί στον κώδικα των μελλοντικών λειτουργικών της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συγνωμη,με το συμπαθειο κιόλας αλλα...,μπορώ να έχω και λίγο από

WIN 98? και απο WIN 95 γιατι οχι!

Να μπορω να τρεχω οτι θελω!!! Οχι μονο τα ΧΡ!

 

ρε θα μας τρελάνουν!!!!!!!!!!!! χαχαχαχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα νεο Microsoft Virtual PC λοιπον με περισσοτερες δυνατοτητες;

Θα απαιτει και hardware που υποστηριζει virtualization για καλυτερες επιδοσεις μαλλον.

 

[joke]Το νεο Microsoft Virtual PC θα διατιθεται και για εγκατασταση στα winXP; [/joke]

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντιγράφω από post μου σε άλλο thread:

Ποια μπορεί να είναι η στόχευση του συγκεκριμένου feature; Corporate περιβάλλοντα; Developers; Home users; Δε μπορώ να σκεφτώ εύλογα επιχειρήματα υπέρ της σκοπιμότητας/χρησιμότητας ύπαρξής του για κάθε ένα από αυτά τα περιβάλλοντα χρήσης. Αντίθετα, πιο εύκολα μου έρχονται στο μυαλό αντεπιχειρήματα... :rolleyes:

 

Είναι feature που φιλοδοξεί να κάνει πιο ελκυστική την αναβάθμιση σε 7 για τις επιχειρήσεις; Μα σε τέτοια περιβάλλοντα, η αναβάθμιση Λ/Σ υπαγορεύεται κατά κύριο λόγο από τις ανάγκες του application software που χρησιμοποιείται. Αναβάθμιση σε 7 για να τρέχεις εφαρμογές XP είναι "exercise in futility".

 

Για developers και IT specialists πάλι, δε βλέπω κάποιο πλεονέκτημα. Υπάρχουν ήδη πολλές επιλογές για full blown virtualization (μερικές μάλιστα free), που ενδεχομένως να προσφέρουν και περισσότερο έλεγχο, ασφάλεια και διαχωρισμό από το underlying σύστημα απ' ό,τι το «υβρίδιο» του XP mode.

 

Σε home users (αυτοί στους οποίους θα ήταν περισσότερο χρήσιμο imho) δεν απευθύνεται, αφού δε δίνεται στις «μικρές» εκδόσεις (Professional, Enterprise, Ultimate Edition only).

 

Ποιοι μένουν λοιπόν; Μία χούφτα power (ή wannabe "power") users που θέλουν να κάνουν το κομμάτι τους; Οι MS-χειροκροτητές που ενθουσιάζονται με το παραμικρό και δημιουργούν hype, προσφέροντας δωρεάν διαφήμιση; Κατά τη γνώμη μου, είναι κρίμα η Microsoft να σπαταλά πόρους (όσο κι αν γίνεται επαναχρησιμοποίηση κώδικα από VPC και/ή Hyper-V) για την ενσωμάτωση του συγκεκριμένου feature.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...