Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται πολύ.

Ίσως είναι ευαίσθητο το μικρόφωνο , ίσως κάνουν αντήχηση και οι τοίχοι.

Το πιθανότερο είναι ότι είναι φυσιολογικό και ότι γίνεται στην αρχή που ανεβάζει watts το μηχάνημα.

Για μέσα μπορείς να δοκιμάσεις να ανεβάσεις τον ανεμιστήρα σε υψηλή ταχύτητα στην αρχή για να γίνει γρήγορα η διασπορά της θέρμανσης και μετά στο αυτόματο. Γενικά δεν θα πρέπει να το κλείνεις ποτέ μέχρι την άνοιξη.

ΥΓ Οι σωληνώσεις, πόσο μήκος έχουν;

Γύρω στα 2 μέτρα πρέπει να είναι, παραπάνω αποκλείεται.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kobe8 είπε

Γύρω στα 2 μέτρα πρέπει να είναι, παραπάνω αποκλείεται.

Δυο μέτρα είναι οκ.

Μήπως θα μπορούσες να τραβήξεις ένα πιο εκτενές βίντεο; Επίσης και από όταν είναι σε συνήθη λειτουργία.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Δυο μέτρα είναι οκ.

Μήπως θα μπορούσες να τραβήξεις ένα πιο εκτενές βίντεο; Επίσης και από όταν είναι σε συνήθη λειτουργία.

Αυτό στο auto, δεν ακούγεται ιδιαίτερα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kobe8 είπε

Αυτό στο auto, δεν ακούγεται ιδιαίτερα

Δεν έχουμε ξανα ακούσει 24αρι εδώ, μόνο 18αρι. Ακούγεται σαφώς περισσότερο, αλλά είναι και πολύ πιο δυνατό, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε εκτός αν σηκώσει κάποιο άλλο μέλος από 24αρι.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Όχι δεν είναι φυσιολογικός ήχος με τίποτα. Δεν έχω το 24,αλλά το 18αρι απλο..

Όταν γκαζωνει ναι ακούγεται ο συμπιεστής,όχι όμως έτσι..

Ευχαριστώ για την απάντηση (που μου μαυρίζει την ψυχή χαχα)

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν έχουμε ξανα ακούσει 24αρι εδώ, μόνο 18αρι. Ακούγεται σαφώς περισσότερο, αλλά είναι και πολύ πιο δυνατό, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε εκτός αν σηκώσει κάποιο άλλο μέλος από 24αρι.

οκ θα αναμένω άλλους κατόχους από 24αρι :)
thanks!

Δημοσ.

21 ζητούμενη , η θερμοκρασία που επιτυγχάνεται μέσα στο σπίτι είναι από 20,3 έως 21,6, τα κλιματιστικά δεν τα σβήνω καθόλου και όλες οι πόρτες των δωματίων είναι ανοιχτές 100τμ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kobe8 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση (που μου μαυρίζει την ψυχή χαχα)

οκ θα αναμένω άλλους κατόχους από 24αρι :)
thanks!

Το 24άρι δίνει 2KW παραπάνω από το 18άρι, 8 αντί για 6, οπότε δεν έχει νόημα να συγκρίνεις με αυτό.

Εδώ σου βάζω το εγχειρίδιο από το απλό Shorai, αλλά και το premium παρόμοια θα είναι μιας και δεν έχει αλλάξει σε δυνατότητες :

https://www.manualslib.com/manual/1408389/Toshiba-Ras-18pkvsg-E.html

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kobe8 είπε

Καλή χρονιά σε όλους.

Έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει ρόλο η πλευρά, τουλάχιστον δεν θυμάμαι να αναφέρεται κάτι στο Manual.

Επίσης, προς κατόχους Shorai Premium 24, κάνει κι εσάς σαν κομπρεσέρ στο ξεκίνημα? από άλλα 12άρια inverter  (Sharp / Fujitsu) που έχω αλλά και από ένα Toshiba 15τίας συμβατικό, δεν έχω αυτόν τον ενοχλητικό θόρυβο. Μόλις ρίξει στροφές δεν είναι τόσο έντονος και γενικά δεν ακούγεται μέσα στο σπίτι αλλά με τόσα καλά σχόλια περίμενα να ακούγεται μόνο ο ανεμιστήρας. βέβαια δεν έχω εμπειρία από άλλα 24άρια..

(σόρρυ για την εικόνα, προσπαθούσα να φέρω κοντά το μικρόφωνο)

Δεν ακούγεται φυσιολογικός ο θόρυβος.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kobe8 είπε

Καλή χρονιά σε όλους.

Έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει ρόλο η πλευρά, τουλάχιστον δεν θυμάμαι να αναφέρεται κάτι στο Manual.

Επίσης, προς κατόχους Shorai Premium 24, κάνει κι εσάς σαν κομπρεσέρ στο ξεκίνημα? από άλλα 12άρια inverter  (Sharp / Fujitsu) που έχω αλλά και από ένα Toshiba 15τίας συμβατικό, δεν έχω αυτόν τον ενοχλητικό θόρυβο. Μόλις ρίξει στροφές δεν είναι τόσο έντονος και γενικά δεν ακούγεται μέσα στο σπίτι αλλά με τόσα καλά σχόλια περίμενα να ακούγεται μόνο ο ανεμιστήρας. βέβαια δεν έχω εμπειρία από άλλα 24άρια..

Το εχω ακουσει σε διαφορα κλιματιστικα. Πιστευω πως ολοι οι τεχνικοι θα σου πουν οτι δεν εχει κατι ακομα και να εχει

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kobe8 είπε

Έχω τον ανεμιστήρα στο auto και το περίεργο είναι ότι δουλεύει σε χαμηλές στροφές ενώ δεν έχει καν πλησιάσει τον στόχο (23). Ίσως πιάνει το στόχο γύρω του και μπερδεύεται? Σε 2 περίπου ώρες που το έχω ανοιχτό από 14 περίπου βαθμούς, στο χώρο που είναι εγκατεστημένο το έχει πάει στους 17 (εξωτ. 8). Αν το βάλω στο High power θα ανεβάσει πιο γρήγορα τη θερμοκρασία αλλά φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί πάλι κάποιες ώρες και δεν ξέρω πόσο θα καίει.. τα υπόλοιπα κλιματιστικά στα δωμάτια, τα βάζω επίσης στο auto και όλα πιάνουν την θερμοκρασία στόχο γρήγορα και ρίχνουν στροφές.

Δεν είναι φυσιολογικό να μη σου ζεσταίνει εύκολα το 24αρι το χώρο. Τα 40-50 τ.μ.  θα έπρεπε να τα έχει για πλάκα, ειδικά μέσα στο χώρο που το έχεις εγκατεστημένο, εκτός και εάν έχει τεράστιες απώλειες. Επειδή μου φαίνεται περίεργο αυτό που περιγράφεις, μήπως το έχεις στην αυτόματη λειτουργία, βλ. σύμβολο Α (επιλέγει το μηχάνημα εάν θα βγάλει ζεστό ή κρύο) και όχι στη θέρμανση; 

Επίσης, αυτό με τη χαμηλή ροή αέρα το βλέπω και στο 18αρι που έχω. Θα σου πρότεινα να το βάζεις στην 1-2 σκάλα και να δεις εάν σε βολεύει. Στη δική μου περίπτωση από το auto στη 2η σκάλα διαπίστωσα μια πολύ μικρή αύξηση στην κατανάλωση, περίπου 40-50w.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bobadil είπε

Δεν είναι φυσιολογικό να μη σου ζεσταίνει εύκολα το 24αρι το χώρο. Τα 40-50 τ.μ.  θα έπρεπε να τα έχει για πλάκα, ειδικά μέσα στο χώρο που το έχεις εγκατεστημένο, εκτός και εάν έχει τεράστιες απώλειες. Επειδή μου φαίνεται περίεργο αυτό που περιγράφεις, μήπως το έχεις στην αυτόματη λειτουργία, βλ. σύμβολο Α (επιλέγει το μηχάνημα εάν θα βγάλει ζεστό ή κρύο) και όχι στη θέρμανση; 

Επίσης, αυτό με τη χαμηλή ροή αέρα το βλέπω και στο 18αρι που έχω. Θα σου πρότεινα να το βάζεις στην 1-2 σκάλα και να δεις εάν σε βολεύει. Στη δική μου περίπτωση από το auto στη 2η σκάλα διαπίστωσα μια πολύ μικρή αύξηση στην κατανάλωση, περίπου 40-50w.

Μήπως έχει βάλει power select 50%; Δεν ακούγεται νορμάλ , ο θόρυβος είναι χειρότερος και από toyotomi 😂

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, kobe8 είπε

Καλή χρονιά σε όλους.

Κάνω tag τον @gsisr που έχει βάλει το ίδιο κλιματιστικό με την ελπίδα να μας πει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, guzel είπε

Μήπως έχει βάλει power select 50%; Δεν ακούγεται νορμάλ , ο θόρυβος είναι χειρότερος και από toyotomi 😂

Γεια σας και καλη χρονια.Προκειται να παραγγειλω τα toshiba για το σπιτι μου μεσω του εξοικονομω.Καθως θα αλλαξω το kuro ηθελα να σε ρωτησω εαν το 18 shorai για σαλονι κουζινα 35τ.μ και υψος 3.10 θα καλυψει το χωρο;πιστευω το 22 θα ειναι υπερβολη!τελος στο γραφειο του σπιτιου αντι για shorai θα βαλω το mirai ωστε να με φτασουν τα χρηματα για την αλλαγη του kuro .ειναι καλο το mirai? Στην ουσια θα βαλω 2 shorai 9btu 1 18btu και 1 mirai 9.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bobadil είπε

Ναι το σπίτι έχει απώλειες. Το σαλόνι το ζεσταίνει άσχετα με το ότι τόσες ώρες τώρα είμαστε στους 19.

Στην κουζίνα δεν φτάνει ικανοποιητικά.

Θα δοκιμάσω τις επόμενες ημέρες με διαφορετικές ρυθμίσεις.

Συμφωνώ ότι ακούγεται και σε άλλα κλιματιστικά, μάλιστα στο YouTube βρήκα και άλλες γνωστές μάρκες με τον ίδιο θόρυβο. Όμως για τέτοια τιμή μηχάνημα με χαλάει..

Ας ζεστάνει το χώρο και αν δεν είναι πραγματικά πρόβλημα δεν πειράζει ο θόρυβος, έτσι κι αλλιώς ο έντονος θόρυβος είναι μόνο 2-3 λεπτά στην αρχή που γκαζώνει.

Μετά δεν ενοχλεί πουθενά εκτός από μένα όταν πάω από πάνω του και ακούω το συμπιεστή αντί για μόνο τον ανεμιστήρα 😅, όσο είμαι μέσα δεν το ακούω. Καθαρά ψυχολογικό δηλαδή.

IMG_20200101_203104.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kobe8 είπε

Ναι το σπίτι έχει απώλειες. Το σαλόνι το ζεσταίνει άσχετα με το ότι τόσες ώρες τώρα είμαστε στους 19.

Στην κουζίνα δεν φτάνει ικανοποιητικά.

Θα δοκιμάσω τις επόμενες ημέρες με διαφορετικές ρυθμίσεις.

Συμφωνώ ότι ακούγεται και σε άλλα κλιματιστικά, μάλιστα στο YouTube βρήκα και άλλες γνωστές μάρκες με τον ίδιο θόρυβο. Όμως για τέτοια τιμή μηχάνημα με χαλάει..

Ας ζεστάνει το χώρο και αν δεν είναι πραγματικά πρόβλημα δεν πειράζει ο θόρυβος, έτσι κι αλλιώς ο έντονος θόρυβος είναι μόνο 2-3 λεπτά στην αρχή που γκαζώνει.

Μετά δεν ενοχλεί πουθενά εκτός από μένα όταν πάω από πάνω του και ακούω το συμπιεστή αντί για μόνο τον ανεμιστήρα 😅, όσο είμαι μέσα δεν το ακούω. Καθαρά ψυχολογικό δηλαδή.

IMG_20200101_203104.jpg

To auto fan ρίχνει πολύ την ταχύτητα του ανεμιστήρα όταν πλησιάσει την επιθυμητή στον χώρο που είναι το κλιματιστικό, δοκίμασε να βάλεις σταθερη σκάλα ανεμιστήρα :) θα έχει μεγάλη διαφορά,θα ανακάτευετε καλύτερα ο αέρας και θα δουλέψει πιο δυνατά..(πχ εγώ το έχω μόνιμα δεύτερη σκάλα ανεμιστήρα)

Επίσης έχει υπόψιν ότι και τέρμα να βάλεις τον ανεμιστήρα χειροκίνητα, εάν έχει πλησιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία και πρέπει το κλιματιστικό να βγάλει σχετικά κρύο αέρα θα ριξει την ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Επεξ/σία από Rnd1978
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...