Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Ασχετο, τελικα με τη Daikin εβγαλες ακρη?

Όχι ακόμα περιμένω απάντηση , στο δεύτερο email που έστειλα απλά δεν απάντησαν ......έχουν όμως eurovent οποτε συγχωρούνται 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, kostakiss είπε

ποτε να περιμενουμε προσφορες για τα κλιματιστικα ??

Από άλλες χρονιές, έχουμε δει να παίζουν πολύ καλές προσφορές τέλη Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, τι άρρωστοι νοτιάδες είναι αυτοί; Τη νύχτα ελάχιστη 14C.

Τόσο μικρές οι απώλειες, που το Carrier ήταν όλη τη νύχτα κλειστό (21 ζήτηση) :

Screenshot-24.png.0214a3760c05c1d382faaca75e3b3243.png

Το Fujitsu κράτησε όλη τη νύχτα 250W για 22 ζήτηση (αμφιταλαντευόταν ανάμεσα σε 220 και 250):

Screenshot-23.png.ccf16d4f50c9a68da1bd673dd0fa66a0.png

Το Daikin έφαγε μεγάλη νίλα (22 ζήτηση):

Screenshot-25.png.de3244e8314e80c54d2169b92a033a96.png

ΥΓ @apostolisep3, τι έγινε με το Mitsubishi τελικά;

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
1 hour ago, liakjim said:

Από άλλες χρονιές, έχουμε δει να παίζουν πολύ καλές προσφορές τέλη Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, τι άρρωστοι νοτιάδες είναι αυτοί; Τη νύχτα ελάχιστη 14C.

Τόσο μικρές οι απώλειες, που το Carrier ήταν όλη τη νύχτα κλειστό (21 ζήτηση) :

Screenshot-24.png.0214a3760c05c1d382faaca75e3b3243.png

Το Fujitsu κράτησε όλη τη νύχτα 250W για 22 ζήτηση (αμφιταλαντευόταν ανάμεσα σε 220 και 250):

Screenshot-23.png.ccf16d4f50c9a68da1bd673dd0fa66a0.png

Το Daikin έφαγε μεγάλη νίλα (22 ζήτηση):

Screenshot-25.png.de3244e8314e80c54d2169b92a033a96.png

ΥΓ @apostolisep3, τι έγινε με το Mitsubishi τελικά;

πως ειχα την εντυπωση οτι διαβασα Μάρτιο ?! :p

ok,εν αναμονη λοιπον

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και καλό μήνα.

Θέλω να αγοράσω δύο κλιματιστικά για το εξοχικό στο χωριό, το ένα 9ρι το άλλο 12ρι.

Η χρήση τους θα είναι και Χειμώνα και Καλόκαίρι με focus το Καλοκαίρι εννοείτε.

Δεν θέλω συνολικά να δώσω πάνω από 650-700€.

Τι έχετε να προτείνετε?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Τελευταίο update για το Gree Bora 24..Τελικά η καλύτερη λύση είναι να βάλω τη θερμοκρασία στο 26. Έτσι ή κατανάλωση κατεβαίνει στα 430-450 watts... Δοκιμασμένο εδώ και 2 ημέρες και δουλεύει άψογα...Έρχεται ακριβώς η μισή κατανάλωση...Οποίος θέλει αναλυτικά ας μου στείλει μνμ για να του εξηγήσω βήμα βήμα την διαδικασία...Η φωτογραφία είναι από non stop κατανάλωση...Όπως βλέπεται από τα μεσάνυχτα έως τώρα η κατανάλωση είναι λίγο πάνω από 5kw..Να σημειώσω ότι η θερμοκρασία εξερχόμενου αέρα μετρήθηκε στα 29-30 βαθμούς κελσίου σέ αυτά τα watts..

Screenshot_20200304-112915.png

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Tmark είπε

Καλησπέρα παιδιά και καλό μήνα.

Θέλω να αγοράσω δύο κλιματιστικά για το εξοχικό στο χωριό, το ένα 9ρι το άλλο 12ρι.

Η χρήση τους θα είναι και Χειμώνα και Καλόκαίρι με focus το Καλοκαίρι εννοείτε.

Δεν θέλω συνολικά να δώσω πάνω από 650-700€.

Τι έχετε να προτείνετε?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Για το καλοκαίρι κοιτάμε να αγοράσουμε όσο μεγαλύτερο seer μας επιτρέπει το πορτοφόλι μας.

Το μπάτζετ σου είναι πολύ στενό. Το πιο vfm σε seer είναι το midea mission https://www.skroutz.gr/s/14682474/Midea-Mission-II-MB-12N8D6-I.html?from=sku_spec_variations

Έχουν παίξει σε προσφορές κατά καιρούς , με 450€ το 12άρι και κάτω από 400€ το 9άρι εγκατεστημένα. 

Σε πιο λίγα χρήματα , προτείνουμε το tcl xa412 / xa51 και το haier tundra green.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, argitt είπε

Τελευταίο update για το Gree Bora 24..Τελικά η καλύτερη λύση είναι να βάλω τη θερμοκρασία στο 26. Έτσι ή κατανάλωση κατεβαίνει στα 430-450 watts... Δοκιμασμένο εδώ και 2 ημέρες και δουλεύει άψογα...Έρχεται ακριβώς η μισή κατανάλωση...Οποίος θέλει αναλυτικά ας μου στείλει μνμ για να του εξηγήσω βήμα βήμα την διαδικασία...Η φωτογραφία είναι από non stop κατανάλωση...Όπως βλέπεται από τα μεσάνυχτα έως τώρα η κατανάλωση είναι λίγο πάνω από 5kw..Να σημειώσω ότι η θερμοκρασία εξερχόμενου αέρα μετρήθηκε στα 29-30 βαθμούς κελσίου σέ αυτά τα watts..

Screenshot_20200304-112915.png

Δλδ στους 22 καθεται στα 900w ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ?

Δημοσ.

21 κάθεται μεταξύ 950 κ 1050 και δν κλείνει... Κάποιες φορές δίνει και καμιά γκαζια μέχρι τα 1500 κ μετά ξαναπέφτει σε αυτό το εκκρεμές.. Σταθερά θα κάθισει μεταξύ 1150 κ 1180 ανάλογα τον καιρό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω εξηγήσει παραπάνω...Για κάποιον που δν έχει διαβάσει τα ποστ μου εννοείται ότι θα μπερδευτεί... Γι'αυτό γράφω και update...

Επεξ/σία από argitt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, argitt είπε

Έχω εξηγήσει παραπάνω...Για κάποιον που δν έχει διαβάσει τα ποστ μου εννοείται ότι θα μπερδευτεί... Γι'αυτό γράφω και update...

Οποτε μπορείς κάνε μου χάρη, οπως μέτρησες την θερμοκρασία του εξερχόμενου αέρα , μέτρα και την θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα.. ωστε να δούμε πόσους βαθμούς θερμοκρασίας ανεβάζει τον αέρα με 450W (οταν το βάζεις επιθυμητη 26C οπως λες) οπως επίσης και με τι εξωτερική θερμοκρασία περίπου αυτα..

Η θερμοκρασία εξερχόμενου αέρα σκέτη δεν λέει πολλα... (εξαρτάται απο την θερμοκρασία του χώρου/ανεμιστήρα κτλ)  ενω η θερμοκρασία που προσδίδει το κλιματιστικό στον χώρο ειναι πιο ενδιαφέρον..

Αλλο είναι να έχει ο εισερχόμενος αέρας θερμοκρασία 20C και να βγάζει 30C αέρα (δίνει +10C ) με π.χ. καταναλωση 450W και αλφα εξωτ.θερμοκρασία και άλφα ταχύτητα ανεμιστήρα  , και αλλο είναι, να έχει ο εισερχόμενος αέρας θερμοκρασία   26C και να βγάζει πάλι 30C (+4C) με κατανάλωση 450W και βέβαια με ίδια εξ.θερμοκρασία και ταχύτητα ανεμιστήρα.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, argitt είπε

Να καταλαβω,στους 21 κανει on-off και ανεβαινει η κατανάλωση,

Ενω στους 26 παιζει σταθερα και μακροπροθεσμα κανει οικονομια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν διαβάσεις παραπάνω θα καταλάβεις ότι βάζω το μηχάνημα σε ένα test mode..Μετά ανάλογα την θερμοκρασία μου βγάζει κάποιο κωδικό και αρχίζει να δουλεύει χαμηλά...Δλδ στους 20 βαθμούς εάν του κάνω test mode θα βγάλει την ένδειξη Ρ0 και θα δουλεύει στα 330 watts...Εάν το κάνω στους 26 θα βγάλει την ένδειξη Ρ4 και θα δουλεύει στα 430 έως 500 watts...Είναι σαν να βάζεις το μηχάνημα να δουλεύει σε αυτά τα watts χωρίς τους αισθητήρες..Οπότε ούτε γκαζωνει ούτε φρεναρει ούτε κλείνει..Όσο για την θερμοκρασία εισόδου εξόδου η μέτρηση έγινε την Δευτέρα το βράδυ με έξωτερικη  κοντά στους 11 εσωτερική σταθερά 21.5   είσοδος 22,8 και έξοδος 29-30..Απλά δν έγραψα αμέσως για να το αφήσω 2 μέρες nonstop για να δω πως θα συμπεριφερθεί...

Επεξ/σία από argitt
Δημοσ.
Μόλις τώρα, argitt είπε

Εάν διαβάσεις παραπάνω θα καταλάβεις ότι βάζω το μηχάνημα σε ένα test mode..Μετά ανάλογα την θερμοκρασία μου βγάζει κάποιο κωδικό και αρχίζει να δουλεύει χαμηλά...Δλδ στους 20 βαθμούς εάν του κάνω test mode θα βγάλει την ένδειξη Ρ0 και θα δουλεύει στα 330 watts...Εάν το κάνω στους 26 θα βγάλει την ένδειξη Ρ4 και θα δουλεύει στα 430 έως 500 watts...Είναι σαν να βάζεις το μηχάνημα να δουλεύει σε αυτά τα watts χωρίς τους αισθητήρες..Οπότε ούτε γκαζωνει ούτε πέφτει ούτε κλείνει..Όσο για την θερμοκρασία εισόδου εξόδου η μέτρηση έγινε την Δευτέρα το βράδυ με έξωτερικη  κοντά στους 11 εσωτερική σταθερά 21.5   είσοδος 22,8 και έξοδος 29-30..

αααα η παραπάνω τιμή είναι με το κόλπο? χμμμ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς...Απλά οποίος έχει κάποιο κλιματιστικό παρόμοιο η αντιγραφή με το δικό μου μπορεί να το δοκιμάσει για να μας πει τα αποτελέσματα... Σίγουρα κερδισμένος θα είναι γιατί όπως είπα και πριν η κατανάλωση μειώνεται στο μισό ίσως κ παραπάνω..

Επεξ/σία από argitt
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...