Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Πιστοποίησης της eurovent για τις αποδόσεις του κλιματιστικού.

Πιστοποίηση EUROVENT...Ανεξάρτητος ευρωπαϊκός φορέας με τις αυστηρότερες προδιαγραφές παγκοσμίως, ο οποίος πιστοποιεί ότι οι αποδόσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων κλιματισμού ακολουθούν πλήρως τα ευρωπαϊκά πρότυπα.Ένα πιστοποιημένο κατά Eurovent κλιματιστικό θα αποδίδει εγγυημένα αυτά που αναγράφει ο κατασκευαστής του.

Επεξ/σία από marten
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Πιστοποίησης της eurovent για τις αποδόσεις του κλιματιστικού.

υπαρχουν πλεον κλιματιστικα που δεν εχουν τετοια πιστοποιηση? νομιζα οτι ειναι στανταρακι... μονο για daikin ειχα ακουσει οτι κανει πιο αυστηρες μετρησεις αλλα ακομα και αν ισχυει αυτο εμενα δε με ενδιαφερει η καθε τιμη σαν απολυτη τιμη αλλα κυριως ως συγκρισημη με αλλα κλιματιστικα αποτε και αυτο της daikin δεν με εξυπηρετει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Curtis76 είπε

υπαρχουν πλεον κλιματιστικα που δεν εχουν τετοια πιστοποιηση? νομιζα οτι ειναι στανταρακι... μονο για daikin ειχα ακουσει οτι κανει πιο αυστηρες μετρησεις αλλα ακομα και αν ισχυει αυτο εμενα δε με ενδιαφερει η καθε τιμη σαν απολυτη τιμη αλλα κυριως ως συγκρισημη με αλλα κλιματιστικα αποτε και αυτο της daikin δεν με εξυπηρετει.

Κοίτα δεν το γνωρίζω, αλλά είχα διαβάσει οτι όποια μηχανήματα έχουν πιστοποιηθεί από τον ίδιο τον φορέα της eurovent έχουν επάνω τους ένα πράσινο σηματάκι ως ένδειξη οτι πιστοποιήθηκαν, επειδή δεν το έχουνε όλα βγάζω αυτό το συμπέρασμα. Υπάρχει πιστοποίηση από την ίδια την eurovent αλλά και πιστοποίηση από τους κατασκευαστές κατά eurovent, δηλαδή εφαρμόζουν οι ίδιοι το πρότυπο της eurovent.

Ας πει την γνώμη του κάποιος που ξέρει καλύτερα μήπως κάνω λάθος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα Toshiba daisekai 16αρι σε ενιαίο χώρο σαλόνι κουζίνα περίπου 35 τετραγωνικά σε νέα οικοδομή μονοκατοικία με σύγχρονες Μονωσεις Αλουμίνια. 

Είναι στην μια άκρη του ενιαίου χώρου. Παρατηρώ ότι για να επιτύχω σωστή κατανομή ζέστης πρέπει να παίζω σε ταχύτητα ανεμιστήρα πολύ πάνω από αυτή που επιλέγει το κλιματιστικό στο αυτόματο fan. Έχω καταλήξει ότι όσο πιο δυνατά ο ανεμιστήρας τόσο αυξάνει η απόδοση και η σωστή κατανομή με μειονέκτημα τον αυξημένο θόρυβο. Επίσης με πιο δυνατό ανεμιστήρα θεωρώ πως διαβάζει πιο σωστά την θερμοκρασία στα απομακρυνσμενα σημεία του χώρου και ανάλογα ρυθμίζει τις στροφές του inverter καθώς έχω μετρητή κατανάλωσης. 

Υπάρχει αντίθετη άποψη; 

Επεξ/σία από anikologr
Δημοσ.
14 ώρες πριν, marten είπε

Με Scop θέρμανσης 5,8/4,4 Α+++, με πιστοποίηση και κάτω από 900 ευρό σε 18αρι παίζει να ναι το μοναδικό (ίσως κ να κάνω λάθος). 

Θεωρώ σ αυτό το εύρος τιμών μια απ τις καλύτερες αγορές. Το αγόρασα προχθές  κ πρόσθεσα και τη 5ετη εγγύηση κ όλα μαζί κάτω από 1000ρικο.

Από βδομάδα θα γίνει κ η εγκατάσταση. 

Καλορίζικο και να μας πεις εντυπώσεις από εγκατάσταση, λειτουργία κλπ

Γιατί όμως έβαλες 5ετή εγγύηση; Η Toshiba στις διαιρούμενες (split) επίτοιχες μονάδες έως 24000BTU (σειρές RAS με R32) παρέχει 7ετή εγγύηση για αγορές μετά τις 21/9/2018 (πηγή).

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Curtis76 είπε

υπαρχουν πλεον κλιματιστικα που δεν εχουν τετοια πιστοποιηση? νομιζα οτι ειναι στανταρακι..

φυσικά και υπάρχουν, γενικά οι μεγάλοι κατασκευαστές πιστοποιούν το μηχανήματα τους αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν τα στέλνουν για πιστοποίηση

Δημοσ.

να ρωτήσω επειδή δεν το κατέχω. γράφει στο toshiba scop 5,80 και kw 2.3. με μία αναζήτηση στο γούγλη είδα ότι όσο πιο υψηλό scop έχει ένα κλιματιστικό τόσο πιο αποδοτικό είναι. προφανώς τα 9άρια πιάνουν υψηλότερο. οι kw 2,3 που γράφει τι είναι? καίει δλδ 2,3 κιλοβατώρες την ώρα? γιατί γράφει kw και όχι kwh.

sorry αλλά είμαι άσχετος και στο νήμα αυτό πραγματικά έχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για εμάς τους αδαείς

Δημοσ.
1 ώρα πριν, malmsteen1984 είπε

να ρωτήσω επειδή δεν το κατέχω. γράφει στο toshiba scop 5,80 και kw 2.3. με μία αναζήτηση στο γούγλη είδα ότι όσο πιο υψηλό scop έχει ένα κλιματιστικό τόσο πιο αποδοτικό είναι. προφανώς τα 9άρια πιάνουν υψηλότερο. οι kw 2,3 που γράφει τι είναι? καίει δλδ 2,3 κιλοβατώρες την ώρα? γιατί γράφει kw και όχι kwh.

sorry αλλά είμαι άσχετος και στο νήμα αυτό πραγματικά έχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για εμάς τους αδαείς

Πού το είδες ; Αν φαντάζομαι σωστά τι βλέπεις μάλλον κοιτάς την ονομαστική απόδοση του  στη θέρμανση . 2.3 kw θερμικής ενέργειας μεταφράζεται σε  7847 btu/h.

Δημοσ.

Αα νομιζα πως ηταν η καταναλωση. Ποσο καιει περιπου ενα aircondition Α+++ 18αρι και 9αρι αντιστοιχα; που μπορουμε μα το βρουμε αυτο; ευχαριστώ για την απαντηση

Δημοσ.
12 ώρες πριν, anikologr είπε

Έχω ένα Toshiba daisekai 16αρι σε ενιαίο χώρο σαλόνι κουζίνα περίπου 35 τετραγωνικά σε νέα οικοδομή μονοκατοικία με σύγχρονες Μονωσεις Αλουμίνια. 

Είναι στην μια άκρη του ενιαίου χώρου. Παρατηρώ ότι για να επιτύχω σωστή κατανομή ζέστης πρέπει να παίζω σε ταχύτητα ανεμιστήρα πολύ πάνω από αυτή που επιλέγει το κλιματιστικό στο αυτόματο fan. Έχω καταλήξει ότι όσο πιο δυνατά ο ανεμιστήρας τόσο αυξάνει η απόδοση και η σωστή κατανομή με μειονέκτημα τον αυξημένο θόρυβο. Επίσης με πιο δυνατό ανεμιστήρα θεωρώ πως διαβάζει πιο σωστά την θερμοκρασία στα απομακρυνσμενα σημεία του χώρου και ανάλογα ρυθμίζει τις στροφές του inverter καθώς έχω μετρητή κατανάλωσης. 

Υπάρχει αντίθετη άποψη; 

Αγόρασα πρόσφατα το shorai 18000btu που ανέφερε ο φίλος σε προηγούμενο ποστ και παρατήρησα στις λίγες μέρες που λειτουργεί ότι πρέπει να βαζω θερμοκρασια 27 για να εχω στο χωρο 21. Πραγματικα τοποθετώντας το θερμόμετρο πανω στο κλιματιστικο η θερμοκρασια ειναι 27 και στο αυτόματο ο ανεμιστήρας δουλεύει στο πολύ αργό. Προφανώς όταν οριζεις μεγαλύτερη ταχύτητα ανεμιστήρα η ανακύκλωση του αέρα ρίχνει λίγο την θερμοκρασια κοντά στην μονάδα και αυτή προσαρμόζει την ένταση λειτουργίας του συμπιεστή.  Πάντως το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει σε αυτή την κατάσταση συντήρησης της θερμοκρασίας του χώρου μου κατανάλωση περίπου 1KW/h (μετρημένη στο ρολόι της ΔΕΗ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, garros είπε

Καλορίζικο και να μας πεις εντυπώσεις από εγκατάσταση, λειτουργία κλπ

Γιατί όμως έβαλες 5ετή εγγύηση; Η Toshiba στις διαιρούμενες (split) επίτοιχες μονάδες έως 24000BTU (σειρές RAS με R32) παρέχει 7ετή εγγύηση για αγορές μετά τις 21/9/2018 (πηγή).

Γιατί διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά σε αρκετά σαιτ είδα ότι δίνανε 3ετη εγγύηση. 

Μου διέφυγε εντελώς αυτό που αναφέρεις οπότε τσάμπα την πρόσθεσα. Σίγουρα συμπεριλαμβάνεται και αυτό το μοντέλο σ αυτη την έξτρα 7ετη  εγγύηση? 

ΟΚ τώρα διάβασα ότι "Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνεται η ετήσια συντήρηση του" οπότε στο περίπου πάλι τα ίδια χρήματα θα έδινα. 

Επεξ/σία από marten
Δημοσ.
15 ώρες πριν, anikologr είπε

Έχω καταλήξει ότι όσο πιο δυνατά ο ανεμιστήρας τόσο αυξάνει η απόδοση και η σωστή κατανομή με μειονέκτημα τον αυξημένο θόρυβο.

Το κλιματιστικό προσπαθεί να προσδώσει στον χώρο μια ποσότητα θερμικής ισχύος, όταν αυξάνεται η ταχύτητα ανεμιστήρα μειώνεται η κατανάλωση του συμπιεστή καθώς αυξάνει τον ρυθμό μεταφοράς θερμότητας από το στοιχείο στον χώρο, αντίθετα μείωση ταχύτητας ανεμιστήρα επιφέρει αύξηση ισχύος και κατανάλωσης του συμπιεστή καθώς μειώνεις τον ρυθμό μεταφοράς θερμότητας από το στοιχείο στον χώρο και το μηχάνημα προσπαθεί να αντισταθμίσει την μείωση με αύξηση της κατανάλωσης. Το καλύτερο είναι να αφήνεις τον ανεμιστήρα στο auto, διαφορετικά βάλτον στην σκάλα που σε βολεύει.

7 ώρες πριν, malmsteen1984 είπε

Αα νομιζα πως ηταν η καταναλωση. Ποσο καιει περιπου ενα aircondition Α+++ 18αρι και 9αρι αντιστοιχα; που μπορουμε μα το βρουμε αυτο; ευχαριστώ για την απαντηση

Ακριβές ποσό κατανάλωσης δεν μπορείς να βρεις στα inverter διότι η ισχύς τους μεταβάλλεται ανάλογα τις θερμικές απαιτήσεις του χώρου. Ένα μέτρο σύγκρισης είναι κάποιες τυπικές καταναλώσεις για χειμώνα και θέρος που αναγράφονται στα χαρακτηριστικά, αυτές υπολογίζονται με βάση κάποια προφιλ κατανάλωσης τα οποία μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ως προς το προφίλ λειτουργίας που ορίζει ο καθένας για το κλιματιστικό του. Εναλλακτική μέθοδος, διαιρείς το φορτίο σχεδιασμού του στοιχείου για ψύξη και θέρμανση με τις αντίστοιχες αποδόσεις και βρίσκεις την ηλεκτρική ισχύ κατανάλωσης του συμπιεστή, μετά πολλαπλασιάζεις ανάλογα με τις ώρες που θα το χρησιμοποιείς, αυτά μόνο για να κάνεις σύγκριση μεταξύ μονάδων. Τα 9αρια επιτυγχάνουν καλύτερες αποδόσεις και εξοικονόμηση από τα 24αρια, για 24αρι με ίδιες αποδόσεις σε 9αρι το χέρι πρέπει να μπει βαθιά στην τσέπη.

Δημοσ.

Βασίλη έχω ένα 9αρι omnia Eco σε υπνοδωμάτιο και έχω ορίσει θερμοκρασία στους 22 και follow me. 

Εχω παρατηρήσει πως όταν ξεκινά ποτέ δεν αρχίζει με ένταση εννοώ να βγάζει πολύ αέρα αλλά παντα στο χαλαρό. Το έχω εννοείται στο auto συνεχώς μόνιμα αναμμένο. 

Συνεχώς σταματά και ξεκινά.

Κάποιεςς φορές η θερμοκρασία κλιματιστικου με τηλεχειριστήριου συμβαδίζει στους 22 βαθμούς αλλά αυτό εξακολουθεί κ δουλεύει. 

Να το αφήσω στο auto ή στην μεγάλη σκάλα fan?

Δημοσ.
14 ώρες πριν, marten είπε

Γιατί διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά σε αρκετά σαιτ είδα ότι δίνανε 3ετη εγγύηση. 

Μου διέφυγε εντελώς αυτό που αναφέρεις οπότε τσάμπα την πρόσθεσα. Σίγουρα συμπεριλαμβάνεται και αυτό το μοντέλο σ αυτη την έξτρα 7ετη  εγγύηση? 

ΟΚ τώρα διάβασα ότι "Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνεται η ετήσια συντήρηση του" οπότε στο περίπου πάλι τα ίδια χρήματα θα έδινα. 

Τακτικα σερβις θα εκανες ετσι και αλλιως .Γραφουν στους ορους  7-8 και για τυχον αλλαγη. Αλλες εγγυησεις δεν γραφουν.Οποτε μην  ρισκαρεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...