Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Προσωπικά θεωρώ υπερβολικά τα χρήματα αυτά για ένα 9άρι. 

Προτάσεις :

https://www.skroutz.gr/s/15145485/Cvmore-Intense-CVINTI-09-CVINTO-09.html#reviews

BestPrice iconCvmore Intense CVINTI-09/CVINTO-09 (298,00€ σε 28 καταστήματα)

10χρόνια εγγύηση (εφόσον κάνεις τα σερβις σε αυτούς) και 19db

https://www.skroutz.gr/s/14681141/Midea-Blanc-2018-MA-09NXD0.html#reviews

https://www.fgeurope.gr/el/products/blanc-2018-09kbtu

Πιστοποίηση από eurovent και 21db. 

greetings liakjim με τα αναλυτικα σου ποστ με το fujitsu τα οποια εχω ευχαριστηθει.

Δεν θελω να παω σε κατι φθηνο γιατι βλεπω εκπτωσεις απο τους διαφορους μη παραδοσιακους κατασκευαστες.

Η κριτικη μου πχ για το haier tundra βρισκεται εδω: https://www.skroutz.gr/s/8539793/Haier-Tundra-AS09TA2HRA-1U09BE8ERA.html#reviews

Promising κλιματιστικο στα χαρτια αλλα στη πραξη εφαγα τη ταλαιπωρια της αρκουδας με την εξωτερικη μοναδα. Ενω ηταν αριστο κλιματιστικο, δυνατη ροη αερα, αθορυβο (μου φαινεται πως ηταν πιο αθορυβο απο το passion pro που εχω τωρα), η εξωτερικη μοναδα ηταν καταστροφη.

Ευτυχως η inventor ηταν φανταστικη στο customer support.

Οποτε για αυτο στοχευω σε κατι πιο premium. Το κλιματιστικο θα δουλευει σε ενα σπιτι οπου βρισκεται σε ενα ελαιωνα και υπαρχει νεκρικη ησυχια. Οποτε οσο πιο χαμηλα db τοσο καλυτερα. Και επισης ειναι πολυ σημαντικο να μπορει να χαμηλωσει το ενεργειακο του φορτιο σε λογικα πλαισια. Βλεπουμε ποσο κακα ειναι τα toyotomi σε αυτο το τομεα. 

Διαβαζω καλα λογια για τα midea οποτε το blanc που προτεινες μοιαζει καλη προταση  σε τοσο χαμηλη τιμη.

Παντως με τρωει ασχημα ο κωλος μου για το Haier Dawn. Καλα δεν υπαρχει κανενας που να το εχει παρει;

Επεξ/σία από CptBill
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@CptBill απολαυστικό το review σου στο skroutz. 
Κοίτα στα χαρτιά από αποδόσεις κτλ , το Dawn είναι σαφώς ανώτερο σε όλα. 

Δεν βρήκα την πιστοποίηση της eurovent αλλά μάλλον αυτή είναι του προηγούμενου μοντέλου με το R410 φρέον http://www.eurovent-certification.com/pdf/temp/1548592900.pdf

Πολύ καλές τιμές. 

Έχει και μεγάλη εξωτερική μονάδα για 9άρι (820x614x338), κατεβαίνει κ στους -30 άρα δεν θα κάνει πολλά defrost, είναι παντελώς αθόρυβο. 

Οπότε αφού υπάρχει τέτοια υποστήριξη από την αντιπροσωπία, θα το τόλμαγα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, CptBill είπε

thanks για την απαντηση. Εκτος εαν μου διαφευγει κατι, δεν εχω καταφερει να βρω κατι αντιστοιχα καλο με το fujitsu σε χαμηλοτερη τιμη. 

Μια μια προχειρη ερευνα εχουμε και λεμε ως εναλλακτικες προτασεις.

Το αρχικο σχεδιο ηταν το 7αρι ASYG07KGTA //// τιμη 800 ευρω. SCOP 6.4, SEER 8.52

Εναλλακτικα βλεπω τα:

Midea Ultimate Comfort //// τιμη 600 ευρω, SCOP 5.4, SEER 8.2 /// 19.5db ελαχιστος θορυβος

Fujitsu KM Series ASYG09KMTA, ////τιμη 650 ευρω, SCOP  5.3  SEER 7.4  ///   20db ελαχιστος θορυβος

Haier Dawn AS09DCAHRA //// τιμη απο 600-650 ευρω, SCOP   6.25 , SEER 8.5 //// 15db (?!!) ελαχιστος θορυβος. Την haier την φοβαμαι γιατι ειχα το tundra και αλλαχθηκε 2 φορες η εξωτερικη μοναδα λογο θορυβου. 

LG Ocean R32 PC09SQ.NSJ  //// τιμη γυρω στα 550 ευρω, SCOP δεν βρισκω για θερμη ζωνη, SEER 7 /// 19db ελαχιστος θορυβος

Οποιες επιπλεον προτασεις ευπροσδεκτες.

Το LG υπολόγισε ότι έχει SCOP στη θερμή ζώνη μεταξύ 4.90 και 5.2  .  Δεν βρήκα κάπου να το αναφέρουν αλλά στο λέω εμπειρικά ότι εκεί θα κυμαίνεται . Ενα normal δηλαδή SCOP . 

Απο και και πέρα LG και Samsung ούτε με κιάλια δεν θέλω να τις βλέπω . Το παρελθόν τους είναι γεμάτο προβλήματα και η εγγύηση που παρέχουν είναι αστεία (2 χρόνια η LG )  . 

Αν το κλιματιστικό που έχεις σκοπό να αγοράσεις προορίζεται και για θέρμανση  (κύρια πηγή) θα κοιτούσα αυτό που βγάζει το μεγαλύτερο SCOP  . Στην περίπτωση σου το Dawn . 
Πέρα απο αυτό η τιμή του για τέτοιο SCOP , SEER και τέτοια db καταλαβαίνεις ότι είναι value for money μεταξύ των άλλων επιλογών που πόσταρες . 

H εγγύηση είναι οκ. 5ετής σε όλα τα μέρη χωρίς υποχρέωση ετήσιας συντήρησης . Tα Midea και Fujitsu έχουν 3τή σε όλα τα μέρη. Επεκτάσιμη αυτόματα στα 7 χρόνια μόνο στο συμπιεστή αν γίνονται ετήσιες συντηρήσεις.

Σε αυτά τα λεφτά όσον αφορά την οικονομία στην κατανάλωση το θόρυβο και την εγγύηση είναι το πιο value for money . Να ξέρεις όμως , ότι δεν έχει ιονιστή ή έξτρα φίλτρα .  Έχει τα βασικά φίλτρα.Το μόνο που το κοντράρει είναι το 7άρι fujitsu με ίδιους στην ουσία συντελεστές απόδοσης άρα και οικονομία . Τιμές θορύβου πιο υψηλές μεν αλλά εξακολουθεί να είναι ένα αθόρυβο κλιματιστικό στην χαμηλή σκάλα  (21 db θερμανση , 19 db ψύξη) .Οτιδήποτε κάτω απο 22 db να το θεωρείς αθόρυβο για υπνοδωμάτιο .  Με μικρότερη εγγύηση  , πιο ακριβό αλλά με πιο compact εσωτερική μονάδα . 

Υ.Γ Διάβασα το review σου στο skroutz.gr  .  Πιθανόν να έτυχες σε κάποιο ελαττωματικό κομμάτι  και με βάση αυτά που λες, είχες μια σωστή αντιμετώπιση και δεν κρυβόντουσαν πίσω απο τα τηλέφωνα . Οπότε ξέρεις ότι αν συμβεί το οτιδήποτε θα σε καλύψουν  αλλά απο την άλλη είναι και το ψυχολογικό της υπόθεσης που μας πιάνει όταν ένα προϊόν που αγοράσαμε έβγαλε κάποιο ελάττωμα και μετά γινόμαστε διστακτικοί ! ! 

Αν θες τη γνώμη μου πάρε ή το Fujitsu ή το Dawn . Δες τα και απο κοντά να δεις πως είναι . Ποιότητα πλαστικών μέγεθος κτλ . 

16 λεπτά πριν, liakjim είπε

@CptBill απολαυστικό το review σου στο skroutz. 
Κοίτα στα χαρτιά από αποδόσεις κτλ , το Dawn είναι σαφώς ανώτερο σε όλα. 

Δεν βρήκα την πιστοποίηση της eurovent αλλά μάλλον αυτή είναι του προηγούμενου μοντέλου με το R410 φρέον http://www.eurovent-certification.com/pdf/temp/1548592900.pdf

Πολύ καλές τιμές. 

Έχει και μεγάλη εξωτερική μονάδα για 9άρι (820x614x338), κατεβαίνει κ στους -30 άρα δεν θα κάνει πολλά defrost, είναι παντελώς αθόρυβο. 

Οπότε αφού υπάρχει τέτοια υποστήριξη από την αντιπροσωπία, θα το τόλμαγα. 

https://www.haieraircondition.gr/uploads/dawn/Haier- Dawn 09k Eurovent Certification.pdf

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, CptBill είπε

thanks για την απαντηση. Εκτος εαν μου διαφευγει κατι, δεν εχω καταφερει να βρω κατι αντιστοιχα καλο με το fujitsu σε χαμηλοτερη τιμη. 

Μια μια προχειρη ερευνα εχουμε και λεμε ως εναλλακτικες προτασεις.

Το αρχικο σχεδιο ηταν το 7αρι ASYG07KGTA //// τιμη 800 ευρω. SCOP 6.4, SEER 8.52

Εναλλακτικα βλεπω τα:

Midea Ultimate Comfort //// τιμη 600 ευρω, SCOP 5.4, SEER 8.2 /// 19.5db ελαχιστος θορυβος

Fujitsu KM Series ASYG09KMTA, ////τιμη 650 ευρω, SCOP  5.3  SEER 7.4  ///   20db ελαχιστος θορυβος

Haier Dawn AS09DCAHRA //// τιμη απο 600-650 ευρω, SCOP   6.25 , SEER 8.5 //// 15db (?!!) ελαχιστος θορυβος. Την haier την φοβαμαι γιατι ειχα το tundra και αλλαχθηκε 2 φορες η εξωτερικη μοναδα λογο θορυβου. 

LG Ocean R32 PC09SQ.NSJ  //// τιμη γυρω στα 550 ευρω, SCOP δεν βρισκω για θερμη ζωνη, SEER 7 /// 19db ελαχιστος θορυβος

Οποιες επιπλεον προτασεις ευπροσδεκτες.

Μακριά από LG δεν ξέρουν να φτιάχνουν κλιματιστικά

Επεξ/σία από kstgr
Δημοσ.

Για να επιστρέψουμε στο Fujitsu. 

Τώρα που έχουν ανέβει οι θερμοκρασίες , παρόλο που έχουν πέσει πολύ τα watts, η εξωτερική μονάδα παραμένει σε λειτουργία με πολλές στροφές στον ανεμιστήρα, 

Ως αποτέλεσμα κάνει θόρυβο. 

Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Ο αδερφός μου (ο ψυκτικός θυμίζω), ισχυρίζεται ότι το κάνει τώρα που έχει ευχέρεια ώστε να δίνει υψηλό cop. Πράγματι στους 12C το COP σύμφωνα με το eurovent πάει στο 7,34 που είναι το μεγαλύτερο που έχω δει στα χαρτιά και δικαιολογεί πως συντηρεί τα 60τμ με μόλις 350Watts.  

9851240a2557b446ebc37cec6ff8837b.png

Εδώ σήμερα με +12 

και εδώ με +7. 

Το γεγονός αυτό, μαζί με τον θόρυβο της εσωτερικής μονάδας που δεν την λες αθόρυβη και την ευπάθεια στον πάγο (η fgeurope.gr δεν απάντησε ποτέ στο email μου), με κάνει να ρίξω ένα αστέρι ακόμα στο review στο skroutz παρόλο που έχει καταπληκτική απόδοση. https://www.skroutz.gr/account/products/reviews/378990

• Like 1
Δημοσ.

Μετά από 4 χρόνια χρήση κυρίως τους χειμερινούς μήνες,και αυτούς όχι πολύ εντατικά, ελάχιστα για ψύξη το καλοκαίρι, το LG prestige h09al έχει αρχίσει να διαλύεται. Πραγματικά δεν το περίμενα από ένα τόσο ακριβό μηχάνημα, οικονομικό μεν σχετικά αθόρυβο, αλλά έχουν αρχίσει  κυριολεκτικά και πέφτουν κομμάτια δεν ξέρω γιατί, υποθέτω λόγω της θερμοκρασίας... Είναι δυνατόν;;;; 

20190119_121626.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Το LG υπολόγισε ότι έχει SCOP στη θερμή ζώνη μεταξύ 4.90 και 5.2  .  Δεν βρήκα κάπου να το αναφέρουν αλλά στο λέω εμπειρικά ότι εκεί θα κυμαίνεται . Ενα normal δηλαδή SCOP . 

Απο και και πέρα LG και Samsung ούτε με κιάλια δεν θέλω να τις βλέπω . Το παρελθόν τους είναι γεμάτο προβλήματα και η εγγύηση που παρέχουν είναι αστεία (2 χρόνια η LG )  . 

Αν το κλιματιστικό που έχεις σκοπό να αγοράσεις προορίζεται και για θέρμανση  (κύρια πηγή) θα κοιτούσα αυτό που βγάζει το μεγαλύτερο SCOP  . Στην περίπτωση σου το Dawn . 
Πέρα απο αυτό η τιμή του για τέτοιο SCOP , SEER και τέτοια db καταλαβαίνεις ότι είναι value for money μεταξύ των άλλων επιλογών που πόσταρες . 

H εγγύηση είναι οκ. 5ετής σε όλα τα μέρη χωρίς υποχρέωση ετήσιας συντήρησης . Tα Midea και Fujitsu έχουν 3τή σε όλα τα μέρη. Επεκτάσιμη αυτόματα στα 7 χρόνια μόνο στο συμπιεστή αν γίνονται ετήσιες συντηρήσεις.

Σε αυτά τα λεφτά όσον αφορά την οικονομία στην κατανάλωση το θόρυβο και την εγγύηση είναι το πιο value for money . Να ξέρεις όμως , ότι δεν έχει ιονιστή ή έξτρα φίλτρα .  Έχει τα βασικά φίλτρα.Το μόνο που το κοντράρει είναι το 7άρι fujitsu με ίδιους στην ουσία συντελεστές απόδοσης άρα και οικονομία . Τιμές θορύβου πιο υψηλές μεν αλλά εξακολουθεί να είναι ένα αθόρυβο κλιματιστικό στην χαμηλή σκάλα  (21 db θερμανση , 19 db ψύξη) .Οτιδήποτε κάτω απο 22 db να το θεωρείς αθόρυβο για υπνοδωμάτιο .  Με μικρότερη εγγύηση  , πιο ακριβό αλλά με πιο compact εσωτερική μονάδα . 

Αν θες τη γνώμη μου πάρε ή το Fujitsu ή το Dawn . Δες τα και απο κοντά να δεις πως είναι . Ποιότητα πλαστικών μέγεθος κτλ . 

https://www.haieraircondition.gr/uploads/dawn/Haier- Dawn 09k Eurovent Certification.pdf

Κυριως για ψυξη θα χρησιμοποιειται. Στο επομενο 9μηνο θα μπει μια hitachi monoblock αντλια θερμοτητας στον εκει χωρο.

Λεω να το τολμησω με το Dawn. Καποιος πρεπει να γραψει κριτικη για αυτο το κλιματιστικο 😛

Εναλλακτικα κοιταω τα midea.

Κριμα που η LG εχει παρει το δρομο της samsung με τις καμμενες πλακετες. Καποτε ειχε value for money κλιματιστικα. 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, CptBill είπε

Λεω να το τολμησω με το Dawn. Καποιος πρεπει να γραψει κριτικη για αυτο το κλιματιστικο 😛

Το 12άρι έχει κριτικές (η 2η λίγο ότι να 'ναι) https://www.skroutz.gr/s/9524242/Haier-AS12DCAHRA-1U12JECFRA.html#reviews

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν διαβαζω καλα ,καποιος γραφει κριτικη για το μηχανημα ,με ιδιο ονομα με αλλον εδω στο  φορουμ  ,που δεν γραφει σε προηγουμενα οτι εχει το μηχανημα ,ενω μονιμα υποστηριζει οτι πουλα η Ινβεντορ .Στην σελιδα παρακατω ο jk2 αντιθετα  γραφει δεν εμεινε ευχαριστημενος με ιδιο,παρομοιο μηχανημα αγνωστο https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?page=415 και εγινε κουβεντα με αλλους .Αλλος  παραπανω εγραψε προσφατα οτι ειχε προβλημα με αλλο μηχανημα της εταιριας και δεν απαντανε στα τηλεφωνα.Και αλλος πιο παλια εμεινε ευχαριστημενος.

Επεξ/σία από Diskimpex
  • Like 1
Δημοσ.

τελικα ειμαι μεταξυ του Haier Dawn και του Midea Ultimate Comfort  δεδομενου οτι θερμανση θα χρειαστω θα ειναι μεχρι τελος αυτου του χειμώνα.

Και τα 2 στα 600 ευρω περιπου.

Midea Ultimate Comfort //// τιμη 600 ευρω, SCOP 5.4, SEER 8.2 /// 19.5db 

Haier Dawn AS09DCAHRA //// τιμη απο 600-650 ευρω, SCOP   6.25 , SEER 8.5 //// 15db (?!!) 

Ξερουμε τι συμπιεστη εχουν τα midea?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω το Toshiba στην εξωτερική μονάδα από κάτω σταζει νερό, δε θυμάμαι να έβγαζε νερό το toyotomi. Είναι φυσιολογικό;

IMG-20190127-192713.jpg

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Diskimpex είπε

Αν διαβαζω καλα ,καποιος γραφει κριτικη για το μηχανημα ,με ιδιο ονομα με αλλον εδω στο  φορουμ  ,που δεν γραφει σε προηγουμενα οτι εχει το μηχανημα ,ενω μονιμα υποστηριζει οτι πουλα η Ινβεντορ .Στην σελιδα παρακατω ο jk2 αντιθετα  γραφει δεν εμεινε ευχαριστημενος με ιδιο,παρομοιο μηχανημα αγνωστο https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?page=415 και εγινε κουβεντα με αλλους .Αλλος  παραπανω εγραψε προσφατα οτι ειχε προβλημα με αλλο μηχανημα της εταιριας και δεν απαντανε στα τηλεφωνα.Και αλλος πιο παλια εμεινε ευχαριστημενος.

Βλέποντας τη περιγραφή του χρηστη σε καποιο σημειο γραφει:

"Το haier ειναι ενα σκουπιδι δεν ψυχει καθολου η εξωτερικη μοναδα βγαζει απιστευτο χαμηλης συχνοτητας θορυβο"

Δεν θα αναφερθω στον ορο σκουπιδι αλλα στο οτι  θορυβο χαμηλης συχνοτητας που διαπερνούσε το συμπαν ειχα και στο tundra. Οπου επισης φοραει συμπιεστη hitachi.

Οποτε μαλλον θα αποχαιρετίσω την επιλογη του Dawn....δεν εχω ορεξη για νεους πειραματισμους.

Δημοσ.

Κακώς ασχολείστε με κριτικές στο Σκρουτζ ο καθένας γράφει ότι θέλει. Υποθέτω το ίδιο συνέβη και στο toyotomi, έγραφαν ανακρίβειες και ψέματα τα οποία διαπίστωσα μετά την αγορα δυστυχώς.

• Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν ακολουθεί συγκριτικό ήχου. 

Καταρχάς να πω ότι ακολούθησα εντελώς ερασιτεχνική προσέγγιση. 

Εξοπλισμός το κινητό μου με εφαρμογή https://play.google.com/store/apps/details?id=org.intoorbit.spectrum&hl=el

Φυσικά δεν είναι πιστοποιημένη η μέτρηση. Σκοπός μου πάντα η σύγκριση. 

Έχουμε λοιπόν Fujitsu Asyg24klca vs Mitsubishi MSZ/MUZ-SF50VE

Η διαδικασία πάντα η ίδια, ίδιες αποστάσεις από τα μηχανήματα και όπως ορίζει το πρότυπο:

58346017ed80fed64e4a943d9e59efe2.png

Πάρθηκαν 2 μετρήσεις για το Fujitsu μία στο high και μια στο low και αντίστοιχα στο Mitsubishi μια στο SUPER HIGH και μία στο LOW. 

Το MItsubishi έχει και μια πιο κάτω (SILENT) αλλά βγάζει πολύ λίγα m3/hr .

Μετά μία μέτρηση στην εξωτερική μονάδα. 

Τα κλιματιστικά είναι σε καθρεπτικά σπίτια (κτίστηκαν μαζί) και έχουν τους ιδιους χώρους , τμ, διάταξη με μόνη διαφορά ότι το ένα είναι ανατολικό (Fujitsu) και το άλλο δυτικό. 

Ίδιες συνθήκες, δλδ σχετικά κρύο έξω στους 7 , ρύθμιση στους 22 , τα σπίτια περίπου 21,5 εσωτερική. 

Οι καταναλώσεις ίδιες, περίπου 750-800kw. 

Όπως θα δείτε, το Fujitsu έπεσε στην χαμηλή ταχύτητα στην εξωτερική μονάδα (μάλλον λόγω χαμηλής θερμοκρασίας) και ήταν πιο αθόρυβο από το Mitsubishi. 

Ίσως το αδίκησα. 

Στην μέσα μονάδα, το Fujitsu είναι σαφώς πιο θορυβώδες αλλά βγάζει και αρκετά πιο πολλά κυβικά. 

Ενδεικτικά, στο πιο χαμηλό (quiet) το Fujitsu βγάζει 580 m3/hr που αντιστοιχεί σχεδόν στο HIGH του Mitsubishi!!!!! , ενώ στο high το Fujitsu βγάζει 1040 ενώ το Mitsubishi στο SUPER HIGH βγάζει 890 

Σίγουρα θα μπορούσαν να βάλουν μια ακόμα πιο χαμηλή ρύθμιση. 

S90127-182832.jpgS90127-183423.jpg

S90127-182711.jpgS90127-183551.jpg

S90127-182949.jpgS90127-184759.jpg

και τέλος το συγκριτικό video . Βάλτε το δυνατά. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...