Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να γράψω και εγώ την εμπειρία μου. Το καλοκαίρι έβαλα 4 κλιματιστικά carrier ventus supreme με το wifi. Η εσωτερική και η εξωτερική μονάδα είναι εντελώς αθόρυβες και στο 9 και στο 14 και στο 18αρι. Με βάση μετρητή πίνακα της Schneider αλλά και το μέτρηση στο καθένα όταν πιάσουν θερμοκρασία δε κλείνουν αλλά συνεχίζουν σε πολύ πολύ πολύ αργές στροφές και μπορεί να έχω στα 4 μαζί κατανάλωση 600w πχ.

Εξαιρετική ποιότητα και ψυχρού και θερμού αέρα τραγική εφαρμογή στο wifi που απαξιώνει την όλη εμπειρία καθώς ουσιαστικά το μόνο που λειτουργεί είναι το άνοιξε κλείσε και το πρόγραμμα ημερών δημιουργεί προβλήματα. 

Καλά πλαστικά χωρίς θορύβους στο ζέσταμα κρύωμα. Τα φίλτρα του είναι μικρά (hepa και άνθρακα) αλλά δεν είδα και μεγαλύτερα σε κλιματιστικό και άλλωστε έχω και ιοντιστη καθαριστή οπότε δεν με ενδιαφέρει. 

Γενικά μέχρι στιγμής τόσο σε ψύξη όσο και σε θέρμανση σε διάταξη 2*9000 σε κρεβατοκάμαρες, 1*14000 σε γραφείο 1*18000 σε σαλόνι όλα πάνε καλά.

Ελπίζω να μου κρατήσουν χρόνια όσο ένα παλαιότερο Fujitsu made in Japan που είχα. Σκυλί μαύρο.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, fylatos είπε

Να γράψω και εγώ την εμπειρία μου. Το καλοκαίρι έβαλα 4 κλιματιστικά carrier ventus supreme με το wifi. Η εσωτερική και η εξωτερική μονάδα είναι εντελώς αθόρυβες και στο 9 και στο 14 και στο 18αρι. Με βάση μετρητή πίνακα της Schneider αλλά και το μέτρηση στο καθένα όταν πιάσουν θερμοκρασία δε κλείνουν αλλά συνεχίζουν σε πολύ πολύ πολύ αργές στροφές και μπορεί να έχω στα 4 μαζί κατανάλωση 600w πχ.

Εξαιρετική ποιότητα και ψυχρού και θερμού αέρα τραγική εφαρμογή στο wifi που απαξιώνει την όλη εμπειρία καθώς ουσιαστικά το μόνο που λειτουργεί είναι το άνοιξε κλείσε και το πρόγραμμα ημερών δημιουργεί προβλήματα. 

Καλά πλαστικά χωρίς θορύβους στο ζέσταμα κρύωμα. Τα φίλτρα του είναι μικρά (hepa και άνθρακα) αλλά δεν είδα και μεγαλύτερα σε κλιματιστικό και άλλωστε έχω και ιοντιστη καθαριστή οπότε δεν με ενδιαφέρει. 

Γενικά μέχρι στιγμής τόσο σε ψύξη όσο και σε θέρμανση σε διάταξη 2*9000 σε κρεβατοκάμαρες, 1*14000 σε γραφείο 1*18000 σε σαλόνι όλα πάνε καλά.

Ελπίζω να μου κρατήσουν χρόνια όσο ένα παλαιότερο Fujitsu made in Japan που είχα. Σκυλί μαύρο.

Το 18αρι μόνο του, έχεις δει μέχρι πόσα watts μπορεί να κατέβει;

Επίσης από το εγχειρίδιο, μήπως λέει τι συμπιεστη φοράει;

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Oποιος εχει inventor 24αρι κανα omnia/nemesis οποιοδηποτε μοντελο και μπορει να μετρησει καταναλωσεις ας γραψει σχετικα να κανουμε καμια συγκριση στα ακριβοτερα μοντελα να δουμε τι παιζει...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δημοσ.

Για Gree bora μπορώ να σας πω τα εξής:::

Θέρμανση το χαμηλότερο που έχω δει είναι 942 watts..

Ψύξη το χαμηλότερο που έχω δει είναι  600 watts...

Δημοσ.
Στις 18/2/2019 στις 6:03 ΜΜ, Riddel είπε

O κωτσοβολοσ εβαλε αυτο σε προσφορα https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187833-morris-wfin50132

αξιζει;

Γραφει ειναι αποκλειστικο .Διαβασε σχολια για παρομοια μοντελα.ισως σε βοηθησουν

https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter/m/1088/Morris.html

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Ναι αλλά μήπως οι κατασκευαστές αποφεύγουν τις χαμηλές στροφές στον συμπιεστη ώστε να αποφύγουν κραδασμούς / μηχανική καταπόνηση κτλ από τις περιστρεφόμενες μάζες; Μήπως για αυτό βλέπουμε κόφτη στα minimum watts? Γνωρίζεις κάτι σχετικά;

Επίσης θα μου έκανε εντύπωση αν ακριβές σειρές δεν είχαν και καλούς συμπιεστες twin rotary .

Καποιος σε μιτσουμπισι πισω εχει αναφερει δουλευει χαμηλα.Δεν γραφει ειχε θεματα

• Confused 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Diskimpex είπε

Καποιος σε μιτσουμπισι πισω εχει αναφερει δουλευει χαμηλα.Δεν γραφει ειχε θεματα

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Το συμπληρώνεις λίγο ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο οτι καταλαβα δουλευε σε χαμηλη εξωτερικη θερμοκρασια .Ιδια αποδοση.Δεν αναφερε ζορι,θορυβο,αλλη καταναλωση

Επεξ/σία από Diskimpex
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Diskimpex είπε

Απο οτι καταλαβα δουλευε σε χαμηλη εξωτερικη θερμοκρασια .Ιδια αποδοση.Δεν αναφερε ζορι,θορυβο,αλλη καταναλωση

Σορρι , ακόμα δεν σε πιάνω.

Δημοσ.

Οταν  ζοριζεται το κλιματιστικο δουλευει χαμηλα ,κανει θορυβο .Δεν το αποφευγουν οι κατασκευαστες οπως εγραψες .Καποια μηχανηματα φαινεται ειναι καλυτερα σε αυτο .Αν πιστεψουμε οτι γραφουν.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Το 18αρι μόνο του, έχεις δει μέχρι πόσα watts μπορεί να κατέβει;

Επίσης από το εγχειρίδιο, μήπως λέει τι συμπιεστη φοράει;

Το μόνο που λέει είναι  τριπλό 3d DC inverter τίποτα άλλο δυστυχώς. Ναι γύρω στα 240-250.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, fylatos είπε

Το μόνο που λέει είναι  τριπλό 3d DC inverter τίποτα άλλο δυστυχώς. Ναι γύρω στα 240-250.

Πάντως με Αυτά που αναφέρεις για 800€ που βλεπω στο Skroutz ακούγεται πολύ καλή περίπτωση... 

Εγγύηση πόσο έχει? 

Βλέπω 3 χρόνια... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, liakjim είπε

Ναι αλλά μήπως οι κατασκευαστές αποφεύγουν τις χαμηλές στροφές στον συμπιεστη ώστε να αποφύγουν κραδασμούς / μηχανική καταπόνηση κτλ από τις περιστρεφόμενες μάζες; Μήπως για αυτό βλέπουμε κόφτη στα minimum watts? Γνωρίζεις κάτι σχετικά;

Επίσης θα μου έκανε εντύπωση αν ακριβές σειρές δεν είχαν και καλούς συμπιεστες twin rotary .

Δεν γνωρίζω κάτι σχετικά με αυτό και ούτε έχω ακούσει ξανά κάτι παρόμοιο . Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να κρίνεις μεμονωμένα ενα μηχανολογικό σύστημα απο μια και μόνο τεχνολογία που εφαρμόζει για το αν είναι καλύτερο σε κάτι ή όχι .
Το ίδιο είναι και με τα αυτοκίνητα . Οι αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσμων είναι ανώτερες τεχνολογικά και παρέχουν καλύτερη άνεση . Πρακτικά όμως υπάρχουν αμάξια με την κλασσική φθηνή και απλοϊκή υλοποίηση που λέγεται ημιάκαμπτος  (όπου ο ημιάκαμπτος δεν διακρίνεται για την άνεση του και σαν σύστημα ανάρτησης αντιδρά απότομα σε ανωμαλίες )όπου έχουν εξαιρετικές επιδόσεις σε άνεση και κρατήματα σε σύγκριση με άλλα αυτοκίνητα που εφαρμόζουν την ακριβή λύση που λέγεται ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων . Αυτό διότι απο μόνη της η τεχνολογία δεν λέει τίποτα . Γιατί η ανάρτηση δεν είναι μόνο αυτο το σύστημα και πέρα απο αυτό το set up της θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο τελικό το αποτέλεσμα . 

Ούτε τα άλογα ενός κινητήρα παίζουν αποκλειστικό ρόλο στις επιδόσεις στα 0-100 χλμ . 

Για αυτό και στον κλιματισμό βλέπεις κλιματιστικά με ROTARY συμπιεστή να βγάζουν απο τα κορυφαία SCOP και SEER που φτάνουν και ξεπερνάνε πολλές φορές τις επιδόσεις που βγάζουν μοντέλα με τις ακριβές  υλοποιήσεις των twin rotary  . Γιατί όπως είπα ένα κλιματιστικό είναι ένα μηχανολογικό σύστημα τεχνολογιών  και σωστής σχεδίασης για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα . 

5 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Επειδη αυτο με τους τοίχους το ακουω συχνα, που τα βάζουν τα κλιματιστικα οι "άλλοι" ? (Μπείτε μια στο google maps, Τοκιο και κάντε μια βόλτα στα σπίτια .. κρεμασμένα τα έχουν και αυτοι, οπως και εμεις)

Εμενα κρεμασμένη ηταν και η μονάδα του Toyotomi και του Shorai. Μέρα με την νύχτα η φασαρία / βαβούρα το ένα με τον αλλο.. (Να μπω στην λεπτομέρεια οτι το toyotomi είχε μία μόνο ηχομονωτικη κουβέρτα? ενω το shorai απο οτι είδα σε ενα video έχει τρείς?, η το ένα ειναι single rotary και το αλλο twin rotary) Δεν με νομιζω να χρειάζεται να συγκρίνουμε μηχανήματα, το ενα κανει θορυβο, ενω το αλλο δεν κάνει.  Οπως επίσης το ένα ρίχνει χαμηλα την κατανάλωση (είδα και 190W)  οταν χρειάζεται ενω το αλλο μέχρι 900W και δεν εχει καμία απολύτως σχέση με το μέγεθος του χώρου(παραπάνω ναι πάει, λιγότερο δεν παει).

Ακουσα απο υπευθύνους και υπευθύνους το κλιματιστικο ειναι μεγάλο για το χώρο σου, το κλιματιστικό ειναι μικρό για το χώρο σου, έχεις πολυ καλη μόνωση, έχεις αλλη θέρμανση, περίμενε να ζεσταθούν τα τούβλα.. και ενα σωρο άλλα πραγματα (τα οποια σε κάποιους μπορεί να ισχύουν και να επηρεάζουν..) αλλα πανω απο ολα ειναι ΤΙ και ΑΝ μπορει να κάνει ενα μηχανημα. Το οποιο είτε δεν το ξέρουν, είτε δεν το λενε, είτε δεν θέλουν να το πουν και πεταν την καραμέλα.

Τα βάζουν όπου τα βάζουμε και εμείς ; So what ; Αυτό δεν αλλάζει αυτό που προείπα . Ανάλογα το υλικό της τοιχοποιίας το πάχος την ποιότητα των βάσεων αν είναι σπαστές ή μονοκόμματες και άλλα τόσα έχεις μεγάλες πιθανότητες να έχεις όλα αυτά τα προβλήματα που σου περιέγραψα .  Δεν είναι ειδικής κατασκευής τα μηχανήματα της Ιαπωνίας για τοίχο και εδω στην Ελλάδα δεν είναι . 

Αυτό με το Shorai αμα βρεις το βίντεο που είδες θέλω να το δω γιατί δεν βρήκα κάτι σχετικό ούτε φωτογραφία . 

Υπεύθυνη απάντηση για το αν ειναι μεγάλο ή όχι το κλιματιστικό σου παίρνεις μόνο με μηχανολογική μελέτη . Όλα τα άλλα είναι στο περίπου και σίγουρα ο πιο εμπειρος μηχανικός ή ψυκτικός έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πέσει πιο κοντά με την πρόβλεψη του στην πραγματικότητα . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, anergos13 είπε

Πάντως με Αυτά που αναφέρεις για 800€ που βλεπω στο Skroutz ακούγεται πολύ καλή περίπτωση... 

Εγγύηση πόσο έχει? 

Βλέπω 3 χρόνια... 

Όταν το πήρα εγώ σαν καινούργιο μοντέλο είχαν κάποια προσφορά και στην απόδειξη λέει 5 έτη σε συμπιεστή 5 έτη σε μηχανικά μέρη. Πάντως από αυτά που έλεγε η eurovent δεν φαίνεται να έχει ξεφύγει.

Για την ώρα είμαι χαρούμενος με την αγορά. Αν γίνει κάτι θα το αναφέρω εδώ μέσα. Αυτές οι συσκευές φαίνονται μετά από κάποια χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, Dare-Devil said:

Μοντέλο να μας πεις και πόσες φορές αναβοσβήνει το κάθε λαμπάκι και ποιά λαμπάκια είναι σταθερά η σβηστά   (επίσης χρωμα και αν γράφει κάτι επάνω το καθένα που αναβοσβήνει)

http://www.forcecooling.com/eshop/17000btu-18000btu/174-toshiba-ras-167sav-e3-ras-167skv-e3-inverter.html

Οτι φαινεται και στο βιντεο. Αναβοσβηνουν συνεχεια, μεχρι να βγαλω την πριζα.

Τα φιλτρα τα καθαριζω καθε λιγους μηνες.

Επεξ/σία από elpaso1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...