Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Όταν ανεβάζει πολύ θερμοκρασία κλείνει , το είχα πριν με το I feel στο 21 και έπιασε ένδειξη στο πληκτρολόγιο 25  εκεί έκλεισε 

Κατάλαβα :)

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, guzel είπε

Άνοιξε το παράθυρο ρε φίλε 😂🤣

Αυτό θα κάνω γιατί έχει καταντήσει αηδία να μην καίει τίποτα και να έχω 25 βαθμούς μέσα στο χώρο που το έχω , με κάτι τέτοια θα πάει για κλείσιμο η ΔΕΗ που δεν έχει κατανάλωση 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimostr είπε

Αυτό θα κάνω γιατί έχει καταντήσει αηδία να μην καίει τίποτα και να έχω 25 βαθμούς μέσα στο χώρο που το έχω , με κάτι τέτοια θα πάει για κλείσιμο η ΔΕΗ που δεν έχει κατανάλωση 

Έτσι, μόλις κλείσει η ΔΕΗ άλλαξε πάροχο, να παίρνουν σειρά και οι άλλοι, έχουν πάρει αέρα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα χαλασμένο είναι το βάζω 23 και πάει 23.. 😛 Ένας αγαπημένος πελάτης της ΔΕΗ.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, guzel είπε

Έτσι, μόλις κλείσει η ΔΕΗ άλλαξε πάροχο, να παίρνουν σειρά και οι άλλοι, έχουν πάρει αέρα!

Από τον άλλο μήνα είμαι ήδη σε άλλο πάροχο 

7 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εμένα χαλασμένο είναι το βάζω 23 και πάει 23.. 😛 Ένας αγαπημένος πελάτης της ΔΕΗ.

Πόση κατανάλωση κανείς γενικά το τετράμηνο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, dimostr είπε

Οι φίλοι @guzel και @Rnd1978 έχουν ταλαιπωρηθεί με ένα 24άρι και 18άρι αντίστοιχα Toyotomi Hiro , τα οποία ανεξαρτήτως ρυθμίσεων και θερμικών απαιτήσεων, αρνούταν να κατεβάσουν κατανάλωση από τα περίπου 1200 και περίπου 900 Watts αντίστοιχα. 

Παρόμοιες συμπεριφορές παρατηρήθηκαν από μέλη σε 24αρια gree bora, inventor και από μένα σε ένα 18αρι Ariston. 

Ως αποτέλεσμα το κλιματιστικό δουλεύει ως inverter πάνω από αυτό το κατώφλι κατανάλωσης αλλά από εκεί και κάτω κλείνει θυμίζοντας παλιά on-off . 

Είναι σαν αυτό που λες:

39 λεπτά πριν, dimostr είπε

Όταν ανεβάζει πολύ θερμοκρασία κλείνει , το είχα πριν με το I feel στο 21 και έπιασε ένδειξη στο πληκτρολόγιο 25  εκεί έκλεισε 

είναι λάθος αυτό. Το κλιματιστικό έκαψε τσάμπα ενέργεια για να σε πάει 25. Έπρεπε απλά να ρίξει κατανάλωση και να μείνει στα 21. 

Είναι εντελώς λάθος. 

Όλα πρέπει να είναι ίδιο φασόν, σκοτώνουν από ζέστη αλλά σε χαμηλές απαιτήσεις δεν πάνε αντίστοιχα χαμηλά. 

Τα μέλη πέρασαν σε Toshiba Shorai 18αρι και ξαφνικά στον ίδιο χώρο είδανε ακόμα και 170Watts!!!! 

Αν πας καμιά 10ριά σελίδες πριν , έχω προτείνει μια εξήγηση ( σχεδιαστικός περιορισμός λόγω μεγάλου μονού συμπιεστή ώστε να αποφύγουν κραδασμούς σε μηχανικές καταπονήσεις σε χαμηλές στροφές συμπιεστή). 

βλέπε στο 1:30

Τα twin ring rotary , σαν το Toshiba , το δικό μου το Fujitsu , δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κατέβουν σε πολύ χαμηλή κατανάλωση, δείχνοντας ότι μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει. 

Ίσως να είναι και θέμα ηλεκτρονικών δλδ πιο χοντροκομμένη οδήγηση του DC inverter. 
Ίσως συνδυασμός, ποιός ξέρει (μόνο κάποιος που είναι μέσα στον χώρο θα μας έλεγε). 

Για αυτό βλέπεις μια χλεύη για τις καταναλώσεις των Toyotomi . Όχι όμως για για την ποσότητα της ζέστης  , που τα μηχανήματα αυτά γαζώνουν. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dimostr είπε

Από τον άλλο μήνα είμαι ήδη σε άλλο πάροχο 

Πόση κατανάλωση κανείς γενικά το τετράμηνο 

Δεν έχω μετρήσει να σου πω την αλήθεια,με το Toyo τετράμηνο μου ήρθε  εκκαθαριστικός 220€.. 

Το πρόβλημα το δικό μου ήταν αυτό που περιγράφεις και σου φαίνεται φυσιολογικό. Το βάζεις 21 , φτάνει 25 και κλείνει.. Έστω ότι καίει παρά πολύ λίγο όπως λες,αν πηγαίνε 21 και έμενε στο 21 δεν θα έκαιγε λιγότερο; Εσύ 21 θες, και αυτό πάει 25.. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Δεν έχω μετρήσει να σου πω την αλήθεια,με το Toyo τετράμηνο μου ήρθε  εκκαθαριστικός 220€.. 

Το πρόβλημα το δικό μου ήταν αυτό που περιγράφεις και σου φαίνεται φυσιολογικό. Το βάζεις 21 , φτάνει 25 και κλείνει.. Έστω ότι καίει παρά πολύ λίγο όπως λες,αν πηγαίνε 21 και έμενε στο 21 δεν θα έκαιγε λιγότερο; Εσύ 21 θες, και αυτό πάει 25.. 

25 πάει γιατί στο μισό σπίτι έχω και άλλη πηγή θέρμανσης κα8μτο σπίτι είναι μονωμενο και όχι γιατί το στέλνει το κλιματιστικό εκεί ,

το πρωί που έχω το τζάκι σβηστό το κλιματιστικ9 κάνει αυτό που λέει το βάζεις 21 και μένει εκεί και παίζει με την κατανάλωση σαν αυτή που έδειξα στο βίντεο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

25 πάει γιατί στο μισό σπίτι έχω και άλλη πηγή θέρμανσης κα8μτο σπίτι είναι μονωμενο και όχι γιατί το στέλνει το κλιματιστικό εκεί ,

το πρωί που έχω το τζάκι σβηστό το κλιματιστικ9 κάνει αυτό που λέει το βάζεις 21 και μένει εκεί και παίζει με την κατανάλωση σαν αυτή που έδειξα στο βίντεο 

Και δεν κλείνει; Όταν είναι μοναδική πηγή θέρμανσης;(και έχει 7 βαθμούς και πάνω έξω..Και δεν έχεις όλες τις πόρτες ανοιχτές να ζεστάνει όλο σπίτι,αλλά τον χώρο που είναι εγκατεστημένο κλιματιστικό,σαν 9000btu) Αν δεν κλείνει τότε κομπλέ :)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οι φίλοι @guzel και @Rnd1978 έχουν ταλαιπωρηθεί με ένα 24άρι και 18άρι αντίστοιχα Toyotomi Hiro , τα οποία ανεξαρτήτως ρυθμίσεων και θερμικών απαιτήσεων, αρνούταν να κατεβάσουν κατανάλωση από τα περίπου 1200 και περίπου 900 Watts αντίστοιχα. 

Παρόμοιες συμπεριφορές παρατηρήθηκαν από μέλη σε 24αρια gree bora, inventor και από μένα σε ένα 18αρι Ariston. 

Ως αποτέλεσμα το κλιματιστικό δουλεύει ως inverter πάνω από αυτό το κατώφλι κατανάλωσης αλλά από εκεί και κάτω κλείνει θυμίζοντας παλιά on-off . 

Είναι σαν αυτό που λες:

είναι λάθος αυτό. Το κλιματιστικό έκαψε τσάμπα ενέργεια για να σε πάει 25. Έπρεπε απλά να ρίξει κατανάλωση και να μείνει στα 21. 

Είναι εντελώς λάθος. 

Όλα πρέπει να είναι ίδιο φασόν, σκοτώνουν από ζέστη αλλά σε χαμηλές απαιτήσεις δεν πάνε αντίστοιχα χαμηλά. 

Τα μέλη πέρασαν σε Toshiba Shorai 18αρι και ξαφνικά στον ίδιο χώρο είδανε ακόμα και 170Watts!!!! 

Αν πας καμιά 10ριά σελίδες πριν , έχω προτείνει μια εξήγηση ( σχεδιαστικός περιορισμός λόγω μεγάλου μονού συμπιεστή ώστε να αποφύγουν κραδασμούς σε μηχανικές καταπονήσεις σε χαμηλές στροφές συμπιεστή). 

Τα twin ring rotary , σαν το Toshiba , το δικό μου το Fujitsu , δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κατέβουν σε πολύ χαμηλή κατανάλωση, δείχνοντας ότι μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει. 

Ίσως να είναι και θέμα ηλεκτρονικών δλδ πιο χοντροκομμένη οδήγηση του DC inverter. 
Ίσως συνδυασμός, ποιός ξέρει (μόνο κάποιος που είναι μέσα στον χώρο θα μας έλεγε). 

Για αυτό βλέπεις μια χλεύη για τις καταναλώσεις των Toyotomi . Όχι όμως για για την ποσότητα της ζέστης  , που τα μηχανήματα αυτά γαζώνουν. 

Ο καθένας μπορεί να χλευάζει ότι θέλει μέσα στα πλαίσια της πλάκας και του ευπρεπους σχολιασμού , αυτό όμως που είναι κατακριτέο είναι όταν κάποιος δε μπορεί να εξηγήσει κάτι και αντί να το παραδεχτεί στέλνει προσωπικά μηνύματα υπονοωντας ότι εγώ έχω κάποια σχέση με την Δημητριου Α,Ε και να στείλω χαιρετίσματα , ας μου πει ποια είναι αυτή για να στείλω αν το έχει τόση ανάγκη 

19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είναι σαν αυτό που λες:

Είναι εντελώς λάθος. 

Το θέμα ειναι οτι πάει σε τέτοιες θερμοκρασίες με τις καταναλώσεις που δείχνω στο βίντεο ανεβαίνει μέχρι τα 600 το πολύ κα8 συσσωρεύεται η ζέστη όποτε το κλιματιστικό δεν έχει άλλη επιλογή από το να κλείσει 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ δεν χλευασα τα toyotomi,τα εκτιμώ και τα προτείνω σαν μηχανήματα..Εμένα όμως δεν με άφησαν ευχαριστημένο,και κυρίως ότι έπρεπε να ασχολούμαι 4-5 μήνες με το κλιματιστικό για να τους πεισω ότι κατι δεν πάει καλά..Τέλος καλό όλα καλά, βρήκα τρόπο πήρα αλλο μηχάνημα και δουλεύει ακριβώς όπως φαντάζομουν Θα δούλευε και το toyo. Αυτά από μένα για το συγκεκριμένο θέμα:) (έχω πει 100 φορές τα ίδια και τα ίδια)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.

Μπήκαν επιτέλους τα Daikin.. η εγκατάσταση έγινε όσο καλύτερα γινόταν. Ο δικός μου, τι τύχη, δούλευε χρόνια σαν συνεργάτης της Daikin οπότε τα ήξερε απ έξω και ανακατωτά τα μηχανήματα. Η εγκατάσταση έγινε κανονικά με τα μέτρα σωλήνα που πρέπει και αρκετή χρήση αντλίας κενού (αρκετά λεπτά και όχι 1 λεπτό όμως οι εγκαταστάτες της ΜΜ που και για να την βάλουν την ζήτησα).. 

Δεν έχει περάσει πολύ ώρα που μπήκαν αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι πως, λείπουν μεν πραγματάκια όπως τα follow me, το wifi (βέβαια παίρνει τρελό module σαν addon, αλλά πανάκριβο) ΑΛΛΑ η απόδοση είναι ΚΑΜΙΑ σχέση... άναψα αυτό στο σαλόνι, καθόμουν έξω και περίμενα να ακούσω το εξωτερικό μηχάνημα να ξεκινήσει... περίμενα, περίμενα δεν άκουγα τίποτα, έρχεται η σύζυγος μου λέει έχει ξεκινήσει εδώ και ώρα και βγάζει πολύ ζεστό αέρα. Έξω κιχ δεν ξέρεις ότι είναι αναμμένο πραγματικά. Βέβαια είναι πολύ νωρίς... τα μηχανήματα μετά απο κάποιο καιρό βγάζουν τα κουσούρια τους στις εξωτερικές μονάδες.

Μέσα είναι πιο αθόρυβο και απ το passion eco που το θεωρούσα υπερβολικά αθόρυβο αλλά η απόδοση του είναι φοβερή. Ζέστανε τον χώρο με ανοιχτά τα πάντα σε 15 λεπτά όπως τον ζέσταινε το passion σε 40 με τον χώρο απομονωμένο (βέβαια πιθανόν και η λάθος χρήση της αντλιας κενού στο passion να έπαιξε και αυτή τον ρόλο της)

Δοκιμάσαμε και τα 2, τα "τσακ" στις διαστολές των πλαστικών όταν το κλείσαμε στην κρεβατοκάμαρα ήταν αυτά που είχα με το Panasonic και στην ουσία σχεδόν ανύπαρκτα και μακάρι να μείνει έτσι να γλιτώσω απ την μουρμούρα της συζύγου!!

Κατανάλωση δοκίμασα του σαλονιού με έναν μετρητή (βέβαια είχε δουλέψει μισή ώρα πιο πριν αλλά μέχρι και οι μπαλκονόπορτες άνοιγαν συνέχεια), το έκλεισα για λίγα λεπτά και έβαλα τον μετρητή).

Ρύθμιση στους 21,5 (με 6 ως 8 έξω) και τα 2 daikin, ανοιχτό το σπίτι και απομονωμένο μόνο το γραφείο με το panasonic (σβησμένο). Γύρω στα 4.5 watt αναμονή, όταν το άνοιξα  μετά απο λίγη ώρα στα 320 watt φύσαγε χλυαρό αέρα για κάποια ώρα. Κάποια ώρα μετά έφτασε τα 670 watt όπου φύσαγε πλέον ζεστό αέρα (στο max πάνω κάτω του passion). Όταν μετά απο κάποια ώρα έφτασε στο μέγιστο της απόδοσης, έκανε ένα peek για πολύ γρήγορα στα 1040 watt και μετά έπεσε στα 700-730 watt φυσώντας πολύ ζεστό αέρα. Η κατανάλωσε απο εκείνη την στιγμή έπαιζε απο 600 ως 800 watt και η θερμοκρασία σε λίγη ώρα πήγε στους 20 στο 1 μέτρο ύψος (άρα φαντάζομαι  εκεί που είναι ο σένσορας του μηχανήματος θα πλησίαζε την ρύθμιση, ευτυχώς ο σένσορας είναι λογικά στην κάτω μεριά της συσκευής που βλέπω κάτι γρίλιες, οπότε το follow me δεν θα είναι τόσο απαραίτητο) και εκεί άρχισε πιο συντηρητική κατανάλωση 400-450 watt. Αυτά στο 12ρι χωρίς οικονομική λειτουργία κτλ. Δεν ξέρω αν πάει παρακάτω, δεν το έχω αφήσει ώρα και σίγουρα έστω και με απομονωμένο το γραφείο (γύρω στα 75-77 τετραγωνικά τώρα) το 12ρι και το 9ρι σίγουρα δεν είναι αρκετά. Θα δω πως συμπεριφέρεται και με απομονωμένο το σαλόνι όπως δουλεύαμε και τα προηγούμενα. ΝΟΜΙΖΩ αν θυμάμαι καλά, το passion έπεφτε μετά απο πολύ περισσότερη ώρα (και είχε και follow me ενεργό) στην καλύτερη μέχρι τόσο που είναι τώρα το daikin. Αν το "eco" πήγαινε με απομονωμένο το σαλόνι όσο το daikin με όλα ανοιχτά, νομίζω σε καλό δρόμο είμαστε. Σίγουρα πάντως τις καταναλώσεις που λέτε στο Toshiba ή Fujitsu, το βλέπω δύσκολο να τις φτάσει

Για το Nemesis (9ρι) απ την άλλη, αν και σκότωνε και αυτό σε απόδοση όπως και το daikin, η κατανάλωση ήταν αρκετά ψηλά. Δεν θυμάμαι ακριβώς καταναλώσεις πάντως σίγουρα πολύ πιο ψηλά (έχω την εντύπωση πως κάτω απο 700 δεν πρέπει να έπεφτε αλλά δεν θυμάμαι τόσους μήνες μετά την μέτρηση).

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό το βίντεο το βάζω για να δείτε πέρα από τις στιγμιαίες καταναλώσεις πόσο έχει κάψει σε 5 ώρες και κάτι και ποια είναι η διακύμανση στα watt 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Craven είπε

Σίγουρα πάντως τις καταναλώσεις που λέτε στο Toshiba ή Fujitsu, το βλέπω δύσκολο να τις φτάσει

Ωραίος , άντε καλοδούλευτα. 

Για αυτό που γράφεις, θα δεις ότι αν τα αφήσεις εντός για ένα 24ωρο να ισορροπήσουν με τις απαιτήσεις του σπιτιού, η κατανάλωση θα πέσει πολύ. 

Θα άνοιγα όλους τους χώρους όπως έγραψα χθες , τόσο για την προσωπική σας άνεση να μην έχετε να αντιμετωπίζετε διέλευση από κρύους χώρους , όσο και για να αφήσετε τα κλιματιστικά να παίξουν μπάλα .  

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ωραίος , άντε καλοδούλευτα. 

Για αυτό που γράφεις, θα δεις ότι αν τα αφήσεις εντός για ένα 24ωρο να ισορροπήσουν με τις απαιτήσεις του σπιτιού, η κατανάλωση θα πέσει πολύ. 

Θα άνοιγα όλους τους χώρους όπως έγραψα χθες , τόσο για την προσωπική σας άνεση να μην έχετε να αντιμετωπίζεται διέλευση από κρύους χώρους , όσο και για να αφήσετε τα κλιματιστικά να παίξουν μπάλα .  

Ετσι ακριβώς πλησιάζει την ζέστη του καλοριφέρ.. :)  Χθες δεν έβαλα να κλείσει το βράδυ, δουλεύει συνέχεια..Και όποιος έρθει σπιτι νομίζει ότι έχω καλοριφέρ αναμμενα ,καμία σχέση με το κλείσε άνοιξε,κρύα ρεύματα κτλ :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...