Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγγύηση δεν σημαίνει ότι για Χ χρόνια θα δουλεύει σωστά αλλά αν χαλάσει στα Χ χρονιά θα επιδιορθωθεί, οι καλές εταιρίες δεν είναι αυτές που δίνουν πολλά χρόνια εγγύηση αλλά αυτές που αποδεδειγμένα στατιστικά τα προϊόντα τους δεν χαλάνε οπότε δεν είναι σημαντική η εγγύηση. Στις σοβαρές εγκαταστάσεις μπαίνουν αξιόπιστα προϊόντα ασχέτως με μια μεγάλη εγγύηση γιατί το ζητούμενο είναι να λειτουργεί η εγκατάσταση και όχι να είναι διαρκώς υπό δωρεάν επισκευή

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Παραδοσιακές μάρκες παραμένουν παραδοσιακές , άλλες μεγάλες μάρκες παραδοσιακές εξαφανίζονται ή συρρικνώνονται  , νέες μάρκες έρχονται στο προσκήνιο και καταλαμβάνουν τρελά μερίδια αγοράς . 

Αυτό ισχύει γενικότερα . Όπως κάποτε η apple στα κινητά ήταν το απόλυτο μηδέν και ένα βήμα πριν την επίσημη χρεοκοπία , τώρα είναι απο τους μεγάλους παίχτες  (με μια μεγάλη ύφεση που δέχθηκε το τελευταίο χρόνο) .  Μεταξύ των παραδοσιακών κατασκευαστών , πριν 6-7 χρόνια δημιουργήθηκε η xiaomi και απο το πουθενά πλέον είναι μια εταιρεία όπου σάρωσε κυριολεκτικά τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές . Είναι τέταρτη σε μερίδιο αγοράς .  Άλλο πολύ λαμπρό παράδειγμα είναι η huawei όπου είναι σταθερά στην δεύτερη θέση σε πωλήσεις παγκοσμίως.
Απο την άλλη μια παραδοσιακή μάρκα που όλοι την σεβόμαστε, η Nokia χρεοκόπησε, άλλαξε χέρια και αυτή την στιγμή  είναι ένα τίποτα σε πωλήσεις . 

Εχω δεκάδες παραδείγματα αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλα είναι ρευστά στο επιχειρηματικό κομμάτι . Με τα χρόνια αλλάζουν πολλά . 

Τώρα όσον αφορά για την πτώση απόδοσης  που κάθε κλιματιστικό μπορεί να το πάθει αυτό αν βγάλει βλάβη, οι εταιρίες δίνουν εγγύηση , εγγύηση δεν σημαίνει μόνο δεν μου δουλεύει, σημαίνει ότι σου εγγυώμαι ότι το προϊόν για τα Χ χρόνια θα δουλεύει σωστά . Αυτή είναι η υποχρέωση τους και όσες σέβονται τον πελάτη και θέλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν, αποδέχονται τις ευθύνες τους . 

Η samsung έχει παράδοση σε προβλήματα με τα κλιματιστικά της όπως και η LG . Είναι δύο μάρκες όπου δεν αξίζουν να τις κοιτάξει κανείς  μέχρι τώρα τουλάχιστον. 
Αν ψάξεις αριστερά και δεξιά θα διαβάσεις πολλά προβλήματα με συμπιεστές και πλακέτες . Χαρακτηριστικό παράδειγμα βλαβών ήταν ένα μοντέλο της σειράς mirror της LG . 
Με την LG ήδη δύο άτομα εδώ μεσα  έχουν ποστάρει ραγισμένα πλαστικά , στην κυριολεξία θρύψαλα, χωρίς λόγό και αιτία  όπως υποστηρίζουν. Μιλάμε για κλιματιστικά που ήταν max 5 ετίας .

Δες την πρώτη περίπτωση... του ζητάνε για τα πλαστικά όσο του κόστισε το κλιματιστικό !!! no comments . 

Την δεύτερη περίπτωση δεν την βρήκα . 

Αν θες την άποψη μου μέχρι τώρα, lg samsung είναι πολύ καλές μάρκες σε ψυγεία και πλυντήρια , τηλεοράσεις ,οθόνες κτλ ειδικά η LG σε πλυντήρια . 

Μια μάρκα είναι καλή όχι μόνο επειδή το προϊόν της μπορεί να έχει ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά . Είναι όλο το πακέτο που κάνει ένα μοντέλο ή μια εταιρεία καλύτερη απο μία άλλη . Σαφώς και τέλεια εταιρεία δεν υπάρχει. Αυτό είναι ιδεατό  και σίγουρα έχει να κάνει και με τις ανάγκες μας  και τις προτεραιότητες μας με βάση τα παρακάτω (κατά την δικιά μου άποψη) :

1) Προϊόν-χαρακτηριστικά .
2) Τιμή αγοράς (value for money)
2) Διάρκεια εγγύησης και όροι.
3) Ποιότητα after sales (αμεσότητα, ποιότητα εξυπηρέτησης κτλ)
3) Κόστος ανταλλακτικών εκτός εγγύησης ( η LG είδες τί ζητάει )

Περιοχή;
Έχουν μονώσεις οι τοιχοποιίες ;
Έχεις καλά σύγχρονα κουφώματα; Είναι ανοιγόμενα ή συρόμενα ;
Ο ήλιος βλέπει τους χώρους αυτούς ; Για πολλές ώρες την ημέρα ; 

Νότιο δυτικό προσανατολισμό με ελάχιστο ήλιο απευθείας μέσα στην ημέρα, είναι σε άνοιγμα όμως οπότε δεν ενοχλεί είναι φωτεινό το σπίτι. 

Ανοιγομενα καινούργια κουφώματα, σχετικά καλή μόνωση αν κρίνω από την κατανάλωση αερίου τον χειμώνα. 

Ενεργειακή κατηγορία C βάσει του πιστοποιητικού.

Οι χώροι είναι απομονώσιμοι από συρόμενες πόρτες.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, fylatos είπε

Νότιο δυτικό προσανατολισμό με ελάχιστο ήλιο απευθείας μέσα στην ημέρα, είναι σε άνοιγμα όμως οπότε δεν ενοχλεί είναι φωτεινό το σπίτι. 

Ανοιγομενα καινούργια κουφώματα, σχετικά καλή μόνωση αν κρίνω από την κατανάλωση αερίου τον χειμώνα. 

Θα σε καλύψουν/ 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, liakjim είπε

Καταρχάς πρέπει να δεις αν θες 9άρι, 12άρι ή παραπάνω. Αν μας έλεγες τετραγωνικά, περιοχή, μονώσεις , κουφώματα θα ήταν χρήσιμο. 

Επίσης τα 80€ δεν είναι πολλά για εγκατάσταση. Προσοχή σε αυτούς που λένε λιγότερα και μετά έχουν κρυφές χρεώσεις πχ 20€/μ η σωλήνα κτλ ή απλά σε κλέβουν με μικρότερο μήκος χαλκού. 

Για τα συγκεκριμένα μοντέλα. 

Το Mitsubishi έχει πολύ χαμηλά SEER και SCOP : http://www.eurovent-certification.com/pdf/temp/1552921777.pdf

Το Toyotomi αν το θες για κρεββατοκάμαρα έχει υψηλά dB. Από απόδοση είναι στον μέσο όρο. 

Γενικά όχι και τόσο καλές επιλογές. 

Αν θες δώσε περισσότερο info . 

Ευχαριστώ για την απάντηση !

Μιλάμε για Βόρεια Ελλάδα για υπνοδωμάτιο. Τα κουφώματα είναι παλιά..Πιθανότατα θα καταλήξω στο 12αρι..

Προσωπικά μου φαίνονται αρκετά τα 80 ευρώ αλλά σίγουρα είναι σχετικά με τι μηχάνημα θα πάρεις , όπως σίγουρα είναι σημαντικό να γίνει σωστή εγκατάσταση . Μου έχει συμβεί αυτό που είπες με καλώδια χαλκού και έξτρα χρήματα παλιότερα ! . Ο λόγος που το σχολιάσα αυτό είναι διοτι αλλες επιλογές από άλλα καταστήματα δεν περιλαμβάνουν δωρεαν εγκατάσταση οποτε ενα air-condition σε φτηνότερη τιμή θα έρθει π.χ γύρω στα 400 ευρώ με την εγκατάσταση στα 80 ευρώ ( ή παραπάνω σε περίπτωση που όπως ανέφερες σε κλέψουν )θα έρθει η μια  η άλλη με ένα αλλο που θα έχει δωρεαν εγκατασταση και θα κοστιζει οσο τα παραπάνω !

Από τον Κωτσόβολο πάντως μου πρότειναν στα 550 ευρώ και αυτά τα δύο :

Toyotomi A-C 12 btw TDNTDGA35VR7

Carrier 12 BTU 42QHC012D8SA CRYSTAL

Το δευτερο δε το γνωρίζω ως μάρκα ενώ Toyotomi έχω και ειμαι πολύ ικανοποιημένος ( βέβαια ήταν πιο ακριβό από αυτά αλλά οκ ).

Γενικά είμαι ανοιχτός σε κάποια άλλη πρόταση και αν γνωρίζεις κάποιο κατάστημα και πόσο θα στοιχίσει η εγκατάσταση (γιατι οι περισσότεροι δε το αναφέρουν καν..)

Δε θα ήθελα γενικά να δώσω περισσότερα από 500 - 550 ευρώ για όλο το πακετάκι ( air-condition - εγκατάσταση - μεταφορικά κτλ κτλ )..Είμαι ανοιχτός σε κάποια άλλη πρόταση συνολική από κάποιο κατάστημα δοκιμασμένο .

Δημοσ.
8 ώρες πριν, prt είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση !

Μιλάμε για Βόρεια Ελλάδα για υπνοδωμάτιο. Τα κουφώματα είναι παλιά..Πιθανότατα θα καταλήξω στο 12αρι..

Προσωπικά μου φαίνονται αρκετά τα 80 ευρώ αλλά σίγουρα είναι σχετικά με τι μηχάνημα θα πάρεις , όπως σίγουρα είναι σημαντικό να γίνει σωστή εγκατάσταση . Μου έχει συμβεί αυτό που είπες με καλώδια χαλκού και έξτρα χρήματα παλιότερα ! . Ο λόγος που το σχολιάσα αυτό είναι διοτι αλλες επιλογές από άλλα καταστήματα δεν περιλαμβάνουν δωρεαν εγκατάσταση οποτε ενα air-condition σε φτηνότερη τιμή θα έρθει π.χ γύρω στα 400 ευρώ με την εγκατάσταση στα 80 ευρώ ( ή παραπάνω σε περίπτωση που όπως ανέφερες σε κλέψουν )θα έρθει η μια  η άλλη με ένα αλλο που θα έχει δωρεαν εγκατασταση και θα κοστιζει οσο τα παραπάνω !

Από τον Κωτσόβολο πάντως μου πρότειναν στα 550 ευρώ και αυτά τα δύο :

Toyotomi A-C 12 btw TDNTDGA35VR7

Carrier 12 BTU 42QHC012D8SA CRYSTAL

Το δευτερο δε το γνωρίζω ως μάρκα ενώ Toyotomi έχω και ειμαι πολύ ικανοποιημένος ( βέβαια ήταν πιο ακριβό από αυτά αλλά οκ ).

Γενικά είμαι ανοιχτός σε κάποια άλλη πρόταση και αν γνωρίζεις κάποιο κατάστημα και πόσο θα στοιχίσει η εγκατάσταση (γιατι οι περισσότεροι δε το αναφέρουν καν..)

Δε θα ήθελα γενικά να δώσω περισσότερα από 500 - 550 ευρώ για όλο το πακετάκι ( air-condition - εγκατάσταση - μεταφορικά κτλ κτλ )..Είμαι ανοιχτός σε κάποια άλλη πρόταση συνολική από κάποιο κατάστημα δοκιμασμένο .

Δεν λες τετραγωνικά, αλλά μάλλον πας για 12άρι.

Για υπνοδωμάτιο, προσωπικά θα κοίταγα τα dB να είναι κάτω από 23-24. 

Αν αυτό δεν είναι πρόβλημα, μπορείς να πας στο Toyotomi https://www.skroutz.gr/s/6339405/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-535ZR.html

Πάει μέχρι 26dB, όχι άσχημα. 

Αν θες αθόρυβο, θα κοίταγα σε ένα από τα παρακάτω :

https://www.skroutz.gr/s/14652710/AUX-AAS-121EI-JFZ1-N3.html

https://www.bestprice.gr/item/2155493111/tcl-elite-plus-tac-09chsaxa412.html

https://www.skroutz.gr/s/15145484/Cvmore-Intense-CVINTI-12-CVINTO-12.html

https://www.skroutz.gr/s/16611709/Haier-Tundra-Green-AS35TACHRA-1U35BEEFRA.html

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/164496-mitsubishi-msz-dm35va-smart

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Μα ποιοι τα γράφουν αυτά τα πράγματα; Θάψιμο! τσ τσ τσ 😋

01e86e837f7f6e981d820494d9c7acc4_LI.jpg.be5372c7ec3976c7a740fd01571ffba6.jpg

Καλα κανει το παλικαρι. Γραφει την εμπειρια του απο το κλιματιστικο που αγορασε. Γενικα αν εχεις αγορασει κατι καλο ειναι μοιραζεσαει τις εμπειριες σου.. Το προβλημα ειναι οταν καποιος μοιραζεται εμεπιριες χωρις να εχει αγορασει τα προιοντα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι.

Λοιπόν έχω την εξής πρόταση να μου πείτε αν αξίζει. Έχω βρεί το carrier 42QHC009DS στα 350 ευρώ απο φίλο εγκαταστάτη.

Αξίζει σαν μηχάνημα και σαν εταιρεία ή είναι ετικέτα - αυτοκόλητο?

Δεύτερον.

Για το σαλόνι. Όπως είχα πεί είναι 25 τετραγωνικά. Ήρθε εγκαταστάτης που ξέρω για αυτοψία και μου είπε οτι θέλω πάνω απο 13btu. Με 16btu θα είμαι τέλεια λέει.

Το toshiba shorrai που προτείνουν αρκετά μέλη έχει νόημα αν πάρω πχ το

https://www.skroutz.gr/s/12068757/Toshiba-Shorai-R32-RAS-16PAVSG-E-RAS-16PKVSG-E.html

ή να πάω στα 18btu απευθείας? Έχουν διαφορά μεταξύ τους τα μοντέλα τόσο πολύ? Βλέπω οτι το 16άρι φτάνει και 18 btu φούλ ισχύ.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, teachertza είπε

Καλησπέρα και πάλι.

Λοιπόν έχω την εξής πρόταση να μου πείτε αν αξίζει. Έχω βρεί το carrier 42QHC009DS στα 350 ευρώ απο φίλο εγκαταστάτη.

Αξίζει σαν μηχάνημα και σαν εταιρεία ή είναι ετικέτα - αυτοκόλητο?

Δεύτερον.

Για το σαλόνι. Όπως είχα πεί είναι 25 τετραγωνικά. Ήρθε εγκαταστάτης που ξέρω για αυτοψία και μου είπε οτι θέλω πάνω απο 13btu. Με 16btu θα είμαι τέλεια λέει.

Το toshiba shorrai που προτείνουν αρκετά μέλη έχει νόημα αν πάρω πχ το

https://www.skroutz.gr/s/12068757/Toshiba-Shorai-R32-RAS-16PAVSG-E-RAS-16PKVSG-E.html

ή να πάω στα 18btu απευθείας? Έχουν διαφορά μεταξύ τους τα μοντέλα τόσο πολύ? Βλέπω οτι το 16άρι φτάνει και 18 btu φούλ ισχύ.

Πάρε το 16 να δούμε πως δουλεύει χωρίς twin rotary 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, teachertza είπε

😂😂😂😂

Να κάνω το πειραματόζωο ε?

Η αλήθεια είναι πως ναι, αν το πάρεις θα το κάνεις γιατί μέχρι τώρα δεν μας το έχει αναλύσει κάποιος. 

Είναι 120€ παραπάνω για το 18άρι , το οποίο σε Power select 75% θα γίνει 13,5. 

Θα είναι σίγουρα overkill πάντως αλλά θα έχει σίγουρα τη δυνατότητα να πέφτει σε εξευτελιστικά επίπεδα κατανάλωσης. 

Επίσης θα σου γυρίσει πίσω χρήματα λόγω σημαντικά καλύτερου SEER και COP και άρα χαμηλότερης κατανάλωσης (αν ισχύουν οι καμπύλες παντού)

0a68109d00ffaf151ce6630586c4be26.png

Επίσης δεν ξέρουμε πόσο χαμηλά θα μπορεί να πέφτει το 16άρι μιας και είναι single rotary http://toshibapro.fi/en/tuotteet/kotitaloudet/split-system/ras-_pkvsg/SM_SVM-18009_Air Conditioner Split Type Inverter R32 Indoor Unit RAS-B10_B13_B16PKVSG-E Outdoor Unit RAS-10_13_16PAVSG-E_EN/at_download/file

Προσωπικά βέβαια θα ήθελα κάποιον με 16αρι να μας πει τι είδε 😎

Η απόφαση δική σου φυσικά και αν θα ήθελες να δώσεις σχεδόν πάνω από 900€ για 25 τετραγωνικά . 

Μάλλον τα αξίζει πάντως αν με ανοιχτές πόρτες καλύψεις και άλλους χώρους. 

120€ δεν είναι και λίγα βέβαια.

Αν αξίζει την εξάλειψη του ρίσκου, είναι σαφώς δική σου απόφαση. 

Για το carrier 42QHC009DS θα έλεγα στα 350€ είναι εξαιρετική επιλογή μιας και έχει πολύ καλά νούμερα και εξοπλισμό. 

http://www.eurovent-certification.com/pdf/temp/1553022421.pdf

edit 

Ανακάλυψα τυχαία κάτι σημαντικό νομίζω. 

@Dare-Devil, εδώ θα ήθελα και την άποψή σου. 

Είδα αυτό 

58e86f8b9427480c687815bf2c1ed271_LI.jpg.0ad6084c43a3c0c8d76183c80554b1cc.jpg

και αυτό 

3f79d2c7bd9e6ec0c06b3b2d761b3842_LI.jpg.1b80cca4fa882a35de900d4777a50638.jpg

Παρατηρούμε ότι τα 10, 13, 16, 18 και 22άρι, μπορούν να κατεβάσουν τους συμπιεστές τους , στις περίπου 12rps (12 περιστροφές /δευτερόλεπτο). 

Άρα με κάθε επιφύλαξη, το 16άρι πιστεύω ότι θα έχει επίσης πολύ χαμηλή ελάχιστη κατανάλωση, χωρίς κόφτες. 

ΥΓ Το 24άρι πάντως τελικά ίσως να μην κατεβαίνει τοοοοοοοοοσο χαμηλά, αλλά ένα τσικ περισσότερο μιας και το βλέπω στα 19rps που και πάλι είναι χαμηλά. 

edit 2 

Και κάτι ακόμα. 

Από τις καμπύλες βλέπουμε και το ρεύμα που τραβάει ο συμπιεστής ανάλογα με τις στροφές. 

πχ το 18άρι στη θέρμανση το βλέπω από περίπου 1 Α έως 8.2 Α 

το 16άρι το βλέπω να είναι περίπου στα χαμηλά το ίδιο, άρα πλέον είμαι πιο βέβαιος ότι θα έχουν παρόμοια χαμηλή κατανάλωση. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/3/2019 στις 6:43 ΜΜ, teachertza είπε

Ναι, δέν έχεις άδικο. Υπάρχει όμως μία μικρή λεπτομέρεια.

Η xiaomi και η apple είναι δύο μεγάλες εταιρείες οι οποίες και οι δύο έχουν απο πίσω τους μεγάλες αγορές, Αμερική και Κίνα αντίστοιχα.

Η inventor τί είναι? Μία Ελληνική εταιρεία η οποία φτιάχνει φασόν πράγματα. Και να πείς ας πούμε οτι πήρε το μηχανισμό του toshiba shorai και του άλλαξε το πλαστικό απ έξω να πώ οκ αξίζει. Απ ότι βλέπω δέν έχει πχ eurovent certification κάτι το οποίο πετάει (μερικώς) τα όποια χαρακτηριστικά στον κάδο των αχρήστων. Δεν αντιλέγω οτι μπορεί να φτιάχνει καλά προιόντα στο τέλος.

Οι μεγάλες παραδοσιακές εταιρείες daikin, mitsubishi, fujitsu, toshiba και όποια άλλη δέν λέω οτι είναι το θέσφατο σε μία αγορά. Αλλα δέν μπορεί όοοολες να έκλεισαν και στη θέση τους να ήρθε μία ... Ελληνική φασόν εταιρεία. ΚΑΠΟΙΕΣ μπορεί να έχουν σβήσει, ΚΑΠΟΙΕΣ θα κλείσουν δέν αντιλέγω. ΚΑΠΟΙΕΣ άλλες θα εμφανιστούν απο το μηδέν. 

Όμως όταν ας πούμε κοιτάμε κάποιο προιόν δέν μπορούμε να αποκλείσουμε τις "καλές' φίρμες. Δέν λέω, καλά έκανες και πρότεινες, και σε ευχαριστώ. Αλλα ρε παιδί μου οκ δέν μπορώ ας πούμε να μήν βάλω στο συγκριτικό ΕΣΤΩ ΜΙΑ καλή φίρμα μέσα. Αν ας πούμε η διαφορά είναι στα 50 ευρώ εγώ θα πάω στις παραδοσιακές εταιρείες.

Και επειδή αναφέρετε παραδείγματα, είχα αγοράσει για την δουλειά δύο toyotomi και ένα daikin κινέζικο το φθηνό. Ε το toyotomi δέν λειτουργεί καλά, έχει πέσει η απόδοση του, δέν θυμίζει κάν ινβέρτερ. Το daikin είναι βράχος το φθηνό. Έτυχε? Δέν ξέρω. 

Την xiaomi την ανέφερα ως λαμπρό παράδειγμα εταιρίας όπου απο το πουθενά και μέσα σε μια 8ετία  (η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010) έγινε ένας πολύ δυνατός παίκτης και επικίνδυνος για τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές .  Ένα τυχαίο παράδειγμα ότι οι καιροί αλλάζουν και "η τράπουλα ανακατεύεται"  όπου μια εταιρεία με πολύ μικρή ιστορία είναι υπολογίσιμη  δύναμη, με καλά οικονομικά και αξιόπιστα προϊόντα .
Κράτα βασικά μόνο αυτό που ήθελα να τονίσω με τα παραδείγματα μου . Άλλες με ιστορία εξαφανίζονται, άλλες συρικτώνονται και συνεχίζουν να υπάρχουν, νέες εταιρείες έρχονται στο προσκήνιο και τα πάνε χάλια ή μέτρια ή τέλια . 

Κανένας δεν είπε ότι εκλεισαν όλες . Ισχύει αυτό που είπες  "ΚΑΠΟΙΕΣ μπορεί να έχουν σβήσει, ΚΑΠΟΙΕΣ θα κλείσουν δέν αντιλέγω. ΚΑΠΟΙΕΣ άλλες θα εμφανιστούν απο το μηδέν. "
Η Inventor είναι μια ελληνική εταιρεία που δεν δραστηριοποιείται μόνο στην Ελλάδα .  Έχει εξαγωγική δραστηριότητα σε 50 χώρες , θυγατρική εταιρεία στην Ρουμανία που ασχολείται με τις εξαγωγές . Το 33% του τζίρου της είναι απο τις εξαγωγές .  Επίσης έχει γραφεία στην Κίνα για την επίβλεψη της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και ένα κομμάτι των εξαγωγών .
Αυτό που τουλάχιστον έχει κάνει είναι το κλασσικό outsourcing για την παραγωγική διαδικασία . Τι σημαίνει αυτό ; Έχει κάνει συμφωνία με εργοστάσια της Κίνας που έχουν έτοιμες στημένες γραμμές παραγωγής κλιματισμού για την παραγωγή του προϊόντος.Η κίνα πλέον έχει περίπου το 90 % της παγκόσμιας παραγωγής οικιακών κλιματιστικών.

Aνάλογες κινήσεις έχουν κάνει η Daikin (βλέπε joint venture με Gree) , η Carrier-Toshiba (joint venture  για να παράγει κλιματιστικά η Midea για αυτούς) .
Daikin και Toshiba-Carrier έχουν ρίξει μοντέλα στην αγορά όπου είτε είναι καθαρά δικά τους είτε είναι παραγωγής και τεχνογνωσίας των Gree και Midea  είτε είναι μισά-μισά στην τεχνολογία που φοράνε . 

Σχετικά με τις προτάσεις μου:
Οι επιλογές μου βασίστηκαν σε τρία πράγματα:
1. Το budget που διαθέτεις που αυτό καθορίστηκε απο την αρχική επιλογή του KLWA fujitsu (όπως μου απάντησες έμμεσα στην ερώτηση μου με like) 
2. Καλύτερη σχέση χαρακτηριστικών και budget.
3.Χρονική διάρκεια εγγύησης . 

Στις προτάσεις για μοντέλα σου πρόσθεσα και κλιματιστικό της Fujitsu (παραδοσιακή εταιρεία) που αξίζει το συγκεκριμένο μοντέλο της . 

Η Eurovent είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία όπου πιστοποιεί/επιβεβαιώνει συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές των κλιματιστικών . Όπως το COP, EER κ.α
Οι εταιρείες κλιματισμού πάντα όταν σχεδιάζουν και παράγουν ένα μοντέλο επιβεβαιώνουν σε δικά τους εργαστήρια τι ισχύει . 
Απο κει και πέρα οι εταιρείες αν θέλουν επιλέγουν και πληρώνουν (με κόστος φυσικά που προσθέτετε στη τιμή του προϊόντος ) για να πιστοποιήσουν τα μοντέλα τους  και σε άλλο εργαστήριο όπως είναι της Eurovent . 

Υπάρχει και μια ακόμη εταιρεία που πιστοποιεί, μου διαφεύγει το όνομα της αλλά παραδόξως δεν έχω δει κανένα μοντέλο κλιματιστικού της αγοράς που να έχει πιστοποιηθεί απο αυτήν . Anyway η eurovent παίζει μπάλα σε αυτό τον τομέα όπως φαίνεται. 

Όσο για το toyotomi ή οποιοδήποτε κλιματιστικό όπου παρουσιάζει φαινόμενα πτώσης/μείωσης απόδοσης μετά απο καιρό  αυτό συμβαίνει γιατί :

1) Δεν έγιναν σωστές εκχυλώσεις στην εγκατάσταση με αποτέλεσμα η εγκατάσταση με την πάροδο του καιρού να χάνει το φρέον. Όταν έχασε μια σεβαστή ποσότητα όπου μπορεί να γίνει και μένα απο ένα χρόνο απο την στιγμή που θα ξεκινήσει η διαρροή , τότε άρχισες να αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα . 

2)  Βλάβη στο κλιματιστικό . 

Σε πρώτη φάση καλείς μάστορα αν είσαι εκτός εγγύησης να δει ότι το κύκλωμα έχει την σωστή ποσότητα ψυκτικού  και να ελέγξει την εγκατάσταση . Αν η εγκατάσταση δεν έχει κανένα στεγανωτικό πρόβλημα στα ρακόρ τότε υποψιάζεσαι το μηχάνημα . 

Μην κατηγορείτε (σε πρώτη φάση) το μηχάνημα ότι δεν αποδίδει γιατί υπάρχουν τόσοι άλλοι παράγοντες για την μείωση απόδοσης που δεν έχει να κάνει με το μηχάνημα  (διαρροή εγκατάστασης, εξωτερική μονάδα που την βλέπει ο ήλιος και τα αισθητήρια μουρλαίνονται , βούλωμα στο κύκλωμα απο μαλ@κια του τεχνικού, κολλημένο κλιματιστικό στο ταβάνι (αφορά την λειτουργία θέρμανσης), λάθος επιλογή μοντέλου για τις απαιτήσεις του χώρου σε btu/h κ.α

Στις 18/3/2019 στις 10:11 ΜΜ, fylatos είπε

Το 9άρι πιστεύω θα σε καλύψει στα 15 τετραγωνικά . Το 12 άρι για 30 τ.μ έχω κάποιες επιφυλάξεις μπορεί να είναι αρκετά οριακό για τον χώρο σου και στους καύσωνες να μην σε καλύπτει . Ίσως να είναι καλύτερα να πας σε 18άρι . Καλό είναι να δει τον χώρο σου ένας ψυκτικός ή έστω να μιλήσεις μαζί του να δεις τι θα σου πει . Πάρε γνώμες απο 2-3 ψυκτικούς αν γίνεται . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, μία ερώτηση.

Οι σκέτοι καθαριστές αέρα με φίλτρο hepa και ενεργού άνθρακα (όχι ιονιστές που κολάν την σκόνη στον χώρο και παράγουν άζωτο με τον ιονισμό)  των 150-200 ευρώ κάνουν καλύτερη δουλειά από τα κλιματιστικά τα οποία έχουν αντίστοιχες λειτουργίες;

Γενικά έχω κάποια θέματα/ευαισθησίες όταν έχει μικροσωματίδια πάνω από ένα συγκεκριμένο μέγεθος ή έντονες μυρωδιές στον χώρο.

Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να αγοράσω κλιματιστικό με τέτοια λειτουργία ή να πάρω 2 διαφορετικές συσκευές, τι πιστεύεται; 

Δημοσ.

Τελικά έβαλα στο υπνοδωμάτιο το tcl elite plus xa412(https://www.bestprice.gr/item/2155493111/tcl-elite-plus-tac-09chsaxa412.html)

Πρώτες εντυπώσεις αρκετά καλές. Έγινε πολύ καλή τοποθέτηση με αντικραδασμικα στην βάση τοίχου μια και δεν μπορούσε να μπει στο πάτωμα, αντλία κενού από φίλο και το μηχάνημα"σκοτώνει". Αρκετά αθόρυβο και μέσα και έξω. Η μέσα μονάδα όταν πάει την θερμοκρασία που θες και τη βάλεις να δουλεύει στη χαμηλή σκάλα σχεδόν δεν ακούγεται, έπαθα πλάκα δεν το περίμενα.

Αν τώρα σε βάθος χρόνου βγει καλό, έχει 10 χρόνια εγγύηση μέσα έξω, θα έχω κάνει μια πολύ καλή αγορά

Στο άλλο δωμάτιο ίδιων τ.μ. έχω το Inventor passion eco από πέρυσι οπότε μπορώ να τα συγκρίνω ζωντανά και παρόλο που το Passion μου κόστισε σχεδόν 100€παραπάνω πουθενά δεν φαίνεται αυτή η διαφορά τιμής, προς το παρόν τουλάχιστον. Εύχομαι να λέω τα ίδια και του χρόνου και να μην μου έχει βγει μάπα το καρπούζι

Υ .γ Το κόστος μαζί με την τοποθέτηση 410€(350+60)

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, mplevris είπε

Τελικά έβαλα στο υπνοδωμάτιο το tcl elite plus xa412(https://www.bestprice.gr/item/2155493111/tcl-elite-plus-tac-09chsaxa412.html)

Πρώτες εντυπώσεις αρκετά καλές. Έγινε πολύ καλή τοποθέτηση με αντικραδασμικα στην βάση τοίχου μια και δεν μπορούσε να μπει στο πάτωμα, αντλία κενού από φίλο και το μηχάνημα"σκοτώνει". Αρκετά αθόρυβο και μέσα και έξω. Η μέσα μονάδα όταν πάει την θερμοκρασία που θες και τη βάλεις να δουλεύει στη χαμηλή σκάλα σχεδόν δεν ακούγεται, έπαθα πλάκα δεν το περίμενα.

Αν τώρα σε βάθος χρόνου βγει καλό, έχει 10 χρόνια εγγύηση μέσα έξω, θα έχω κάνει μια πολύ καλή αγορά

Στο άλλο δωμάτιο ίδιων τ.μ. έχω το Inventor passion eco από πέρυσι οπότε μπορώ να τα συγκρίνω ζωντανά και παρόλο που το Passion μου κόστισε σχεδόν 100€παραπάνω πουθενά δεν φαίνεται αυτή η διαφορά τιμής, προς το παρόν τουλάχιστον. Εύχομαι να λέω τα ίδια και του χρόνου και να μην μου έχει βγει μάπα το καρπούζι

Υ .γ Το κόστος μαζί με την τοποθέτηση 410€(350+60)

Ωραία, έχουμε ακόμα ένα μοντέλο για πρόταση για 9άρι. Και οικονομικό και καλό.

Καλοδούλευτο λοιπόν. Αν έχεις και κάποιον μετρητή κατανάλωσης και μετρήσεις , θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις τι είδες.

Πόση σωλήνα σου έβαλε σε μήκος;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...