Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, CptBill είπε

dude. Ημουν εκει προ ημερων. ΕΙναι η κλασικη συμπεριφορα που ακους και το χαρακτηριστικο ηχο της βαλβιδας στην  αλλαγη απο θερμανση σε ψυξη. Ειναι ενα ωραιοτατο defrost. 

Μαλιστα μια μερα μετα ο καιρος ηταν πιο ηπιος με θερμοκρασιες γυρω στους 13C το βραδυ. Συνεχιζει να κανει. Η κοπελα μου τοσο καιρο θεωρουσε πως το midea ειναι τοσο advanced που ειναι φυσιολογικο να σταματαει συνεχεια για να κανει defrost 😅

Ε τότε οκ.

Αλλά δεν γνώριζα λεπτομέρειες αλλά ναι, δεν θέλω να κάνω σεξιστικό σχόλιο , αλλά τώρα είναι μάλλον επιβεβαιωμένο ότι όντως πάει να κάνει αποψυξη.

Δεν είναι φυσιολογικό.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ε τότε οκ.

Αλλά δεν γνώριζα λεπτομέρειες αλλά ναι, δεν θέλω να κάνω σεξιστικό σχόλιο , αλλά τώρα είναι μάλλον επιβεβαιωμένο ότι όντως πάει να κάνει αποψυξη.

Δεν είναι φυσιολογικό.

ναι βρε, δεν υπαρχει θεμα. Απο εδω και περα να δουμε πως θα εξελιχθει το πραγμα. Σε αυτο το σπιτι οτι κλιματιστικο βαζω πρεπει πρωτα να βγει ελαττωματικό. Θυμιζω την ιστορια με το haier tundra που αλlαχθηκε 2 φορες η εξωτερικη μοναδα μεχρι που το ξεφορτωθηκα. Δεν ξερω εαν παιζει ρολο αλλα το σπιτι εκει βρισκεται σε κοντινη αποσταση απο νεκροταφειο :P

Σε λιγο θα ανεβει εδω https://youtu.be/6m8qFeBMpOk ενα βιντεο οπου ακουγονται τα εντονα κρακ των πλαστικων κατα τη θερμανση. 

Ειπαμε. Το πηρα μονο για ψυξη. Αλλα μεχρι στιγμης το midea απογοητευει big time.

Επεξ/σία από CptBill
Δημοσ.
Στις 6/4/2019 στις 7:17 ΜΜ, free66 είπε

Σ' ευχαριστώ για την ανάλυση. Μου γράφεις "Τα ευρη λειτουργίας της εξωτερικής μονάδας ειναι τα θερμοκρασιακα ευρη εξωτερικου περιβάλλοντος όπου η μονάδα μπορει να λειτουργήσει." Δηλαδή αν κατάλαβα καλά πχ η εξωτερική θερμοκρασία είναι 19 και εγώ θέλω μέσα στο σπίτι 21-22 το Daikin που η εξωτερική μονάδα έχει εύρος λειτουργίας στην θέρμανση -10~18, δεν θα λειτουργήσει?

Ναι το πιθανότερο είναι να μην μπορέσει να λειτουργήσει στην θέρμανση και να κόψει την λειτουργία του αμέσως ή μετά απο λίγο . (Για το +- 1 βαθμό κελσίου που λες είναι πολύ οριακό οπότε ενδεχομένως και να λειτουργήσει)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, emperor44 είπε

Καλησπέρα σε όλους!προσφατα μετακόμισα σε καινούριο διαμέρισμα και βρήκα μέσα αυτο το air condition. Έκανα μια αναζήτησή στον θείο google αλλα το μονο που βρήκα για το συγκεκριμένο μοντέλο ειναι αυτο: http://conditioners.b4by.org/beko/beko_bk_260_xa/ . Μιας και δεν ειμαι και μεγάλος γνωστής της συγκεκριμένης κατηγορίας μπορεί κάποιος να μου πει σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσα εάν το συγκεκριμένο καταναλώνει πολυ ρεύμα; Εχω την εντύπωση οτι ειναι παλιάς τεχνολογίας. Να προσθέσω οτι ο χώρος ειναι 43 τετραγωνικά και εχθές που το άνοιξα για πρώτη φορά έκανε τον χώρο «φουρνο» σε 5 λεπτά. Ευχαριςτω εκ των προτέρων! 

Σε σύγκριση με ένα οικονομικής σειράς inverter ναι καταναλώνει παραπάνω αυτό το μηχάνημα που έχεις τώρα και είναι οικονομικότερο σε κατανάλωση απο οποιοδήποτε άλλο τρόπο θέρμανσης  ειδικά όταν συγκρίνουμε θέρμανση με αντιστάσεις (καλοριφέρ λαδιού, σόμπα , αερόθερμό κτλ)
Δεν είναι inverter.

18 ώρες πριν, Θάνος Καρ είπε

Χαιρετω την παρεα.Επειδη δεν υπηρχε αλλη εναλλακτικη, εβαλα περισυ στο εξοχικο την εξωτερικη μοναδα σε σημειο που τη χτυπαει κανα 8ωρο την ημερα ο ηλιος.

Ο τεχνικος που το εγκατεστησε ηταν απολυτος οτι δε θα υπαρχει το παραμικρο θεμα.

Τι λετε;

Είναι λάθος να χτυπάει την εξωτερική μονάδα ο ήλιος . Σε οποιοδήποτε μοντέλο οποιουδήποτε κατασκευαστή . Οι αισθητήρες θερμοκρασίας που έχει έξω η εξωτερική μονάδα θα μπερδεύονται και δεν θα διαβάζουν σωστά με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην συμπεριφέρεται σωστά το μηχάνημα . Μεγαλύτερες καταναλώσεις ή το πιο σημαντικό, ο αισθητήρας του εξωτερικού αέρα να διαβάζει θερμοκρασία αέρα πάνω απο την μεγιστη θερμοκρασία λειτουργίας του μηχανήματος και να σου κλείνει το μηχάνημα για προστασία . 

Φαντάσου δηλαδή να έχεις ένα μηχάνημα το καλοκαίρι σε καύσωνα με 37 βαθμούς κελσίου, όπου η μέγιστη θερμοκρασία εξωτερικού χώρου που μπορεί να λειτουργήσει είναι οι 39 βαθμοί κελσίου . Μια κλασσική μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας για τα περισσότερα μηχανήματα .  Στον ήλιο ο αισθητήρας είναι εύκολο να διαβάσει ακόμα και  45 βαθμούς ίσως και 50 . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Είναι λάθος να χτυπάει την εξωτερική μονάδα ο ήλιος . Σε οποιοδήποτε μοντέλο οποιουδήποτε κατασκευαστή . Οι αισθητήρες θερμοκρασίας που έχει έξω η εξωτερική μονάδα θα μπερδεύονται και δεν θα διαβάζουν σωστά με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην συμπεριφέρεται σωστά το μηχάνημα . Μεγαλύτερες καταναλώσεις ή το πιο σημαντικό, ο αισθητήρας του εξωτερικού αέρα να διαβάζει θερμοκρασία αέρα πάνω απο την μεγιστη θερμοκρασία λειτουργίας του μηχανήματος και να σου κλείνει το μηχάνημα για προστασία . 

Φαντάσου δηλαδή να έχεις ένα μηχάνημα το καλοκαίρι σε καύσωνα με 37 βαθμούς κελσίου, όπου η μέγιστη θερμοκρασία εξωτερικού χώρου που μπορεί να λειτουργήσει είναι οι 39 βαθμοί κελσίου . Μια κλασσική μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας για τα περισσότερα μηχανήματα .  Στον ήλιο ο αισθητήρας είναι εύκολο να διαβάσει ακόμα και  45 βαθμούς ίσως και 50 . 

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Υπάρχει κάποια λύση; Να μπεί στέγαστρο δε γίνεται, καθώς δεν υπάρχει χώρος από πάνω...

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Θάνος Καρ είπε

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Υπάρχει κάποια λύση; Να μπεί στέγαστρο δε γίνεται, καθώς δεν υπάρχει χώρος από πάνω...

Μπορείς να προσαρμόσεις κάποια πρόχειρη κατασκευή από κόντρα πλακέ πχ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, puelito είπε

Το μοντελο ειναι το ASYA24LCC.

Πως αξιολογείς το συγκεκριμένο μηχάνημα, είναι δυνατό και αποδοτικό; Ρωτάω γιατί σκοπεύω να πάρω και εγώ ένα τέτοιο 24αρι. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
10 ώρες πριν, liakjim είπε

Για δες εδώ

https://www.manualslib.com/download/452620/Fujitsu-Asya24lcc.html

Ποιο error βλέπεις από αυτά που λέει;

Discharge Temperature abnormal, 7 red flashes, 2 green

6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Πως αξιολογείς το συγκεκριμένο μηχάνημα, είναι δυνατό και αποδοτικό; Ρωτάω γιατί σκοπεύω να πάρω και εγώ ένα τέτοιο 24αρι. 

Φιλε μου ειναι ενα πολυ καλο μηχανημα και αρκετα αθορυβο οταν χρειαστει. Ισως το πιο ακριβο που εχω αγορασει ποτε μου αλλα το εχω χρησιμοποιησει πολυ λιγο να πω την αληθεια.

10 ώρες πριν, liakjim είπε

Για δες εδώ

https://www.manualslib.com/download/452620/Fujitsu-Asya24lcc.html

Ποιο error βλέπεις από αυτά που λέει;

Discharge Temperature abnormal, 7 red flashes, 2 ισως 3 (TIMER) flashes. Κολλησα ασχημα τωρα, ειμαι στη δουλεια και δεν μπορω να το δω απο κοντα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, puelito είπε

Κολλησα ασχημα τωρα, ειμαι στη δουλεια και δεν μπορω να το δω απο κοντα.

Δεν πειράζει, θα το δεις με την ησυχία σου και μετά καλείς το σερβις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα μετρητή κατανάλωσης. Για το Kuro 24αρι θα γράψω άλλη μέρα, αφού το παρακολουθήσω λίγο παραπάνω γιατί στις εργάσιμες μέρες δεν κάθομαι πολλές συνεχόμενες ώρες στο σαλόνι.

ΑΛΛΑ, στο δωμάτιο - γραφείο του σπιτιού:

Inventor 9αρι Vision σε 13τμ και διατήρηση 22 με εξωτερική 14.5, τη στιγμή που για την εσωτερική μονάδα πρέπει να πας δίπλα της για να καταλάβεις ότι δουλεύει ( = βγάζει πολύ θερμό αέρα σε πολύ μικρή ταχύτητα) και η εξωτερική έχει ρίξει πάρα πολύ στροφές, 640w-650w ρε πστ μου...Και μετά σβήσιμο τελείως (~14w), αλλά τουλάχιστον δεν σβήνει για 30-40-50 λεπτά όπως το Kuro που σε παγώνει.

Επεξ/σία από kacey
  • Confused 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, puelito είπε

Φιλε μου ειναι ενα πολυ καλο μηχανημα και αρκετα αθορυβο οταν χρειαστει. Ισως το πιο ακριβο που εχω αγορασει ποτε μου αλλα το εχω χρησιμοποιησει πολυ λιγο να πω την αληθεια.

Οκ, εμένα με ενδιαφέρει η θέρμανση, από οτι είχα δει έχει ονομαστική τα 27000BTU ?

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kacey είπε

Πήρα μετρητή κατανάλωσης. Για το Kuro 24αρι θα γράψω άλλη μέρα, αφού το παρακολουθήσω λίγο παραπάνω γιατί στις εργάσιμες μέρες δεν κάθομαι πολλές συνεχόμενες ώρες στο σαλόνι.

ΑΛΛΑ, στο δωμάτιο - γραφείο του σπιτιού:

Inventor 9αρι Vision σε 13τμ και διατήρηση 22 με εξωτερική 14.5, τη στιγμή που για την εσωτερική μονάδα πρέπει να πας δίπλα της για να καταλάβεις ότι δουλεύει ( = βγάζει πολύ θερμό αέρα σε πολύ μικρή ταχύτητα) και η εξωτερική έχει ρίξει πάρα πολύ στροφές, 640w-650w ρε πστ μου...Και μετά σβήσιμο τελείως (~14w), αλλά τουλάχιστον δεν σβήνει για 30-40-50 λεπτά όπως το Kuro που σε παγώνει.

Μάλιστα. Κόφτες και σε 9άρι λοιπόν. Είχε δίκιο ο @guzel

Από ότι φαίνεται τελικά είναι σχεδιαστική επιλογή.

Προφανώς δεν ήθελαν κάτι τέτοιο που λέει ο φίλος @free66 εδώ

" Έχω ένα ιnventer Sharp 9αρι στο υπνοδωμάτιο. Κατά την θέρμανση κάποιες στιγμές βγάζει κρύο-χλιαρό αέρα και είναι πολύ άβολα εκείνη την στιγμή. Σχεδόν δεν μπορείς να κάτσεις στο δωμάτιο. "

Προκειμένου να αποφύγουν χλιαρό αέρα, έχουν τον κανόνα των πχ 42C έξοδο αέρα.

Άλλες εταιρείες δεν το τηρούν.

Για αυτό ο φίλος @kacey λέει :

"βγάζει πολύ θερμό αέρα σε πολύ μικρή ταχύτητα"

@kacey αν έχεις θερμόμετρο, βάλτο λίγο στην έξοδο στις περσίδες να δεις σε ποια θερμοκρασία αέρα πέφτει.

Πάντως είναι κατανοητό εν μέρει. Φαντάζομαι είναι ενοχλητικό να μπαίνεις στην κρεβατοκάμαρα και να σου έρχονται χλιαρά ή και κρύα ρεύματα αέρα. Το κόλπο είναι να ρίχνεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα στην ελάχιστη.

5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Οκ, εμένα με ενδιαφέρει η θέρμανση, από οτι είχα δει έχει ονομαστική τα 27000BTU ?

Ποια είναι η διαφορά από το ASYG24LFCC;

Το ASΥA24LCC δεν το βλέπω να πωλείται στην Ελλάδα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...