Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, marioboni είπε

Σωληνώσεις 3.μετρα για ποιο λόγο;

Αν είναι ενδιάμεσα από τοιχο εσωτερική και εξωτερική μονάδα;

Δεν είναι πάντα 3 μέτρα. Η Toshiba πχ λέει 2. Εξαρτάται από την εταιρεία και το μοντέλο.

Λόγος η εξάλειψη θορύβων, κραδασμών από την υπερπιεση μιας και οι συμπιεστες είναι φτιαγμένοι ακόμα και για 15μ (το δικό μου 30).

Αν είναι από πίσω, ο ψυκτικος κάνει κουλουρα τον σωλήνα πίσω από τη μονάδα.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mvagusta82 είπε

Για να σας βοιθησω σε οπιαδιποτε εγκατσταση μικρη η μεγαλη κλιματισμου η ψυγειων ειναι απαραιτητη η χρηση αντλιας κενου, (το ξεκαθαρισαμε αυτο) οπιος λεει το αντιθετο η ανιδεως ειναι η δεν θελει να σπαταλησει χρωνο,η εξαερωση ειναι ελληνικη πατεντα δεν υπαρχει σε κανενα μανιουαλ και καμια ετερια δεν θα σου πει κανε εξαερωση.Σταματιστε να πληρονετε εγκαταστασης στα μεγαλα ηλεκτρομαγαζα και αναζητιστε ψυκτικο στην γειτονια σας,Η τιμες της εγκαταστασης για 9000-12000 btu πρεπι να κιμενονται απο 60 εως 80 ευρο +φπα και οπως λεει ενας φιλος πιο πανω με 40 ευρο βγαινου απλα θελουν να κονομανε ας κιταξει ολα τα εξοδα που εχει ενας τεχνικος (υλικα+βοιθος+βενζινες+συντηρηση αυτοκινητου+ταμειο ασφαλισης+φορολογεια+ενικοιο+εργελεια δεν ειναι αθανατα ολα χαλανε).τα μεγαλα ηλεκτρομαγαζα βαζουν και δωρεαν εγκατασταση ζιτιστε τους το μηχανιμα χωρις εγκατασταση να δειτε οτι θα σας κανουν μια εκπτοση  60+.συχνωρεστε με για το ορθογραφικα ελπιζω να σας βοιθησα λιγο

Αυτο δεν ισχυει καθόλου! Και εγω αυτο εκανα και ετσι τη πατησα. Τα καταστηματα κλιματισμου εχουν εξωτερικους συνεργάτες οποτε το ιδιο θα πάρεις. Χωρια που και σε γνωστα μαγαζια εξιδευκευμενα λενε σοτ κοσμο οτι δε χρειαζεται κενο σε mini. split

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να είναι τόσο μεγάλο και σοβαρό θέμα η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού. (Και να είναι τυχεροί όσοι μπήκαν σε ένα forum,και πήραν κάποιες συμβουλές)

Εγώ σαν πελατης,δεν ξέρω ούτε θέλω να μάθω ότι χρειάζεται κενό,η τρία μέτρα η τις αποστάσεις η ότι άλλο λέει το installation manual του κάθε κλιματιστικού. Εάν τα ήξερα,θα τα  έκανα μόνος μου. Όμως ζητάω και πληρώνω άμεσα,η έμμεσα έναν επαγγελματία να κάνει αυτήν την δουλειά. Ο κάθε εγκαταστάτης πρέπει να είναι υπεύθυνος στην δουλειά του και να έχει κυρώσεις όταν "ξεχάσει" να κάνει κάτι,και αυτό θα πρέπει να το απαιτήσουν οι εταιρείες..(βέβαια να μου πεις και οι εγκαταστάτες επίσημοι συνεργάτες των εταιριων ίδια σειρά είναι.. )

Εκτός και είναι αν είναι κάπως μαγικα προς ώφελος των κατασκευαστών εταιρειών να κράζει ο "άτυχος" κόσμος τα κλιματιστικά τους είτε σε forum,είτε αλλού .. ( να χαλάει πχ πιο γρήγορα; Άρα να αναγκαστεί να το αλλάξει;) Πράγμα το οποίο δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό μου..

Όπως επίσης και το χαρτί που υπογράφει ο πελάτης οτι η εγκατάσταση εγινε καλά και σωστά,για μένα είναι χαζομάρα. Λες και ξέρει ο καθε πελάτης τι σημαίνει σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού.. Την επόμενη φορά που θα υπογράψω τέτοιο χαρτι, θα γράψω "Στην εμφάνιση φαίνεται ωραίο".Αυτο ξέρω,αυτό βλέπω..  αυτό υπογράφω.. Κανονικά (προσωπικά για μένα) ο εγκαταστάτης θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για όσο καιρό υπάρχει το κλιματιστικό στην θέση που το έβαλε.. η τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικο διαστημα και όχι για κάποιες μέρες..

Δεν θα ήταν κακή ιδέα αν αντί να κράζουμε γενικά εγκαταστάτες, να ονοματιζουμε τους καλούς σοβαρούς τίμιους εγκαταστάτες σε κάθε περιοχή (μέσω  της προσωπικής μας εμπειριας,όσο / όσα γνωρίζει ο καθένας μας) ώστε και να ανέβουν οι δουλειές τους και είτε να μπουν στην άκρη οι περίεργοι,η να προσαρμοστούν σε άλλες συνθήκες..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Καλημερα

Τι γνώμη έχουμε για το συγκεκριμενο; 

https://www.skroutz.gr/s/14495672/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-871ZR.html

Θέλει πελάτης μου να το πάρει και να το βάλει στο σπίτι του (περίπου 65τμ είναι με καινούργια ενεργειακά κουφώματα, πορτα ασφαλείας, παντού μονωσεις κτλπ κτλπ, δεν υπάρχουν πουθενά απώλειες) θα "σηκώνει" όλο το σπίτι το συγκεκριμενο; θεωρείται αξιόπιστο και δυνατό; 

3 ώρες πριν, guzel είπε

Χάλια , το είχα και το ξηλωσα! Λειτουργεί σαν on/off το συγκεκριμένο και όχι σαν inverter. Κοίτα για αξιόπιστη εταιρεία.

3 ώρες πριν, ParhsG είπε

Με λιγο ψαξιμο στο επισημο site ειδα πως βγαζουν module μεσω τριτου. Θελω να παω στο ap αλλα δυστυχως το mitsubishi που πηρα περσυ ειναι ισως η χειροτερη αγορα που εχω κανει. Θελω να πιστευω πως επεσα στη περιπτωση

Εγω που το ειχα δει δε σταματουσε ποτε και αρκετα ησυχο.

@stelios18120 Όπως έχω πει και προηγουμένως σε αυτό το φορουμ έχω ένα 12αρι και ένα 9 toyotomi τα οποία μέχρι εκεί που φτάνουν οι γνώσεις μου είναι ίδια με αυτό που ανέβασες με τη διαφορά ότι έχουν το "παλιο" ψυκτικό υγρό r410a αντί για r32 που έχει αυτό.

Τα έχω 4 χρόνια. Δεν μπορώ να πω ότι είναι κακό κλιματιστικό αλλά σίγουρα δεν είναι καλά για τα λεφτά τους. 

Και το δικό μου το σπίτι το έκανα ανακαίνιση όταν τα έβαλα με διπλά τζάμια με θερμοδιακοπη και 5αρα μόνωση dow παντού ακόμα και στα ταβάνια αν και δεν είμαι ρετιρέ να έχω από πάνω ταράτσα.

Ψύχουν το σπίτι αλλά να κάτι τριγμοί από τα πλαστικά, να κάτι σφυριγματα είναι και οι καταναλώσεις τους πιο πάνω απο αλλά ανταγωνιστικά μηχανήματα στις ίδιες τιμές, και όπως έχουμε πει εδώ μέσα είναι και φασον μηχάνημα που το παρουσιάζουν στην Ελλάδα ως "ιαπωνική τεχνολογία"...

Ναι μου κάνουν τη δουλειά, αλλά το μετάνιωσα. Ελπίζω να βοήθησα.

@guzel Μήπως έφταιγε και ο χώρος σου; Αν είναι πολύ καλά μονωμενος και μικρότερα τετραγωνικά από αυτά που θα έπρεπε να βάλεις 24αρι μπορεί να το έφτανες συχνά κατωαπ τα κατώτερα btu που μπορεί να βγαλει.

@ParhsG Το βράδυ που έχει ησυχία, και στο 9αρι και στο 12αρι τις ακούω τις εξωτερικές μονάδες, και όπως είπα έχω παντού 5 πόντους μόνωση. Έχω δει πολύ πιο ήσυχα κλιματιστικά σε σπίτια φίλων

3 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Έχεις καμιά πρόταση να μου δώσεις ώστε να πάρει κάτι που αξίζει;  χρήματα μέχρι 850-900€ (24αρι κατά προτίμηση) 

Ευχαριστώ για την απάντηση. 

Οπότε μέχρι 850-900€ θεωρείς ότι αυτά που μου είπες αξίζουν καλύτερα έτσι; 

Τα inventor τι λένε γενικά; αξιόπιστα; 

Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να περιμένει λίγο καιρό. Έγιναν καλές προσφορές σε κλιματιστικά μέχρι την περασμένη βδομάδα και τώρα οι τιμες πήραν την ανηφόρα πάλι.

Για παράδειγμα το fujitsu asyg24klca του @liakjim για το οποίο έχουμε πολλά δεδομένα για τη λειτουργία του και τις καταναλώσεις του χάρις σε αυτόν, έπαιζε πριν 2 βδομάδες στα 950€ και ίσως να το σκεφτόταν ο φίλος σου γιατί είναι μόλις 50€ πάνω απ' το μπάτζετ που δίνεις, και τώρα η κατώτατη στο skroutz είναι 1147€

Επεξ/σία από mmike2503
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε ολους θα ήθελα να ρωτήσω γνώμες για δύο κλιματιστικά https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198904-toshiba-shorai-premium-13j2avrg-e/b13j2kvrg και https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198968-fujitsu-asyg12kgta αυτά λένε ονομαστική απόδοση 13000 και 12000 αλλά η μέγιστη είναι μεγαλύτερη και σε ψύξη θέρμανση.Μπορει να μπει ένα από αυτά σε χώρο 35-40 είναι καταληλα; ή θα δουλεύουν συνέχεια;Συγχωρέστε με άλλα δεν είμαι γνωστης.tnx..

Σπιτι: μονοκατοικία ανακαινισμένη,εξωτερική θερμομόνωση,νέα κουφωματα αλλουμινιου.μονωση οροφής.

Επεξ/σία από steveg83
Δημοσ.
1 ώρα πριν, marioboni είπε

Σωληνώσεις 3.μετρα για ποιο λόγο;

Αν είναι ενδιάμεσα από τοιχο εσωτερική και εξωτερική μονάδα;

Κάθε κατασκευαστής ορίζει στο εγχειρίδιο ποιο είναι το ελάχιστο και το μέγιστο μήκος σωληνώσεων καθώς και οι μέγιστες υψομετρικές διαφορές που μπορεί να έχει η εξωτερική από την εσωτερική μονάδα.

Τα κλιματιστικά(τουλάχιστον στην ψύξη) λειτουργούν ως εξής: 

Έχουν μέσα στις σωληνώσεις και στο στοιχείο ένα ψυκτικό υγρό. Το χαρακτηριστικό του υγρού είναι πως σε θερμοκρασία δωματίου βράζει και γίνεται αέριο. Το αέριο μπορεί να γίνει υγρό αν το κρυώσεις ή αν το συμπιέσεις αρκετά.

Η εξωτερική μονάδα με τον συμπιεστή, συμπιέζει το αέριο μέχρι να το κάνει υγρό και το στέλνει ως υγρό στην εσωτερική μονάδα.

Η εσωτερική μονάδα το λαμβάνει ως υγρό, το κυκλοφορεί στο στοιχείο και με τη χρήση του ανεμιστήρα, περνάει τον ζεστό αέρα του δωματίου από την επιφάνεια του στοιχείου. Έτσι το υγρό "ρουφαει" τη θερμότητα από τον ζεστό αέρα του δωματίου και τον κάνει κρύο αέρα.

Ταυτόχρονα, το συμπιεσμένο υγρό αφού λαμβάνει θερμότητα ξαναγίνεται αέριο και πηγαίνει πάλι στην εξωτερική μονάδα για να κάνει τον ίδιο κύκλο ξανά και ξανά.

Αν εμείς δεν έχουμε το σωστό μήκος σωληνώσεων και τις σωστές υψομετρικές διάφορες, διαταρασσουμε αυτόν τον κύκλο τον οποίο έχει υπολογίσει ο κατασκευαστής και ουσιαστικά παίζουμε με την απόδοση του κλιματιστικού μας.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2019 είπε

Προτού μπει στο σπίτι... υπάρχουν και τα τηλέφωνα... ;) Του λες εσύ ως πελάτης τι θέλεις να γίνει στην εγκατάσταση (π.χ. αντλία κενού και τρία μέτρα τουλάχιστον σωληνώσεις) και όλα ωραία και καλά! Δεν χρειάζεται να τσακωθείς. 

Είχε περάσει από το σπίτι σε μένα άλλη μέρα και ενώ τα είχαμε συμφωνήσει έκανε αλλά όταν ήρθε. Την αντλία την έφερε μετά από το αμάξι αφού τον είχα ζαλίσει, αλλά ήταν πλέον αργά. Αντλία κενού επί τη εμφανίσει λοιπον.

Το καλύτερο θα ήταν αυτό που λέει ο rnd αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν παίζει. Υπάρχουν πολλοί πιστοποιημένοι διπλωματούχοι σκιτζιδες, που τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 

Επεξ/σία από stazzy1978
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, steveg83 είπε

Καλημέρα σε ολους θα ήθελα να ρωτήσω γνώμες για δύο κλιματιστικά https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198904-toshiba-shorai-premium-13j2avrg-e/b13j2kvrg και https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198968-fujitsu-asyg12kgta αυτά λένε ονομαστική απόδοση 13000 και 12000 αλλά η μέγιστη είναι μεγαλύτερη και σε ψύξη θέρμανση.Μπορει να μπει ένα από αυτά σε χώρο 35-40 είναι καταληλα; ή θα δουλεύουν συνέχεια;Συγχωρέστε με άλλα δεν είμαι γνωστης.tnx..

Σπιτι: μονοκατοικία ανακαινισμένη,εξωτερική θερμομόνωση,νέα κουφωματα αλλουμινιου.μονωση οροφής.

Αν ο χώρος είναι ενιαίος χωρίς διαδρόμους-χωλ κλπ λογικά θα επαρκούν αφού λες πως έχεις θερμομόνωση και καινούργια κουφώματα. Μην ξεχνάς όμως πως παίζει ρόλο και το ύψος. Αν είναι παλιό σπίτι που τα έκαναν με 3-3.5-4 μέτρα ύψος στο ταβάνι οι απαιτήσεις αλλάζουν.

Το fujitsu φαίνεται να έχει καλύτερα εύρη λειτουργίας και καλύτερους βαθμούς απόδοσης (seer/scop).

Το μόνο που με απασχολεί είναι πως αν έχεις τόσο καλή μόνωση όπως λες, όταν θα λειτουργεί η ψύξη και θα πρέπει να δουλέψει σε χαμηλές στροφές για να σου κανει συντήρηση της θερμοκρασίας το toshiba φαίνεται να μπορεί να παίξει πιο χαμηλά απ' το fujitsu (κατώτατο όριο στo εύρος btu).

Αν θες περίμενε και άλλα μέλη να σου πουν μια γνώμη.

EDIT: Βασικά τώρα που τα ξαναβλεπω οι διαφορές τους στο εύρος απόδοσης είναι πολύ μικρές. Ουσιαστική διαφορά πιστεύω υπάρχει μόνο στη θέρμανση για το fujitsu.

Το fujitsu φαίνεται να είναι πιο αποδοτικό με βάση τα seer/scop.

Φυσικά πρέπει να αποφασίσεις και σχετικά με την εγγύηση όπου η toshiba δίνει 7 χρόνια σε όλα και η fujitsu 3 χρόνια σε όλα εκτός συμπιεστή και 10 στο συμπιεστή

Επεξ/σία από mmike2503
  • Thanks 1
Δημοσ.

Να ξαναρωτήσω

Το 18αρι arielli στα 430 στο eshop δεν αξίζει;

Με 7.1 seer κιόλας αλλά 2 χρόνια εγγύηση

Φίλος έχει τοποθετήσει πολλά σε hotspot και δεν έχουν θέματα γενικά λέει τα arielli

Λογικά κινεζικο μηχάνημα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mmike2503 είπε

Τα κλιματιστικά(τουλάχιστον στην ψύξη) λειτουργούν ως εξής: 

Έχουν μέσα στις σωληνώσεις και στο στοιχείο ένα ψυκτικό υγρό. Το χαρακτηριστικό του υγρού είναι πως σε θερμοκρασία δωματίου βράζει και γίνεται αέριο. Το αέριο μπορεί να γίνει υγρό αν το κρυώσεις ή αν το συμπιέσεις αρκετά.

Η εξωτερική μονάδα με τον συμπιεστή, συμπιέζει το αέριο μέχρι να το κάνει υγρό και το στέλνει ως υγρό στην εσωτερική μονάδα.

Η εσωτερική μονάδα το λαμβάνει ως υγρό, το κυκλοφορεί στο στοιχείο και με τη χρήση του ανεμιστήρα, περνάει τον ζεστό αέρα του δωματίου από την επιφάνεια του στοιχείου. Έτσι το υγρό "ρουφαει" τη θερμότητα από τον ζεστό αέρα του δωματίου και τον κάνει κρύο αέρα.

Ταυτόχρονα, το συμπιεσμένο υγρό αφού λαμβάνει θερμότητα ξαναγίνεται αέριο και πηγαίνει πάλι στην εξωτερική μονάδα για να κάνει τον ίδιο κύκλο ξανά και ξανά.

ο κύκλος συμπίεσης ατμών που χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά δεν έχει κάποια σχέση με αυτό που περιγράφει.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2019 είπε

Επανέρχομαι και με δεύτερη ερώτηση........... (ή εγώ είμαι περίεργη ή κάτι δεν μου κάθεται καλά)

Ποιο μοντέλο έχεις;;; Γράφεις για Toshiba Dasaikei 18000Btu

Η ίδια η Toshiba γράφει ότι είναι μέχρι 16.000BTU το συγκεκριμένο μοντέλο Dasaikei . Έχει 10.000/13.000/16.000 BTU

Ούτε η ίδια η εταιρεία στα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου -που έχει παραθέσει- δεν υπάρχει πουθενά ότι πιάνει τα 66watt ούτε καν το πιο μικρό της, των 10.000btu.

Μήπως είχες βάλει μόνο τον ανεμιστήρα;

Το μέτρησες με μηχάνημα; Ή από μόνος σου έκανες την αναγωγή;

Καλό θα ήταν όσοι ανεβάζουν νούμερα (watt) να τα δείξουν ή με μια φωτογραφία ή ακόμα καλύτερα με βίντεο. Όπως κάνουν κάποια άτομα του φόρουμ. Ευχαριστώ

Το super daseikai 5 2013. 18000btu. Οι καναλώσεις είναι μετρημένες. Γενικά πολύ συχνά βλέπω κοντά στα 100W. Αυτή τη φορά είδα 66, τώρα αν είχε σβήσει μόλις ο συμπίεστης δεν ξέρω. Παντως κρύο έβγαζε αλλά ίσα ίσα που φύσαγε. Αλλά κοντά στα 100 το έχω δει πολλές φορές και για πολύ ώρα. Ήταν σίγουρα στη ψύξη. Το μηχάνημα είναι στην ψύξη εδώ και 1,5 μήνα επι 24ωρου βάσεως. Ζήτημα να έχει κλείσει 5-6 ώρες από μέσα Ιουνίου. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να είναι τόσο μεγάλο και σοβαρό θέμα η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού. (Και να είναι τυχεροί όσοι μπήκαν σε ένα forum,και πήραν κάποιες συμβουλές)

Εγώ σαν πελατης,δεν ξέρω ούτε θέλω να μάθω ότι χρειάζεται κενό,η τρία μέτρα η τις αποστάσεις η ότι άλλο λέει το installation manual του κάθε κλιματιστικού. Εάν τα ήξερα,θα τα  έκανα μόνος μου. Όμως ζητάω και πληρώνω άμεσα,η έμμεσα έναν επαγγελματία να κάνει αυτήν την δουλειά. Ο κάθε εγκαταστάτης πρέπει να είναι υπεύθυνος στην δουλειά του και να έχει κυρώσεις όταν "ξεχάσει" να κάνει κάτι,και αυτό θα πρέπει να το απαιτήσουν οι εταιρείες..(βέβαια να μου πεις και οι εγκαταστάτες επίσημοι συνεργάτες των εταιριων ίδια σειρά είναι.. )

Εκτός και είναι αν είναι κάπως μαγικα προς ώφελος των κατασκευαστών εταιρειών να κράζει ο "άτυχος" κόσμος τα κλιματιστικά τους είτε σε forum,είτε αλλού .. ( να χαλάει πχ πιο γρήγορα; Άρα να αναγκαστεί να το αλλάξει;) Πράγμα το οποίο δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό μου..

Όπως επίσης και το χαρτί που υπογράφει ο πελάτης οτι η εγκατάσταση εγινε καλά και σωστά,για μένα είναι χαζομάρα. Λες και ξέρει ο καθε πελάτης τι σημαίνει σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού.. Την επόμενη φορά που θα υπογράψω τέτοιο χαρτι, θα γράψω "Στην εμφάνιση φαίνεται ωραίο".Αυτο ξέρω,αυτό βλέπω..  αυτό υπογράφω.. Κανονικά (προσωπικά για μένα) ο εγκαταστάτης θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για όσο καιρό υπάρχει το κλιματιστικό στην θέση που το έβαλε.. η τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικο διαστημα και όχι για κάποιες μέρες..

Δεν θα ήταν κακή ιδέα αν αντί να κράζουμε γενικά εγκαταστάτες, να ονοματιζουμε τους καλούς σοβαρούς τίμιους εγκαταστάτες σε κάθε περιοχή (μέσω  της προσωπικής μας εμπειριας,όσο / όσα γνωρίζει ο καθένας μας) ώστε και να ανέβουν οι δουλειές τους και είτε να μπουν στην άκρη οι περίεργοι,η να προσαρμοστούν σε άλλες συνθήκες..

Γιατι λίγοι ξέρουν πως θα γίνει σωστά η εγκατάσταση και μια κακη εγκατάσταση δεν έχει εμφανη συμπτώματα. Επισης ο χρονος ειναι χρημα. Αν κάτσει να κανει τα προβλεπομενα μπορει να κάτσει μιση ωρα παραπάνω δλδ χαμένος χρονος και χρημα όταν υπάρχει φορτος δουλειάς. Και οταν θες να βγαλεις χρηματα τι να κανεις προσπαθεις οσο πιο γρηγορα να τελειώσεις

• Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, marioboni είπε

Περιμένοντας το eshop για καμία προσφορά, βγάζει αυτό https://www.e-shop.gr/air-condition-arielli-arsin18r32-18000btu-inverter-p-HAP.002625 σε δελεαστική τιμή για 18αρι

Το 12αρι της σειράς αυτής το εδώ δει σε σπίτι φίλου και δεν μου φάνηκε θορυβώδες όσο λέει

Midea σασι οπότε σύγκρινε το με το αντίστοιχο Midea Comfee 18ari

5 ώρες πριν, mvagusta82 είπε

Για να σας βοιθησω σε οπιαδιποτε εγκατσταση μικρη η μεγαλη κλιματισμου η ψυγειων ειναι απαραιτητη η χρηση αντλιας κενου, (το ξεκαθαρισαμε αυτο) οπιος λεει το αντιθετο η ανιδεως ειναι η δεν θελει να σπαταλησει χρωνο,η εξαερωση ειναι ελληνικη πατεντα δεν υπαρχει σε κανενα μανιουαλ και καμια ετερια δεν θα σου πει κανε εξαερωση.Σταματιστε να πληρονετε εγκαταστασης στα μεγαλα ηλεκτρομαγαζα και αναζητιστε ψυκτικο στην γειτονια σας,Η τιμες της εγκαταστασης για 9000-12000 btu πρεπι να κιμενονται απο 60 εως 80 ευρο +φπα και οπως λεει ενας φιλος πιο πανω με 40 ευρο βγαινου απλα θελουν να κονομανε ας κιταξει ολα τα εξοδα που εχει ενας τεχνικος (υλικα+βοιθος+βενζινες+συντηρηση αυτοκινητου+ταμειο ασφαλισης+φορολογεια+ενικοιο+εργελεια δεν ειναι αθανατα ολα χαλανε).τα μεγαλα ηλεκτρομαγαζα βαζουν και δωρεαν εγκατασταση ζιτιστε τους το μηχανιμα χωρις εγκατασταση να δειτε οτι θα σας κανουν μια εκπτοση  60+.συχνωρεστε με για το ορθογραφικα ελπιζω να σας βοιθησα λιγο

Με 60 ευρώ όποιος κάνει κενό και γενικά εγκατάσταση είναι πεθαμένος μέσα στην μαυρίλα.

4 ώρες πριν, stazzy1978 είπε

Δυστυχώς και αυτή η λύση δεν είναι πανάκεια. Αυτή τη λογική είχα και εγώ, επέλεξα επαγγελματία ψυκτικό, μελος του ΔΣ του σωματείου ψυκτικών όπως ανέφερε δύο τρεις φορές με περηφάνεια κατά την εγκατάσταση.

Αντλία κενού "έβαλε" μετά από επαναλαμβανόμενες αναφορές μου αφού είχε ανοίξει το φρεον στις σωληνώσεις, και αφού είχε έρθει άλλη φορα προηγουμενως και είχαμε πει ότι θα βάλει σίγουρα αντλία κενού και θα ακολουθήσει τις οδηγίες στο manual. Κόστος 120 για το 24αρι και 100 για το 9αρι χωρίς απόδειξη.

Με το που μπει στο σπίτι του λες που είναι η αντλία κενού; Αν δεν έχει τον διώχνεις επί τόπου. Αυτό θα κάνω την επόμενη φορά στο 9αρι που θα πάρω. Είτε είναι επαγγελματίας είτε από πολυκατάστημα. 

Το καλύτερο βέβαια για μένα που δεν το έχω να τσακώνομαι, είναι να βρει κανείς κάποιον δοκιμασμένο συστημένο από γνωστό, που να του είχε κανει σωστή εγκατάσταση.

Το σωματείο της Αθήνας είναι άστα να πάνε...

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, nvel είπε

ο κύκλος συμπίεσης ατμών που χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά δεν έχει κάποια σχέση με αυτό που περιγράφει.

Με αυτο που περιγραφει ποιος?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...