Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, UlveRz είπε

Για το shorai που λέγατε που το βρίσκουμε; Για ποιο ακριβώς μοντέλο λέτε;;

Αν και ή αντί Asyg με κόβω νομίζω..

Shorai premium.

Κωτσοβολο. Δεν το δείχνουν στο ίντερνετ. Διαθεσιμότητα από κοντά.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, danaos7 είπε

παρε αλλους φιλε.....

ετσι το εκανα και εγω .μπριζα στο μπαλκονι .για να το τσεκαρουμε .και εγω μετα μονος μου αλλαξα την μεσα ασφαλεια την επομενη ......ετσι να μην φυγουν .Παντως.εγω ειχα παει καυκα και ειχα αγορασει 4 -5 μετρα χοντρο καλωδιο και τους το ειχα ετοιμο στην μια ακρη συνδεδεμενο....

20 λεπτά πριν, smav82 είπε

Να σου βάλουν προσωρινά ένα φισ να το δοκιμάσεις και μετά φέρε εσύ ηλεκτρολόγο να το σύνδεσει .. Μάλλον έπεσες σε ανθρώπους που απλά βρίσκουν δικαιολογίες να μη κάνουν αυτό που πρέπει.

Ήταν ήδη πληρωμένη η εγκατάσταση μαζί με την αγορά του κλιματιστικού. Επίσης, το πρόβλημα δεν ήταν το καλώδιο, το φις, η προέκταση κ.λπ. δε δέχτηκε να κάνει καμία παρέμβαση στην εξωτερική μονάδα σε ότι αφορά την τροφοδοσία.

Η διαδικασία εγκατάστασης ολοκληρώθηκε και ομολογώ δεν ήταν ευχάριστη καθώς η απαίτηση για αντλία κενού προκάλεσε ειρωνίες. Τελικά έφεραν μία και την λειτούργησε για 5 περίπου λεπτά.

Απομένει να έρθει ηλεκτρολόγος για να τραβήξει ένα καλώδιο από την εξωτερική μονάδα. Μετά θα μπορέσω να το θέσω σε λειτουργία και να πω εντυπώσεις.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις απαντήσεις.

ΥΓ. αφήνουν όλοι οι ψυκτικοί τόσα σκουπίδια και βρωμιά πίσω τους;

Επεξ/σία από bobadil
Δημοσ.
Μόλις τώρα, bobadil είπε

Ήταν ήδη πληρωμένη η εγκατάσταση μαζί με την αγορά του κλιματιστικού. Επίσης, το πρόβλημα δεν ήταν το καλώδιο, το φις, η προέκταση κ.λπ. δε δέχτηκε να κάνει καμία παρέμβαση στην εξωτερική μονάδα σε ότι αφορά την τροφοδοσία.

Η διαδικασία εγκατάστασης ολοκληρώθηκε και ομολογώ δεν ήταν ευχάριστη καθώς η απαίτηση για αντλία κενού προκάλεσε ειρωνίες. Τελικά έφεραν μία και την λειτούργησε για 5 περίπου λεπτά.

Απομένει να έρθει ηλεκτρολόγος για να τραβήξει ένα καλώδιο απόimageproxy.php?img=&key=1845fd3b90269583imageproxy.php?img=&key=1845fd3b90269583imageproxy.php?img=&key=1845fd3b90269583imageproxy.php?img=&key=1845fd3b90269583imageproxy.php?img=&key=1845fd3b90269583imageproxy.php?img=&key=1845fd3b90269583imageproxy.php?img=&key=1845fd3b90269583imageproxy.php?img=&key=1845fd3b90269583imageproxy.php?img=&key=1845fd3b90269583 την εξωτερική μονάδα. Μετά θα μπορέσω να το θέσω σε λειτουργία και να πω εντυπώσεις.

οχι ρε απλα επεσες σε μαλακες ..παρε και κανε καταγγελεια στον κοτσοβολο.επωνημη αει σιχτηρ με τα βοδια

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bobadil είπε

Απομένει να έρθει ηλεκτρολόγος για να τραβήξει ένα καλώδιο από την εξωτερική μονάδα. Μετά θα μπορέσω να το θέσω σε λειτουργία και να πω εντυπώσεις.

Κάνε ένα ωραιότατο εμαιλ διαμαρτυρίας στον κωτσοβολο αναφέροντας τις ειρωνείες και τα σκουπίδια.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bobadil είπε

Κοπρίτες. Ενημέρωσε Κωτσόβολο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@danaos7 Πολυ καλη ευκαιρια τα daikin πραγματι!! Σιγουρα θα σαι καλυτερα απο πετρελαιο αλλα δυστυχως και με το ρευμα μας την εφεραν..εγω περισυ με 3000kw+ στο τεραμηνο πληρωσα εξτρα 60ευρω OTΣ στον ΗΡΩΝ.. τωρα θ αλλαξω τη συμβαση..(σορυ για το offtopic)

Επεξ/σία από energy52
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hp8 είπε

όχι  Κατά την εκκίνηση  τα  αμπέρ είναι χ 3 συνήθως αυτών της λειτουργίας Αν βάλεις τις κατάλληλες διατομές - ασφάλειες οκ 

Ένα παράδειγμα;

Πχ τι ασφάλεια και διατομή θέλει ένα 12αρι,18αρι,24αρι

Τι Αmber τραβάει max

Δημοσ.
Μόλις τώρα, marioboni είπε

Ένα παράδειγμα;

θα πρότεινα να μιλήσεις με έναν πτυχιούχο ηλεκτρολόγο Δεν παίζουν οδηγίες από site με το ρεύμα Η δουλειά μου είναι -  ήταν σχετική με αυτό που ρώτησες γι αυτό και απάντησα  

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, bobadil είπε

Σε ποιο στάδιο της εγκατάστασης το έκαναν το κενό; Ρωτάω γιατί έχουμε ακούσει διάφορα. Κανονικά είναι μετά τη σύνδεση των σωλήνων και πριν ανοίξουν οι βάνες να κυκλοφορησει το φρέον. 

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, smav82 είπε
3 ώρες πριν, hp8 είπε

αν  εννοείς ότι θέλει ξεχωριστή  δική του παροχή από τον πίνακα  με συγκεκριμένη διατομή καλωδίων και αντίστοιχη ασφάλεια σωστά σου είπαν 

Να σου βάλουν προσωρινά ένα φισ να το δοκιμάσεις και μετά φέρε εσύ ηλεκτρολόγο να το σύνδεσει .. Μάλλον έπεσες σε ανθρώπους που απλά βρίσκουν δικαιολογίες να μη κάνουν αυτό που πρέπει.

εμένα δεν θα μου βάλουν τίποτα καθ όσον δεν κάνουν σε μένα εγκατάσταση αλλά  στον bobadil

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Σε ποιο στάδιο της εγκατάστασης το έκαναν το κενό; Ρωτάω γιατί έχουμε ακούσει διάφορα. Κανονικά είναι μετά τη σύνδεση των σωλήνων και πριν ανοίξουν οι βάνες να κυκλοφορησει το φρέον. 

Όπως το περιγράφεις, αφού έβαλε την αντλία σε λειτουργία για κανένα πεντάλεπτο, άνοιξε μετά τις βάνες, τουλάχιστον αυτά κατάλαβα από όσα είδα.

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπορείς να ανεβασεις φωτογραφίες;

1.jpg

2.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Τελικά  bobadil    η παροχή θα πάει στο μέσα η στο έξω Γιατί όπως βλέπω στο εσωτερικό η πρίζα είναι στο πόντο Δεν είχαν φις και 40cm 3χ2,5 να βάλουν?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, hp8 είπε

Τελικά  bobadil    η παροχή θα πάει στο μέσα η στο έξω Γιατί όπως βλέπω στο εσωτερικό η πρίζα είναι στο πόντο Δεν είχαν φις και 40cm 3χ2,5 να βάλουν?

Από το έξω θα τραβήξει καλώδιο και θα το συνδέσει. Η απόσταση της πρίζας είναι περίπου 5-6 εκ. Για το καλώδιο σύνδεσης, όπως είπα δε δέχθηκαν να κάνουν κάτι γιατί όπως ανέφεραν απαγορεύεται σε κλιματιστικά άνω των 18.000 να κάνουν οτιδήποτε και χρειάζεται ηλεκτρολόγο (δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω).

Το σπίτι έχει δύο ανεξάρτητες γραμμές στον πίνακα, μία με 16Α για αυτό το κλιματιστικό και μια με 10Α για το υπνοδωμάτιο.

Δημοσ.

Εγώ είχα φέρει δικό μου συνεργείο και δεν ήταν από εταιρεία πώλησης κλιματιστικών. Όταν έκανα εγκατάσταση είχα το ίδιο πρόβλημα με το καλώδιο παροχής, μου λένε δεν μπαίνουν στην πρίζα αυτά μπλα μπλα μπλα, εγώ είχα πρίζα εκε΄ί που πήγαινε το παλαιό και είχα ρωτήσει ηλεκτρολόγο για το αν αντέχει η διατομή του καλωδίου 24αρι και μου λέει αντέχει, αλλά αυτός έλεγε δεν σηκώνει το κλιματιστικό αυτό το σούκο..... οτι να ναι, δεν μου έβαλε καν έστω ένα φις να το δοκιμάσουμε αν λειτουργούσε κανονικά μετά την εγκατάσταση, τελικά πριν φύγει τον ρώτησα να μου δείξει σε ποιες θέσεις συνδέουμε φάση ουδέτερο γείωση για να τα δει ο ηλεκτρολόγος όταν έρθει, μου βά΄ζει ένα δικό του καλώδιο για δείγμα, όταν έφυγε πήρα το παλαιό καλώδιο, ξεβίδωσα το κουτάκι της εξωτερικής και το σύνδεσα, τα χρώματα φάσης ουδέτερου και γείωσης ήταν ίδια.

Όσον αφορά την αντλία κενού, ρώτησα τρία συνεργεία και δεν είχε κανένας, για να βρεις συνεργείο με αντλία κενού πρέπει να σου τύχει λαχείο.

Σκουπίδια αφήνουν όλοι οι ψυκτικοί από πίσω τους.... και εμείς τρελαθήκαμε να ψάχνουμε στα δωμάτια και να βρίσκουμε πραγματάκια, βίδες, μέρη από τις συσκευασίες που άνοιγαν, στο τέλος τους είπαμε αν μπορούν να μου κατεβάσουν στην είσοδο το παλιό κλιματιστικό για να το δώσω για ανακύκλωση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...