guido Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Διορθώσεις για 185.000 εκκαθαριστικά της περαίωσης NEA προβλήματα ανακύπτουν με την περαίωση και ειδικότερα με την εκκαθάριση του φόρου για τις επιχειρήσεις. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «πάγωσε», σύμφωνα με πληροφορίες την αποστολή 185.000 σημειωμάτων μέχρι να επανεξεταστεί ο υπολογισμός των ποσών, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν χρησιμοποιήθηκαν τα σωστά φορολογικά στοιχεία. http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/6565 επίσης Μέχρι σήμερα 10/11/2010 δεν έχουν εκδοθεί από την Γ.Γ.Π.Σ. παρά μόνο το 1/3 των εκκαθαριστικών και από αυτά δεν έχουν παραληφθεί όλα από τους φορολογούμενους. Πάρα πολλά από τα σημειώματα είναι λανθασμένα και πρέπει οι φορολογούμενοι να προσέλθουν στην Δ.Ο.Υ. για να γίνει η διόρθωση και επανέκδοση του τροποποιημένου εκκαθαριστικού. http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/6568 ---------- Προσθήκη στις 13:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:58 ---------- Σήμερα παρέλαβα απο το υπουργείο οικονομικών τον φάκελο με το Εκκαθαριστικό Σημείωμα Περαίωσης. Τι είναι πάλι αυτό; Μου γράφει ένα τρελό ποσό οφειλής ενώ μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ μου γιατί είμαι τυπικός. Δεν οφείλεις κάτι. Αν θες τα πληρώνεις . Κυρίως αν δεν εισαι τυπικος και θες να "κλείσεις" τα οικονομικά ετη 2001-2009 χωρίς έλεγχο. "Η υπαγωγή στην περαίωση και η αποδοχή του εκδοθέντος εκκαθαριστικού σημειώματος από τον κάθε επιτηδευματία είναι προαιτερική."
_filippos_ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Εφόσον δεν οφείλω κάτι, γιατί να τα πληρώσω; Υπάρχει κανείς που να θέλει να πληρώσει κάτι για το οποίο δεν έχει οφειλή ή κάτι που έχουν υπολογίσει λάθος;
leftermann Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Εφόσον δεν οφείλω κάτι, γιατί να τα πληρώσω; Υπάρχει κανείς που να θέλει να πληρώσει κάτι για το οποίο δεν έχει οφειλή ή κάτι που έχουν υπολογίσει λάθος; δεν το έχεις καταλάβει: πληρώνεις και κλείνεις τα φορολογικά σου. Ξεμπερδεύεις. Παίρνεις άφεση αμαρτιών. Οι αμαρτωλοί παρακαλάνε.
guido Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 υπάρχουν πάρα πολλοί , που θέλουν να τα πληρώσουν , γιατί άμα πάνε και τους ελέγξουν τα βιβλία , θα πληρώσουν 5πλάσια σε πρόστιμα προφανώς αν είσαι τυπικός , και δεν έχεις κάνει μαγειρέματα στα έσοδα , έξοδα , απόδοση φπα κτλ κτλ , δεν υπάρχει λόγος να θες να τα πληρώσεις έχεις μπερδέψει λίγο το όλο θέμα και χρησιμοποιείς την λέξη "οφειλη" . Δεν ειναι οφειλή η περαίωση . Είναι μια ρύθμιση που αν θες υπάγεσαι.
DrLo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Ερώτηση : Έβαλα τους κωδικούς στο taxisnet και μου έβγαλε το "αποδεικτικό". Μπορώ να το τυπώσω και να πάω να πληρώσω με αυτό ή πρέπει να περιμένω το προτότυπο?
tekdim Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 καλησπέρα παιδιά να ρωτήσω κάτι αν το γνωρίζετε... εγώ εργάστηκα σε φορέα ιδιωτικού δικαίου,υπό την αιγίδα του δημοσίου..εκεί μας ανάγκασαν να ανοίξουμε βιβλία στην εφορία και να κάνουμε ασφάλιση ΤΕΒΕ(ΟΑΕΕ) ώστε να εργαζόμαστε ως ελεύθεροι επαγγελματίες,με μπλοκάκι δλδ...μας περιλαμβάνει και εμάς αυτο το μέτρο της περαίωσης?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Ερώτηση : Έβαλα τους κωδικούς στο taxisnet και μου έβγαλε το "αποδεικτικό". Μπορώ να το τυπώσω και να πάω να πληρώσω με αυτό ή πρέπει να περιμένω το προτότυπο? Μπορείς να τυπώσεις τα στοιχεία από το Taxis και να πας με την εκτύπωση. καλησπέρα παιδιά να ρωτήσω κάτι αν το γνωρίζετε...εγώ εργάστηκα σε φορέα ιδιωτικού δικαίου,υπό την αιγίδα του δημοσίου..εκεί μας ανάγκασαν να ανοίξουμε βιβλία στην εφορία και να κάνουμε ασφάλιση ΤΕΒΕ(ΟΑΕΕ) ώστε να εργαζόμαστε ως ελεύθεροι επαγγελματίες,με μπλοκάκι δλδ...μας περιλαμβάνει και εμάς αυτο το μέτρο της περαίωσης? Ναι, η περαίωση περιλαμβάνει και αυτή την κατηγορία.
PETROS13 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 καλησπέρα παιδιά να ρωτήσω κάτι αν το γνωρίζετε...εγώ εργάστηκα σε φορέα ιδιωτικού δικαίου,υπό την αιγίδα του δημοσίου..εκεί μας ανάγκασαν να ανοίξουμε βιβλία στην εφορία και να κάνουμε ασφάλιση ΤΕΒΕ(ΟΑΕΕ) ώστε να εργαζόμαστε ως ελεύθεροι επαγγελματίες,με μπλοκάκι δλδ...μας περιλαμβάνει και εμάς αυτο το μέτρο της περαίωσης? Ναι, η περαίωση περιλαμβάνει και αυτή την κατηγορία. Βέβαια αν είχες μηδενική δήλωση για κάποια χρονιά και σου στείλουν χαρτάκι για περαίωση απλά δεν πάς..
DrLo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Μια συμπληρωματική ερώτηση ... ΟΚ εγώ κατέβασα πριν καιρό το ειδοπηοιτήριο από taxisnet και πλήρωσα εφάπαξ μέσω web banking. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο ή θεωρείται ότι έχω περαιώσει ? Πρέπει να ζητήσω κάποιο χαρτί από κάπου που να βεβαιώνει ότι "περαιώθηκα" ?
Ather Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Λογικά θα είσαι οκ. Έτσι κάνω και εγώ όλες τις συναλλαγές στην εφορία. Υπάρχει και η απόδειξη της τράπεζας.
Swimmer21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Περαίωση δεν μπορείς να κάνεις σε όποια χρονιά θέλεις,ξεκινάει με το αρχαιότερο και πηγαίνεις προς το νεότερο.Δηλαδή ξεκινάς την περαίωση από το 2003 και περαιώνεις 2003-2004.Αυτό μπορείς να το κάνεις...δεν μπορείς όμως να περαιώσεις 2003 και 2005...Επίσης σε όποιον δεν έχει έρθει το μαγικό χαρτάκι μπορεί να μπεί στο gsis να βάλει τους κωδικούς του για να δει αν του έχει εκδοθεί. http://www.gsis.gr/cmdocs/8044.pdfΠληροφορίες https://www.gsis.gr/taxisnet/per2010/index.jspΠεραίωση Καλώς ήλθατε στην υπηρεσία ενημέρωσης για τα Εκκαθαριστικά Σημειώματα Περαίωσης ν.3888/2010 που έχουν εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η υπηρεσία απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα - επιτηδευματίες και σε μη φυσικά - εταιρίες, ώστε άμεσα και έγκυρα να μπορούν να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν το Εκκαθαριστικό Σημείωμα Περαίωσης ν.3888/2010 που έχει εκδοθεί από τη Γ.Γ.Π.Σ. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Internet Explorer, Firefox, Mozilla. Για 3 διαφορετικους web browsers :P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.