nurse Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Σήμερα παρατήρησα ότι το λαμπάκι που αναβόσβηνε όταν λειτουργούσε ο σκληρός, πλέων δεν ανάβει. Φυσικά ο δίσκος λειτουργεί κανονικότατα. Η αλήθεια είναι ότι λόγο άλλου προβλήματος αναγκάστηκα να αφαιρέσω από την μητρική το αντίστοιχο καλωδιάκι που συνδέει μητρική και λεντάκι. Αλλά το ξανα -έβαλα στη θέση του. Τι μπορεί να έγινε λάθος!!!!!!!!!
Finalizator Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Ίσως σύνδεσες ανάποδα το καλώδιο στη μητρική ή το έβαλες σε λάθος θέση.
nurse Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Όντος αρχικά είχα κάνει ένα λάθος συνδεσμολογίας, αλλά τώρα είναι στη σωστή θέση. Παρόλα αυτά το λαμπάκι είναι Off. Θα ξανατσεκάρω αργότερα όμως γιατί της νύχτας τα καμώματα... Προσπαθώ τώρα να αποκλείσω ενδεχόμενα.
sapphire Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Αν το έβαλες ανάποδα, πολύ πιθανό καθώς τα συγκεκριμένα βύσμα δεν διαθέτουν κάποιον fail-safe μηχανισμο, ίσως και να κάηκε το led. Μπορεί να είναι και θέμα τύχης που κάηκε. Κι εμένα στο κουτί μου, το ένα led του σήματος xclio στην πρόσοψη ηταν εξαρχής καμμένο. Φυσικά δεν πήγα πίσω το κουτί, σιγά τώρα για ένα led... Στη θέση σου θα έβαζε το led power στη θέση του led hdd, αφού αν είναι on το pc το καταλαβαίνεις και από άλλες ενδείξεις, κι όχι απλώς ένα led.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Μηπως δεν το εβαλες σωστά και πάλι; Δε πιστεύω πως καιγεται αν το βαλεις ανάποδα εξάλου ειναι δίοδος το ρευμα μονο κατα μια φορα μπορει να περνάει αρα δε παιζει να καηκε
nurse Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Στη θέση σου θα έβαζε το led power στη θέση του led hdd, αφού αν είναι on το pc το καταλαβαίνεις και από άλλες ενδείξεις, κι όχι απλώς ένα led. Καλή ιδέα αλλά είναι διαφορετικό το βυσματάκι (πιο μικρό σε πλάτος) και οι ακίδες σε διαφορετική απόσταση. Μηπως δεν το εβαλες σωστά και πάλι;Δε πιστεύω πως καιγεται αν το βαλεις ανάποδα εξάλου ειναι δίοδος το ρευμα μονο κατα μια φορα μπορει να περνάει αρα δε παιζει να καηκε Μακάρι αλλά πριν από λίγη ώρα έκλεισα το κουτί (να μην είναι εκτεθειμένο).Το αργότερο μέχρι το μεσημέρι Θα το ξανακοιτάξω.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Καμια φορα ειναι λιγο μπερδεμα δες και το μανουαλ.Μπορει να το κοιταμε αναποδα καμια φορα.
Tenshi Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Μερικές φορές δέν κάνει καλή επαφή το καλώδιο με τα ποδαράκι του led ή ακόμα χειρότερα (στην περίπτωσή μου με ένα centurion 590) μπορεί να σου σπάσει ένα απο τα 2 ποδαράκια του led.Δοκίμασες να κουνήσεις το led χτυπώντας-πιεζόντας το;
nurse Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Τσέκαρα ξανά τις οδηγίες της μητρικής, τσέκαρα τη φορά και τη θέση από τα βυσματάκια. Δυστυχώς τίποτα. Μάλλον το λαμπάκι κάηκε. Μπορώ να κάνω κάτι;
11demian111 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 κανε οτι λεει ο sapphire,βαλε το power led στην θεση του hdd led
nurse Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 κανε οτι λεει ο sapphire,βαλε το power led στην θεση του hdd led Δυστυχώς δεν ταιριάζουν τα βύσματα. Το power led είναι πιο πλατύ από αυτό του hdd led.
nikos903 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Τα led έχω την εντύπωση οτι καίγονται μόνο άμα τα συνδέσεις ανάποδα και σε μεγάλη τάση(ή ίσια και σε μεγάλη τάση:p:p) (δηλαδή στα 5V δεν πρέπει να έχουνε πρόβλημα, απλά δέν ανάβει). Στο δικό μου κουτί πολλές φορές το έχω συνδέσει ανάποδα, και μετά απο 1 εβδομάδα που βαριέμαι το ανοίγω και βάζω το βύσμα σωστά... Ακόμα δεν έχει καεί. Μπορείς να πάρεις led απο μαγαζί με ηλεκτρονικά είδη και να το συνδέσεις για να δοκιμάσεις χωρίς να πειράξεις το άλλο. (0.05 νομίζω το έχουνε ).
Johnnie Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μπορείς να βγάλεις τα καλώδια από το βυσματάκι τού power led και να τα βάλεις στο άλλο, το μικρότερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.