.Passarhs<> Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δεν το εβαλα τυχαια. Ακουγοντας και πραττοντας εκανα. Ακουγα που ελεγαν καλο ΤΕΙ κτλ και το εβαλα. Προς το παρον το σκεφτομαι, ψαχνω για να παρω την αποφαση μου.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:00 ---------- φιλε μου εχω καταλαβει πως το κολλημα σου ειναι ο τιτλος ΤΕΙ. αλλιως δε θα ησουν σε απογνωση. σημερα ψηφιστηκε και το νομοσχεδιο για την ολικη αναβαθμιση ορισμενων τμηματων οποτε το δικο σου μαλλον θα συγχωνευτει με των πολιτικων μηχανικων. σου εφυγε τωρα η απογνωση; πλακα κανεις ετσι?
gdriver Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δεν το εβαλα τυχαια. Ακουγοντας και πραττοντας εκανα. Ακουγα που ελεγαν καλο ΤΕΙ κτλ και το εβαλα. Προς το παρον το σκεφτομαι, ψαχνω για να παρω την αποφαση μου.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:00 ---------- πλακα κανεις ετσι? οχι φιλε μου δεν κανω πλακα. ψηφιστηκε σημερα και καποια στιγμη θα ανακοινωθουν οι σχολες που θα συγχωνευτουν. λενε πως προτεραιοτητα θα εχουν τα τει που εχουν αντιστοιχα αει. επομενως...εγω τι θα εκανα. επειδη εισαι μπερδεμενος,αυτη η αποφαση ειναι δικη σου και οχι των συγγενων σου, γραψου στο τει και ξαναδωσε πανελληνιες. ετσι εχεις κατοχυρωσει την ανωτατη εκπαιδευση και βλεπεις και του χρονου αν μπεις καπου καλυτερα.γνωμη μου παντα και οχι αποψη.ο,τι και να κανεις, σου ευχομαι ολοψυχα καλη σταδιοδρομια και να παρεις τη σωστοτερη αποφαση.παντως δεν εισαι ζημιωμενος πουθενα και πιστευω πως εχεις ενα πλεονεκτημα που περασες σε αυτες τις σχολες. ψαχτο λιγο αυτο με τη συγχωνευση να δεις αν ισχυει για το δικο σου τμημα( αν και στα καναλια αυτο ηταν το πρωτο τμημα που ακουσα προς συγχωνευση.) συγκεκριμενα να σου αναφερω το αρθρο ελεγε πως οι πρυτανεις του πολυτεχνειου δε θελουν τη συγχωνευση αυτων των δυο τμηματων και ειχε γινει μανουρα γενικως,βεβαια εσπαυσαν ομως να χαρακτηρισουν τα πτυχια τους ισοτιμα με master (αυτο δεν τους χαλασε, ο,τι μας συμφερει). τελος παντων εφαγαν ακυρο και τωρα μαλλον σου ανοιγει ο δρομος προς τη σχολη.
dazeman Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δηλαδη να ξανα δωσω? Δεν αξιζει να παω? Διευκρίνισε εάν η σχολή σου είναι Η-Μ(Ηλεκτρομηχανολογικά) ή σημαίνει κάτι άλλο ή μπήκε κατά λάθος στον τίτλο. (EDIT:Απάντηση: Πές μου ότι το πήρες όπως τόχαν οι πίνακες και σημαίνει ΗΜερήσιο σχολείο. ) Οι σχολές που ξέρω είναι -Δομικών έργων (ΚΑΤΕΕ -ΤΕΙ) & Πολιτικών 'Εργων Υποδομής (ΤΕΙ). Θα πάρεις ένα πτυχίο που για το Δημόσιο είναι σίγουρα τζιτζί. Για τον ιδιωτικό τομέα όμως (εάν θές κάτι στο αντικείμενό σου) θα είσαι στην πράξη βοηθός μηχανικού στο εργοτάξιο, και αν είσαι καλός μπορείς να φτάσεις εργοταξιάρχης με ποσοστά απο δουλειές, και αν είσαι παρα πολύ καλός στο τέλος στην ουσία δεν θα σε ξεχωρίζουν απο τον μηχανικό του ΑΕΙ. Το τελευταίο θέλει πολύ κόπο γιατί ο ψάρακας μηχανικός του ΑΕΙ έχει τον τίτλο και αποκαλείται μηχανικός απο την αρχή (μιλάμε για περιβάλλον εργοταξίου) ενώ εσύ θα πρέπει να τον αποκτήσεις στην πορεία. Στην πλειονότητά τους οι απόφοιτοι επιλέγουν στην πορεία κάποιο άλλο άσχετο επάγγελμα, ή βολεύονται στο Δημόσιο όπου η ασχετίλα τους ξεχωρίζει απο μακριά, ή ελάχιστοι γίνονται καταξιωμένοι και στην ουσία μηχανικοί (γιατί τον τίτλο τον έχουν απο την αποφοίτηση) ή εργολάβοι κλπ. Λίγοι όμως. Το μόνο επάγγελμα με ουσιατικά επαγγελματικά δικαιώματα απο ΤΕΙ για σχολές αντίστοιχης ειδικότητας με το το Πολυτεχνείου -Ηλεκτρολογία, Μηχανολογία (& Ενεργειακή τεχνολογία), Ηλεκτρονικών (& Βιοιατρικής), Δομικών (& Έργων Υποδομής)- είναι του ηλεκτρολόγου, με δικαίωμα υπογραφής στην πράξη.
.Passarhs<> Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Εγω κατα πασα πιθανοτητα θα παω σε αυτη τη σχολη. Το να ξανα δωσω το θεωρω λιγο δυσκολο.. ΛΟΓΙΚΑ παντα θα παω.
we_will_rise Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Ο κολλητός μου σπουδάζει γεωλογία στην Πάτρα, σαν πόλη είναι από τις καλύτερες για φοιτητές !!! Για την σχολή θα σε γελάσω, σαν ΣΤΕΦήτης πάντως σου λέω πως θα έχεις ΠΟΛΛΑ εργαστήρια !
.Passarhs<> Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες...
slipknot Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν κάνεις εγγραφή και τσεκάρεις τη σχολή δε χάνεις τίποτα. Μπορεί να σου αρέσει τελικά. Τώρα για το τι θα κάνεις από εκεί και πέρα, είναι καθαρά δική σου επιλογή.
.Passarhs<> Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν κάνεις εγγραφή και τσεκάρεις τη σχολή δε χάνεις τίποτα. Μπορεί να σου αρέσει τελικά. Τώρα για το τι θα κάνεις από εκεί και πέρα, είναι καθαρά δική σου επιλογή. Εγγραφη σιγουρα θα κανω. Αν χρειαστει να δωσω παλι πρεπει να ειμαι εγγραμμενος..
DrLo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Να γραφτείς και αν σε παίρνει να πας να παρακολουθήσεις και να δίνεις μαθήματα κανονικά. Σε λίγο χρόνο θα καταλάβεις τι παίζει και αν δε σου αρέσει ξαναδίνεις και αν δεν περάσεις στην χειρότερη συνεχίζεις τη σχολή σου. Ακόμα κι αν δε σου αρέσει ως αντικείμενο ο χρόνος σου δε θα πάει χαμένος. Τι καλύτερο δηλαδή μπορείς να κάνεις σε αυτόν τον ένα χρόνο ? Όσον αφορά στα όσα γράφει ο φίλος παραπάνω για το πως αντιμετωπίζονται οι απόφοιτοι ΤΕΙ απο τους μηχανικούς έχει ως ένα βαθμό δίκιο αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ναι και εγώ αλλιώς θα δω την πρώτη φορά έναν απόφοιτο ΤΕΙ και αλλιώς έναν "συνάδελφο" μηχανικό αλλά είναι ελάχιστος ο χρόνος που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα και κάθε κατεργάρης θα πάει στη θέση του. Χωρις να θέλω να ξαναξεκινήσω την συζήτηση που έχει γίνει κατ' επανάληψη θα πω απλώς ότι η αρχική αυτή αντιμετώπιση είναι κάπου δικαιολογημένη καθώς όπως και να το κάνουμε υπάρχει ποιοτική διαφορά. Αυτό που θα πρέπει να σκεφτείς είναι αν θες να γίνεις μηχανικός ή όχι. Διαβάζω πχ ότι σε ενδιέφραν τα εφαρμοσμένα μαθηματικά που απέχουν αρκετά από το μηχανικός. Δε γράφεις πχ αν είχες σκεφτεί να βάλεις μια σχολή πολυτεχνείου. Αν έγραφες ότι δεν έπιασες το πολυτεχνείο και σκέφτεσαι αν θα πρέπει να γραφτείς στο τμήμα αυτό θα έβγαζε πιο πολύ νόημα. ΥΓ : Μη πέσεις στο τριπάκι "πάω ΤΕΙ και στη τελική δίνω κατατακτήριες".
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Λυπάμαι πολύ όταν διαβάζω πως ένας νέος άνθρωπος βρίσκεται σε "απόγνωση" επειδή πέρασε σε μια σχολή που ο ίδιος δήλωσε, αλλά δεν ήταν η πρώτη του επιλογή. Η δική μου λογική (που φυσικά μπορεί να είναι παράλογη και ουδείς είναι υποχρεωμένος να ασπαστεί) λέει πως αν τυχόν επιτυχία μου σε μια σχολή και όχι σε κάποια άλλη θα με οδηγούσε σε "απόγνωση", πολύ απλά δε θα την έβαζα μέσα στις επιλογές μου. Ακόμη μεγαλύτερο (πάλι κατά την πιθανώς στρεβλή λογική μου) είναι το πρόβλημα ότι βλέπω πως ο νέος άνθρωπος που δήλωσε αυτή τη σχολή, δεν ξέρει τι θα σπουδάσει εκεί και, το κυριότερο, τι θα κάνει μετά όταν με το καλό την τελειώσει αυτή τη σχολή. Εν πάσει περιπτώσει, επί της ουσίας και στη βάση έμμεσων παλαιότερων εμπειριών μου: οι άνθρωποι που γράφονται σε σχολές με προοπτική να ξαναδώσουν του χρόνου, πολύ συχνά κάνουν διπλή ζημιά στον εαυτό τους. Ούτε στη σχολή είναι συγκεντρωμένοι, ούτε στις εξετάσεις. Εγγύηση ότι θα τα πάνε καλύτερα του χρόνου, δεν υπάρχει. Την εποχή που έδωσα Πανελλαδικές (το ΄91), φίλος στενός απέτυχε στην έκθεση, ενώ στα άλλα έγραψε άριστα. Η έκθεση, σε σχέση με βιολογία, φυσική και χημεία, ήθελε ελάχιστη προετοιμασία. Την επιτυχία νόμιζε πως την είχε στο τσεπάκι του. Τρία χρόνια μετά, και μετά από ισάριθμες απόπειρες να πιάσει μεγάλο βαθμό για να μπει στην Ιατρική, μετρούσε τρεις διαδοχικά μικρότερους βαθμούς στο μάθημα και χρωστούσε απίστευτα μαθήματα στην Κτηνιατρική όπου είχε περάσει. Εκτός και αν πεις ότι γράφεσαι στη σχολή για να πάρεις την αναβολή, περνάς ένα διάστημα χαλαρά και μετά στρώνεσαι να προετοιμαστείς για τις επόμενες εξετάσεις. Εκεί, θέλει αυτοπειθαρχία για να μη γλυκαθείς από το χαλάρωμα και αφήσεις πολύ χρόνο να περάσει. Προσωπικά, θα πρότεινα να περάσεις από το ΤΕΙ όπου πέτυχες, να πάρεις το πρόγραμμα σπουδών, να δεις τι σπουδάζουν εκεί και, αν έχεις το περιθώριο, να παρακολουθήσεις συστηματικά ένα διάστημα τα μαθήματα εκεί (το χρόνο που διαφορετικά θα χαλάρωνες πριν αρχίσεις ξανά την προετοιμασία) για να δεις πώς έχει η κατάσταση και να αποφασίσεις αν θα συνεχίσεις ή όχι. Πάντως, παρότι τις σχολές (αυτή που δε θα σε έφερνε σε απόγνωση και αυτή που σε έχει φέρει σε απόγνωση) δεν τις ξέρω, η δεύτερη μου ακούγεται απείρως πρακτικότερη της πρώτης.
.Passarhs<> Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Eγω ηθελα να παω στο εφαρμοσμενο μαθηματικο ΚΡΗΤΗΣ. Που απο εκει εχεις τις ιδιες δυνατοτητες με τα κανονικα τμηματα μαθηματικων, δλδ καθηγητης. Το να ξαναδωσω το σκεφτομαι αρκετα διοτι νιωθω οτι αδικηθηκα φετος. 3 απο τα 6 γραπτα μου περασαν απο τριτο βαθμολογιτη. Ε τι στο διαλο? Και η φυσικη και μαθηματικα? Που ουσιαστικα ειναι 1+1=2 και οχι 1+1 μπορει να κανει 2 αλλα πρεπει να εξετασουμε ολες τις εκδοχες.. Σαχλαμαρες δηλαδη. Και τριτο μαθημα η εκθεση. 6 ο ενασ 14,8 ο αλλος.. Παρε και καταλαβε.... Με τι ψυχολογια εγω να ξαναδωσω παλι?????
deminho11 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Εγώ συμφωνώ με τον Snoob Αφού ούτε καν γνωρίζεις την σχολή και έχεις πρόβλημα με τα ΤΕΙ πήγαινε να γραφτείς να πάρεις την αναβολή και ξεκίνα διάβασμα!!!! Συμβουλή μου είναι να κόψεις μαχαίρι το COD 4 θα σου φάει το μυαλό!!!!!
.Passarhs<> Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Συμβουλή μου είναι να κόψεις μαχαίρι το COD 4 θα σου φάει το μυαλό!!!!! Εχω εθιστει αγρια...
deminho11 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Εχω εθιστει αγρια... Άν θές να κάνεις κάτι με τις σπουδές σου πρέπει να κάνεις ΠΟΛΛΕΣ υποχωρήσεις!!! 1ον κόβεις το COD 1-2-3-4-5!!! 2ον κάνεις διακοπή την adsl και αν ειναι ανάγκη βγάζεις όλο το σύστημα απο την πρίζα!!! 3ον κόβεις τις πολλές βόλτες και αφιερώνεσαι στο διάβασμα!!! Μπορείς σε λίγους μήνες να βγάλεις όλη την ύλη και να είσαι κομπλέ. 4ον κόβεις τις "κακές" παρέες... Το διάβασμα δεν χρειάζεται να ξεκινήσει άμεσα, μπορείς να ξεκουραστείς και μόλις αρχίσει το φθινόπωρο μπαίνεις στην "δουλειά". Έτσι θα κάνεις δουλειά και θα πετύχεις σε μια καλή σχολή!!! Το ξέρω είναι δύσκολο, εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω, αλλα απο την στιγμή που το αποφασίζεις πιστεύω οτι πρέπει να το κάνεις ΣΩΣΤΑ αυτη την φορά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.