Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση: CPU, Mobo, RAM + (Κάρτα γραφικών?)


StylaZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατευθείαν στο ψητό:

Το PC της δουλειάς είναι ένα P4 στα 3GHz, 1.25GB RAM και έχω αρχίσει να έχω προβλήματα. Όταν φορτώνω ακόμα και ένα απλό TinyXP από VMWare, ψήνω καφέ για να αντέξω την αναμονή.

 

Θέλω μια οικονομική αναβάθμιση σε CPU, Mobo και RAM και πιθανόν κάρτα γραφικών. Συγκεκριμένα για την κάρτα, αν κάποια onboard μπορεί να με καλύψει δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.

 

Μια και το PC το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για δουλειά, δεν έχω τίποτα ιδιαίτερες απαιτήσεις από γραφικά (ίσως κανένα μεγάλο βίντεο στη χειρότερη και πιθανόν Photoshop), αλλά χρειάζομαι αρκετή RAM γιατί κάποιες φορές θέλω 2-3 ανοιχτά VMWare, και κάμποσες ακόμα εφαρμογές (Visual Studio, ίσως και κανένα WinAmp, Firefox, κάτι από Office etc).

 

Υπάρχει καμμιά πρόταση;

(edit: από 200 μέχρι 300 ευρώ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1 στην πρόταση του Phanispal για DDR2 πλατφόρμα, αλλά με εξτρά 2ο κιτ των B-Dragon, σε σύνολο 8GB RAM.

 

Για τα VM's σου και το Multitask, θέλεις τα 8GB. Σε συνδυασμό με ένα καλό 64bit OS, όπως τα Vista 64 SP2 η Windows 7 64, έχεις ένα δυνατό workstation, πίστεψε με, ειδικά με τα Windows 7 64, δεν θα μετανιώσεις τα 8GB. Αξιοποιούνται πλήρως απο το λειτουργικό, έχεις ξεχάσει οριστικά και αμετάκλητα το swapping στον δίσκο λόγω ανεπάρκειας μνήμης, και απολαμβάνεις άπλετο caching στις εφαρμογές που τρέχεις συχνά λόγω του πολύ καλού memory manager/prefetcher των Windows 7.

 

Ο μωρό τετραπυρηνος της AMD, Athlon II X4 620, είναι η καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις σε αυτά τα λεφτά, με πλήρη υποστήριξη Hardware Virtualization. Μην ξεχάσεις να το ενεργοποιήσεις στο VMWARE. Το σύστημα απλά θα πετάει και με δίχως δεύτερη σκέψη θα πετάξεις στα σκουπίδια τον Pentium 4.

 

2qup6au.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η από πάνω σύνθεση είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις για εμένα.Θα καταευχαριστηθείς τον υπολογιστή.Και μιας και μιλάμε για pc δουλειάς μια αναβάθμιση σε 7 64bit,ίσως σου κοστίσει κάτι παραπάνω γιατί δεν παίζουμε με πειρατικά σε επαγγελματικά pc μπορεί να στοιχίσουν ακριβότερα,αλλά θα χαίρεσαι να δουλεύεις το pc.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...