Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.Σ' ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια,θα κοιτάξω το μοντέλο που μου προτείνεις και λογικά εκεί θα καταλήξω γιατί η δική μου εμπειρία βασίζεται σε ένα ταπεινό nook.Καλή συνέχεια!

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα.Σ' ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια,θα κοιτάξω το μοντέλο που μου προτείνεις και λογικά εκεί θα καταλήξω γιατί η δική μου εμπειρία βασίζεται σε ένα ταπεινό nook.Καλή συνέχεια!

Εάν το πάρεις τελικά, κάνε έναν κόπο να μας γράψεις τις εντυπώσεις σου.Για τους πιθανούς φίλους/ες που ίσως θέλουν να αγοράσουν την ίδια συσκευή.

Καλή συνέχεια.

Δημοσ.

Εννοείται ότι αν το πάρω θα έχετε νέα μου και εντυπώσεις.Τον Αύγουστο λογικά θα το αγοράσω για να το έχω μαζί μου στις διακοπές, οπότε από Σεπτέμβριο τα σχόλια.

Και πάλι καλημέρα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες.εχετε να προτείνετε κάποιο site για αγορά βιβλίων; Κατά προτίμηση ελληνικά .βλέπω σε μερικά site οι τιμές δεν διαφέρουν από ένα κανονικό βιβλίο

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες.εχετε να προτείνετε κάποιο site για αγορά βιβλίων; Κατά προτίμηση ελληνικά .βλέπω σε μερικά site οι τιμές δεν διαφέρουν από ένα κανονικό βιβλίο

Δεν ξέρω σάιτ, επειδή ο θείος τα φέρνει όλα(σχεδόν).

Για το δεύτερο, να μην περιμένεις τιμές που να έχουν τεράστια διαφορά με τα κλασσικά βιβλία.

Οι εκδοτικοί οίκοι και η apple(μαζί με άλλους του χώρου των μύδια) είχαν καρτέλ και ανέβαζαν τις τιμές, μέχρι που τους έπιασαν.

Βέβαια οι τιμές έμειναν στα ύψη....

Δημοσ.

καταρχην να σε ευχαριστησω πολυ για την απαντηση ..ναι απο τον θειο ξερω  αλλα αυτα που με ενδιαφερουν ειναι σε pdf μορφη  που ειναι λιγο δυσκολο στην αναγνωση  . σε καποια ελλξηνικα site που κοιταξα υπηρχαν ebook που ηταν ακριβοτερα απο το κανονικα . βεβαια υπαρχει ο τροπος να κανω μετατροπη απο Pdf σε epub αλλα θελει χρονο 

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Δεν εχω ξανα ασχοληθεί με e book reading και θα ήθελα να δω αν με βολεύει αγοράζοντας ενα e book reader! Μπορω να κανω την δουλεια μου με ενα των 50-60 ευρω απο αυτα που εχει το Σκρουτζ η θα ειναι χαμένα λεφτα και να παω κατευθείαν σε kindle

Δημοσ.

Δεν θα πρότεινα ένα φτηνό e-book reader. Αν η εμπειρία δεν είναι καλή και αυτά τα 50 ευρώ χαμένα θα πάνε. Το ίδιο που συμβαίνει και με τα φτηνά τάμπλετ, δεν είναι λειτουργικά.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Δεν εχω ξανα ασχοληθεί με e book reading και θα ήθελα να δω αν με βολεύει αγοράζοντας ενα e book reader! Μπορω να κανω την δουλεια μου με ενα των 50-60 ευρω απο αυτα που εχει το Σκρουτζ η θα ειναι χαμένα λεφτα και να παω κατευθείαν σε kindle

Α)Το πρώτο που πρέπει να κάμεις είναι να διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες.Δες εκεί τι προτείνουμε πριν συνεχίσουμε.

Β)Πες μας τι αρχεία έχεις και τι διαβάζεις συνήθως.Εάν αξίζει δηλαδή να πάρεις ένα e book reader ή είναι καλύτερο να πας σε tablet.

Γ)Ότι και να επιλέξεις, προσοχή στα φθηνά. Εάν έχουν LCD(δηλαδή έγχρωμη οθόνη), τότε δεν είναι e book reader,ότι και να λένε οι διαφημιστές και οι ετικέτες των συσκευών.

Δημοσ.

Α)Το πρώτο που πρέπει να κάμεις είναι να διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες.Δες εκεί τι προτείνουμε πριν συνεχίσουμε.

Β)Πες μας τι αρχεία έχεις και τι διαβάζεις συνήθως.Εάν αξίζει δηλαδή να πάρεις ένα e book reader ή είναι καλύτερο να πας σε tablet.

Γ)Ότι και να επιλέξεις, προσοχή στα φθηνά. Εάν έχουν LCD(δηλαδή έγχρωμη οθόνη), τότε δεν είναι e book reader,ότι και να λένε οι διαφημιστές και οι ετικέτες των συσκευών.

θελω να διαβαζω βιβλια για χαλάρωση αλλα και άρθρα σε pdf! Επειδη είδα οτι γενικά εχουν θεμα με pdf σκέφτηκα αν γινεται να τα μετατρέπω σε μορφή που διαβάζεται και μετα να τα περνάω στο kindle! Δεν ξερω αν γινεται απλα σκεφτομαι
Δημοσ.

θελω να διαβαζω βιβλια για χαλάρωση αλλα και άρθρα σε pdf! Επειδη είδα οτι γενικά εχουν θεμα με pdf σκέφτηκα αν γινεται να τα μετατρέπω σε μορφή που διαβάζεται και μετα να τα περνάω στο kindle! Δεν ξερω αν γινεται απλα σκεφτομαι

Αυτό που ρωτάω είναι τι αρχεία είναι τα περισσότερα που διαβάζεις.Εάν όλη η βιβλιοθήκη σου είναι σκαναρισμένα PDF, τότε είναι πιο φτηνό και βολικό να πας σε απλό tablet.Αν και φυσικά γίνεται να βρεις λύση με ebook reader, δεν είναι κάτι που θα προτιμήσουν οι περισσότεροι λόγω κόστους.

Γίνεται να τα μετατρέψεις mobi/ezw3, αλλά δεν ξέρω πόσο ικανοποιητικό θα είναι το αποτέλεσμα. Άλλοι συμφορουμήτες έχουν περισσότερη εμπειρία στο θέμα.

Δημοσ.

Πάντως αμφότερα τα ebook readers που χρησιμοποιώ καθημερινά(energy sistem pro & inkpad 2) δεν έχουν κανένα πρόβλημα με βιβλιοθήκες δεκάδων Gb(με 32-64Gb SD κάρτες), από PDF και epub.

Το energy το πήρες από amazon; Δεν το βλέπω να πωλείται πουθενά αλλού.

PDF διαβάζεις από αυτό; Έχεις βάλει κανένα koreader;

Γενικά, για να δώσω μια ιδέα, ψάχνομαι εδώ και χρόνια να πάρω κάποιο ebook reader. Η βιβλιοθήκη μου όμως είναι κυρίως pdf. Όχι τόσα τεχνικά (οκ και κάποια από αυτά), αλλά είναι κάμποσα με κείμενο αλλά σκαναρισμένες σελίδες. Και πάντα κατέληγα στο ότι η αγορά δεν είναι ακόμα ώριμη για να βρεις ένα μέτριας τιμής μηχάνημα που να μπορεί να διαχειριστεί καλά τα περισσότερα pdf σου και να μη σου τρώνε χρόνο τα θέματα συμβατότητας. Ούτε ήθελα να πάρω κάτι και να καταλήξω να μην μπορώ να το χρησιμοποιώ για τα μισά μου pdf πχ. και να το βάλω στην άκρη απογοητευμένος. Έτσι η αγορά του μονίμως αναβάλλεται μέχρι σήμερα.

Μετά από αρκετό καιρό, αποφάσισα να κάνω ένα catch up με το τι παίζει τώρα στην αγορά:

Μπήκα εδώ, είδα το inkpad 2 και την καταπληκτική διαχείρηση που κάνει και ψιλοψήθηκα. Προχωρώντας όμως τις σελίδες του τόπικ ανακάλυψα και τη λύση του koreader και διχάστηκα. Σκέφτηκα ότι ίσως μπορώ να πάω και σε κάτι οικονομικότερο (πχ. κάποιο 6ρι της kobo) που να με καλύψει εξίσου καλά. Ακόμα παραπέρα στο τόπικ και ανακαλύπτω και για τα android readers (που δεν τα ήξερα!) και έχω... τριχαστεί πλέον!

Οπότε είπα να απευθυνθώ και στην κοινότητα για μια γνώμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν φταίει η (ανώριμη) αγορά όμως αν η αστυνομία των κομπιούτερς επιτρέπει ακόμα να υπάρχουν σκαναρισμένα PDF.  Για τα συγκεκριμένα θεωρώ πως δεν θα δοθεί σύντομα συνολική λύση, εκτός κι αν δούμε επιτέλους 10άρια ebook readers με σημαντική επεξεργαστική ισχύ και σε προσιτές τιμές. Κάτι που αμφιβάλλω αν θα γίνει, μιας και οι περισσότεροι από τους κατασκευαστές πάνε κυρίως να πιάσουν αυτούς που διαβάζουν τα πραγματικά ebooks (epub, mobi και σία, άντε και κανα format για κόμικ).

Εγώ συνήθως αυτό που προτείνω είναι το εξής: για τα σκαναρισμένα PDF πάρτε ένα σχετικό φτηνό (ή/και μεταχειρισμένο) tablet που να κάνει τη δουλειά και για τα υπόλοιπα ένα σωστό ebook reader σαν τα προαναφερθέντα. Σε βάθος χρόνου αποταχθείτε όχι μόνο τα σκαναρισμένα, αλλά γενικά όλα τα PDF εκτός κι αν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική (πχ. ενδιαφέρεστε κυρίως για τεχνικά κείμενα και όχι για μυθιστορήματα).

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Το energy το πήρες από amazon; Δεν το βλέπω να πωλείται πουθενά αλλού.

PDF διαβάζεις από αυτό; Έχεις βάλει κανένα koreader;

Γενικά, για να δώσω μια ιδέα, ψάχνομαι εδώ και χρόνια να πάρω κάποιο ebook reader. Η βιβλιοθήκη μου όμως είναι κυρίως pdf. Όχι τόσα τεχνικά (οκ και κάποια από αυτά), αλλά είναι κάμποσα με κείμενο αλλά σκαναρισμένες σελίδες. Και πάντα κατέληγα στο ότι η αγορά δεν είναι ακόμα ώριμη για να βρεις ένα μέτριας τιμής μηχάνημα που να μπορεί να διαχειριστεί καλά τα περισσότερα pdf σου και να μη σου τρώνε χρόνο τα θέματα συμβατότητας. Ούτε ήθελα να πάρω κάτι και να καταλήξω να μην μπορώ να το χρησιμοποιώ για τα μισά μου pdf πχ. και να το βάλω στην άκρη απογοητευμένος. Έτσι η αγορά του μονίμως αναβάλλεται μέχρι σήμερα.

Μετά από αρκετό καιρό, αποφάσισα να κάνω ένα catch up με το τι παίζει τώρα στην αγορά:

Μπήκα εδώ, είδα το inkpad 2 και την καταπληκτική διαχείρηση που κάνει και ψιλοψήθηκα. Προχωρώντας όμως τις σελίδες του τόπικ ανακάλυψα και τη λύση του koreader και διχάστηκα. Σκέφτηκα ότι ίσως μπορώ να πάω και σε κάτι οικονομικότερο (πχ. κάποιο 6ρι της kobo) που να με καλύψει εξίσου καλά. Ακόμα παραπέρα στο τόπικ και ανακαλύπτω και για τα android readers (που δεν τα ήξερα!) και έχω... τριχαστεί πλέον!

Οπότε είπα να απευθυνθώ και στην κοινότητα για μια γνώμη.

Το energy το πήρα από το amazon.de,που στην Δανία δεν έχει μεταφορικά για αγορές άνω των 40€.

Έχω διαβάσει PDF σε αυτό, αλλά όχι πολλά σκαναρισμένα. Δουλεύουν, αλλά όπως καταλαβαίνεις 6" και ebook reader σε σκαναρισμένο δεν θα πρέπει να περιμένεις ιδιαίτερα άνετη ανάγνωση.

Επίσης έχει προβλήματα με το λεξικό και τον φωτισμό. Γενικά δεν θα το πρότεινα τώρα σε κανέναν, διότι προσφέρει περισσότερα προβλήματα από λύσεις.Ικανοποιητικό, αλλά ουχί ιδανικό.

Όταν ανανεώσω το 6αρι θα πάω σε άλλη εταιρεία και μάλλον είτε σε pocketbook είτε απευθείας σε κινέζο.Γενικά το "καθαρό" android δεν είναι καλή επιλογή για ebook reader,χρειάζεται καλή παραμετροποίηση ή/και μεγάλη RAM(~1Gb) για να μην έχεις "σκαλώματα" με την εκκίνηση(με >15Gb και microSD παίρνει ~1.5min) και με τις δευτερεύουσες εφαρμογές(αργή απόκριση).

Στην περίπτωση σου είναι δύο οι vfm λύσεις. Είτε πας σε tablet, είτε σε "μεγάλο" reader(>8").

Ετούτα τα μηχανήματα,τα ebook readers, σχεδιάστηκαν ως αναγνώστες αρχείων κυρίως των epub/mobi φορμάτ,με δεύτερη επιλογή τα true-pdf, όχι για σκαναρισμένα PDF που ουσιαστικά είναι ένα συνονθύλευμα εικόνων.

Το inkpad 2 που έχω είναι πολύ καλό στα PDF,αλλά προαπετεί καλή ποιότητα PDF και γενικά χάνεις πάρα πολλά στα σκαναρισμένα. Αυτό θα το παρατηρήσεις σε όλες καθολικά τις συσκευές. Ακόμη και τα τάμπλετ απλά κάνουν προβολή εικόνων, όχι ανάγνωση αρχείων βιβλίων στο θέμα σκανάρισμα.

Δεν έχω koreader,δεν το χρειάζομαι να πω την αλήθεια και δεν θέλω να πειράξω το firmware μιας απολύτως λειτουργικής συσκευής που έχει το 80+% των ικανοτήτων των third-party εφαρμογών.

Πάντως πολλοί το δοκίμασαν και τους άρεσε, απλά προσωπικά δεν έχω τέτοια εμπειρία για το επιβεβαιώσω ή να το απορρίψω.

Όπως έγραψα πριν, το 6αρι να το θεωρείς βιώσιμη επιλογή μόνον εάν είσαι διατεθειμένος να μειώσεις τις απαιτήσεις σου πολύ, είτε να ανανεώσεις την βιβλιοθήκη σου σε φορμάτ περισσότερο φιλικό με τις συσκευές αυτές.Σε διαφορετική περίπτωση θα απογοητευτείς.

Στα του bugdet τώρα.

Οι επιλογές σου για καλά ebook PDF readers είναι σε τιμές άνω των 190€ μέχρι 500αρια€ (για Sony PDF reader των 12+").Εάν έχεις μικρότερο ποσό να διαθέσεις, τότε θα έλεγα να δεις σε τάμπλετ. Ποιο οικονομική επιλογή και καλύτερη εμπειρία με βάση την βιβλιοθήκη σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και στους 2.

nzeppos κοίτα έχεις τα δίκια σου, δε φταίει η αγορά η ίδια, αλλά όταν μιλάω για ωριμότητα, εννοούσα ακριβώς αυτό που είπες εσύ ο ίδιος παρακάτω: Κάποια στιγμή θα φτάσει η επεξεργαστική ισχύ -ελπίζω!- σε τέτοιο σημείο που θα μπορεί να διαχειριστεί κάπως ανεκτά ΚΑΙ τα σκαναρισμένα pdf. Δε λέω τέλεια.

Παίδες τα βιβλία μου είναι όλα είτε δωρεάν, είτε από το θείο. Έχω αρκετά ιστορικά που είναι σκαναρισμένα, που εκεί δεν έχεις εναλλακτικές να τα βρεις σε κάτι άλλο. Εκεί είναι το βασικό θέμα που έχω.

Tablet διαθέτω, αλλά δεν είναι η ιδανική λύση για τους χιλιοειπωμένους λόγους.

Όπως τα βλέπω, θεωρώ ότι μόνο το Inkpad 2 θα μπορούσε να σταθεί κάπως στα θέλω μου για τα λεφτά που θα έδινα (μέχρι 200€). Αν και πάλι δε με βλέπω να το αποφασίζω ούτε τώρα...

LongTom αναφέρθηκες για Κινέζικα που θα κοίταζες. Ποιά πχ.; Θέλω να τα τσεκάρω γενικά, όχι σα λύση για τα σκαναρισμένα pdf.
Επεξ/σία από DownUNDERground

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...