Προς το περιεχόμενο

Παράνομη και με δικαστική απόφαση η εγκατάσταση MacOS X σε μη-Apple υπολογιστές


paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εντάξει, δεν κρίνεται από την αναπαραγωγή restricted formats η ποιότητα ενός λειτουργικού.

Και ποτε ειπα εγω οτι το μονο πραγμα που λειπει απο τα διαφορα linux εναντι του MacOS X ειναι τα restricted formats; :P

Σε σταθεροτητα και ταχυτητα μπορει να ειναι τα ιδια, αλλα απο ευχρηστια και συνοδευτικο software... :X

 

Εκτος και αν ο φιλος atheatos μας πει ποια ειναι αυτη η μαγικη εκδοση linux που βρηκε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ποιες ειναι τελικα αυτες οι μαγικες εκδοσεις linux ρε φιλαράκι;; Ελεος δηλαδη θα μας τρελανεις; Αν ειναι ετσι, παω και γω στο video and audio και λεω "βρηκα opensource player που παιζει bluray με μενου και χωρις το anydvd hd, αλλα δεν σας λεω ποιος ειναι"

 

χωρίς να είμαι linuxas βλέπω αρκετά στο fedora που το κάνουν καλύτερο από το mac os που χρησιμοποιώ .Έχω δει ubuntu που με τα κατάλληλα packages συμπεριφέρεται ακριβώς όπως το mac os.Εξαλλου το mac os δεν έχει blue Ray player.Αν νομίζεις ότι το mac εχει κάτι περισσότερο Που πρέπει οποσδηποτε να πωλείται και για αλλά Pc οπως φωναζεται μάλλον δεν έχετε ψαχτει.Δεν είμαι και hacker αλλά δεν δυσκολο να δοκιμάσω Linux και γενικώς να μαθαίνω καινούργια πράγματα.Πανε οι εποχές που είχες μόνο windows και τίποτε άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η μαγικη εκδοση linux που βρηκα :mrgreen:

 

puppylinux

 

macpup

 

Πανε οι εποχές που είχες μόνο windows και τίποτε άλλο.

 

+10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000^n

 

 

mac user ppc g4 osx 10.4+ubuntu 6.06 ->9.04

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

 

 

Βασικά, όταν το θέμα συζήτησης στρέφεται γύρω από την Apple συγχύζομαι ελαφρώς γιατί διαβάζω αρλούμπες συνήθως από τα apple fanbois.[...]

Το ίδιο συμβαίνει και με εμένα αλλά αντιστρόφως. Το τι αρλούμπες έχω διαβάσει, για παράδειγμα, στο παρόν topic, δεν λέγεται. Ο καθένας με το μακρύ του και το κοντό του - οι περισσότεροι με ένα μείγμα αγανάκτησης (τι κακιά είναι η Apple που δεν με αφήνει να βάλω το λειτουργικό της στην τοστιέρα μου) και σχιζοφρένειας (σιγά που με ενδιαφέρει το βρωμολειτουργικό της Apple αλλά γιατί δεν με αφήνει να το βάλω στην τοστιέρα μου;).

 

;)

 

Δεν με ενδιαφέρει η ηθικότητα/νομιμότητα της κάθε εταιρείας.

Εφ'όσον φαίνεται ότι απαντάς σε εμένα, να σε πληροφορήσω ότι δεν έγραψα για ηθική. Αυτό που εν ολίγοις έγραψα είναι ότι η πολιτική της Apple στο συγκεκριμένο σημείο είναι απολύτως δικαιολογημένη. Και νομίζω ότι εξήγησα γιατί.

 

(α) Το MacOS είναι τόσο καλό που δεν με πειράζει να το ακριβοπληρώσω. Άσε με όμως, να το βάλω σε ότι μηχάνημα θέλω. Ας το πληρώσω 300 ευρώ κι ας το χώσω σε όποια σύνθεση γουστάρω.

Νομίζω ότι σε αυτό απάντησα στο προηγούμενο post μου.

 

(β) Η Apple ΔΕΝ γουστάρει να μπαίνει το OS της σε random συνθέσεις. Δεκτό κι αυτό (παρόλο που η EULA της παραβιάζει μερικούς νόμους, συν το ότι είναι ανήθικη:P). Αφού δεν γουστάρεις της non-apple συνθέσεις ΚΑΙ θες να πουλάς πανάκριβα το προϊόν σου, βγάλε κανά μηχάνημα της προκοπής που να dual-bootάρει Windoz και να τρέχει άψογα τα τελευταία games.

Όλοι οι Macintosh από το 2006 και εντεύθεν μπορούν, μέσω dual-boot, να τρέχουν Windows και, ως εκ τούτου να τρέχουν άψογα τα τελευταία games. Εάν θέλεις ακριβό μηχάνημα, ρίξε μια ματιά στους MacPro, να χώσεις τα ωραία σου λεφτάκια να το φχαριστηθείς... :-)

 

Με αυτά τα δεδομένα και σαν χρήστης που δουλεύει σε kubuntu, η apple με χάνει σαν πιθανό πελάτη. [...]

Εκτός βέβαια κι αν θεωρεί κανείς ότι το να χάνεις δυνητικούς πελάτες είναι θεμιτό για τα ταμεία κάποιας εταιρείας.:-D

 

Απ' ότι φαίνεται, α) η Apple, τουλάχιστον αυτή την εποχή, δεν χάνει πελάτες και β) η Apple δεν ενδιαφέρεται για τα πιτσιρίκια που 'χώνουν' φράγκα για να παίξουν παιχνίδια και να αλλάζουν κάθε δίμηνο τις κάρτες γραφικών (το έγραψα και στο προηγούμενο post μου, προφανώς σου διέφυγε).

 

Αλλά δεν βαριέσαι, μην σε διακόπτω από τα συναρπαστικά παιχνίδια που θα παίζεις στο kubuntu... :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αλήθεια 1η: Πριν την εγκατάσταση σχεδόν ΚΑΘΕ προγράμματος/λειτουργικού εμφανίζεται το EULA, το οποίο αποτελεί μια συμφωνία μεταξύ του χρήστη και της εταιρίας. Το EULA δεν παραβιάζει κανέναν νόμο του εκάστοτε κράτους (και άρα δεν μπορει να θεωρηθεί παράνομο), και θέλει υποχρεωτική αποδοχή προκειμένου να χρησιμοποιήσεις το προϊόν, αλλιώς πατάς "Disagree" και παίρνεις τα χρήματά σου πίσω.

 

Γινεται αυτο με το mac os x?

Μπορω οταν αγοραζω υπολογιστη apple με προεγκατεστημενο το mac os x να πω disagree στην Eula και να παρω τα χρηματα του λειτουργικου πισω?

 

Γιατι σε υπολογιστες με προεγκατεστημενα τα windows , μπορεις καλλιστα να πεις disagree στην eula στο πρωτο boot και να απευθυνθεις στην microsoft(ή στον κατασκευαστη του λαπτοπ) και να παρεις τα χρηματα σου πισω! :P

Επεξ/σία από haHa
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

 

Απ' ότι φαίνεται, α) η Apple, τουλάχιστον αυτή την εποχή, δεν χάνει πελάτες και β) η Apple δεν ενδιαφέρεται για τα πιτσιρίκια που 'χώνουν' φράγκα για να παίξουν παιχνίδια και να αλλάζουν κάθε δίμηνο τις κάρτες γραφικών (το έγραψα και στο προηγούμενο post μου, προφανώς σου διέφυγε).

 

Αλλά δεν βαριέσαι, μην σε διακόπτω από τα συναρπαστικά παιχνίδια που θα παίζεις στο kubuntu... :P

 

 

Πλάκα πλάκα, σε kubuntu έχω καταφέρει να τρέξω -μέσω Wine- το πρώτο KotOR που δεν τρέχει ούτε σε Vista. :P

 

Όσο για τα άλλα που λες, δεν ανήκω στα πιτσιρίκια που αλλάζουν κάθε δίμηνο κάρτα. Απλά, αυτό που λέω (και μάλλον δεν το εννόησες καλά) είναι πως θέλω ένα Mac που να είναι high-end με τα δεδομένα του σύγχρονου gaming και να με συγχωρείς τέτοιο Mac δεν υπάρχει. Ο ακριβότερος iMac που βλέπω στο site της Rainbow κοστίζει 1600 ευρώ έχει κουμπωμένη 4850. Πολύ ακριβός (κατά την άποψή μου) για να μην είναι high-end (ξαναματαλέω, high-end με τα δεδομένα του σύγχρονου gaming σε σχέση με τα λεφτά που δίνεις).

 

 

Και εν τοιαύτη περιπτώσει, γιατί δεν βγάζουν συνθέσεις με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και να τις κοστολογούν όσο θέλουν; Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ στην apple.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γινεται αυτο με το mac os x?

Μπορω οταν αγοραζω υπολογιστη apple με προεγκατεστημενο το mac os x να πω disagree στην Eula και να παρω τα χρηματα του λειτουργικου πισω?

 

Γιατι σε υπολογιστες με προεγκατεστημενα τα windows , μπορεις καλλιστα να πεις disagree στην eula στο πρωτο boot και να απευθυνθεις στην microsoft και να παρεις τα χρηματα σου πισω! :P

 

προεγκατεστημενα είναι και δεν σε ρωτάει παρά μόνο τα στοιχεία σου για το user account.To λειτουργικό όταν το εγκαθιστας από την αρχή σε ρωτάει για ΕulA.Δεν ξέρω αν γίνεται να στο δώσουν χωρίς λειτουργικό και να κερδίσεις τα 29 δολλαρια που κάνει.Αλλά πάντως είναι μια καλή ιδέα που πρέπει να την ρωτήσουμε.Πιστεύω ότι γίνεται....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θεμα ειναι οτι η apple δεν θελει να μπαινει το λειτουργικο της συστημα σε υπολογιστες που δεν παραγει αυτη( ή εστω με εταιριες που δεν συνεργαζεται ).Οπως ειπε ενα παλικαρι πιο πανω, αν η ΝΟΚΙΑ φτιαξει ενα λειτουγικο για τα τηλεφωνα της , εννοειται οτι δεν θελει να μπαινει και στα Sony ericsson κτλ...Ειναι πολυ απλο.Το OS ειναι η γαρνιτουρα του μηχανιματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά, όπως είπε και ο παρεδώσε, βλέπω ανθρώπια και των 2 στρατοπέδων να σφάζονται λες και είναι μέτοχοι στην εκάστοτε εταιρεία. Πράγμα που δε μου κάνει εντύπωση σε μια χώρα που μπορεί να σε αφήσουν ανάπηρο αν το κασκόλ σου είναι πράσινο ή πουά με ελεφαντάκια, αλλά παραμένει καθυστερημένο. Πάει αυτό.

 

Δεύτερον, όσοι μιλάτε για ηθική, παρακαλώ κλείστε τον υπολογιστή σας, ανακυκλώστε τον και πηγαίνετε εθελοντές στους γιατρούς χωρίς σύνορα και στη διεθνή αμνηστία γιατί το κατά πόσο είναι ανήθικο να υπερχρεώνεις ένα προϊόν 1000+ ευρώ για κάποιον που έχει 800 ευρώ για ξόδεμα, σε σχέση με το πόσο ανήθικο είναι να πληρώνεις μισό δολλάριο τη μέρα ένα πεντάχρονο παιδάκι για να συναρμολογεί τα parts στην Taiwan, δε συγκρίνεται.

 

Όσοι έχετε βγει από το σπίτι όμως και αντιλαμβάνεστε πως δεν υπάρχει ηθική ή δίκαιο στη μπίζνα, τον έρωτα και το μπόλεμο, παρά μόνο ΣΥΜΦΕΡΟΝ (ούτε εμένα μ' αρέσει και πολύ κρίμα κτλ, αλλά έτσι είναι και έτσι ήταν και έτσι θα είναι) υποθέτω πως το μόνο που σας ενοχλεί είναι είτε το ηλίθιο attitude της τάξης "ρε, μάηκροσοφτ ρε, τετρακόσια τρισεκατομμύρια εκατοντάδες δύο άνθρωποι έχουν ουήντοζ, τι άπλ και γκεηλίκια για παιδάκια και ξανθιές" είτε το αντίστοιχο "μείνε εσύ με τις μπλε οθόνες να παίζεις παιχνίδια πρωτόγονε γκρούβαλε, εμένα τα γυαλιά μου είναι πράντα και το μακμπουκ το έχω για ΔΟΥΛΕΙΑ και ΕΥΧΡΗΣΤΙΑ". Αμφότερα εμετικά, δε λέω, εμετική και η μάηκροσοφτ με τον στραγγαλισμό των μικρών μέσω μονοπωλίου, εμετική και η άπλ μέσω της πώλησης υπερεκτιμημένου (αποδοτικά) λαηφστάηλ, αλλά τσιλάρετε. Και εγώ αν έρθει ένας σκοπιανός και μου πει "η ξάνθη είναι δική μας" θα μετατραπώ στο μεγαλύτερο εθνικιστή που υπήρξε μέσα σε δευτερόλεπτα, αλλά γενικά δεν είναι αυτή η λογική οδός των πραγμάτων. Εγώ είμαι αντρούκλα και έχω γουήντοζ (τόσο αντρούκλα που τα έχω με transparency, aero, nero, gh, widgets και τα @@ του καράμπελα) ενώ ο παρεδώσε είναι γκέη επειδή προτιμάει ένα lower end μηχάνημα μιας και δε σκοπεύει να παίξει το assassins creed 2 και προτιμάει να δώσει τα ίδια λεφτά με ένα hi end για δεδομένη ευχρηστία και καλαισθησία μιας και αυτό τον καλύπτει απόλυτα. Τώρα το αν είναι καλύτερα τα 7, τα 8, τα 2.5 σε σχέση με τη γκαμήλα, το λύκο, ή τη λεοπάρδαλη, ε χεστήκαμε και η βάρκα έγειρε. Στην τελική άμα θέλετε hackindosh κατεβάστε το σκέτο leopard για το dell σας, τι σκατά. Το "δε θα το έβαζα ποτέ γιατί είμαι macho αλλά με εκνευρίζει επειδή μου το απαγορεύουν" το περνάμε στα 15 μας όταν μαθαίνουμε πως δε μπορούμε να μπούμε σε τζαμί αν δεν είμαστε μουσουλμάνοι. Ξεκολλάτε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτη η υποκρισια θα τους φαει στο τελος εκει στην Apple.

 

Δηλαδη θελουν να πιστεψω οτι ολοκληρο λειτουργικο της κλασης του MacOS X κανει μονο 89€;; Ποιον νομιζουν οτι κοροϊδευουν;

 

Αλλα σου λεει, "αμα τον βαλουμε να πληρωσει 580€ για κατι αϋλο οπως το λογισμικο, θα του ρθει ασχημα, οποτε βαλτον να το πληρωσει μαζι με το hardware και ειμαστε ενταξει". Αν δεν ειναι υποκριτες, ας βγουν να πουν ποσο πραγματικα κανει το MacOS X. Αλλο σχετικο παραδειγμα αυτο το bluray, που δεν το βαζουν επιτηδες γιατι τοτε ειναι που οι τιμες των mac θα χτυπησουν ταβανι, ενω τωρα ειναι τουλαχιστον στα ιδια επιπεδα ενος pc με bluray.

Ειλικρινα λογω αυτης της υποκρισιας την απεφευγα μεχρι τωρα σαν εταιρια.

]

 

Έχεις πολύ δίκιο φίλε μου ΑΛΛΑ δες και τη Sun που αρχικά άνοιξε το Solaris για χ86/64, στη συνέχεια το έδωσε με μηδενικό κόστος κα στη συνέχεια έβγαλε το Open Solaris. Τι κατάφερε? Τίποτα παραπάνω από το να πουληθεί (αν πουληθεί τελικά και δεν κλείσει)?

Κάθε εταιρεία και επιχείρηση στο χώρο αυτό είναι καταδικασμένη να κάνει δύο πράγματα:

1. Να εξασφαλίσει την κερδοφορία της γιατί αλλιώς θα την βασανίζουν οι τράπεζες οι επενδυτές και τα χρηματιστηριακά κοράκια.

2. Να μπορεί να συνεισφέρει καινοτομία στην κοινότητα με κάποια μορφή έτσι ώστε να δημιουργεί βάσεις για το αύριο.

 

Και η Apple νοιάζεται ξεκάθαρα μόνο για το πρώτο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

++++ @Lucifer

 

Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι πως παραδόξως -εγώ τουλάχιστον- δεν έχω διαβάσει fanboyσμούς σε αυτό το θέμα (και έχω εντυπωσιαστεί ομολογώ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εν τοιαύτη περιπτώσει, γιατί δεν βγάζουν συνθέσεις με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και να τις κοστολογούν όσο θέλουν; Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ στην apple.

 

θα προσπαθησω να απαντησω (μιας κ απ οτι ειδα δεν εχεις καταλαβει την φιλοσοφια των μηχανηματων Apple και σε τι target groups απευθυνονται [low-mid-pro] αλλα ειναι ευλογη η απορια)

 

Στο παραδειγμα που λες, κατα 99% ειναι iMac. ειναι για βασικη/home χρηση. το παχος του ειναι 18.85 cm. σε αυτο το παχος,επιτρεπει να χωρεσει μια mobile καρτα, κ οχι μια κανονικη.. του τεστιν,η καρτα που θες να χωρεσει,δε γινεται να χωρεσει! (μονο με χρηση νανοτεχνολογιας σε καμια 10ρια χρονια)

 

κ για να σε προλαβω, σε tower δεν προκειται να βγαλει κατι πιο φθηνο, μονο οτι βρεις σε Mac Pro.

 

Γενικα, αν παρατηρησεις τα Specs ολων των μηχανηματων, πολλα ειναι παρομοια Configuration ταχυτητας μεταξυ:Core 2 Duo,Quad,Xeon,i5/7 με τις nvidia 9400M και απο Ati mid-range καθε γενιας (X1600,HD2600,4670,4850) για την συμβατοτητα και το δεσιμο του Hardware με το Software.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσοι εχουν hackintosh απλα θελουν να εχουν mac ακομα και αν δεν το παραδεχονται..Η μεγαλυτερη βλακεια για μενα ειναι να αγορασεις μηχανημα με σκοπο να γινει hackintosh και να δωσεις πιο πολλα λεφτα απο οτι θα δινες να παρεις mac.Μπορεις να εχεις μεγαλυτερες επιδοσεις αλλα επειδη το ολο θεμα μου μοιαζει φτιαγμενο αμαξι το θεωρω γυφτια.Τωρα οι mac users που παραπονιουνται για αυτο ειναι ανωριμοι για μενα γιατι ξερουμε ολοι πολυ καλα οτι απο κει που κατεβαζει ο αλλος τη διανομη

osx86 ο αλλος κατεβαζει apple εφαρμογες και το παιζει στυλατος και μαγκας με το μεταχειρισμενο μακμπουκ των 500 ευρω και το κλεμμενο logic pro των 1000 ευρω..Μπορει να σας ενοχλει που ο αλλος που δεν εχει mac εχει mac osx αλλα χαλαρωστε η apple δεν θα σας υποστηριζε ουτε θα χαλαγε τη ζαχαρενια της για το αγοραστικο κοινο και αυτο φαινεται απο το hardware που μας ταιζει τοσο καιρο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...