Προς το περιεχόμενο

Aπλά 0 !

moldovan20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το έλλειμα ή το χρέος ?

εχει διαφορα? :confused:

απο οικονομικα δε ξερω

αυτο ειναι παντως

Government debt (also known as public debt or national debt) is money (or credit) owed by any level of government; either central government, federal government, municipal government or local government. The annual government deficit, however, refers to the difference between government receipts and spending.

[http://en.wikipedia.org/wiki/Government_debt

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

απο οικονομικα δε ξερω

αυτο ειναι παντως

Ούτε εγώ (αν και ελπίζω να μάθω σύντομα).

Στο μυαλό μου "έλλειμα" είναι το ετήσιο έλλειμα του προυπολογισμού (αυτό που γράφεις ως anual deficit (νομίζω κάπου 12% του ΑΕΠ λένε οι της νέας κυβ. ότι είναι) ενώ χρέος καταλαβαίνω ότι είναι το συσσωρευμένα χρωστούμενα της Ελλάδας από καταβολής κράτους μέχρι σήμερα λόγω δανεισμού κλπ (το debt, κάπου >110% νομίζω).

Δημοσ.

Πως τα ξέρετε όλα όμως για τον κόσμο που βλέπει τον Λαζόπουλο ε? Παίρνουμε το τσουβάλι και όλοι μέσα.

Το μη χείρον , βέλτιστο λέει ο κόσμος και δεν έχει άδικο.

Αφού ακούσαμε παράπονα για τον μισθό του Λαζόπουλου (αυτός σας τα τρώει μάγκες), ότι χειραγωγεί τις μάζες που είναι πνευματικά απαίδευτες, ότι ήσασταν και σεις στο κότερο (αν και πολλοί στο σπίτι σας παρόμοιες καταχρήσεις έχετε κάνει) τι άλλο θα βρούμε? Το κούρεμα?

Δημοσ.
Πως τα ξέρετε όλα όμως για τον κόσμο που βλέπει τον Λαζόπουλο ε? Παίρνουμε το τσουβάλι και όλοι μέσα.

Αφού ακούσαμε παράπονα για τον μισθό του Λαζόπουλου (αυτός σας τα τρώει μάγκες), ότι χειραγωγεί τις μάζες που είναι πνευματικά απαίδευτες, ότι ήσασταν και σεις στο κότερο (αν και πολλοί στο σπίτι σας παρόμοιες καταχρήσεις έχετε κάνει) τι άλλο θα βρούμε? Το κούρεμα?

Ναρκωτικά, όργια κτλ? :lol::lol:

Δημοσ.
Νομίζω ότι ούτε εσύ έχεις δει εκπομπές του. Γιατί το παραπάνω είναι εντελώς αυθαίρετο, βολικό συμπέρασμα (με μπόλικες υπερβολές) και δεν ισχύει.

Τα περι αμοιβής του γιατί θα έπρεπε να μας απασχολούν (πέρα από το γενικότερο θέμα των υπέρογκων αμοιβών σε τηλεοπτικά πρόσωπα που τότε δεν εντοπίζεται στο Λαζόπουλο) ; Κάνει μια δουλειά και έχει συμφωνήσει με το κανάλι για αυτή την αμοιβή. Είναι τόσο απλό. Περίμενες να μην πληρώνεται, (να απαιτεί) να πληρώνεται λιγότερο ή μήπως θα έπρεπε να διαχειρίζεται και τα χρήματά του όπως πιστεύεις εσύ ότι θα ήταν σωστό/πρέπον ;

Να και το τσουβάλιασμα που λέγαμε. ;)

Mην ξεχνάμε ότι με τα δισεκατομμύρια του θα μπορούσε να είχε στήσει κόμμα, να σπάσει το δικομματικό μονοπώλιο, να το πήξει σε άξιους και έντιμους και νέους τεχνοκράτες ορεξάτους για δουλειά, για να μην εκμεταλλεύεται απλώς δημαγωγικά την άγνοια και αφέλεια κάποιων, απλώς για να λέει ό,τι όλοι ήδη ξέρουμε, και να μην κάνει κάτι πιο ουσιαστικό για ν' αλλάξει η κατάσταση που "τον πειράζει".

Ο σάτυρος.

Το σίχαμα.

Ο εμπαθής τεσπά.

Δημοσ.
Νομίζω ότι ούτε εσύ έχεις δει εκπομπές του. Γιατί το παραπάνω είναι εντελώς αυθαίρετο, βολικό συμπέρασμα (με μπόλικες υπερβολές) και δεν ισχύει.

Τα περι αμοιβής του γιατί θα έπρεπε να μας απασχολούν (πέρα από το γενικότερο θέμα των υπέρογκων αμοιβών σε τηλεοπτικά πρόσωπα που τότε δεν εντοπίζεται στο Λαζόπουλο) ; Κάνει μια δουλειά και έχει συμφωνήσει με το κανάλι για αυτή την αμοιβή. Είναι τόσο απλό. Περίμενες να μην πληρώνεται, (να απαιτεί) να πληρώνεται λιγότερο ή μήπως θα έπρεπε να διαχειρίζεται και τα χρήματά του όπως πιστεύεις εσύ ότι θα ήταν σωστό/πρέπον ;

Κάνει μια δουλειά που είναι 100% αντίθετη με αυτά που θέλει να περάσει. Χτυπάει και καλά το κεφάλαιο αλλά είναι ο ίδιος το κεφάλαιο.Στο οποίο δεν αναφέρεται ποτέ! Είναι ακριβώς αυτό το οποίο κατηγορεί. Προσπαθεί να περάσει μια δήθεν αντικαπιταλιστική ιδέα αλλά ο ίδιος είναι από τους σκληρότερους καπιταλιστές.. με τεράστια έσοδα και πολύ μεγάλη οικονομική ισχύ.

Όταν παίρνεις 600.000 €- 1.000.000 € μηνιαίως ενώ ο βασικός μισθός είναι 700 € και το παίζεις υποστηρικτής των φτωχών, είσαι απλά για κλάμματα.

Κατά τη γνώμη μου, τον Λαζόπουλο έπρεπε να θεοποιούν οι απανταχού golden boys γιατί με πολύ έξυπνο τρόπο καταφέρνει να κοροϊδεύει τον κόσμο βγάζοντας πολλά έως πάρα πολλά χρήματα. Ο φτωχός, άνεργος πως μπορεί να υμνεί τον δυνάστη του?! Ο κομμουνισμός που αυτός απότι φαίνεται υποστηρίζει, λέει ότι ο πλούτος πρέπει να ανήκει στους εργάτες, "να πεθάνουν οι κεφαλαιοκράτες", και τα αγαθά θα πρέπει να μοιράζονται με βάση τις ανάγκες του καθενός! Έχει μήπως ο Λαζόπουλος μηνιαίες ανάγκες του 1 εκατομμυρίου € ? Και αν δεν έχει γιατί δεν δίνει το 80% σε δωρεές, αφού αυτή η κοινωνία κυρία μου είναι απαράδεκτη...

Δεν βλέπετε την ξεκάθαρη κοροϊδία? Απορώ.

Τελευταίο μου ποστ στο παρόν θέμα, μην το κουράζουμε άλλο.

• Moderators
Δημοσ.
Mην ξεχνάμε ότι με τα δισεκατομμύρια του θα μπορούσε να είχε στήσει κόμμα, να σπάσει το δικομματικό μονοπώλιο, να το πήξει σε άξιους και έντιμους και νέους τεχνοκράτες ορεξάτους για δουλειά, για να μην εκμεταλλεύεται απλώς δημαγωγικά την άγνοια και αφέλεια κάποιων, απλώς για να λέει ό,τι όλοι ήδη ξέρουμε, και να μην κάνει κάτι πιο ουσιαστικό για ν' αλλάξει η κατάσταση που "τον πειράζει".

Με μπερδεύεις. "θα μπορούσε να"... δηλαδή θεωρείς ότι "θα ήταν καλύτερο να..." ή ότι θα ήταν "επικίνδυνο αν..."

Δε νομίζω ότι τον ενδιαφέρει τον κ. Λαζόπουλο να φτιάξει κόμμα, και αν το έκανε τότε ουσιαστικά θα ακύρωνε το ρόλο που διατείνεται πως έχει. Έχω μια υποψία, επίσης ,πως του την έχουν στημένοι πολλοί στη γωνία, μόλις κάνει λάθος κίνηση (την όποια λάθος κίνηση -βλέπε και κότερο).

Και είναι μάλλον λάθος να θεωρούμε ότι δημαγωγείται ο κόσμος που πάει εκεί και χειροκροτεί ή γελάει (ή παρακολουθεί από την τηλεόραση). Δεν ξέρω που τα είδατε αυτά τα σημάδια τόσα χρόνια τώρα, αλλά ακόμα και να υπάρχουν είναι μάλλον αποτέλεσμα της μειωμένης κριτικής ικανότητας όσων γίνονται φερέφωνα (αλλά πάλι αυτοί τότε έχουν γενικότερο πρόβλημα).

Κάνει μια δουλειά που είναι 100% αντίθετη με αυτά που θέλει να περάσει. Χτυπάει και καλά το κεφάλαιο αλλά είναι ο ίδιος το κεφάλαιο.Στο οποίο δεν αναφέρεται ποτέ! Είναι ακριβώς αυτό το οποίο κατηγορεί. (...)

Όταν παίρνεις 600.000 €- 1.000.000 € μηνιαίως ενώ ο βασικός μισθός είναι 700 € και το παίζεις υποστηρικτής των φτωχών, είσαι απλά για κλάμματα.

Κατά τη γνώμη μου, τον Λαζόπουλο έπρεπε να θεοποιούν οι απανταχού golden boys (...) Ο φτωχός, άνεργος πως μπορεί να υμνεί τον δυνάστη του?! Ο κομμουνισμός που αυτός απότι φαίνεται υποστηρίζει, λέει ότι ο πλούτος πρέπει να ανήκει στους εργάτες, "να πεθάνουν οι κεφαλαιοκράτες", και τα αγαθά θα πρέπει να μοιράζονται με βάση τις ανάγκες του καθενός! Έχει μήπως ο Λαζόπουλος μηνιαίες ανάγκες του 1 εκατομμυρίου € ? Και αν δεν έχει γιατί δεν δίνει το 80% σε δωρεές, αφού αυτή η κοινωνία κυρία μου είναι απαράδεκτη...

Δεν βλέπετε την ξεκάθαρη κοροϊδία? Απορώ.

Δηλαδή, κατά τη γνώμη σου, αυτός που πρέπει να κάνει την τηλεοπτική εκπομπή του Λαζόπουλου, θα έπρεπε να είναι κάποιος άγνωστος τηλεοπτικά, με μισθό κάπου στα 700 ευρώ. Ε δεν λειτουργεί έτσι η τηλεόραση. Δεν νομίζω πως είναι κοροϊδία φίλε μου. Είναι μια κατάσταση που λειτουργεί χρόνια με αυτούς τους κανόνες.

Ούτε θα πει κανείς στον Λαζόπουλο που θα διαθέσει τα χρήματά του.

Δημοσ.
Με μπερδεύεις

...άμα σε μπερδεύω εγώ, φαντάσου τί πλύση εγκεφάλου σου έχει κάνει ο Λαζόπουλος.

....πλύση εγκεφάλου λέω.....ΜΑΓΙΑ σου 'χει κάνει! :P

(...ω ρε πούστη, μόλις ψήθηκα τρελλά να στείλω μέιλ στην εκπομπή του, να προτείνω κανέναν από 'δω να πάει στο live για one on one αντίλογο μαζί του :P)

Δημοσ.
Το έλλειμα ή το χρέος ?

απο οικονομικα δε ξερω

Τεράστια. Βασικά αυτή:

Στο μυαλό μου "έλλειμα" είναι το ετήσιο έλλειμα του προυπολογισμού (αυτό που γράφεις ως anual deficit (νομίζω κάπου 12% του ΑΕΠ λένε οι της νέας κυβ. ότι είναι) ενώ χρέος καταλαβαίνω ότι είναι το συσσωρευμένα χρωστούμενα της Ελλάδας από καταβολής κράτους μέχρι σήμερα λόγω δανεισμού κλπ (το debt, κάπου >110% νομίζω).

Αν οι ΗΠΑ είχαν έλλειμα 12 τρις ο πλανήτης θα πήγαινε για φούντο :-) Δηλαδή θα έπρεπε κάθε χρόνο η διαφορά εσόδων-εξόδων (έλλειμα) των ΗΠΑ να είναι 12.000.000.000.000.

(το debt' date=' κάπου >110% νομίζω).[/quote']

αυτο τι σημαινει με αριθμους?

Από την άλλη χρέος είναι το συσσωρευμένο ποσό αυτού του ελλείματος, δηλαδή όταν κάθε χρόνο έχεις έλλειμα 100 ευρώ, μετά από 10 χρόνια το χρέος σου θα είναι 100 χ 10 = 1000 ευρώ.

Αν παράγεις κάθε χρόνο αγαθά και υπηρεσίες αξίας 500 ευρώ αυτό σημαίνει ότι το χρέος σου (1000) φτάνει το 200% του ΑΕΠ σου, ενώ το έλλειμα σου (100) είναι το 20% του ΑΕΠ.

• Moderators
Δημοσ.
...άμα σε μπερδεύω εγώ, φαντάσου τί πλύση εγκεφάλου σου έχει κάνει ο Λαζόπουλος.

....πλύση εγκεφάλου λέω.....ΜΑΓΙΑ σου 'χει κάνει! :P

Χεχ. Λες ε; Ευτυχώς πέρα από αυτό το thread, ελάχιστα αναφέρομαι στον Λαζόπουλο, οπότε ενδεχομένως να έχεις και λάθος. :rolleyes:

Δεν βοήθησες ωστόσο να καταλάβω τι από τα δύο εννοείς. Indulge me.

Ok. το έπιασα

(with a little help from a friend)

I, my dear sir, am an idiot. :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...