Προς το περιεχόμενο

Far Cry 3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πήρα πρόσφατα. Εντάξει το όπλο θερίζει. Αν και με το 2ο στην λίστα που είχα, έκανα μια χαρά δουλειά. Απλά με αυτό, την κάνω ακόμα πιο εύκολα. :)

αυτο ειναι και το πραγματικο οπλο στο οποιο βασιζεται

το σερβικο zastava m93 black arrow

http://www.youtube.com/watch?v=OSrsutjrd6c

http://www.youtube.com/watch?v=8Lw7b9EB-o0

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια βοήθεια ρε μάγκες,

Είμαι με nvidia 670gtx και 301.70 drivers και υπάρχει τρελό stuttering όταν πέφτει κάτω από 60fps. Το vsync είναι on (πάντα το θέλω on). Επειδή τώρα to αγόρασα και έχω χάσει λίγο επεισόδια δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα ακόμα (patch 1.04v). Το max buffered frames το έχω στο 1 , όλα ultra, 1920*1200, aa off. Το FOV default είναι 73,15 πόσο να το πάω ; Πάντως τα γραφικά με κούρασαν πάρα πολύ ρε παιδιά, μετά από 1 ώρα και έχω τρελό πονοκέφαλο που στα κανονικά μου δεν έχω σχεδόν ποτέ. Το γρασίδι, φύλλα κτλ όταν κάνετε aim με το όπλο δεν σας εμφανίζει κάτι σαν clipping (τρεμόπαιγμα) ;

Δημοσ.

Αν βλέπεις πολύ stuttering χωρίς λογο μπες στις ρυθμίσεις κλείσε και άνοιξε ξανά το vsync

Έχω προσέξει οτι κάποιες φορές χωρίς λογο σκαλωνει στα 30 fps

Έτσι όμως φτιάχνει

Το έχω τσεκαρει με fraps για να βεβαιωθώ

Δε νομίζω οτι είναι πρόβλημα μόνο στις amd , πρεπει να είναι πρόβλημα του παιχνιδιού

Αν σου κόλλησε στα 30 και έπαιξες ωρα έτσι μπορεί για αυτό να έχεις ενοχλήσεις, σε συνδυασμό με τα υπερτονισμένα χρώματα

• Like 1
Δημοσ.

Αν βλέπεις πολύ stuttering χωρίς λογο μπες στις ρυθμίσεις κλείσε και άνοιξε ξανά το vsync

Έχω προσέξει οτι κάποιες φορές χωρίς λογο σκαλωνει στα 30 fps

Έτσι όμως φτιάχνει

Το έχω τσεκαρει με fraps για να βεβαιωθώ

Δε νομίζω οτι είναι πρόβλημα μόνο στις amd , πρεπει να είναι πρόβλημα του παιχνιδιού

Αν σου κόλλησε στα 30 και έπαιξες ωρα έτσι μπορεί για αυτό να έχεις ενοχλήσεις, σε συνδυασμό με τα υπερτονισμένα χρώματα

Έτσι όπως τα λες, εκεί που είναι όλα OK πέφτει και μένει στα 30. Αυτό που λες για άνοιγμα και κλείσιμο του vsync ισχύει απλά λέω μήπως υπάρχει κάποιο μόνιμο fix. Τα χρώματα όμως με ζαλίζουν δεν μπορώ να θυμηθώ άλλο παιχνίδι τώρα στα κοντά που να έχω αντίστοιχο πρόβλημα (στο Crysis δεν το είχα). Πες μου λίγο για το γρασίδι και γενικά το foliage που έγραψα παραπάνω πως το βλέπεις εσύ.

Δημοσ.

Αν είναι όντως stuttering τότε πρέπει να πειραματιστείς με τις ρυθμίσεις του max buffered frames.Κι εμένα με είχε κουράσει/ξενερώσει αρκετά μέχρι να το εξαφανίσω.Τελικά το έστρωσα βέβαια και το απόλαυσα πραγματικά. :)

Δημοσ.

Αν είναι όντως stuttering τότε πρέπει να πειραματιστείς με τις ρυθμίσεις του max buffered frames.Κι εμένα με είχε κουράσει/ξενερώσει αρκετά μέχρι να το εξαφανίσω.Τελικά το έστρωσα βέβαια και το απόλαυσα πραγματικά. :)

Για λεγε ρε Bigi τι έβαλες τελικά. Πες μου και εσύ σε παρακαλώ για το foliage αυτό που ρωτάω (να ξέρω μήπως είναι θέμα των drivers).

Δημοσ.

για βαλε και αυτους

http://www.nvidia.com/object/win8-win7-winvista-64bit-310.90-whql-driver.html

με το version το πρωτο δεν εχει προβλημα και με αυτους που εχεις, με το 1,04 βαλε 310,90

Αύριο θα τους περάσω και αυτούς λες ότι παίζουν καλύτερα ;

Δημοσ.

Εμένα πιο καλά μου έπαιζε βάζοντάς το στο 1.Κάνε δοκιμές, δε νομίζω πως σε κάθε setup η κάθε μεταβλητή θα έχει τα ίδια αποτελέσματα.Τώρα για το foliage που λες, ναι, clipping μου έκανε για κάποιο διάστημα.Μόνο του ξαφνικά το εμφάνισε, μόνο του ξαφνικά το εξαφάνισε.Γενικά στην αρχή μου έβγαλε αρκετά τεχνικά θέματα.Ήταν το πρώτο παιχνίδι για pc μέχρι στιγμής που μπορώ να πω πραγματικά πως με κούρασε με αυτά τα ζητήματα.Από μόνο του όμως τα εξαφάνισε από ένα σημείο και μετά κατά ένα μυστήριο τρόπο. ^_^

Δημοσ.

Με κούρασε το άτιμο μέχρι να το ρυθμίσω αλλά το αξίζει (στην αρχή είμαι ακόμα). Το έχω τελικά όλα στο ultra, vsync 1, max buffered 1, έβαλα το FOV 90 και δεν με ζαλίζει όπως πριν το παιχνίδι, το έχωσα και στον SSD (έτσι για το γαμώτο) και ο μόνος τρόπος για να ελαττωθεί πάρα πολύ το stuttering και ειδικά το ανεξήγητο σκάλωμα των fps στα 30 είναι ο “μπακάλικος” τρόπος που λέει ο qsis ρυθμίσεις – κλείσιμο – άνοιγμα του vsync κάθε φορά που ξεκινάμε να πέτσουμε :P

Δημοσ.

μπακαλικος τροπος ftw !

ειχα αρρωστησει μεχρι να βρω αυτη τη λυση , ειχα δοκιμασει τα παντα  :cry: , δεν εβρισκα σε κανενα φορουμ (ελληνικο ή ξενο) αναφορα στο θεμα,  αλλα ειχα κι εγω την ιδια ενοχληση με σενα και δε μπορουσα να το αφησω ετσι 

φιλος μου που το επαιζε με controller και δεν ειχε εξισου γρηγορη κινηση της καμερας δεν το παρατηρησε ποτε, εγω ομως δεν αντεχα 

ΥΓ ασχετα με το γενικα πιστευεται , εγω ειμαι υπερ των παιχνιδιων στους ssd

περα απο τους μικροτερους χρονους φορτωματος (που σε μερικα παιχνιδια δεν ειναι θεμα) , θα ελεγα οτι σε πιο sandbox παιχνιδια μειωνονται τα popups 

ασε που δεν εχεις και αυτο το συνεχες γρουτσου γρουτσου του μηχανικου, που μου σπαει τα νευρα 

δεν ξαναβαζω παιχνιδι σε μηχανικο , μονο για αποθηκες πλεον 

• Like 2
Δημοσ.

Μιας και βγήκαν οι 13.1, είπα να του δώσω άλλη μια ευκαιρία.

Νομίζω πως έχει βελτιωθεί κάπως (λίγο) η κατάσταση με το choppy gameplay, αλλά παραμένει.

Ξέρει κανείς ποιες είναι οι "vfm" ρυθμίσεις για όσο το δυνατόν καλύτερο performance, με το μικρότερο κόστος σε visuals;

2500Κ @ 4.5GHz

16GB RAM

6870 CrossFire

2560*1440

Δημοσ.

Μιας και βγήκαν οι 13.1, είπα να του δώσω άλλη μια ευκαιρία.

Νομίζω πως έχει βελτιωθεί κάπως (λίγο) η κατάσταση με το choppy gameplay, αλλά παραμένει.

Ξέρει κανείς ποιες είναι οι "vfm" ρυθμίσεις για όσο το δυνατόν καλύτερο performance, με το μικρότερο κόστος σε visuals;

2500Κ @ 4.5GHz

16GB RAM

6870 CrossFire

2560*1440

βασικα αυτο το παιχνιδι θελει και μνημη στην καρτα γραφικων, εσυ με cf που στην ουσια εχεις 1GB πως το πας ?

εχει ασχοληθεί να δεις ποση μνημη σου στο στην καρτα και ποση απ την βασική του συστήματος ?

αυτο που ζητάς παντος οσο αναφορά τις ρυθμίσεις ειναι καθαρά υποκειμενικό !!!   

αλλος κοβει ΑΑ αλλος σκιές, δες πως σου αρέσει εσένα στο μάτι σε ποιότητα εικόνας και προσάρμοσε το παιχνίδι ώστε να παίζει smooth.

Δημοσ.

@ John-lamia,

Ναι μεν είναι υποκειμενικό σ' ένα βαθμό, αλλά συνήθως υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις που ενώ έχουν μεγάλο impact στην απόδοση, δεν προσφέρουν κάτι ανάλογο στην εικόνα.

Γι' αυτό ρωτάω ποιες είναι εκείνες που μπορείς να τις ρίξεις π.χ. στο Medium, χωρίς να δεις μεγάλη διαφορά στην εικόνα.

Επίσης, το Far Cry 3 έχει και κάτι άλλες ρυθμίσεις, που ακόμα άκρη δεν έχω βγάλει τι κάνουν.

@ GhostRiderLSOV,

Το γνωρίζω, αλλά αποφεύγω να εγκαθιστώ beta. Οι 13.2 beta 4 προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τους 13.1;

Υπενθυμίζω ότι έχω 6870.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...