Προς το περιεχόμενο

Σοκολατολογία-Σοκολατογνωσία


evabb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μερικά πράγματα στη ζωή ειναι απλά. Φτιάχνεις μια ζεστή, υγρή, bitter σοκολάτα και την τρως χρησιμοποιώντας για κουταλάκι κομμάτια ΙΟΝ Αμυγδάλου.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλό(=με ελάχιστα υλικά)και γρήγορο Ρόφημα Σοκολάτας

 

Οι περισσότερες συνταγές που έβρισκα για ρόφημα σοκολάτας είτε ήθελαν κόπο (πχ μπεν μαρι) ή υλικά που δεν έχω καθε μέρα σπίτι(κρέμα γάλακτος, γάλα, cornstarch κτλ) οπότε μετα απο διαφορα πειράματα κατεληξα σε αυτή τη συνταγή η οποια γινεται πολύ γρηγορα, μόνο με σοκολάτα:

 

Δοσολογίες για μία κουπα ειναι: 75gr κουβερτούρα < 60%*, νερό και 1/4-1/2 κ.γλ. αλάτι. Το αλάτι δεν ειναι απαραίτητο, αλλα ενισχύει την γεύση της σοκολάτας.

 

Σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια(δεν χρειάζεται και ψιλοκομμένη) και τα ριχνουμε στην κουπα με το αλάτι. Ζεσταίνουμε το νερο στον βραστήρα μέχρι να αρχίσει να βγάζει τις πρώτες μικρές φυσσαλίδες(δεν εχω θερμομετρο ίσως ειναι 50-60 βαθμοι αυτό), και το ρίχνουμε την κουπα, ανακατέβοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα τελειως. Το νερό δεν πρέπει να βράσει γιατι θα χαλάσει την γευση της σοκολατας.

 

* με περισσότερο κακάο δεν λιώνει τόσο καλά(θα έχει "ψιχουλα σοκολάτας" μέσα το ρόφημα) - για αυτές ισως χρειάζεται μπεν μαρι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...