tarantules Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Για να μην ανοίγω νέο θέμα, και επειδή το κατέχετε το θέμα ssd, μια ερώτηση: Σε μητρική που υποστηρίζει SATA2 , εαν πάρω τον Samsung 850 Pro 128GB , αξίζει τον κόπο να πάρω έναν SATA3 controller ή τον αφήνω τον δίσκο ως έχει; Υπόψην είμαι με μηχανικό δίσκο πάνω και η αγορά του συγκεκριμένου δίσκου θεωρώ οτι είναι προτιμότερη από έναν SATA2 (κυρίως) λόγω της εγγύησης των 10 χρόνων που δίνει η Samsung. Μητρική δεν παίζει να αλλάξω για τα επόμενα 2-3 χρόνια.
SPANK Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Για να μην ανοίγω νέο θέμα, και επειδή το κατέχετε το θέμα ssd, μια ερώτηση: Σε μητρική που υποστηρίζει SATA2 , εαν πάρω τον Samsung 850 Pro 128GB , αξίζει τον κόπο να πάρω έναν SATA3 controller ή τον αφήνω τον δίσκο ως έχει; Υπόψην είμαι με μηχανικό δίσκο πάνω και η αγορά του συγκεκριμένου δίσκου θεωρώ οτι είναι προτιμότερη από έναν SATA2 (κυρίως) λόγω της εγγύησης των 10 χρόνων που δίνει η Samsung. Μητρική δεν παίζει να αλλάξω για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Όχι δεν αξίζουν αυτοι οι controlers το σκεφτόμουν και εγώ αλλα προτίμησα να τον αφήσω σε sata 2 mode στην μητρική
tarantules Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Ok.Σε ευχαριστώ! BTW ίδια μητρική έχουμε.Επεξεργαστή έχω τον 965 1
alldaynews Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Είμαι καλά??Γιατι μου φαίνονται μικρά τα νούμερα
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 #UPDATE ξέρω ότι είσαστε αρκετοί εκεί έξω με CRUCIAL MX-100 SSDsΚυκλοφόρησε λοιπόν καινούριο Firmware (MU02) must be..η διαδικασία είναι σχετικά απλή πάτε σε αυτόν τον σύνδεσμο http://www.micron.com/products/solid-state-storage/storage-executive-softwareκαι κατεβάζετε την εφαρμογή Storage Executive Software ανάλογα το λειτουργικό σας. Εγκαθιστάτε και τρέχετε επιλέγοντας διαδοχικά α) firmware updates β) update firmware now. To update είναι "αναίμακτο" αλλά όπως πάντα καλό είναι να έχουμε ένα backup ..Στο τέλος μετά την επανεκκίνηση πρέπει να έχετε την παρακάτω εικόνα.. 1
Πέτρος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Καλή η σκέψη σου...αλλά εμένα το δίσκο δεν τον βλέπει (OS δίσκος, 7χ64 κλπ, "run as admin", κλπ, κλπ) 0-0-0 είναι δηλωμένος στα win... Δεν καταλαβαίνω. Έκανα και επανεκκίνηση μήπως και...τπτ. Να φταίει που το εγκατέστησα στο Program Files (στον ίδιο το δίσκο, δλδ?) Ιδέες? Ευχαριστώ. εδιτ: Κοιτάζοντας το "read-me", δεν αναφέρει τον ΜΧ100 στους υποστηριζόμενους! Δηλώνω προβληματισμένος, πώς το έκανες?
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 για το firmware update λες ? Κάνει επανεκκίνηση μόνο του δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ .. μήπως βιάστηκες ? Εμένα με 8.1 πήγε νερό..
Πέτρος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Όχι, περίμενα αρκετή ώρα (>5'). Το πρόβλημα είναι πως δεν βλέπει καν το δίσκο. edit: Δοκίμασα και με FF (latest) κι όχι με Nightly -μήπως και έφταιγε αυτό, τπτ. Σημειώνω πως ήδη το απεγκατέστησα από το C (τον Crucial, δλδ) και το έβαλα σε μηχανικό. Τα ίδια. Εδώ, η κατάσταση των δίσκων. Από όσο βλέπω στο support@Micron/Crucial...τα ίδια από πολύ κόσμο. Σαν 1η λύση, προτείνουν την εγκατάσταση του IRST, το οποίο προφανώς σε εμένα με AMD chipset δεν είναι δυνατό. Από εκεί και πέρα, είτε (Boot)Linux-based εγκατάστση, είτε κατέβασμα του f/w και εγκατάσταση από boot media. Μάλλον στο τελευταίο θα καταλήξω (αν και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το δίσκο, να πω τη μαύρη αλήθεια), αλλά από αύριο. Μέχρι τότε, κάθε πρόταση καλοδεχούμενη.
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Υπάρχει και η ISO επιλογή,το βάζεις σε ενα στικακι και boot-αρεις. 1
Πέτρος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Έγινε και η αναβάθμιση (από stick, fingers crossed) κι όλα καλά...όπως πριν. Εννοείται πως ούτε τώρα τον βλέπει το δίσκο το πρόγραμμα της Crucial...oh well... 1
PolonosJ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα παίδες....Εχω τον Samsung 840 evo και θα ήθελνα να ρωτήσω πιο os optimization προτείνετε να βάλω....Λειτουργικό σύστημα Win 8.1 .....Το rapid mode είναι disable!!!Πιο πολύ παίζω games πιο απο τα 3 να βάλω? Maximun performance ή maximun capacity ή maximun reliability ή μήπως έχετε να μου προτείνετε καποιο custom???
Πέτρος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Ο δίσκος έχει και το λειτουργικό, έτσι? Λογικά, max reliability. Δε νομίζω να δεις τόσο μεγάλες διαφορές από ταχύτητα/απόκριση που να τις αντιλαμβάνεσαι.
meletis_m Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Μέτρησα και εγω τον ssd Intel 530 σε Lenovo T410. Έχει ακόμη 82 Gb ελεύθερο απο τα 112Gb.Είναι καλές οι τιμές?
vadou Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Έγινε και η αναβάθμιση (από stick, fingers crossed) κι όλα καλά...όπως πριν. Εννοείται πως ούτε τώρα τον βλέπει το δίσκο το πρόγραμμα της Crucial...oh well... Έχω την εντύπωση ότι το πρόγραμμα που κατέβασες δεν είναι αυτό που έχει η crucial στο site της. Αν δεν κάνω λάθος εμένα έγραφε crucial αριστερά και μου αναγνώρισε τον mx100 κανονικά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα