Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Άρθρο 7, παράγραφος 2, σημείο β1.
orck Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Οι δρομοι για τους οποιους πληρωνεις διοδια ΔΕΝ εχουν κατασκευαστει ακομα. Στη θεση τους υπαρχουν δρομοι που σε συνδυασμο με αλλους παραγοντες (πχ ελλειψη οδηγικης συνειδησης) οδηγουν σε θανατους. Αλλα διοδια πληρωνεις. Αυτη ειναι η διαφορα. Παντως στην Κορινθου-Πατρων ειναι ο δρομος που φταιει και λιγοτερο το οδηγικο λαθος. Δοκιμασε να πας στην Πατρα με 80χλμ/ωρα πριν το Κιατο θα σε εχουν σκοτωσει. Σε αναγκαζουν να εισαι μονιμα στην μικρη βοηθητικη που εχει (φυσικα εκει μπορει να εχει σταματησει καποιος γιατι του ετυχε κατι εκτακτο, αυτη ειναι η χρηση της βοηθητικης) και θα περνανε απο διπλα σου στην κανονικη λωριδα οι "γρηγοροι" με το τραγικα μεγαλο οριο των 110χλμ/ωρα, παραλληλα πρεπει να προσεχεις τις προσπερασεις των αντιθετα διερχομενων οχηματων. Εαν ζαλιστεις η παθεις κατι δεν υπαρχει παρκινγκ ουτε για δειγμα, πρεπει να κανεις το λιγοτερο 20χλμ για να μπορσεις να σταματησεις με μια σχετικη ασφαλεια. Πως μπορεις να ταξιδεψεις νομιμα και με ασφαλεια με 80χλμ/ωρα; Σου φαινονται λιγα τα 80 για αυτον τον δρομο που καθε λιγο εχει ελευθερη διασταρωση, συνεχεις στροφες και ουτε για αστειο διαχωριστικο;
linuxovios Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 [ame]http://www.youtube.com/watch?v=wOS3GGwEGwg[/ame]
andreapaog328 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Ευφυολογηματα... Το ΚΤΕΛ Α. Ειναι υπηρεσια που επιλεγεις να αγορασεις, αρα θα την πληρωσεις. Β. Δεν ειναι υπηρεσια που ΔΕΝ σου προσφερεται αλλα υποχρεουσαι να την πληρωνεις παρ'ολα αυτα. και η εθνική οδός είναι υπηρεσία που επιλέγεις να αγοράσεις, άρα θα την πληρώσεις.
linuxovios Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Η Εθνική Οδός υπηρεσία? Μάλλον κάποιο λάθος κάνεις στο συλλογισμό σου και μάλλον δε γνωρίζεις τα δικαιώματά σου ως Έλληνας πολίτης.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Συνεχίζουν ορισμένοι να αναφέρουν επιλεκτικά τη διάταξη του νόμου που τους συμφέρει, αποκρύπτοντας αυτή που δεν τους συμφέρει. Οπότε, φιλική συμβουλή προς τους χρήστες που τυχόν έχουν συγκινηθεί από το επαναστατικό πνεύμα που μας διέπει αυτό το πρωινό Πέμπτης, διαβάστε ΟΛΟ το νόμο και ειδικά την παράγραφο που επισήμανα σε προηγούμενο μήνυμά μου, ώστε, εφόσον αποφασίσετε να τα βάλετε με τις κακιές εταιρίες, να ξέρετε τουλάχιστον και τις διατάξεις που δεν εξυπηρετούν το επαναστατικό σκεπτικό σας.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Άρθρο 7, παράγραφος 2, σημείο β1. -Δεν συντρεχουν λογοι ασφαλειας για τα διοδια. -Η Ελλαδα δεν στερειται αυτοκινητοδρομων. Επιπλεον η κινηση ειναι αυξημενη και στο Μαλιακο, και στο Κορινθος-Πατρα ωστε να επιβαλει κατασκευη αυτοκινητοδρομων. Η Πατρα διασυνδεει την Ελλαδα με την Ιταλια, ο δε Μαλιακος ειναι περασμα απο Αθηνα για Θεσσαλονικη και Βαλκανια κατ'επεκταση. Με λιγα λογια το αρθρο αυτο αναφερεται στην Ελλαδα του 70, που δεν υπηρχαν τοσα αμαξια, και που οι εθνικες οδοι, ηταν οι σημερινες παλαιες εθνικες οδοι, μιας και η κινηση ηταν ελαχιστη. Λεει λοιπον οτι μια τετοια χωρα σαν την Ελλαδα του 70 διχως αυτοκινητοδρομους, λογω μικρης κινησης μπορει να βαλει διοδια. Η πχ οτι στο Πατρα-Πυργος που θεωρητικα δεν εχει τοση κινηση οσο ο Μαλιακος δεν ειναι αναγκασμενη να σου κανει αυτοκινητοδρομο για να σου βαλει διοδια. Αλλο ομως η επαρχια και αλλο οι 2 μεγαλυτεροι δρομοι της χωρας με την περισσοτερη κινηση και με διασυνδεση με το εξωτερικο. και η εθνική οδός είναι υπηρεσία που επιλέγεις να αγοράσεις, άρα θα την πληρώσεις. Ευφυολογηματων συνεχεια. Την Εθνικη οδο εσυ μπορει να την αντιλαμβανεσαι ως υπηρεσια που την επιλεγεις, πες μου ομως για εναν εμπορο-νταλικερη-επαγγελματια αν επιμενεις στην αποψη οτι προκειται περι "υπηρεσιας που την επιλεγεις να την πληρωσεις".
linuxovios Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Συνεχίζουν ορισμένοι να αναφέρουν επιλεκτικά τη διάταξη του νόμου που τους συμφέρει, αποκρύπτοντας αυτή που δεν τους συμφέρει. Οπότε, φιλική συμβουλή προς τους χρήστες που τυχόν έχουν συγκινηθεί από το επαναστατικό πνεύμα που μας διέπει αυτό το πρωινό Πέμπτης, διαβάστε ΟΛΟ το νόμο και ειδικά την παράγραφο που επισήμανα σε προηγούμενο μήνυμά μου, ώστε, εφόσον αποφασίσετε να τα βάλετε με τις κακιές εταιρίες, να ξέρετε τουλάχιστον και τις διατάξεις που δεν εξυπηρετούν το επαναστατικό σκεπτικό σας. εφόσον η κυκλοφορίακαι η πληθυσμιακή πυκνότητα δεν δικαιολογεί οικο- νομικά την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων ή οδών με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση που έχουν παρεμφερή χαρακτηριστικά, Αν ισχύει αυτό έχεις δίκιο. Επειδή δεν ισχύει όμως, έχεις άδικο. Οι εν λόγω δρόμοι λόγω του ότι χρησιμοποιούνται ευρέως για διεθνείς μεταφορές (εξάλλου η Ελλάδα είναι το σταυροδρόμι τριών ηπείρων) και μόνο, δικαιολογούν οικονομικά την "αναβάθμισή" τους σε αυτοκινητοδρόμους. Επιπλέον οι Ελλ. κυβερνήσεις δε θα ανακοίνωναν έργα σε αυτούς του δρόμους, αν δεν "δικαιολογούνταν οικονομικά". Αυτά. Οπότε, φιλική συμβουλή προς τους χρήστες που τυχόν έχουν συγκινηθεί από το επαναστατικό πνεύμα που μας διέπει αυτό το πρωινό Πέμπτης Εγώ για ειρωνεία έχω δεχτεί infraction. Εσύ είσαι στο απυρόβλητο ?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Εφόσον "νομικά" είναι "παράνομα" τα διόδια, προτείνω να προσφύγεις στα δικαστήρια και να μας ενημερώσεις για τα αποτελέσματα. Κατά τα λοιπά, όταν έχεις έναν μόνο δρόμο (οσοδήποτε αισχρό) που συνδέει το διεθνές λιμάνι της Πάτρας με την πρωτεύουσα του κράτους και γράφεις "η Ελλάδα δεν στερείται αυτοκινητοδρόμων", φιλικά θα σου πρότεινα να το σκεφτείς καλύτερα. Η διάταξη είναι κομμένη και ραμμένη για περιπτώσεις όπως η δική μας. Σε κάθε περίπτωση, όταν προτρέπεις κάποιον να τα βάλει με το "σύστημα", οφείλεις να τον ενημερώνεις και για αυτά που δεν εξυπηρετούν το σκεπτικό σου. Κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 [...]Εγώ που είμαι μπάουγκ και δεν μαφήνουν να πάω εκδρομές ? Τι να κάνω ? Eσύ είσαι καρντάσι, σ' έχω καταλάβει, θα διαμαρτυρηθώ και για τις εκδρομές σου στο νεοσύστατο κίνημα που ετοιμάζω. Για την ΕΡΤ υπάρχει αντίστοιχο κίνημα , εκτός και αν συμφωνείς με τους ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ μισθούς που παίρνουν τα στελέχη της, μέρος των οποίων πληρώνεις εσύ σε κάθε λογαριασμό ΔΕΗ. Αν αυτό δεν είναι φασισμός, τότε τι είναι? Λυπάμαι, ο φτηνός λαϊκισμός ποτέ δεν με εντυπωσίασε. Τι σχέση έχει η υποχρεωτική εισφορά στην ΕΡΤ (η οποία συζητιέται) με τους μισθούς των στελεχών της, μόνο οι τηλεοπτικοί αυτόκλητοι εισαγγελείς το γνωρίζουν. Τα 2 τελευταία points του post σου, τα αφήνω ασχολίαστα. Γιατί; Δεν είναι ανάλογης σοβαρότητας με το κίνημα που προκρίνεις; Θες να βάλω κι άλλα αιτήματα; - Να μην πληρώνω φόρους γιατί η Δημόσια Διοίκηση έχει συνάψει στρατηγική συμφωνία με την Μicrosoft - εγώ θέλω ανοιχτό λογισμικό. Αυτό πώς σου φαίνεται σαν αίτημα; Νομική ανάλυση Περιέργως η εμβριθής νομική ανάλυση ξέχασε το άρθρο 7, στο οποίο παραπέμπουν πιο πάνω τόσο ο καρντάσης μπαοκτσής kosmasgr όσο και ο Snoob. Αυτό το άρθρο, περιέργως, δεν φαίνεται σε καμία "νομική ανάλυση" των κινηματιών... paredwse δεν είναι το ίδιο...Μιλάμε για δρόμους με μόνιμες λακκούβες, προειδοποιητικές σημάνσεις, που μαζεύουν λίμνες με νερά με την παραμικρή βροχή κτλ, και αυτό είναι χρόνια κατάσταση. Δεν είναι ότι δε μας αρέσουν αισθητικά, ούτε ιδεολογικό είναι το θέμα. Ξεκίνα να πας από Θεσσαλονίκη προς Κατερίνη να αντικρίσεις το μεγαλείο της λακκούβας και του νερού από το 1ο έως το τελευταίο χιλιόμετρο. Δεν θα υπερασπιστώ τον δρόμο, αλίμονο. Συμφωνώ και στις διαμαρτυρίες και στην απαίτηση να έχουμε σωστούς και ασφαλείς δρόμους. Αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι του να υποστηρίζουμε ότι είναι νόμιμο δικαίωμά μας να μην πλερώνουμε διόδια, απέχει πολύ από την σοβαρότητα που θα έπρεπε να επιδεικνύουν ενήλικες. Προσοχή: είναι άλλη η περίπτωση των διοδίων των Αφιδνών, που αναγκάζουν τους κάτοικους να περάσουν διόδια για να πάνε δύο τετράγωνα πιο κάτω...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Εγώ θα πρότεινα, συμπληρωματικά σε όσα αναφέρει ο paredwse, να διαβάσετε και την παράγραφο 6 του άρθρου 7, πριν τρέξετε στα δικαστήρια. Επίσης, να αναφέρω, επειδή γνωρίζω την περίπτωση των Αφιδνών, ότι οι κάτοικοι έχουν πετύχει σε πρώτη φάση μείωση των διοδίων και κινούνται για την κατάργησή τους. Υπάρχει "εναλλακτικός" δρόμος για τον Άγιο Στέφανο, αλλά είναι τραγικός.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 H διάταξη είναι κομμένη και ραμμένη για κράτη που σέβονται τους πολίτες της. Όταν στο Η.Β. η κατασκευαστική πληρώνει τεράστια πρόστιμα αν δεν αποκαταστήσει τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος σε ασφυκτικά μικρό και καθορισμένο χρονικό διάστημα, στην Ελλάδα περιμένουμε μήνες και χρόνια χωρίς να τιμωρείται κανένας. Στο μεταξύ πληρώνουμε.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δεν προετρεψα κανεναν να κανει κατι. Αποψη λεω χωρις να προτεινω κατι. Εξαλλου διοδια πληρωνω -δε τα βαζει ευκολα ενας πολιτης με το κρατος-, αλλα συζηταω για το τι ισχυει και τι οχι. Επισης αν δεν απατωμαι υπαρχει αποφαση Ευρωπαικο συμβουλιου που λεει οτι τα διοδια στη χωρα μας ειναι παρανομα, αλλα παιζει να κανω λαθος εδω. Και? Και τα τελωνεια παρανομα ειναι με αποφαση Ευρωπαικης Ενωσης αλλα πληρωνουμε ενα σωρο προστιμα καθε χρονο στην Ευρωπαικη Ενωση και συνεχιζουμε να τα εχουμε.
linuxovios Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 @ snoob και paredwse Έχετε επαρκείς απαντήσεις #22 και #23
kosmasgr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Eσύ είσαι καρντάσι, σ' έχω καταλάβει, θα διαμαρτυρηθώ και για τις εκδρομές σου στο νεοσύστατο κίνημα που ετοιμάζω. Λυπάμαι, ο φτηνός λαϊκισμός ποτέ δεν με εντυπωσίασε. Τι σχέση έχει η υποχρεωτική εισφορά στην ΕΡΤ (η οποία συζητιέται) με τους μισθούς των στελεχών της, μόνο οι τηλεοπτικοί αυτόκλητοι εισαγγελείς το γνωρίζουν. Γιατί; Δεν είναι ανάλογης σοβαρότητας με το κίνημα που προκρίνεις; Θες να βάλω κι άλλα αιτήματα; - Να μην πληρώνω φόρους γιατί η Δημόσια Διοίκηση έχει συνάψει στρατηγική συμφωνία με την Μicrosoft - εγώ θέλω ανοιχτό λογισμικό. Αυτό πώς σου φαίνεται σαν αίτημα; Περιέργως η εμβριθής νομική ανάλυση ξέχασε το άρθρο 7, στο οποίο παραπέμπουν πιο πάνω τόσο ο καρντάσης μπαοκτσής kosmasgr όσο και ο Snoob. Αυτό το άρθρο, περιέργως, δεν φαίνεται σε καμία "νομική ανάλυση" των κινηματιών... Δεν θα υπερασπιστώ τον δρόμο, αλίμονο. Συμφωνώ και στις διαμαρτυρίες και στην απαίτηση να έχουμε σωστούς και ασφαλείς δρόμους. Αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι του να υποστηρίζουμε ότι είναι νόμιμο δικαίωμά μας να μην πλερώνουμε διόδια, απέχει πολύ από την σοβαρότητα που θα έπρεπε να επιδεικνύουν ενήλικες. Προσοχή: είναι άλλη η περίπτωση των διοδίων των Αφιδνών, που αναγκάζουν τους κάτοικους να περάσουν διόδια για να πάνε δύο τετράγωνα πιο κάτω... +1000 με κάλυψες πλήρως Νομίζω και o Snoob μπαοκτσής είναι αλλά όχι καρντάσης ? H απορία εμένα είναι η εξής : Νομικά , το κενό που υπάρχει στην οδηγία όσον αφορά το τι εστί "αυτοκινητόδρομος" στην Ελλάδα ώστε να εφαρμοστεί η κοινωτική οδηγία των διοδίων , δεν συναπάγεται μη πληρωμή αυτών έτσι ? Μπορεί κάποιος να στηρικτεί νομικά πάνω σε αυτό ? Εγώ νομίζω πως όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.