kom Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2003 τί πιστωτική κάρτα είναι καλύτερα να βγάλω ; θέλω να έχει χαμηλό επιτόκιο και να μπορώ να κάνω αγορές από internet και όχι μόνο - μπορείται να τοποθετήσετε σε σειρά τις παρακάτω τράπεζες ανάλογα με τις δυνατότητες που προσφέρουν και τα επιτόκια eurobank nova εθνική ( visa ή mastercard ) city bank επίσης με έχουν τρελάνει στα τηλεφωνήματα από την teleprime για έκδοση πιστωτικής κάρτας με 900 μέσα και πληρώνεις κάτι πραγματάκια που είναι υποχρεωτικό να πάρεις μαζί με την κάρτα (24 τον μήνα) - δεν ξέρω τί πιστωτικό όριο έχει {( μπορούν να μου βγάλουν εθνική ( master + visa ) nova - citibank } αλλά δεν ξέρω αν θα μπορώ με αυτές τις κάρτες να κάνω και κατάθεση χρημάτων - είναι ένας λόγος που με ενδιαφέρει είμαι εντελώς αδιάβαστος περί πιστωτικών καρτών και γιαυτό περιμένω απαντήσεις και σχόλια..... :smirk:
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2003 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2003 http://www.credit.gr
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2003 Προσωπικά είμαι 100% αντίθετος με τις πιστωτικές κάρτες. Προσπαθώ να ακολουθώ την λογική: "Δεν μου φτάνουν τα λεφτά να πάρω κάτι; Δεν το αγοράζω τώρα" Γενικά η λογική των δόσεων είναι πονηρή. "0% προκαταβολή κι 24 άτοκες δόσεις" Ψέμματα!! Αν πάρεις το προϊόν το αγοράσεις με τα λεφτά ντούκου ( όχι αυτός στο Starwars 2 8) ) θα σου έρθει πιο φθηνά από τις δόσεις. Και σκέψου το παρακάτω: Όταν θα πληρώνεις την 22η δόση για το προϊόν που πήρες και έκανε 1000, τώρα θα κάνει 600... Δεν ξέρω, όπως το πάρει ο καθένας...
Icecut Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2003 kai einai logikh auth?opws exoune er8ei ta pragmata,me kalh melete kai swstous logariasmous mporeis na pareis polla pragmata!ta epitokia exoune pesei katakoryfa!egw exw credit visa mastercard apo e8nikh!thn exoume polla xronia alla einai ok h karta!an de kanw la8os yparxoune k kartes pou kanoune ekptwseis se orismena katasthmata!twra auto pou les gia to pragma pou kanei 1000 eurw kai 8a pesei sta 600...ti na pw?pc tote den eprepe na pername pote!!
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2003 Πρόσφατα γνωστός μου πήρε μία προσφορά από Altec PC Και θα πληρώνει 25 για 5 χρόνια μέχρι να το ξεχρεώσει. Είναι κάτι που δεν θα το έκανα ποτέ εγώ!! Και για να μην μασάμε τα λόγια μας, αν κάτι κάνει 600 με cash, το ίδιο με δόσεις και κάρτες θα κάνει 800.. Έχω άδικο;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2003 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2003 @ timiman: Έχεις εν μέρει δίκιο και εν μέρει άδικο. Δίκιο έχεις όταν αναφέρεις τον γνωστό σου που θα πληρώσει το AltecPC σε 5 χρόνια. Χρήστες σαν κι αυτόν δεν θα κάτσουν να κάνουν format τόσο άνετα μήπως... χαλάσουν την εγγύηση. Δεν θα παθιαστούν με την νέα κάρτα γραφικών, δεν θα βάλουν πιο γρήγορο CD-R, δεν θα βάλουν μεγαλύτερο σκληρό. Πολύ απλά, είναι οι 'απλοί' χρήστες. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με αυτούς. Ο γνωστός σου, μέχρι να δώσει τις 12 πρώτες δόσεις θα έχει υπολογιστή που θα αξίζει τα μισά απ' όσα πλήρωσε συνολικά!! ʼδικο έχεις όταν λες ότι "αν κάτι κάνει 600 με cash, το ίδιο με δόσεις και κάρτες θα κάνει 800..". Πρόσφατο παράδειγμα το Multirama. Πήγε ένας φίλος και πήρε πρόπερσυ ένα notebook της Dell. Αν το πλήρωνε μετρητοίς, θα πλήρωνε 600.000 δρχ. Του είπαν για άτοκες δόσεις, το έβαλε στην κάρτα του και πλήρωνε επί 6 μήνες 100.000 δραχμές. Εμένα αυτό μου ακούγεται άτοκο... Μην ξεχνάς επίσης ότι οι πιστωτικές κάρτες διευκολύνουν το εμπόριο μέσω Internet. Περίπου τις μισές από τις ταινίες που έχω σε DVD, τις έχω αγοράσει από sites του εξωτερικού (να σου πω την αλήθεια, ήταν ο πρωταρχικός ρόλος για τον οποίο έβγαλα πιστωτική κάρτα - σπάνια την έχω χρησιμοποιήσει εντός Ελλάδας). Πώς θα αγόραζα πράγματα για τα οποία έχω χρήματα από την Αγγλία ή την Αμερική; Μόνο με πιστωτική... Το θέμα είναι να μην πέσεις στην παγίδα του υπερκαταναλωτισμού. Αυτό είναι θέμα αυτοσυγκράτησης...
WizeMan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2003 Ναι ρε παίδες συμφωνώ με τον timiman.εγώ θα βγάλω πιστωτική μόνο αν χρειαστεί να πάρω κάτι από το εξωτερικό!
HexStatic Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2003 to kalitero einai na exeis debit card pou na einai kai visa.etsi ama den exeis lefta ston logariasmo sou mesa den mporeis na psoniseis.opote tin xrisimopoieis kathara gia logous eukolias xwris na xreonesai anekselenkta.
adams Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2003 Συμφωνω και εγω με τα περισσοτερα απο τα παραπανω...... παντως αν ο φιλος εξακολουθει να ψαχνει σε ποια τραπεζα θελει να παρει viza-mastercard απλα να πω συμγωνα με οσα διαβασα σε μια κυριακατικη εφημεριδα που ειχε ενα κατατοπιστικο ενθετο για oλες τις τραπεζες..πως αυτη τη στιγμη το χαμηλοτερο επιτοκιο το εχει το ταχυδρομικο ταμιευτηριο 9% (οταν ο μεσος ορος ειναι γυρο στο 14%) Α και κατι αλλο για οποιους ενδιαγερονται για αγορες μεσω πιστωτικης απο εξωτερικο... η mastercard της εθνικης σε παιρνει τηλ. καθε φορα για επιβεβαιωση της αγορας....(δε γνωριζω αλλη τραπεζα που το κανει αυτο)
Astakos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2003 Σωστός ο HexStatic. Μία από αυτές τις κάρτες είναι και η electron visa. Μπορείς ν'αγοράσεις ότι έχει ο λογαριασμός σου και τίποτα παραπάνω. Έτσι "διασώνεσαι" κατά κάποιο τρόπο από το λούκι των δόσεων και του υπερ-καταναλωτισμού!
dim_b Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2003 Astakos said: Σωστός ο HexStatic. Μία από αυτές τις κάρτες είναι και η electron visa. Μπορείς ν'αγοράσεις ότι έχει ο λογαριασμός σου και τίποτα παραπάνω. Έτσι "διασώνεσαι" κατά κάποιο τρόπο από το λούκι των δόσεων και του υπερ-καταναλωτισμού! Οι electron visa είναι κανονικές πιστωτικές κάρτες οι οποίες όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε ηλεκτρονικά POS (τα μηχανήματα που έχουν τα καταστήματα) και on-line αγορές μέσω internet. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί οι κάρτες electron έχουν συνήθως χαμηλό πιστωτικό όριο οπότε πριν από κάθε αγορά πρέπει να γίνεται έλεγχος του πιστωτικού υπολοίπου. Στην ουσία δεν έχουν καμία διαφορά από τις κανονικές visa αφού πλέον σχεδόν όλα τα καταστήματα διαθέτουν ηλεκτρονικά POS.
Astakos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2003 Η δικιά μου φίλε δεν είναι πιστωτική. Είναι καθαρά debit και μπορώ να αγοράσω οτιδήποτε αρκεί να έχω τα χρήματα στο λογαριασμό μου. Ούτε πληρώνω τίποτα στην τράπεζα (Alpha) αλλά ούτε μπορώ να πάω και να αγοράσω κάτι με δόσεις. Είναι καθαρά debit card. Γι'αυτό την είχα βγάλει μιας και δεν γουστάρω ιδιαίτερα τις πιστωτικές. Τώρα μήπως εννοείς κάτι άλλο ή μήπως έχει βγει πιστωτική με το όνομα electron που εγώ δεν γνωρίζω; Μπορεί...
dim_b Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2003 Electron Visa εκδίδουν όλες οι τράπεζες και είναι κανονικές πιστωτικές κάρτες Visa (ξεχωρίζουν από τις άλλες Visa επειδή τα στοιχεία δεν είναι ανάγλυφα, αλλά τυπωμένα, γιά να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χειροκίνητα μηχανήματα). Αυτή που έχεις εσύ είναι αντίστοιχη με τις cashcards των άλλων τραπεζών, μόνο που η Alpha πολύ έξυπνα, την έκανε Visa γιά να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το δίκτυο της Visa παγκοσμίως. Πολύ καλή κίνηση, δεν το ήξερα. Πάντως οι άλλες κάρτες Electron Visa δεν είναι απαραίτητο να είναι συνδεδεμένες με κάποιο λογαριασμό καταθέσεων. Εγώ, γιά παράδειγμα, έχω μιά Electron Visa της τράπεζας Πειραιώς και μιά Electron Visa Cineφίλοι (εκδίδεται από την Alpha σε συνεργασία με την Odeon) χωρίς να έχω λογαριασμούς σε αυτές τις τράπεζες.
Lyman_Zerga Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2003 "0% προκαταβολή κι 24 άτοκες δόσεις" Ψέμματα!! Αν πάρεις το προϊόν το αγοράσεις με τα λεφτά ντούκου ( όχι αυτός στο Starwars 2 8) ) θα σου έρθει πιο φθηνά από τις δόσεις. Και σκέψου το παρακάτω: Όταν θα πληρώνεις την 22η δόση για το προϊόν που πήρες και έκανε 1000, τώρα θα κάνει 600... Ναί, αλλά αν το αγοράσεις όταν έχει 1000 εσύ το χαίρεσαι μέχρι να φτάσει στα 600. Αρα? Αν οι δόσεις είναι άτοκες και φροντίζεις να εξοφλείς σωστά, είσαι οκ.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2003 Lyman_Zerga δεν το έπιασες. Είναι ψυχολογικό. Όταν εσύ ακόμα θα ξεχρεώνεις το προϊόν, ο φίλος σου θα το πάρει με μετρητά και σε χαμηλώτερη τιμή. Γιατί πληρώνοντας σε δόσεις, δέχεσαι ότι το προϊόν που θα πάρεις θα έχεις την ίδια τιμή μέχρι να το ξεχρεώσεις. Στο κάτω-κάτω της γραφής, αν κάτι που θέλεις να αγοράζεις είναι εκτός των ορίων της τσέπης σου, ποιος σε πιέζει να το αγοράσεις; Είναι καθαρά θέμα καταναλωτικής αγωγής, η οποία είναι διαφορετική σε κάθε άτομο. Δυστυχώς στην Ελλάδα, από ότι ξέρω, έχει σπάσει τρελά όρια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.