Petza Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Απορία: Αφού απαγορεύονται τα πολιτικά posts, δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα με την υπογραφή του erzetgkouv; Μπαααααα πρόβλημα θα υπήρχε αν το μήνυμα είχε το αντίθετο νόημα είσαι και μέλος από το 2002
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Απορία: Αφού απαγορεύονται τα πολιτικά posts, δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα με την υπογραφή του erzetgkouv; Αριστερά από το μήνυμα κάθε μέλους, κάτω από το username, υπάρχει αυτό το σήμα >>> . Εάν θεωρείς ότι ένα μήνυμα παραβαίνει τους κανόνες, καλό θα ήταν να το αναφέρεις για να επιληφθούν οι moderators του forum. Μπαααααα πρόβλημα θα υπήρχε αν το μήνυμα είχε το αντίθετο νόημα είσαι και μέλος από το 2002 Το forum δεν επιτρέπει κανενός είδους πολιτικό μήνυμα. Ιδίως εν όψει των Εθνικών Εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, αφαιρούνται αμέσως τόσο τα μηνύματα που προτρέπουν στην ψήφιση συγκεκριμένου κόμμματος ή πολιτικού χώρου αλλά και τα μηνύματα που αποτρέπουν από την ψήφιση κόμματος ή πολιτικού χώρου. Ως εκ τούτου, η υπογραφή του μέλους erzetgkouv αφαιρέθηκε.
astrat Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Paredwse my bad... Αν και όπως παρατήρησε ο Petza είμαι μέλος από το 2002, ακόμα όπως φαίνεται δεν έχω εξοικειωθεί με τους κανόνες του forum.
michael92 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Κτ άσχετο, αλλά ήμουν στην παραλία με τους γονείς μου, δίπλα καθόντουσαν 2 μεγάλες γιαγιάδες, σε μια στιγμή περνάει ένας αλβανός με λουκουμάδες και τις ρωτάει, αν θέλουν, εκείνες δεν θέλανε, αλλά τη κουβένα του την πιάσανε, 40 λεπτά με το ρολόι μιλούσανε και τις έλεγε την ιστορία της ζωής του, πως ήρθε στην Ελλάδα, πως τον ανέθρεψε στα 14 μια Ελληνική οικογένεια που δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Ε - Λ - Ε - Ο - Σ πια, μου ερχόταν να τις σφάξω με πρήξαν με τις ομιλίες τους. Άντε να μην είσαι ξενοφωβικός, αλλά όχι και έτσι! Συμπέρασμα, δεν είναι οι μεγάλοι προκατειλημένοι, αλλά οι νέοι.
marmegap Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 ...Το forum δεν επιτρέπει κανενός είδους πολιτικό μήνυμα. Ιδίως εν όψει των Εθνικών Εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, αφαιρούνται αμέσως τόσο τα μηνύματα που προτρέπουν στην ψήφιση συγκεκριμένου κόμμματος ή πολιτικού χώρου αλλά και τα μηνύματα που αποτρέπουν από την ψήφιση κόμματος ή πολιτικού χώρου.... Διπλοβάρδια; Να δούμε,θα σου βγάλει διπλή μερίδα,μετεκλογικά ο boss;
slygeo87 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Mόλις θα κάνουν γυάλα οι Αλβαναραίοι απ' το Πύργο για πόλη μεριά και αρχίσουν το πλιάτσικο στα σπιτικά σας θα δούμε ποιός είναι και δεν είναι ρατσιστής. Άσχετοι, καταστρέψατε την Ελλαδίτσα μας.
Fivos1 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Mόλις θα κάνουν γυάλα οι Αλβαναραίοι απ' το Πύργο για πόλη μεριά και αρχίσουν το πλιάτσικο στα σπιτικά σας θα δούμε ποιός είναι και δεν είναι ρατσιστής.Άσχετοι, καταστρέψατε την Ελλαδίτσα μας. Θες να πεις αρκετοί Έλληνες και αρκετοί άσχετοι καταστρέψατε την Ελλαδίτσα μας.Αλλά και εμείς οι Έλληνες άσχετοι είμαστε
mariosCS Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 και ποιος είναι καθαρός Έλληνας ποια? (εκτός από μένα ) το θέμα είναι να νοιώθουν την Ελλάδα πατρίδα τους, να αφομοιώνονται με τα έθιμα της χώρας και αυτό που κάνει την Ελλάδα , Ελλάδα, και να νοιώθουν , να δηλώνουν και να είναι περήφανοι ως Έλληνες... αν το παιδί κάποιου μετανάστη νοιώθει και πράττει έτσι, νομίζω πλέον δε θεωρείται μετανάστης... είναι θέμα νοοτροπίας ...
qbaseathens Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Παιδιά συγγνώμη που ανακαινίζω ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα...δεν έχω καν ιδέα πόσοι έχετε γνώση περί του συγκεκριμένου θέματος.Γ τους μη γνωρίζοντες.. Από τον πρόλογο του συγγραφέα: Ένα έργο θαμμένο στα βάθη των αιώνων "αγκάθι" γ την προέλευση του σύγχρονου Ελληνισμού,ένα βιβλίο "απαγορευμένο" .. Λέγοντας αυτό εννοοώ ότι για 170 ολόκληρα χρόνια αυτό το βιβλίο είναι άγνωστο όχι μόνο στο πλατύ κοινό, αλλά και στους περισσότερους ειδικούς. Και είναι άγνωστο γιατί έμεινε ουσιαστικά αμετάφραστο. Με μια ηρωική προσπάθεια μεταφράστηκε πριν από δυο δεκαετίες μόνο μια συνοπτική επιχειρηματολογία του Φαλμεράυερ σε απάντηση των επιθέσεων που δέχτηκε αυτός ο τόμος όταν πρωτοεκδόθηκε. που μόλις πριν 20 χρόνια κατάφερε μέρος του να γίνει διαθέσιμο στο Ελληνικό κοινό. ''Οι σημερινοί Νεοέλληνες είναι Σκυθικοί Σλάβοι, απόγονοι βορείων λαών, ομόφυλοι των Σέρβων, των Βουλγάρων, των Δαλματών και των Μοσχοβιτών'' Αυτά μας λέει ο Γ.Φαλμεράυερ στο περιβόητο ''Περι της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων'', και την άποψη αυτή προσπαθεί να τεκμηριώσει στο υπόλοιπο βιβλίο του. Κάθε Έλληνας με λίγα έστω ψίγματα εθνικής συνείδησης ανατριχιάζει μπροστά στην κυνικότατη αυτή δήλωση, ταυτόχρονα όμως του δημιουργείται η ενδόμυχη απορία ''Είναι άραγε αληθινά όλα αυτά?'' Βεβαίως, τα συμπεράσματα του Φαλμεράυερ έχουν "αποδειχτεί" εδώ και καιρό ανυπόστατα, παρόλα αυτά εκείνο που πραγματικά κατατρώει εμένα κ δεν πιστεύω οτι πρόκειται να απαντήσω ποτέ είναι,τι εμπόδισε όλʼ αυτά τα χρόνια όλους αυτούς τους σοφούς που ασχολήθηκαν με την πολεμική κατά του Φαλμεράυερ να θέσουν στην κρίση του λαού και της επιστημονικής κοινότητας ένα έργο στο οποίο οφείλεται, κατά γενική ομολογία, “η γένεση του ελληνικού ιστορισμού” και η συγκρότηση της “εθνικής” ιστοριογραφίας, με πρωτεργάτη τον Παπαρρηγόπουλο; Και μόνο για λόγους περιέργειας θα άξιζε τον κόπο. Να δούμε τι τέλος πάντων λέει αυτός ο άνθρωπος, θα έλεγε ένας άνθρωπος του λαού. Πώς μπορούσε μέχρι σήμερα ένας άνθρωπος στην Ελλάδα να γνωρίσει το έργο του Φαλμεράυερ, και ειδικά την Ιστορία της Χερσονήσου του Μοριά κατά το Μεσαίωνα; Ακόμη κι αν μπορούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της γλώσσας, το βιβλίο αυτό δεν μπορεί να το βρει ούτε καν στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Θα έπρεπε λοιπόν να πάει στη Γερμανία και να ψάξει στις εκεί βιβλιοθήκες. Απίθανα πράγματα. Ο έλληνας, επομένως, βιβλιόφιλος, αλλά και ο κάθε άνθρωπος, πρακτικά αποκλειόταν από το να μελετήσει αυτοπροσώπως (και όχι μέσω “μεσαζόντων”) το σπουδαίο αυτό έργο. Έπρεπε να αρκεστεί σʼ αυτά που του πλάσαραν οι επί του θέματος “ειδικοί”. Γιατί, αλήθεια, τέτοια αποσιώπηση; Με ενδιαφέρει βέβαια, να δούμε τις θεωρίες τόσο του Φαλμεράυερ όσο και γενικά αυτές των υποστηρικτών της μη φυλετικής καθαρότητας των Ελλήνων απο επιστημονικής πλευράς, οπότε θα παρακαλούσα τόσο φαινόμενα ακραίου εθνικισμού όσο και ακροαριστερών ''πυροτεχνημάτων να αποφευχθούν... Ελπίζω σε γόνιμη συζήτηση. Υ.Γ.Ολα τα παραπάνω όχι σαν απάντηση...απλά σαν αιτία περισυλλογής για όλους εμάς τους "Ελληναράδες" του topic :Αλλοδαπός ένας στους τέσσερις κατοίκους της Ελλάδας Άνοιξα κ καινούργιο σχετικό topic γ όσους ενδιαφέρονται εδώ http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=208694
adi32 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 και γιατι να νιωσω εγω Ινδος οταν παω μεταναστης στη Ινδια ? και γιατι να μου αρεσουν τα ηθη και τα εθιμα ? το θεμα ειναι αν καθε λαος θελει να αλλιωθει η ιδιοσυγκρασια του
Petza Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Πώς μπορούσε μέχρι σήμερα ένας άνθρωπος στην Ελλάδα να γνωρίσει το έργο του Φαλμεράυερ, και ειδικά την Ιστορία της Χερσονήσου του Μοριά κατά το Μεσαίωνα; Ακόμη κι αν μπορούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της γλώσσας, το βιβλίο αυτό δεν μπορεί να το βρει ούτε καν στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Θα έπρεπε λοιπόν να πάει στη Γερμανία και να ψάξει στις εκεί βιβλιοθήκες. Απαράδεκτα πράγματα ακούς εκεί να μην το έχουμε ούτε καν στην Εθνική μας Βιβλιοθήκη Εγώ πάλι το προχωράω και ποιο πέρα θα μπορούσαμε ας πούμε να το δίνουμε και σαν συμπλήρωμα στο βιβλίο της κας ρεπούση και γιατί να μπω στον κόπο να πάω στην Γερμανία για να βρω το βιβλίο του παγκοσμίου φήμης κου Φαλμπαστούχτεν η όπως αλλιώς τον λένε. Αφού αν πας σε οποιοδήποτε μπακάλικο της γειτονιάς σου είναι γεμάτο από χαρτί υγείας Αν είναι το πρόβλημα οικονομικό, και η εφημερίδες μια χαρά κάνουν την δουλειά
Petza Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 και γιατι να νιωσω εγω Ινδος οταν παω μεταναστης στη Ινδια ? και γιατι να μου αρεσουν τα ηθη και τα εθιμα ? το θεμα ειναι αν καθε λαος θελει να αλλιωθει η ιδιοσυγκρασια του adi να φανταστείς όταν ήμουν στη Γερμανία ένιωθα τόσο πολύ γερμανός που έβαφα τα μαλλιά μου ξανθά Αν δεν έτρωγα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα "bratwurst mit sauerkraut" ε ένοιωθα κάπως ένα κενό ρε παιδί μου η Εθνική μου γιορτή ήταν η γιορτή της πατάτας (έκανα παρέλαση με ένα σακί πατάτες) Και ένιωθα περήφανος που ήμουν γερμανός Υ.Γ ρε μανία να αλλάξουν στους ανθρώπους εθνικότητα λες και η εθνική συνείδηση εξαρτάτε από το που μένεις και που χέζ..ις
21century Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Τωρα που καηκαν πολλες αγορτικες περιοχες θα εγκαταλειψουν την περιοχη και μαλλον καλο θα ειναι να αναζητησουν αλλου την τυχη τους...
Lucifer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Υ.Γ ρε μανία να αλλάξουν στους ανθρώπους εθνικότητα λες και η εθνική συνείδηση εξαρτάτε από το που μένεις και που χέζ..ις φεύγω για μυτιλήνη σήμερα, οπότε απλώς σκέψου τι θα μου απαντήσεις στην ερώτηση "τι είναι αυτό που διαμορφώνει την εθνική μας συνείδηση και πως επιλέγεις πόσο πίσω θα σταθείς στο παρελθόν για να ορίσεις τις ρίζες σου". Χο, τι έκανε λέει η εξελικτική θεωρία;;; Πέρα από αυτό, χέσ'το αυτό. Αυτό που σε ρωτάω είναι πως γίνεται η επιλογή της εθνικής μας συνείδησης. Δλδ μπορεί να είμαστε απόγονοι 1) αρχαίων ελλήνων 2) τούρκων 3) του καζαμπούμπου του αφρικανού 4) μογγόλων (από εκεί έσκασαν οι τούρκοι, νο 5) περσών 6) σλάβων (έχουμε πήξει στις ξανθιές γαλανομάτες) 7) δωριέων 8) ιλλυρίων. πως ακριβώς επιλέγεις ποιανού απόγονος είσαι; με το τι νοιώθεις; με το τι μιλάς; με το τι μοιάζεις; με το ποια νοοτροπία συνεχίζεις; τι παίζει.
agpr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Με την παράθεση των δικών σου λεγομένων ξεπέρασες σε αυταρέσκεια και τον punky
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.