Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Το ξερω ειναι λιγο παραξενο αυτο που ρωταω,απλα θελω τις απαντησεις σας ως μια βαση.Το pc της υπογραφης μου ηταν αγορασμενο και συναρμολογημενο απο πλαισιο το καλοκαιρι του 2006(μπορει και το 2007 δεν θυμαμαι ακριβως).Το θεμα ειναι οτι δεν εχω αλλαξει παστες απο τοτε πουθενα,μονο καθαρισμα καλο χωρις να αφαιρω φουρφουρια απο cpu η gpu.Στις αρχες χρηση του ηταν πολυωρη σχεδον καθε μερα παιζοντας GTA san andreas,jericho,Guitar Hero III.Τωρα λειτουργει περιστασιακα και μονο για μετατροπες ταινιων. Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι ακομη και τωρα δεν εχω δει θερμοκρασιες πανω απο 60 βαθμους(tj max 85oC) ουτε καν 57-58 υστερα και απο 4-5 ωρες μετατροπων.Η ερωτηση μου ειναι να επιχειρησω αλλαγη θερμοαγωγιμης;Αυτο που φοβαμαι ειναι η αφαιρεση της ψυκτρας και η σωστη τοποθετηση μετα την αλλαγη.
Aragorn Elessar Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Αν δεν αλλάξεις επεξεργαστή δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις πάστα. Φυσικά αν δεν τις έχεις βάλει εξαρχής τότε υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν είσαι σίγουρος αν το κατάστημα/service σου έβαλε σωστά θερμοαγώγιμη και αν έβαλε πόση έβαλε και ποια μάρκα έβαλε. Την ψύκτρα που έχεις την έχω βάλει σε αρκετά συστήματα. Είναι πολύ εύκολη η εγκαταστασή της καθώς γίνεται με βίδες. Έτσι όπως θα βγεί - έτσι θα μπει . Δεν έχεις κάτι να φοβάσαι, αλλά να ξέρεις ότι ίσως χρειαστεί να ξηλώσεις την μητρική και αυτό γιατί αυτή η ψύκτρα κουμπώνει σε ένα backplate ( μία βάση ) που βρίσκεται πίσω από την μητρική. Οταν την ξεκουμπώσεις, ενδέχεται να βγει και αυτό . Στην θέση σου, αφού δεν εχεις προβλήματα δεν θα το πείραζα. Αν θα το επιχειρίσεις φώναξε κάποιον φίλο σου που έχει ξαναβάλει ψύκτρα απλά για σιγουριά.
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 σ ευχαριστω για την ταχυτατη απαντηση σου,αυτο που αναρωτιεμαι ειναι το τι θα εχει απομεινει απο θερμοαγωγιμη υστερα απο τοσα χρονια.Το γνωριζω αυτο περι backplate και ευχαριστω για την υπενθυμιση κανει δουλεια αυτη η ρημαδα η zalman...
phanispal Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Αν αντιμετώπιζες κάποιο πρόβλημα με υψηλές σχετικά θερμοκρασίες, θα ήταν επιτακτικό μετά από τόσο καιρό. Πάντως αν δε μιλάμε για σοβαρή θερμοαγώγιμη αλλά για της σειράς, έχε υπόψη σου ότι στεγνώνουν μετά από πολύ καιρό.
d3m0n Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Ε, άλλαξε παστούλα καλό θα κάνει και σίγουρα θα κερδίσεις κάποιους βαθμούς ειδικά αν είναι ξεραμένη. Βάλε Artic Silver 5 ή Artic Silver Ceramique.
washcloud Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 ...εγώ Xristaras12 θα έλεγα if it ain't broke, don't fix it. Μoar or less ό,τι είπε ήδη δηλαδή ο Aragorn Elessar στην πρώτη πρόταση του ποστ του.
efo355 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Εφόσον δε σηκώνει θερμοκρασίες δε θα το πείραζα αλλά επειδή σε τρώνε τα χέρια σου πριν βγάλεις την ψύκτρα τρέξε το pc για κανα μισάωρο για να ζεσταθει η πάστα γιατί αν είναι ξερή και πας να βγάλεις τη ψύκτρα μπορεί να κάνεις ζημιά
Aragorn Elessar Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Θέλει προσοχή μην ξηλώσεις τον CPU μαζί με την ψύκτρα και του φύγουν Pins από το socket. Χωρίς σημαντική διαφορά θερμοκρασίας δεν έχεις πρόβλημα, μπορείς να ακολουθήσεις την συμβουλή του efo355 ή να ζεστάνει την ψύκτρα με ένα πιστολάκι ( για λίγο έ ; Μην κάψεις κανένα ολοκληρωμένο ). Αν αλλάξεις πάστα μην βάλεις Artic Silver 5. Η Ceramic ή αλλιώς Artic Silver 3 είναι η καλύτερη από όλες. Σε επιδόσεις η καλύτερη όλων είναι η Shin-Etsu αλλά εκτός του ότι είναι πανάκριβη, απλώνεται πολύ πολύ δύσκολα.
Aragorn Elessar Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 H AS5 είναι ηλεκτροαγώγιμη ενώ η Ceramique όχι. Κυρίως σε συνθήκες extreme cooling υπό του μηδενός, η AS5 δεν παίζει. Ασε δε που σε περίπτωση υγροποίησης τα έχεις πάρει cpu και socket στα χέρια
manosmod Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 παντως επειδη δηλωνεις αρχαριος με το θεμα θα σου ελεγα μην το κανεις γιατι χρειαζεται λιγο δυναμη για να βιδωσει μετα και αμα σου φυγει το κατσαβιδι και χτυπησεις μητρηκη μαλλον θα κανεις ζημια
phanispal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Άλλοι λένε ότι είναι ηλεκτρικά αγώγιμη η AS5, άλλοι όχι. H ίδια η εταιρεία πάντως δε φαίνεται να συμφωνεί μαζί σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.