tr3quart1sta Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 επειδη ειχα καμποσους μηνες να κανω αναληψη η οποιαδηποτε κινηση στον λογαριασμο της τραπεζας η τραπεζα θεωρησε καλο για λογους ασφαλειας να τον κλειδωσει!! μπορει καποιος να μου εξηγησει για ποιο λογο γινεται αυτο?? να προστατευτει ο λογαριασμος μου (και κατ επεκταση τα χρηματα μου) ΑΠΟ ΤΙ?? το σαββατο λοιπον οταν χρειαστηκα χρηματα δεν μπορουσα να κανω αναληψη και επρεπε να περιμενω μεχρι σημερα να κανω καμποσα τηλεφωνα μεχρι να βρεθει ο καταλληλος υπαλληλος για να με εξυπηρετησει οπως και εγινε... οταν ρωτησα δε τον υπαλληλο αρχισε τα γνωστα: εγω δεν εχω σχεση με αυτα, ειναι πολιτικη της εταιριας για λογους ασφαλειας κλπ κλπ.... ολη αυτη η ταλαιπορια για ποιο λογο??
dreamercon Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Τουλάχιστον ο λογαριασμός σου εξακολουθεί να υπάρχει. Εμένα ο λογαριασμός μου στην HSBC στο Λονδίνο έκλεισε αυτόματα διότι δεν είχα καμία κίνηση για δυο χρόνια και τα λεφτά μου έγιναν καπνός. Μου είπαν πως μπορώ να τα διεκδικίσω κάπως, να δούμε. επειδη ειχα καμποσους μηνες να κανω αναληψη η οποιαδηποτε κινηση στον λογαριασμο της τραπεζας η τραπεζα θεωρησε καλο για λογους ασφαλειας να τον κλειδωσει!! μπορει καποιος να μου εξηγησει για ποιο λογο γινεται αυτο?? να προστατευτει ο λογαριασμος μου (και κατ επεκταση τα χρηματα μου) ΑΠΟ ΤΙ?? το σαββατο λοιπον οταν χρειαστηκα χρηματα δεν μπορουσα να κανω αναληψη και επρεπε να περιμενω μεχρι σημερα να κανω καμποσα τηλεφωνα μεχρι να βρεθει ο καταλληλος υπαλληλος για να με εξυπηρετησει οπως και εγινε... οταν ρωτησα δε τον υπαλληλο αρχισε τα γνωστα: εγω δεν εχω σχεση με αυτα, ειναι πολιτικη της εταιριας για λογους ασφαλειας κλπ κλπ.... ολη αυτη η ταλαιπορια για ποιο λογο??
scullyist Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 δεν είχα καμία κίνηση για δυο χρόνια και τα λεφτά μου έγιναν καπνός. Α δεν πάμε καλά, το 'χουν χάσει παντελώς τα κοράκια. Με ποιο επιχείρημα δηλαδή, που πρέπει να τρέχεις κιόλας τώρα να διεκδικείς τα χρήματα σου?!!! Κι εγώ είχα να κουνήσω λογαριασμό 1.5-2 χρόνια και απλά κλείδωσε όπως του/της ΟP. Πήρε απλά κανένα μισάωρο (το οποίο το πίεσαν λίγο γιατί τους είπα ότι δεν μπορούσα να πάω την άλλη μέρα και θα περίμενα όσο χρειαζόταν LOL) να ξανανοίξει γιατί έπρεπε πρώτα να στείλουν φαξ στα κεντρικά της Αθήνας και να πάρουν πίσω έγκριση.
DrLo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Το παθαίνω συνέχεια με την Τράπεζα Κύπρου. Μου το είχαν εξηγήσει παλιά αλλά δε θυμάμαι το λόγο.
nickarmy Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 μήπως είναι σε περίπτωση που την έχεις χάσει και απλός δεν το έχεις δηλώσει ? δεν σκέφτομαι άλλο λόγο
Praetorianos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Θέλετε τον επίσημο λόγο ή τον ανεπίσημο 1) "Είναι πολιτική της εταιρίας", "Για να προστατευτεί ο λογαριασμός σας", "Για να μην γίνει κάποια κίνηση χωρίς να το μάθετε έγκαιρα" 2) Τα επιτόκια που δανείζουν/δανείζονται οι τράπεζες και ο τρόπος που αυτός γίνεται (overnight) τους επιτρέπει να διαχειρίζονται τα χρήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να βγάζουν επιπλέον κέρδη από τους "ξεχασμένους" λογαριασμούς. Αν για παράδειγμα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή έτοιμα 10.000€ για να τα σηκώσει ο tr3quart1sta δεν μπορούν να τα κλειδώσουν σε λογαριασμούς με υψηλά επιτόκια, όπως αντίστοιχα ένας ιδιώτης δεν μπορεί να κλειδώσει σε προθεσμιακό λογαριασμό λεφτά που χρειάζεται άμεσα. Αν όμως είναι παλιός ο λογαριασμός και είναι πολλοί αυτοί, με μεγάλα ποσά, τους κλειδώνουν και δανείζουν τα χρήματα για ένα χρονικό διάστημα (ακόμα και μία νύχτα). Αν εσύ τύχει και θέλεις τα λεφτά σου όσο είναι "κλειστά", σου ζητάνε λίγο χρόνο ώστε να βρουν τα χρήματα και να τα ξεμπλοκάρουν.
tr3quart1sta Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 2) Τα επιτόκια που δανείζουν/δανείζονται οι τράπεζες και ο τρόπος που αυτός γίνεται (overnight) τους επιτρέπει να διαχειρίζονται τα χρήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να βγάζουν επιπλέον κέρδη από τους "ξεχασμένους" λογαριασμούς. Αν για παράδειγμα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή έτοιμα 10.000€ για να τα σηκώσει ο tr3quart1sta δεν μπορούν να τα κλειδώσουν σε λογαριασμούς με υψηλά επιτόκια, όπως αντίστοιχα ένας ιδιώτης δεν μπορεί να κλειδώσει σε προθεσμιακό λογαριασμό λεφτά που χρειάζεται άμεσα. Αν όμως είναι παλιός ο λογαριασμός και είναι πολλοί αυτοί, με μεγάλα ποσά, τους κλειδώνουν και δανείζουν τα χρήματα για ένα χρονικό διάστημα (ακόμα και μία νύχτα). Αν εσύ τύχει και θέλεις τα λεφτά σου όσο είναι "κλειστά", σου ζητάνε λίγο χρόνο ώστε να βρουν τα χρήματα και να τα ξεμπλοκάρουν. thx m8
Haldol Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Αυτά αναγράφονται στους όρους του συμβολαίου που υπογράφουμε, μιας κι απ' ότι βλέπω είναι κοινή τακτική; Άμα όχι... μια φορά πρέπει να τους ξεσκίσει ένας για διαφυγόντα κέρδη που του δέσμευσαν τα χρήματα με το έτσι θέλω μπας και βάλουν μυαλό.
arxaggelos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 κάτσε να πάω αύριο να κλείσω κα'να δυο λογαριαμσούς που "κάθονται" (όπως και άλλοι θα κάνουν, φαντάζομαι) και μετά να δούμε αν θα βγάλει κέρδος η τράπεζα.
tr3quart1sta Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Παιδια ειναι για δεσιμο!! μου τον ξανακλειδωσαν!!
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 έχετε προσέξει αν αναφέρει η κάθε τράπεζα στους όρους μετά από πόσους μήνες κλειδώνει έναν λογαριασμό? για να καταλάβουμε αν η κάθε μια έχει άλλους χρόνους ή υπάρχει ένας νόμός σχετικά? εμένα έτυχε μια φορά μόνο να με ειδοποιήσουν από αγροτική και μιλάμε για χρόνια ακινησίας και πάλι δεν τον είχαν κλειδώσει, απλά ενημέρωσαν.
Κomos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 σημερα μου τον κλειδωσαν και μενα εθνικη τραπεζα το εκαναν επειδη εκανα λεει συναλλαγη απο υποπτο ΑΤΜ εσυ τι τραπεζα εισαι?
DrLo Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Αν όμως είναι παλιός ο λογαριασμός και είναι πολλοί αυτοί, με μεγάλα ποσά, τους κλειδώνουν και δανείζουν τα χρήματα για ένα χρονικό διάστημα (ακόμα και μία νύχτα). Αν εσύ τύχει και θέλεις τα λεφτά σου όσο είναι "κλειστά", σου ζητάνε λίγο χρόνο ώστε να βρουν τα χρήματα και να τα ξεμπλοκάρουν. Τι διαφορά έχει αν η όλη διαδικασία παίρνει 10 λεπτά ?
Praetorianos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Τι διαφορά έχει αν η όλη διαδικασία παίρνει 10 λεπτά ? Άλλο να ζητήσεις να σηκώσεις 200€ κι άλλο να πας να σηκώσεις 10.000€ από ξεχασμένο λογαριασμό. Βέβαια αν κάνεις μεγάλη φασαρία μπορεί και να στα δώσουν ντούκου (αν είσαι κανένας πολύ καλός πελάτης πχ) και να τα μπαλατζάρουν μετά, όμως στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων παίρνει κάμποσες ώρες ή μέρες για να στα ξεμπλοκάρουν.
tr3quart1sta Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 έχετε προσέξει αν αναφέρει η κάθε τράπεζα στους όρους μετά από πόσους μήνες κλειδώνει έναν λογαριασμό? για να καταλάβουμε αν η κάθε μια έχει άλλους χρόνους ή υπάρχει ένας νόμός σχετικά? εμένα έτυχε μια φορά μόνο να με ειδοποιήσουν από αγροτική και μιλάμε για χρόνια ακινησίας και πάλι δεν τον είχαν κλειδώσει, απλά ενημέρωσαν. οταν πηρα τηλεφωνο ο υπαλληλος με ρωτησε αν ειχα πανω απο 6 μηνες να την χρησιμοποιησω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.