Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πήγα το καλοκαίρι ΝΥ.

1) Δε ξέρω το μέγεθος του κουτιού του iMac, αλλά αυτά που είδα να φέρνουν σαν χειραποσκευή μέσα στο αεροπλάνο, είναι άνευ προηγουμένου!

2) Βαλίτσα δε θα στο πρότεινα γιατί όπως αναφέρθηκε τρώνε τρελό χτύπημα, μπορούν να χαθούν και στο πήγαινε για π.χ. εμένα μου την είχαν ψάψει. Α! Και βούτα παίζει καμιά φορά...

3) Εγώ έφερα ένα MacBook Pro 15'' στο backpack, ανοιγμένο και δεν είχα κανένα απολύτως θέμα με τελωνείο. Να σου πω απλά όμως ότι αυτό που είδα στο JFK στην επιστροφή δεν υπήρχε! Τα κουβαλούσαν δύο-δύο τα MacBook και τα Vaio στα κουτιά τους κανονικά σαν χειραποσκευές χωρίς κάποιο πρόβλημα!

Όλα αυτά όμως σίγουρα εξαρτώνται απ' το που θα πέσεις και κανένας δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά. Το κλίμα πάντως αυτό ήταν!

(Πήγαινελα μέσω Κων/πολης)

Sent from my iPhone using Insomnia.app

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και στο τελωνιο εδω δε θα σου δημιουργησουν προβλημα.

"nothing to declare" με ελαφρα πηδηματακια.

για να καταλαβαιτε την ολη ιδεα, περα απο επικινδυνα πραγματα που τα τσακωνουν, δε θα καθησουν να σκασουν με κατι τετοιο. σαν ογκος/αξια ενα iphone εχει πολλαπλασιο οφελος για ενα τελωνειο να πιασουν. υπαρχει κανεις εδω μεσα που φοβαται να περασει iphone εχοντας το πανω του?κανεις....ε τοτε γιατι οχι το imac?

φανταστειτε πως πριν απο ενα χρονο γυρισα αθηνα απο κειπ ταουν μεσω ντουμπαι. θα μπορουσα να εχω πανω μου εκατονταδες χιλιαδες ευρω σε ενα μοναδικο μικρουλι διαμαντι. κανενας δεν εκατσε να ασχοληθει μαζι μου. θα σκασει κανεις για τα 4000 ευρω του μακ?

και στο φιναλε αμα φτασεις μεχρι ελλαδα, παιξτο και καλα θιγμενος, νευριασμενος κλπ. τι θα κανει θα ασχολειται ολο το τελωνειο με σενα? τρελα στην τρελα θα σε αφησουν να περασεις.

στο τελωνειο μονο για 2 πραγματα εχεις προβλημα.

1. εξοφθαλμα πραγματα (οπως ειπα μια βαλιτσα iphone)

2. και κυριοτερο, αδηλωτα χρηματα, πανω απο 5-10 χιλιαδες. εκει υπαρχει προβλημα. πουθενα αλλου.

με τον τροπο που σου περιεγραψα, και αλλους παρομοιους, κανεις την αγορα untraceable για αυτους. αυτοι δεν εχουν τιποτα να σου προσαψουν, εσυ εχεις το κατα πολυ ισχυροτερο τεκμηριο της αθωοτητος (με προυποθεση οτι δεν πηγαινοερχεσαι καθε 2η μερα με ενα μακ που τυχαια βρηκες και αγορασες!) και ολα καλα.

οσο για τη μεταφορα, μη νομιζεις οτι οταν μεταφερονται για τον εισαγωγεα τα κουβαλανε πανω σε μαγικο χαλι. με τοσο αφρολεξ, που απορροφα κραδασμους και δεν το αφηνει να κουνηθει μεσα στη συσκευασια το προιον, δεν υπαρχει προβλημα με τις αναταραξεις στο ταξιδι (να το πω αλλιως αν παθει κατι το μακ απο τις ανταραξεις, πιθανοτατα το γεγονος οτι δε θα λειτουργει δε θα σε ενδιαφερει γιατι απο τις ιδιες αναταραξεις εσυ θα εχεις παθει κρανιοεγκεφαλικη κακωση!). και με το fragile labeling καλυπτεσαι κατα το φορτωμα-ξεφορτωμα.

δηλαδη αμα το στειλεις με μια μεταφορικη γιατι να μην φοβασαι οτι θα χτυπηθει? ισα ισα επειδη ως αποσκευη, στην ουσια συνοδευεις τη βαλιτσα, αν γινει κατι το φταιξιμο ειναι δικο τους (θα ενημερωσεις ομως στο check-in περι τινος προκειται). με τη μεταφορικη το κουριερ θα σου πει εγω ετσι το πηρα, απο τη μεταφορικη θα σου πουν εμεις δεν χτυπαμε ποτε πραγματα στον αεροπλανο και θα γινεις μπαλακι.

γνωμη μου. καντο καντο καντο καντο.

Δημοσ.

και στο τελωνιο εδω δε θα σου δημιουργησουν προβλημα.

"nothing to declare" με ελαφρα πηδηματακια.

για να καταλαβαιτε την ολη ιδεα, περα απο επικινδυνα πραγματα που τα τσακωνουν, δε θα καθησουν να σκασουν με κατι τετοιο. σαν ογκος/αξια ενα iphone εχει πολλαπλασιο οφελος για ενα τελωνειο να πιασουν. υπαρχει κανεις εδω μεσα που φοβαται να περασει iphone εχοντας το πανω του?κανεις....ε τοτε γιατι οχι το imac?

φανταστειτε πως πριν απο ενα χρονο γυρισα αθηνα απο κειπ ταουν μεσω ντουμπαι. θα μπορουσα να εχω πανω μου εκατονταδες χιλιαδες ευρω σε ενα μοναδικο μικρουλι διαμαντι. κανενας δεν εκατσε να ασχοληθει μαζι μου. θα σκασει κανεις για τα 4000 ευρω του μακ?

και στο φιναλε αμα φτασεις μεχρι ελλαδα, παιξτο και καλα θιγμενος, νευριασμενος κλπ. τι θα κανει θα ασχολειται ολο το τελωνειο με σενα? τρελα στην τρελα θα σε αφησουν να περασεις.

στο τελωνειο μονο για 2 πραγματα εχεις προβλημα.

1. εξοφθαλμα πραγματα (οπως ειπα μια βαλιτσα iphone)

2. και κυριοτερο, αδηλωτα χρηματα, πανω απο 5-10 χιλιαδες. εκει υπαρχει προβλημα. πουθενα αλλου.

με τον τροπο που σου περιεγραψα, και αλλους παρομοιους, κανεις την αγορα untraceable για αυτους. αυτοι δεν εχουν τιποτα να σου προσαψουν, εσυ εχεις το κατα πολυ ισχυροτερο τεκμηριο της αθωοτητος (με προυποθεση οτι δεν πηγαινοερχεσαι καθε 2η μερα με ενα μακ που τυχαια βρηκες και αγορασες!) και ολα καλα.

οσο για τη μεταφορα, μη νομιζεις οτι οταν μεταφερονται για τον εισαγωγεα τα κουβαλανε πανω σε μαγικο χαλι. με τοσο αφρολεξ, που απορροφα κραδασμους και δεν το αφηνει να κουνηθει μεσα στη συσκευασια το προιον, δεν υπαρχει προβλημα με τις αναταραξεις στο ταξιδι (να το πω αλλιως αν παθει κατι το μακ απο τις ανταραξεις, πιθανοτατα το γεγονος οτι δε θα λειτουργει δε θα σε ενδιαφερει γιατι απο τις ιδιες αναταραξεις εσυ θα εχεις παθει κρανιοεγκεφαλικη κακωση!). και με το fragile labeling καλυπτεσαι κατα το φορτωμα-ξεφορτωμα.

δηλαδη αμα το στειλεις με μια μεταφορικη γιατι να μην φοβασαι οτι θα χτυπηθει? ισα ισα επειδη ως αποσκευη, στην ουσια συνοδευεις τη βαλιτσα, αν γινει κατι το φταιξιμο ειναι δικο τους (θα ενημερωσεις ομως στο check-in περι τινος προκειται). με τη μεταφορικη το κουριερ θα σου πει εγω ετσι το πηρα, απο τη μεταφορικη θα σου πουν εμεις δεν χτυπαμε ποτε πραγματα στον αεροπλανο και θα γινεις μπαλακι.

γνωμη μου. καντο καντο καντο καντο.

Δημοσ.

Άλλο το μικρούλι διαμάντι και ένα iphone και άλλο μία συσκευασία imac που είναι σχεδόν ένα μέτρο. Συμφωνώ ότι δεν κάθονται να ασχοληθούν και πολύ οι τελωνιακοί αλλά κάποια πράγματα που βγάζουν μάτι είναι πιο πιθανό να το κοιτάξουν.

Σχετικά με τη συσκευασία, η εργοστασιακή έχει κατασκευαστή ειδικά για μεγάλες και άσχημες μεταφορές, δεν είναι τυχαίες. Με την βαλίτσα έχει πολύ μικρή προστασία και υπάρχει σημαντική πιθανότητα να πάθει κάτι (που μετά δεν καλύπτεται από την εγγύηση).

Δημοσ.

Άλλο το μικρούλι διαμάντι και ένα iphone και άλλο μία συσκευασία imac που είναι σχεδόν ένα μέτρο. Συμφωνώ ότι δεν κάθονται να ασχοληθούν και πολύ οι τελωνιακοί αλλά κάποια πράγματα που βγάζουν μάτι είναι πιο πιθανό να το κοιτάξουν.

Σχετικά με τη συσκευασία, η εργοστασιακή έχει κατασκευαστή ειδικά για μεγάλες και άσχημες μεταφορές, δεν είναι τυχαίες. Με την βαλίτσα έχει πολύ μικρή προστασία και υπάρχει σημαντική πιθανότητα να πάθει κάτι (που μετά δεν καλύπτεται από την εγγύηση).

Δημοσ.

Παντως την ανοιξη που ταξιδεψα Λονδινο , ειχα μια συσκευασια μαζι μου δωρο , αν και δεν χρειαζοταν το δηλωσα ως fragile. Παρολ' αυτα την συσκευασια την παρελαβα φουλ στα χτυπηματα , στα βαθουλωματα ακομα και βρεγμενη!!

Φανταστειτε να μην το δηλωνα και fragile!! Αυτο βεβαια δεν συμβαινει οτι τα πραγματα σπανε σαν αυγα.

Δημοσ.

Παντως την ανοιξη που ταξιδεψα Λονδινο , ειχα μια συσκευασια μαζι μου δωρο , αν και δεν χρειαζοταν το δηλωσα ως fragile. Παρολ' αυτα την συσκευασια την παρελαβα φουλ στα χτυπηματα , στα βαθουλωματα ακομα και βρεγμενη!!

Φανταστειτε να μην το δηλωνα και fragile!! Αυτο βεβαια δεν συμβαινει οτι τα πραγματα σπανε σαν αυγα.

Δημοσ.

Μη γελάσετε...τον 24" iMac τον 'εφερα από το εξωτερικό μέσα σε μια βαλίτσα απο σκληρό πλαστικό μαζι με τα ρούχα μου.Γυμνός από κουτί και συσκευασία μόνο με τα ρούχα!Το μόνο που έπαθε μια γρατζουνιά στην γωνία του αλουμινίου καθώς τριβόταν με την βαλίτσα,τίποτα άλλο.....

Δημοσ.

Μη γελάσετε...τον 24" iMac τον 'εφερα από το εξωτερικό μέσα σε μια βαλίτσα απο σκληρό πλαστικό μαζι με τα ρούχα μου.Γυμνός από κουτί και συσκευασία μόνο με τα ρούχα!Το μόνο που έπαθε μια γρατζουνιά στην γωνία του αλουμινίου καθώς τριβόταν με την βαλίτσα,τίποτα άλλο.....

Δημοσ.

διαβαζω αυτο το θέμα αρκετα μα πως ειναι δυνατον να βάλεις εναν 27 imac μέσα σε βαλίτσα και να τον εμπιστευτείς τον έχεις δει απο κοντά ειναι απλά τεραστιος ! και θα κινδυνεύσεις έστω και μια γρατσουνιά ???

Δημοσ.

Λοιπόν,

αρκετά ακούγονται, ας πω κι εγώ τη χαζομάρα μου...

Σε πρώτη φάση, για το πώς θα φύγει ο υπολογιστής από την Αμερική, μην ανησυχείς, και δεν προβληματίζεται κανένας. (όσον αφορά δηλαδή το τελωνείο εκεί πέρα).

Το θέμα είναι το τι θα γίνει όταν φτάσεις στην Ελλάδα. Γενικά τα πράγματα στο τελωνείο ήταν αρκετά χαλαρά για αιώνες, αλλά τώρα, στην εποχή του μνημονίου και της ζητιανιάς που ζει η χώρα, προσπαθούν να βρουν έσοδα από παντού (και ανάμεσα σ'αυτά φυσικά είναι και οι δασμοί...)

Το σημαντικό κομμάτι λοιπόν είναι το από πού πετάς. Αν πετάς κατευθείαν από Αμερική (π.χ. Νεα Υόρκη - Αθήνα), τότε δυστυχώς τα πράγματα είναι λίγο χλωμά, γιατί οι τελωνειακοί, όσο χαζοί και δημόσιοι υπάλληλοι να είναι, ξέρουν πότε έρχονται οι πτήσεις απ'έξω, και τότε στήνουν καραούλι... Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν θα έλεγα πως έχεις περίπου 50% πιθανότητα να σε ρωτήσουν, και γύρω στο 10-20% να σου ανοίξουν όντως τα πράγματα και να σε ψάξουν...

Αν τώρα έρχεσαι μέσω ευρωπαϊκής χώρας (π.χ. Νέα Υόρκη - Λονδίνο - Αθήνα), τότε μη μασάς μία... οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου. Τα τελωνοτζιμάνια δύσκολα θα κάτσουν να ψάξουν τους 150-250 επιβάτες μίας ΕΕ πτήσης, για τους 5-10 που όντως ηρθαν από Αμερική. Συνήθως μάλιστα δεν είναι καν δίπλα στους πάγκους τους, ούτε για τα μάτια του κόσμου που λένε...

Αυτό που φαίνεται σχετικά δύσκολο, είναι το πώς θα τα χωρέσεις όλα στη βαλίτσα. Αφ'ενός από θέμα διαστάσεων, αφετέρου από θέμα βάρους. Πλέον μπορείς να έχεις μία μόνο βαλίτσα μαζί σου, και αυτή μέχρι 23 κιλά, αλλιώς πληρώνεις υπέρβαρο... Αν φας τα 10-15 για το πισί... δύσκολα τα πράγματα... Αλλά εσύ ξέρεις.

Αν θες να πάρεις όντως υπολογιστή, πάρε καλύτερα ένα λάπτοπ... είναι η ταπεινή μου γνώμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...