Προς το περιεχόμενο

HDD για downloads..

jumper_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εσωτερικο ή εξωτερικο?

Ότι να ναι..το πιθανοτερο αλλωστε να παρω εναν εσωτερικο και εναν εξωτερικο.. :-D

Δημοσ.

Αν μιλάμε για torrents, θα σου έλεγα να βάλεις τον μικρότερο δίσκο (και άρα φτηνότερο) που μπορείς.

Αν έχεις 2 torrents που κατεβάζεις και άλλα 2 πχ που κάνεις seed οι κεφαλές του δίσκου πάνε πέρα-δώθε συνέχεια προκειμένου να γραφουν (αυτά που κατεβάζεις) και να διαβάζουν (αυτά που κατεβάζεις και αυτά που κάνεις seed ταυτόχρονα), οπότε η φθορά του είναι πολύ μεγαλύτερη απο αυτήν μιας ποιο normal χρήσης.

Με το που τα κατεβάσεις ή/και τελειώσεις το seeding τα μεταφέρεις σε έναν άλλον δίσκο (είτε στο ίδιο μηχάνημα είτε σε ένα άλλο) και είσαι οκ.

Αν μιλάμε για rapidshare dl, τότε ναι, δεν έχει διαφορά, βάζεις έναν μεγάλο και ξεμπερδεύεις.

Δημοσ.

Με την ram που έχουν τα σημερινά pc, απλά αυξάνεις τα chunk sizes από τον torrent client που χρησιμοποείς, η πληροφορία μένει στην ram και ο hdd δουλεύει μια στο τόσο. ;) και αυτό αν κ εφόσον χρειαστεί, που δεν είναι πάντα απαραίτητο. Άσε που αν πάρεις μικρό hdd και έναν άλλο για να τα αντιγράφεις πάλι θα υπάρχει φθορά στην αντιγραφή, και θα πρέπει κιόλας να ασχολείσαι να δεις πότε γέμισε.

Για dedicated media streaming ή downloading θέλουμε τους μεγαλύτερους πράσινους hdd που αγοράζουν τα χρήμματα μας.

Εσωτερικούς κατά προτίμηση, ιδίως αν τους αφήνουμε πολλές ώρες ανοικτούς.

/sc

Δημοσ.
θέλουμε τους μεγαλύτερους πράσινους hdd που αγοράζουν τα χρήμματα μας.

...και για ακόμα πιο φτηνά, DIY :

green-spray-can.jpg

(+1 για την πρόταση για "energy saving" disks για τα κατεβαστούρια...)

Δημοσ.
Με την ram που έχουν τα σημερινά pc, απλά αυξάνεις τα chunk sizes από τον torrent client που χρησιμοποείς, η πληροφορία μένει στην ram και ο hdd δουλεύει μια στο τόσο. ;) και αυτό αν κ εφόσον χρειαστεί, που δεν είναι πάντα απαραίτητο. Άσε που αν πάρεις μικρό hdd και έναν άλλο για να τα αντιγράφεις πάλι θα υπάρχει φθορά στην αντιγραφή, και θα πρέπει κιόλας να ασχολείσαι να δεις πότε γέμισε.

/sc

Κάτι τέτοιο έχει πρακτική εφαρμογή μόνο στο download (μιλάμε πάντα για torrents), στο upload (στα chunks που θα ζητάνε οι leachers) ένα τέτοιο prediction δεν είναι εφικτό να γίνει (να κάνει caching των chunks που θα ζητηθούν για upload). Aν δε, κάνεις seed καμια 10αριά αρχεία ταυτόχρονα τότε το πρόβλημα γίνεται εντονότερο.

Και είναι διαφορετική η φθορά που τρώει ένας δίσκος όταν πχ, κατεβάζεις 2-3 αρχεία ταυτόχρονα (οπου αναγκαστικά η εγγραφή στον δίσκο θα γίνεται με ένα ποσοστό fragmantation) και ταυτόχρονα "διαβάζει" για το upload, και διαφορετικά αν αντιγράψεις ολοκληρωμένα αρχεία απο έναν (έστω και fragmented) δίσκο, σε έναν άλλο.

Βέβαια για να λάβουμε υπόψην και το κόστος απόκτησης ενός δίσκου, το να αγοράσεις πχ έναν καινούριο 160-320gb δίσκο είναι βλακεία, γιατί έχει πολύ μικρότερο value for money απο έναν αντίστοιχο 1-2gb green. Οπότε η λύση που προτείνω εγώ έχει νόημα, μόνο σε περίπτωση που κάποιος έχει έναν μικρό μεταχειρισμένο δίσκο κάπου σε ένα συρτάρι να κάθεται, και όχι να αγοραστεί για να κάνει την συγκεκριμένη δουλειά.

Εγώ πχ, στο σύστημά μου έχω έναν ssd για boot, έναν 250gb (WD blue) για torrents, έναν 1,5gb (WD black) για installs (παιχνίδια-εφαρμογές κλπ) και έναν 2gb (WD green) για storage (εκεί που μεταφέρω τα torrents όταν κατέβουν και γίνουν 1:1 seed). Και η ιδέα να ρίχνω τα torrents απευθείας στον 2άρη την ώρα που κατέβεναν, μου φαινότανε πολύ απάνθρωπο. :-)

Δημοσ.
δεν υπάρχει 1.5ΤΒ (fixed) WD Caviar Black, μόνο 1ΤΒ και 2ΤΒ...

Είσαι σωστός, και δεν είναι καν WD τώρα που ξανακοίταξα, είναι ένας 7200 seagate. Ξέχασες να μου κάνεις fix και για τον 2άρη :-)

Τhresh δες εδώ

http://www.newegg.com/Product/ImageGallery.aspx?CurImage=22-136-592-TS&SpinSet=22-136-592-RS&ISList=22-136-592-Z01%2c22-136-592-Z02%2c22-136-592-Z03%2c22-136-592-Z04&S7ImageFlag=1&Item=N82E16822136592&Depa=0&WaterMark=1&Description=Western%20Digital%20Caviar%20Black%20WD1501FASS%201.5TB%207200%20RPM%20SATA%203.0Gb%2fs%203.5%22%20Internal%20Hard%20Drive%20-Bare%20Drive

αν και δεν μπορώ να τον βρω πουθενά αλλου, τελικά ο δίσκος αυτός υπάρχει?????

• Super Moderators
Δημοσ.

και είναι ο 7200.11 της Seagate, δλδ μακρυά και αγαπημένοι...

αυτός που δείχνεις είναι λογικά ο Enterprise RE4 (Raid Edition) http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=732 , κοινώς πανάκριβοι και αχρείαστοι για σπίτι...

Στην consumer σειρά δεν υπάρχει 1.5ΤΒ WD Caviar Black http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=733

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...