homer a1 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Έχω έναν υπολογιστή P4 1.7, motherboard: QDI Platinix 4x, μνήμη: 512ΜΒ RDRAM (4 χ 128), Win XP2. Ο υπολογιστής αυτός χρησιμεύει για Internet & Office και κάνει την δουλειά του με την μνήμη να είναι οριακή. Αγόρασα από ένα σετ 1GB (2x512) για να αντικαταστήσω 2 από τις δικές μου μνήμες. Με το που βάζω τις καινούριες έχω τα εξής: 1. Στην αρχική οθόνη αναγνωρίζονται κανονικά. 2. Το PC μπαίνει στα Windows 3. H CPU πάει στα 100% και ο υπολογιστής καθίσταται "άχρηστος". Δεν κολλάει αλλά ότι και να κάνεις πχ. απλό άνοιγμα browser πρέπει να περιμένεις 4-5 λεπτά να εκτελεστεί. 4. Χάνεται το εικονίδιο του antivirous (NOD32) από την μπάρα εργασίας κάτω δεξιά. Παρόλα αυτά οι διεργασίες του φαίνονται ανοικτές στο task manager που βλέπει και την παραπάνω μνήμη. Δοκίμασα χωρίς αποτέλεσμα μόνο τις νέες μνήμες στις 2 υποδοχές (με βραχυκυκλωτήρες στις άλλες 2 όπως απαιτεί η χρήση RDRAM). Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω πριν τις στείλω πίσω; Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τρέξω πρόγραμμα δοκιμής έτσι όπως σέρνεται στα Windows. Μήπως χρειάζεται κάποια ρύθμιση στο BIOS; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
phanispal Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Τα 2 καινούρια dimms τα δοκίμασες μόνα τους; Μπας και παίζει κάποιο limitation του chipset με τα dimms των 512ΜΒ ή κάτι συναφές.
homer a1 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Τα 2 καινούρια dimms τα δοκίμασες μόνα τους; Μπας και παίζει κάποιο limitation του chipset με τα dimms των 512ΜΒ ή κάτι συναφές. Ναι τα δοκίμασα μόνα τους με βραχυκυκλωτήρες στα άλλα 2 slots. Αυτό που λές το σκέφτομαι κι εγώ αλλά ρώτησα τον πωλητή και μου είπε ότι είναι συμβατά με την μητρική χωρίς κάποιο BIOS upgrade κλπ. Επειδή πουλάει κυρίως μνήμες φαντάστηκα ότι θα ξέρει. Η μητρική αγοράστηκε 09/2001. Εχει 4 υποδοχές για μνήμη και το manual λέει "Supports 2GB using 256 RDRAM technology" ---------- Προσθήκη στις 11:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:54 ---------- Αρχίζει και αποκτά ενδιαφέρον... Μπήκα σε Safe Mode όπου δεν λειτουργεί το antivirous και το CPU usage επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα με τον υπολογιστη να ανταποκρίνεται κανονικά σε άνοιγμα κλείσιμο προγραμμάτων κλπ. Ξύλωσα το NOD ξαναμπήκα στα Windows κανονικά και πάλι σέρνεται... τα φώτα σας παρακαλώ
tolis7 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 πατα alt+ctrl+del και δες στις διεργασιες τι σου τρωει μνημη η στην χειροτερη κανε ενα format να δεις αμα στρωσει
benign Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Εφοσον πριν παρεις τις καινουργιες το συστημα σου λειοτυργουσε σωστα μαλλον σου εδωσε χαλασμενες η προβληματικες.Οι μνημες ειναι πολυ βασικο στοιχειο του pc και επρεπε να μην εχεις κανενα προβλημα. Αν κανεις φορματ και συνεχιζεται το σουρσιμο τις επιστρεφεις.Ποιο καταστημα εχει αυτες τις παλαιολιθικες μνημες στην Αθηνα?Κανενας παππους σιγουρα καπου στην Κοκκινια.
phanispal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Μ' ένα memtest μπορεί να τσεκάρει τι παίζει με τις μνήμες, αλλά κάτι μου λέει πως κάτι άλλο παίζει.
homer a1 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Αν κανεις φορματ και συνεχιζεται το σουρσιμο τις επιστρεφεις.Ποιο καταστημα εχει αυτες τις παλαιολιθικες μνημες στην Αθηνα?Κανενας παππους σιγουρα καπου στην Κοκκινια. Αγορασμένες από το αγγλικό ebay από κάποιον που πουλάει κυρίως μνήμες. Το format θα ήθελα να το αποφύγω στην παρούσα φάση. Γιατί φαίνεται να δουλεύει σωστά σε safe mode αν η μνήμη είναι χαλασμένη; ---------- Προσθήκη στις 06:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:38 ---------- πατα alt+ctrl+del και δες στις διεργασιες τι σου τρωει μνημη η στην χειροτερη κανε ενα format να δεις αμα στρωσει System Idle Process και Task Manager τώρα, πριν απεγκαταστήσω το NOD αυτό έτρωγε CPU usage. Η χρήση της μνήμης δεν φαίνεται να έχει θέμα. Είναι στα 213ΜΒ Αν δεν κάνω τίποτα για 10-15 λεπτά πέφτει το CPU usage στο 20%. Μόλις κουνήσω το ποντίκι πάμε στο 100%... Ο πωλητής λέει "I can only think that the board requires a more even distribution of devices." Δηλαδή;
z@xos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 To ενδεχόμενο virus? Μεσα απο safe mode δοκιμασε να απεγκαταστεις το υπαρχον antivirus και να δοκιμασεις καποιο αλλο. Εdit: Sorry, βιάστηκα.
homer a1 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Λοιπόν 2 παρατηρήσεις που ίσως δείχνουν κάτι σε κάποιον πιο έμπειρο. Όταν ξεκινάω με τις δικές μου μνήμες βγαίνει η αρχική πρώτη μαύρη οθόνη, γίνεται ο έλεγχος της μνήμης και μετά η αναζήτηση άλλων συσκευών (HD, CD-ROM κλπ). Όταν βάλω τις νέες χωρίς τις δικές μου στην αρχική οθόνη και μετά την καταμέτρηση της μνήμης υπάρχει μια καθυστέρηση λίγων δευτερολέπτων πριν αρχισει η αναζήτηση των άλλων συσκευών. Τρέχω memtest τώρα. Με τις δικές μου μνήμες συνολικά 512ΜΒ πήρε 14 λεπτά για 1 pass. Με τις καινούριες που είναι 1GB έχει κάνει 40 λεπτά για 10% από το πρώτο pass. Έτσι όπως πάει θα χρειαστεί 7-8 ώρες για να το ολοκληρώσει. Δεν έχει βγάλει σφάλματα μέχρι στιγμής. Δεν έχω ξανατρέξει memtest. Είναι φυσιολογικό να κάνει τόσο πολύ;
tolis7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 2 λυσεις παιζουν για να μην ταλαιπωρησαι. κανε format και καθαρη εγκατασταση η παρε καινουργιο pc. τι καθεσαι και ασχολησε και χαλας τη ζαχαρενια σου με 10ετιας μηχανιμα.
homer a1 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Bootable τρέχεις έτσι; Κατέβασα το ISO, το έκαψα και το τρέχω από το CD-ROM πριν μπει σε windows αν καταλαβάινω σωστά την ερώτησή σου
phanispal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Ωραία, άσ' το αρκετές ώρες να δούμε τι παίζει.
homer a1 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Ωραία, άσ' το αρκετές ώρες να δούμε τι παίζει. Το πρώτο πέρασμα ολοκληρώθηκε μετά από πάνω από 4 ώρες χωρίς λάθη. Είναι φυσιολογικό τόσο πολύ; Τώρα αποσύνδεσα και τον σκληρό και θα το τρέξω μερικές φορές ακόμα και μάλλον θα πάει πίσω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σε safe mode δεν εμφανίζονανται οι καθυστερήσεις που έχω οπουδήποτε αλλού.
benign Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Το πρώτο πέρασμα ολοκληρώθηκε μετά από πάνω από 4 ώρες χωρίς λάθη. Είναι φυσιολογικό τόσο πολύ; Τώρα αποσύνδεσα και τον σκληρό και θα το τρέξω μερικές φορές ακόμα και μάλλον θα πάει πίσω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σε safe mode δεν εμφανίζονανται οι καθυστερήσεις που έχω οπουδήποτε αλλού. Γιατι σε safe mode το συστημα σου κανει χρηση μονο πολυ βασικων εφαρμογων του συστηματος.Ετσι σε safe mode ολα τα μηχανηματα ειναι πολυ πιο γρηγορα. Κοιτα εφοσον με τις δικες σου μνημες δεν εχεις κανενα προβλημα,ειναι εμφανες οτι κατι τρεχει με τις καινουργιες μνημες. Με 200 ευρω παιρνεις 3 φορες ταχυτερο μηχανημα,μεταχειρισμενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.