Προς το περιεχόμενο

μεταμοσχευση οργανων/μυελου οστων κτλ.

kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

διαγνωση εγκεφαλικου θανατου-σε κωμα

εν ολιγης χρειαζονται 3 γιατρους-υπογραφες. Ε σε αυτο το σταδειο καλο ειναι πριν αποσυνδεσουν τα μηχανηματα να βαζουν και εναν δικο τους.

Με το παραπανω αυτο που συμβαινει στην ουσια ειναι οτι οι συγγενεις πιστευουν στο θαυμα οποτε κρατανε επι μηνες κρεβατια στις εντατικες.(αλλος ενας λογος για τετοια νομοσχεδια μιας και να λειτουργησουν οι κλειστες εντατικες της Ελλαδας φαινετε μακρινο ονειρο)

Εβλεπα στο σκαι μια περιεργη ωρα(3-5 το βραδυ)ενα ντοκιμαντερ γia brain damage-εγκεφαλικη βλαβη/παραλυση (κατι αντιστοιχο αλλα πιο σκληρο με αυτο που δειξε στο mega-πρωταγωνιστες)που στην ουσια τα ποσοστα να επανελθουν ή απλα να καλυτερεψουν απο αυτο το σταδιο ειναι ελαχιστα... (μηπως ξερει κανεις τιτλο?το ψαξα στο σκαι)

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Υπαρχει βεβαια και η αντιθετη πλευρα, οπου συγγενεις ζητησαν να βγει η πριζα, και ο νομος το απαγορευει... καπου ειχα διαβασει μια περιπτωση που καποιος πηγε τη συζυγο του στην ελβετια νομιζω, και καλα για συνεχιση της θεραπειας, με σκοπο να τη βγαλει απο τη μιζερια της, μιας κι εκει ο νομος το επετρεπε.

Δημοσ.

διαγνωση εγκεφαλικου θανατου-σε κομμα

εν ολιγης χρειαζονται 3 γιατρους-υπογραφες. Ε σε αυτο το σταδειο καλο ειναι πριν αποσυνδεσουν τα μηχανηματα να βαζουν και εναν δικο τους.

Με το παραπανω αυτο που συμβαινει στην ουσια ειναι οτι οι συγγενεις πιστευουν στο θαυμα οποτε κρατανε επι μηνες κρεβατια στις εντατικες.(αλλος ενας λογος για τετοια νομοσχεδια μιας και να λειτουργησουν οι κλειστες εντατικες της Ελλαδας φαινετε μακρινο ονειρο)

Εβλεπα στο σκαι μια περιεργη ωρα(3-5 το βραδυ)ενα ντοκιμαντερ γia brain damage-εγκεφαλικη βλαβη/παραλυση (κατι αντιστοιχο αλλα πιο σκληρο με αυτο που δειξε στο mega-πρωταγωνιστες)που στην ουσια τα ποσοστα να επανελθουν ή απλα να καλυτερεψουν απο αυτο το σταδιο ειναι ελαχιστα... (μηπως ξερει κανεις τιτλο?το ψαξα στο σκαι)

Παίζει να έχουμε δει το ίδιο πράγμα. Κάπου πριν τα Χριστούγεννα το είχε παίξει και είχα κολλήσει. Κάποιοι από αυτούς είχαν σημαντική βελτίωση, αλλά μόνο μία ήταν περίπτωση pull the plug. Και τους το συνέστησε η γιατρός.

Δημοσ.

Μα εφ'όσον έχει τη δυνατότητα να δηλώσει ότι δεν θέλει;

Παραμένει το γεγονός ότι η τακτική με προσβάλει στην αρχή της, ιδεολογικά στη βάση της, η αδαής και η ηλιθιο-ρομαντικιά θέλω να πιστεύω ότι by default είμαστε πρώτα ελεύθεροι και μετά επιλέγουμε ο καθένας τις δεσμεύσεις μας και με δική μας πρωτοβουλία και όχι το αντίθετο.

Κατάλαβα πολύ καλά τι εννοούσε, αλλά ξες μιλάμε για δωρεά οργάνων ξέρω 'γω. Ανθρωπιά. Φάση.

Ναι κάτι πήρε τ'αυτί μου περί ανθρωπιάς, φχαριστώ. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα? Ασχετο, φάση λέμε.

Η μέγιστη αξία της δωρεάς δεν αναιρεί ούτε στο ελάχιστο των ελαχίστων το αναυθαίρετο δικαίωμα του δότη να έχει γίνει δότης με απόλυτα δική του απόφαση και ελευθερία και όχι με έμμεσες 'δημοκρατικότατες' τακτικές επιβολής.

ή επίσπευσης της απόφασης/επιλογής σου βεβιασμένα, να προσθέτω.

Επιμένετε σε επιχειρήματα περί ανθρωπιάς, αν είναι καλύτερο να σε φάνε τα σκουλίκια, τι σημασία έχει αφού θα έχουμε ηδη δει τα ραδίκια, αν είναι σωστό κι ανθρώπινο η δωρεά κλπ κλπ. Αρχίσαμε ήδη τους έμμεσους χαρακτηρισμούς και διαχωρισμούς σε καλούς και κακούς, λιγότερο ή περισσότερο ανθρώπους και το απελπιστικά γελοίο περί παιδιάστηκων πεισμάτων.

Anyway, eπειδή κάποιοι σαφώς τα εκφράζουν πολύ καλύτερα από μένα, αν δεν καταλαβαίνεται τον διαχωρισμό που κάνω εγώ κια που θέτω το πρόβλημα, ίσως είναι πιο ξεκαθαρα τοποθετημένο εδώ (αντίστοιχα και τα σχόλια/ανησυχίες που υπάρχουν από κάτω στο ίδιο πνεύμα με το κείμενο).

http://elawyer.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?spref=tw

Και το τελευταίο σχόλιο από εδώ.

Off and Out.

Δημοσ.

Παραμένει το γεγονός ότι η τακτική με προσβάλει στην αρχή της, ιδεολογικά στη βάση της, η αδαής και η ηλιθιο-ρομαντικιά θέλω να πιστεύω ότι by default είμαστε πρώτα ελεύθεροι και μετά επιλέγουμε ο καθένας τις δεσμεύσεις μας και με δική μας πρωτοβουλία και όχι το αντίθετο.

Ναι κάτι πήρε τ'αυτί μου περί ανθρωπιάς, φχαριστώ. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα? Ασχετο, φάση λέμε.

ή επίσπευσης της απόφασης σου βεβιασμένα, να προσθέτω.

Επιμένετε σε επιχειρήματα περί ανθρωπιάς, αν είναι καλύτερο να σε φάνε τα σκουλίκια, τι σημασία έχει αφού θα έχουμε ηδη δει τα ραδίκια, αν είναι σωστό κι ανθρώπινο η δωρεά κλπ κλπ. Αρχίσαμε ήδη τους έμμεσους χαρακτηρισμούς και διαχωρισμούς σε καλούς και κακούς, λιγότερο ή περισσότερο ανθρώπους και το απελπιστικά γελοίο περί παιδιάστηκων πεισμάτων.

Anyway, eπειδή κάποιοι σαφώς τα εκφράζουν πολύ καλύτερα από μένα, αν δεν καταλαβαίνεται τον διαχωρισμό που κάνω εγώ κια που θέτω το πρόβλημα, ίσως είναι πιο ξεκαθαρο τοποθετημένα εδώ (αντίστοιχα και τα σχόλια/ανησυχίες που υπάρχουν από κάτω στο ίδιο πνεύμα με το κείμενο).

http://elawyer.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?spref=tw

Και το τελευταίο σχόλιο από εδώ.

Off and Out.

Απόψεις παρατίθενται, δεν βλέπω προς τι η όλη επίθεση και προσωπικά δεν διέκρινα κανέναν διαχωρισμό.

Απλά δεν θεωρώ μεγάλη τη διαφορά από τη στιγμή που σε κάθε περίπτωση έχεις την επιλογή, είτε δηλώνοντας ότι θέλεις είτε ότι δεν θέλεις.

Παρεμπιπτόντως:

Εκτός από την παραβίαση του σώματος του νεκρού, υποχρεώνει και τους συγγενείς, μέσα στη θλίψη τους, να υποστούν και τον εξευτελισμό του (αθέλητου) κατατεμαχισμού και διάθεσης της σορού του.

Από το λινκ που έδωσες. Ειλικρινά δεν μπορώ να δω πού είναι ο εξευτελισμός.

Δημοσ.

Ισα ισα, που στο συγκεκριμενο λινκ γινεται μια αρκετα καλη κουβεντα παρακατω, σχετικα με το τι ειμαστε, απο τη στιγμη που πεθαινουμε, σε ποιον ανηκει ενα νεκρο σωμα κλπ, και καποιες δικες μου σκεψεις, οπως ποια η διαφορα της αναγκαιας στους περισσοτερους θανατους νεκροψιας που μπορει να διαλυσει ενα σωμα, ποια η διαφορα του να μου κανουν νεκροψια, αφαιρωντας μου πχ την καρδια για να δουν απο τι πεθανα, με το να μου αφαιρεσουν παραλληλα κι ενα νεφρο, μπας και ζησει λιγο παραπανω καποιος αλλος.

Ολη η υποθεση, τουλαχιστον για μενα, βρισκεται στο πως θα γινει σωστη και νομιμη διαθεση των οργανων, και οχι στη θεωρητικη βεβηλωση του νεκρου σωματος μου που θα μου προσβαλει την ελευθερια μου, ας βρουμε πως θα ειμαστε ελευθεροι οσο ειμαστε ζωντανοι, αμα πεθανουμε, ας ανηκουμε και στον αυτοκρατορα.

Δημοσ.

Αμα δε θες, δε γινεσαι, σιγα τα ωα

και ξερεις ολοι μεσα στα προβληματα τους θα τρεξουν να κανουν την διαδικασια. μονοι μας κοροιδευομαστε?

απο τα 12,000,000 ποσοι θα πανε? 1? 2? 3? ωραια.. μενουν αλλα 9 εκατομμυρια δοτες!! και χωρις οι μισοι να το εχουν παρει χαμπαρι μιας και τα μμε φροντισαν να το θαψουν και αυτο

Δημοσ.

και ξερεις ολοι μεσα στα προβληματα τους θα τρεξουν να κανουν την διαδικασια. μονοι μας κοροιδευομαστε?

απο τα 12,000,000 ποσοι θα πανε? 1? 2? 3? ωραια.. μενουν αλλα 9 εκατομμυρια δοτες!! και χωρις οι μισοι να το εχουν παρει χαμπαρι μιας και τα μμε φροντισαν να το θαψουν και αυτο

Με την ίδια λογική ούτε τώρα γίνονται δότες λόγω έλλειψης ενημέρωσης, δεν τρέχουν μέσα στα προβλήματά τους κ.ο.κ.

Δημοσ.

Μη φοβασαι δε θα θαφτει τιποτε, εχουν φροντισει τα παπαγαλακια και οι τρομολαγνοι και εχουν γεμισει ολα τα μπλογκς και τις εφημεριδες. Το σαββατοκυριακο θα παιξει και στα καναλια, και ολα ομορφα κι ωραια.

Δημοσ.

Ειλικρινά δεν μπορώ να δω πού είναι ο εξευτελισμός.

Καλά μη το λες...κάτι γιαγιαδομπαμπαδομανάδες έτσι θα το βλέπουν. Είναι αυτοί που πιστεύουν περισσότερο στο θεο, γιου νοου. =ρ

Δημοσ.

Καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του και στην ιεράρχηση των αξιών του στη ζωή. Γι' αυτό θα σχολιάσω δυο πράγματα μόνο. Επειδή αναφέρθηκαν ο εξευτελισμός του σώματος, η νεκροψία κτλ.

Αυτή τη στιγμή, ο νόμος προβλέπει ότι κάθε θάνατος που δεν έχει εμφανές αίτιο, πρέπει να ακολουθείται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από νεκροψία και νεκροτομή. Νεκροψία είναι να βλέπεις το σώμα και νεκροτομή να εξετάζεις όλα τα εσωτερικά όργανα. Για όσους δεν ξέρουν, κατά τη νεκροτομή αφαιρείται ο εγκέφαλος και τεμαχίζεται, βγαίνουν όλα τα όργανα από τον θώρακα και την κοιλιά, εξετάζονται και επανατοποθετούνται. Σας πληροφορώ ότι είναι μια διαδικασία απείρως πιο φρικιαστική από μια εγχείρηση, στην οποία απλά αφαιρείται ένα όργανο. Για παράδειγμα, περιλαμβάνει ξερίζωμα του τριχωτού της κεφαλής από το κρανίο, τραβώντας με το χέρι. Άρα, απ' τη στιγμή που όλοι δυνητικά είμαστε αντικείμενα νεκροτομής, έπρεπε ήδη να έχετε επαναστατήσει. Να σημειώσω εδώ ότι, όσους ιατροδικαστές έχω γνωρίσει, δείχνουν γνήσιο και μεγάλο σεβασμό στο νεκρό σώμα και βλέπουν τη νεκροτομή όχι ως βεβήλωση του σώματος, αλλά ως καθήκον τους απέναντι στον νεκρό να ανακαλύψουν την αιτία θανάτου.

Από εκεί και πέρα, ισχυρισμοί του στυλ "οι μεγαλογιατροί σιγά μην κοιτάνε αν είσαι στη λίστα" και "τα ζουμερά όργανα που θα θέλουν να δώσουν στους ισχυρούς που τα περιμένουν" είναι εκτός πραγματικότητας, ελληνικής τουλάχιστον. Κύκλωμα εμπορίας ή εκμετάλλευσης οργάνων σε ελληνικά νοσοκομεία είναι αδύνατον να υπάρξει. Οι διαδικασίες (αυτές τουλάχιστον) τηρούνται και δεν γίνεται αλλιώς. Ο γιατρός που χάνει ασθενή στην εντατική είναι και νομικά υπεύθυνος για τη ζωή του ασθενούς του και έχει να κάνει συνήθως με συγγενείς που πάντα θεωρούν ότι θα γίνει το θαύμα και θα ζήσει ο ασθενής. Επίσης, έχει ένα σωρό άλλους γιατρούς και νοσηλευτές που γνωρίζουν το περιστατικό και ασχολούνται με αυτό. Άρα δεν έχει κανένα περιθώριο ελιγμών, σαν αυτούς που εικάζονται. Α, και αν βρείτε έναν γιατρό που προτιμά να του πεθάνει ο ασθενής στα χέρια, προκειμένου τα μοσχεύματα που θα προκύψουν να πάνε κατά κανόνα σε άλλα νοσοκομεία, σε άλλες πόλεις (όπου υπάρχει συμβατότητα) και να πάρουν τη δόξα (και λεφτά) οι χειρουργοί που θα κάνουν τις μεταμοσχεύσεις, να μου τον δείξετε κι εμένα.

Δημοσ.

Καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του και στην ιεράρχηση των αξιών του στη ζωή. Γι' αυτό θα σχολιάσω δυο πράγματα μόνο. Επειδή αναφέρθηκαν ο εξευτελισμός του σώματος, η νεκροψία κτλ.

Αυτή τη στιγμή, ο νόμος προβλέπει ότι κάθε θάνατος που δεν έχει εμφανές αίτιο, πρέπει να ακολουθείται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από νεκροψία και νεκροτομή. Νεκροψία είναι να βλέπεις το σώμα και νεκροτομή να εξετάζεις όλα τα εσωτερικά όργανα. Για όσους δεν ξέρουν, κατά τη νεκροτομή αφαιρείται ο εγκέφαλος και τεμαχίζεται, βγαίνουν όλα τα όργανα από τον θώρακα και την κοιλιά, εξετάζονται και επανατοποθετούνται. Σας πληροφορώ ότι είναι μια διαδικασία απείρως πιο φρικιαστική από μια εγχείρηση, στην οποία απλά αφαιρείται ένα όργανο. Για παράδειγμα, περιλαμβάνει ξερίζωμα του τριχωτού της κεφαλής από το κρανίο, τραβώντας με το χέρι. Άρα, απ' τη στιγμή που όλοι δυνητικά είμαστε αντικείμενα νεκροτομής, έπρεπε ήδη να έχετε επαναστατήσει. Να σημειώσω εδώ ότι, όσους ιατροδικαστές έχω γνωρίσει, δείχνουν γνήσιο και μεγάλο σεβασμό στο νεκρό σώμα και βλέπουν τη νεκροτομή όχι ως βεβήλωση του σώματος, αλλά ως καθήκον τους απέναντι στον νεκρό να ανακαλύψουν την αιτία θανάτου.

Λιγο CSI δε βλαπτει. Θα δει ο οποιοσδηποτε με τα ματια του αυτο που πολυ σωστα περιγραφεις.

Δημοσ.

Έχει και στο youtube νεκροψία. (Autopsy)

(εκτός και αν κάνω λάθος κάτι..τεσπα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...