Προς το περιεχόμενο

Windows error κόλληματα σε τυχαίες στιγμές

gianakakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται ένα πρόβλημα στο pc μου όταν παίζω παιχνίδια με υψηλές απαιτήσεις γραφικών.Συγκεκριμένα όταν είμαι σε ενα game μέσα το παιχνίδι κολλάει σε τύχαίες στιγμές για 7-10 δευτερόλεπτα και μετά για τα επόμενα 5 δευτερόλεπτα έχει fps lag και ύστερα επανέρχεται κανονικά.Αύτο γίνεται συνήθως κάθε 6-8 λέπτα και πραγματικά είναι πολύ ενοχλητικό.Το συγκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται σε ότι παιχνίδι έχω δοκιμάσει όπως black ops (μετα το patch) σε single kai multiplayer , modern warfare 2 se singleplayer battlefield bad company 2.Πηγαίνοντας στο event viewer βλέπω το εξής

>
Fault bucket , type 0
Event Name: LiveKernelEvent
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: 
P2: 
P3: 
P4: 
P5: 
P6: 
P7: 
P8: 
P9: 
P10: 

Attached files:
C:\Windows\LiveKernelReports\WATCHDOG\WD-20101112-1356.dmp
C:\Windows\Temp\WER-9676118-0.sysdata.xml
C:\Windows\Temp\WERA640.tmp.WERInternalMetadata.xml

These files may be available here:
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue\Kernel_0_0_cab_0623a64f

Analysis symbol: 
Rechecking for solution: 0
Report Id: b00dd715-eea7-11df-bd6a-002215908289
Report Status: 4

και

0 
  LiveKernelEvent 
  Not available 
  0 

C:\Windows\LiveKernelReports\WATCHDOG\WD-20101112-1356.dmp C:\Windows\Temp\WER-9676118-0.sysdata.xml C:\Windows\Temp\WERA640.tmp.WERInternalMetadata.xml 
  C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue\Kernel_0_0_cab_0623a64f 

0 
  b00dd715-eea7-11df-bd6a-002215908289 
  4 

Πρέπει να αναφέρω ότι πριν από λίγο καιρό είχα και ενα πρόβλημα με τους drivers της κάρτας γραφικών και έπαιρνα αυτό το μήνυμα <nvidia display driver nvlddmkm.sys has stopped working...>.Βέβαια το είχα λύσει εγκαθιστώντας τους τότε beta drivers.

Το σύστημα μου

CPU Q6600 quad core 2,4GHZ

MOBO ASUS P5Q-VM

RAM 6GB 2X2GB + 2X1GB

κάρτα γραφικών Sparkle 9800GT

PUS Enermax Modu 82+ 525W

HD Seagate 320GB

Windows 7 x86

Τι έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής

Τελευταίους drivers για την κάρτα γραφικών nvidia 260.99

εν μέρη format (μετα μείναν τα παλία αρχεία)

αποσύνδεση ενός δίσκου 120 gb καθώς σκέφτηκα μήπως παίζει τίποτα με το τροδοτικό

αύξηση της ταχύτητας όλων των fans άσχετα αμα το pc μου κάνει σαν τουρμπίνα f16

Αν χρειάζεσται περισσότερες πληροφορίες πείτε μου ενα πρόγραμα για να βλέπω τι hardware έχω.

Σημείωση:Έκανα την σχετική αναζήτηση και διάβασα ότι το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στο hardware.Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι εκεί καθώς το σύστημα το αναβάθμισα πλήρως πριν 2 χρόνια και πριν 1.5 χρόνο έβαλα και τις 2x2GB ram.Μόνο τους τελευταίος δύο μήνες αντιμετώπισα προβλήματα αυτό (windows error reporting) και πιο πριν το nvlddmkm.sys

Αν έχω κάνει κάτι λάθος παρακαλώ να το επισημάνεται

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Το ποιο πιθανό είναι να είναι πρόβλημα με τα driver σου βγάλε εντελώς αυτούς που έχεις και πέρασε τους ποιο καινούργιους (260.99)

Αν δεν είναι πρόβλημα driver είναι από υπερθέρμανση και αυτό δεν σε βολεύει καθόλου.

Δημοσ.
Το ποιο πιθανό είναι να είναι πρόβλημα με τα driver σου βγάλε εντελώς αυτούς που έχεις και πέρασε τους ποιο καινούργιους (260.99)

Αν δεν είναι πρόβλημα driver είναι από υπερθέρμανση και αυτό δεν σε βολεύει καθόλου.

Τους 260.99 έχω υπάρχει περίπτωση να έχουν μείνει υπόλοιπα απο πιο παλιούς?Και υπερθέρμανση?1,5 χρόνο δεν είχα κανένα πρόβλημα τώρα ξαφνικά υπερθερμάνθηκε?

Δημοσ.
Τους 260.99 έχω υπάρχει περίπτωση να έχουν μείνει υπόλοιπα απο πιο παλιούς?Και υπερθέρμανση?1,5 χρόνο δεν είχα κανένα πρόβλημα τώρα ξαφνικά υπερθερμάνθηκε?

Ναι μπορεί να έχει υπολείμματα από παλιούς driver με αυτό τα καθαρίζεις Driver Sweeper.

Αν έχεις να καθαρίσεις την κάρτα γραφικών 1,5 χρόνια δεν θα το έλεγα ξαφνικό και αφού τα ζόρια τα τραβάει σε υψηλές απαιτήσεις γραφικών είναι ένα ενδεχόμενο.

Δημοσ.
Διόλου απίθανο.

Τρέξε ένα FurMark να δούμε πώς τα πάει.

Runmode:Stability Test

Standard Sizes: 1280x1024

MSAA Samples : NONE

Max FPS 68

MIN FPS 36

Μετα απο 30'' εφτασε στους 82 C εβγαλε μπλε οθονη εκει χωρις γραμματα χωρις τιποτα.Δεν γινοταν Ctrl alt del και αναγκαστηκα να κανω restart απο το κουμπι ισχυος.

---------- Προσθήκη στις 15:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:51 ----------

Ναι μπορεί να έχει υπολείμματα από παλιούς driver με αυτό τα καθαρίζεις Driver Sweeper.

Αν έχεις να καθαρίσεις την κάρτα γραφικών 1,5 χρόνια δεν θα το έλεγα ξαφνικό και αφού τα ζόρια τα τραβάει σε υψηλές απαιτήσεις γραφικών είναι ένα ενδεχόμενο.

Η αληθεια είναι αυτή κανείς δεν μου είπε ότι πρέπει να καθαρίζω το pc ούτε στο μαγαζί που έκανα στην αναβαθμίση.Το άνοιξα τώρα και την καθάρισα με ένα πινέλο από πάνω.Δεν έχω μεγάλη πρόσβαση γιατί τα καλώδια είναι χίμα.

Δημοσ.

Χμ αν και έχει όριο τα 105C το ότι μέσα σε 30" έφτασε τα 82 και κόλλησε κάτι λέει....απλά δεν ξέρω τι.

Αν έχεις την ευκαιρία άνοιξε το κουτί οπωσδήποτε και καθάρισε τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών,κάνε και την ιστορία με τους driver και έχει ο θεός, όπως λένε.

Μου φαίνεται είμαι πολύ αργός σήμερα.

Δημοσ.
Καθάρισέ τη όσο καλύτερα μπορείς και βελτίωσε το cable management.

Ποιο κουτί έχεις και ποια υλοποίηση της 9800GT;

έχω την sparkle 9800 GT με το άσπρο περίβλημα βάλε στο google γιατι δεν ξέρω ανα μπορώ να δημοσιεύσω link.Το κουτί δεν ξέρω μοντέλο αλλά έχει πλεξιγκλας στο πλαι 2 8αρια ανεμιστιρακια ενα πίσω ενα στο πλάι και ενα μεγάλο μπροστά από τους σκληρούς δίσκους.

Δημοσ.

Η αληθεια είναι αυτή κανείς δεν μου είπε ότι πρέπει να καθαρίζω το pc ούτε στο μαγαζί που έκανα στην αναβαθμίση.Το άνοιξα τώρα και την καθάρισα με ένα πινέλο από πάνω.Δεν έχω μεγάλη πρόσβαση γιατί τα καλώδια είναι χίμα.

Ε,είναι κάποια πράγματα που δεν τα λένε και αμάξι να πάρεις δεν σου λέει κανείς ότι πρέπει να αλλάζεις λάδια πρέπει να το μάθεις από αλλού.

Πιστεύω ότι με το πινελάκι θα είσαι οκ,και θα σταματήσει το πρόβλημα.

Δημοσ.
Αυτήν;

Αν ναι, δε θα είναι δύσκολο να την καθαρίσεις.

http://www.pacificgeek.com/product.asp?ID=95145&C=221&S=1095

---------- Προσθήκη στις 16:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:05 ----------

άκυρο το λινκ αλλά το περίβλημα είναι ολόιδιο με αυτό που σου έστειλα.Μήπως θες μια φωτογραφία του εσωτερικού του pc?

Δημοσ.

Για να λες ότι τα καλώδια είναι χύμα, καταλαβαίνω περίπου τι παίζει.

Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς με τη σκόνη και τα καλώδια και βλέπουμε.

Δημοσ.

Λοιπον θα κανω μια καθαρισμο drivers θα βαλω παλι τους τελευταιους,και μετα θα κανω οτι μπορω με καλωδια και σκονη.Επανερχομαι σε λιγο.

---------- Προσθήκη στις 16:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:12 ----------

Καθάρισα απο σκόνη κτλ.Αλλα αναγκάστηκα να αφαιρέσω την ψύκτρα γιατί είχε πάρα πολύ σκόνη.Θα χρειαστεί μάλον να την ξανακολλήσω με θερμοαγώγιμη πάστα γιατί άνοιξα Furmark και έφτασε στους 109 C και σταθεροποιήθηκε στους 106 C

Δημοσ.
Καθάρισα απο σκόνη κτλ.Αλλα αναγκάστηκα να αφαιρέσω την ψύκτρα γιατί είχε πάρα πολύ σκόνη.Θα χρειαστεί μάλον να την ξανακολλήσω με θερμοαγώγιμη πάστα γιατί άνοιξα Furmark και έφτασε στους 109 C και σταθεροποιήθηκε στους 106 C

Αυτά δεν τα κάνουν,βάλε οπωσδήποτε ξανά την ψήκτρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...