goodMan Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Τα πραγματα ειναι δυσκολα για την Ελλάδα...Η μεταναστευση μπορει να λυσει προβλήματα ? Με μια αναζητηση στο google βρισκεις 100νταδες απαντησεις οι οποιες περισσοτερο μπερδευουν παρα πληροφορουν. Το ερωτημα ειναι Αν ναι προς τα που και γιατι?
RubiksCube Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Είναι λίγο ασαφές όπως το θέτεις. 1) Μετανάστευση προς την Ελλάδα. 2) Μετανάστευση από την Ελλάδα για αλλού. Κλίνω προς το ότι εννοείς το δεύτερο. Τι προβλήματα εννοείς? Οικονομικά? Δώσε λίγο περισσότερες πληροφορίες για το τι ψάχνεις.
goodMan Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Είναι λίγο ασαφές όπως το θέτεις. 1) Μετανάστευση προς την Ελλάδα. 2) Μετανάστευση από την Ελλάδα για αλλού. Κλίνω προς το ότι εννοείς το δεύτερο. Τι προβλήματα εννοείς? Οικονομικά? Δώσε λίγο περισσότερες πληροφορίες για το τι ψάχνεις. Εννοω απο Ελλάδα για εξωτερικο( σκεψου ποιοι μεταναστευουν προς Ελλαδα...! ). Πολλές φορες τυχαίνει να ρωταω ανθρώπους που βρισκονταν στο εξωτερικο σχετικά με την εκει ζωη τους , με την εργασία τους κ.τ.λ κ.τ.λ και δεν μπορεις να βγαλεις ενα συμπερασμα σοβαρο.Αυτο που θα ηθελα ειναι να μαθω για την ζωη κυρίως των νέων οι οποιοι εχουν ζήσει η ζουν σε χώρες του εξωτερικου.Ενας σημερινος νεος Ελληνας θα μπορεσει να τα βγαλει περα στο εξωτερικο ? η καλυτερα ψωμι και ελια οπως λεει και ο Καζαντζιδης ? Ο καθενας ας μιλησει για την χωρα που γνωριζει η εχει ζησει σε αυτη
RubiksCube Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Από την στιγμή που πας έξω, δεν νομίζω ότι έχει πολύ σημασία το από πού έρχεσαι για το αν θα το βγάλεις πέρα. Εξαρτάται καθαρά από την προσωπικότητα και τους στόχους του καθενός. Νομίζω πως αυτό που πραγματικά θέλεις να ρωτήσεις είναι αν υπάρχουν ευκαιρείες στο εξωτερικό. Αν έχεις σκοπό να σπουδάσεις/δουλέψεις ευκαιρείες θα βρεθούν (εξαρτάται και από το πού είσαι βέβαια). Τώρα αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα σου αρέσει και η ζωή εκεί που θα είσαι.
goodMan Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Από την στιγμή που πας έξω, δεν νομίζω ότι έχει πολύ σημασία το από πού έρχεσαι για το αν θα το βγάλεις πέρα. Εξαρτάται καθαρά από την προσωπικότητα και τους στόχους του καθενός. Νομίζω πως αυτό που πραγματικά θέλεις να ρωτήσεις είναι αν υπάρχουν ευκαιρείες στο εξωτερικό. Αν έχεις σκοπό να σπουδάσεις/δουλέψεις ευκαιρείες θα βρεθούν (εξαρτάται και από το πού είσαι βέβαια). Τώρα αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα σου αρέσει και η ζωή εκεί που θα είσαι. Θελω να ρωτησω αν υπαρχουν ευκαιρίες , αλλα και σε ποιες χωρες ? Αρκετα ακουω και διαβαζω οτι η U.S.A εχει "σβησει" οπως και η Γερμανια... Απο την αλλη σχετικα με αυτο Από την στιγμή που πας έξω, δεν νομίζω ότι έχει πολύ σημασία το από πού έρχεσαι για το αν θα το βγάλεις πέρα..........Τώρα αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα σου αρέσει και η ζωή εκεί που θα είσαι. Δεν νομιζω οτι για τον Ελληνα ειναι και το ευκολοτερο να ζησει σε μια αλλη χωρα για μια ζωη απλα και μονο επειδη "εβαλε ενα στοχο".Δεν μιλαω για σπουδες αλλα για εργασια.
RubiksCube Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Όντως δεν νομίζω ότι είναι εύκολο. Μόλις πας έξω σου λείπει η Ελλάδα (ή για να είμαι ακριβής σου λείπει η Ελλάδα που υπήρχε πριν από 8-10 χρόνια, βλέπε λάθρομετανάστευση, κρίση κλπ (άλλο θέμα)). Προσωπικά μπορώ να σου πω για USA, ότι υπάρχουν ευκαιρείες, αλλά μόνο εύκολο να χωθείς δεν είναι. Ειδικά αν χρειάζεσαι visa είναι δύσκολα (και μάλλον δυνατόν μόνο αν έχεις σπουδάσει εκεί).
goodMan Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Όντως δεν νομίζω ότι είναι εύκολο. Μόλις πας έξω σου λείπει η Ελλάδα (ή για να είμαι ακριβής σου λείπει η Ελλάδα που υπήρχε πριν από 8-10 χρόνια, βλέπε λάθρομετανάστευση, κρίση κλπ (άλλο θέμα)). Προσωπικά μπορώ να σου πω για USA, ότι υπάρχουν ευκαιρείες, αλλά μόνο εύκολο να χωθείς δεν είναι. Ειδικά αν χρειάζεσαι visa είναι δύσκολα (και μάλλον δυνατόν μόνο αν έχεις σπουδάσει εκεί). Εγω νομιζω πλεον οτι εχουμε περασει αρκετα ασχημα στην Ελλαδα και οπου και να παμε θα μας "κατσει" ευκολοτερη η ζωη.Η USA ειναι ενα ονειρο αλλα γιατι δεν σου επιτρεπουν την παραμονη σου εκει ? Μαζευτηκαν αρκετοι να φανταστω?
RubiksCube Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Για να δουλέψεις στην USA χρειάζεσαι visa μετανάστευσης. Για να την πάρεις πρέπει να την κάνει sponsor (να την πληρώσει δηλαδή) ένας εργοδότης. Τώρα για να σε πάρει ο εργοδότης εσένα και όχι έναν αμερικάνο (οπότε δεν θα πληρώσει τπτ) πρέπει να έχεις καλές σπουδές (κυρίως σε κάποιο πανεπιστήμιο στην USA). Με λίγα λόγια είναι δύσκολο επειδή κάποιου του ήρθε να πάει και να βρει και δουλειά και να μείνει.
goodMan Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Για να δουλέψεις στην USA χρειάζεσαι visa μετανάστευσης. Για να την πάρεις πρέπει να την κάνει sponsor (να την πληρώσει δηλαδή) ένας εργοδότης. Τώρα για να σε πάρει ο εργοδότης εσένα και όχι έναν αμερικάνο (οπότε δεν θα πληρώσει τπτ) πρέπει να έχεις καλές σπουδές (κυρίως σε κάποιο πανεπιστήμιο στην USA). Με λίγα λόγια είναι δύσκολο επειδή κάποιου του ήρθε να πάει και να βρει και δουλειά και να μείνει. Δηλαδη αν με καλεσει ο αδελφος του φιλου μου για παραδειγμα δεν μπορω να μεινω ?
RubiksCube Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Νομίζω ότι θα μπορείς να πας σαν τουρίστας για 2-3 μήνες (στο πολύ περίπου). Αλλά για να μείνεις γενικά απλά επειδή σε κάλεσαν δεν γίνεται. Ψάξε το βέβαια κιόλας.
tsifotis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 νομιζω εχει ξαναναρτηθει αλλα ειναι κλασικ. νομιμη μεταναστευση στα states
GusBabis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 +1 στον απο πανω γαματο τραγικο αλλα γαματο, εαν τους τελειωσουν οι μεξικανοι παιζει να ανοιξουν και αλλες θεσεις για σκλαβους
GusBabis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 · Κρυμμένο από parsifal, 27 Νοεμβρίου 2010 - Διπλό μήνυμα ή θέμα Κρυμμένο από parsifal, 27 Νοεμβρίου 2010 - Διπλό μήνυμα ή θέμα +1 στον απο πανω γαματο τραγικο αλλα γαματο, εαν τους τελειωσουν οι μεξικανοι παιζει να ανοιξουν και αλλες θεσεις για σκλαβους
dreamercon Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δες http://www.insomnia.gr/topic/350157-μετανάστευση-στον-καναδά/ και http://www.diavatirio.com/usa.php σχετικά με μετανάστευση στις ΗΠΑ
alex_000 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Εννοω απο Ελλάδα για εξωτερικο( σκεψου ποιοι μεταναστευουν προς Ελλαδα...! ). Πολλές φορες τυχαίνει να ρωταω ανθρώπους που βρισκονταν στο εξωτερικο σχετικά με την εκει ζωη τους , με την εργασία τους κ.τ.λ κ.τ.λ και δεν μπορεις να βγαλεις ενα συμπερασμα σοβαρο.Αυτο που θα ηθελα ειναι να μαθω για την ζωη κυρίως των νέων οι οποιοι εχουν ζήσει η ζουν σε χώρες του εξωτερικου.Ενας σημερινος νεος Ελληνας θα μπορεσει να τα βγαλει περα στο εξωτερικο ? η καλυτερα ψωμι και ελια οπως λεει και ο Καζαντζιδης ? Ο καθενας ας μιλησει για την χωρα που γνωριζει η εχει ζησει σε αυτη Ο λόγος που ακούς διαφορετικές απαντήσεις είναι γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Κάποιοι όπως εγώ πχ θεωρούν το πιο σημαντικό θέμα στην ζωή τους το επαγγελματικό (και δεν εννοώ πως να κλέψω λεφτά σαν κάθε γιδοβοσκό εφοριακό) εννοώ να κάνω πράξη όλα αυτά που σπούδασα (και σπούδασα πολλά) αλλά και να αμείβομαι όπως μου αξίζει. Αν είσαι κάπως έτσι και δεν έχεις μπαμπά θείο η κουμπάρο στην Ελλάδα το έξω είναι μονόδρομος. Αν το πιό σημαντικό πράμα στην ζωή σου είναι οι παρέες με τους φίλους σου το κυριακάτικο γήπεδο και οι φραπεδιές που έπινες στην παραλία μην δια νοηθείς να πας εξω θα βαρέσεις πρέζα όσα λεφτά και να βγάζεις. (εξαιρούνται όσοι για οποιονδήποτε λόγο μισούν τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης και ποτέ δεν κατάλαβαν γιατί αν έχεις κάμπριο πρέπει να το τριπλοπαρκάρεις μπροστά απο την καφετέρια όπως και εγώ αυτοί θα την παλέψουν). Αν είσαι απόφοιτος λυκείου που προορίζεται να δουλέψει σερβιτόρος / ταβέρνα / μπάρ / πωλήσεις τα νέα δεν είναι καλά είτε εδώ είτε έξω. Οχι οτι είναι απίθανο να κάνεις κατι καλό στην ζωή σου φυσικά αλλά θα δυσκολευτείς πολύ παραπάνω και θα χρειαστεί πολύ περισσότερο κυνήγι και θυσίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.