Προς το περιεχόμενο

Παρουσίαση ASUS P8P67 review


Aragorn Elessar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα από τα πιο καυτά τεχνολογικά θέματα που θα μας απασχολήσουν φέτος, είναι ο νέος επεξεργαστής της Intel με όνομα Sandy Bridge, αλλά και ο αντίπαλος Bulldozer από το στρατόπεδο της AMD. Το πρώτο βήμα έγινε από την μπλε κυρία, παρουσιάζοντας και διαθέτοντας στην αγορά τους Sandy Bridge, προκαλώντας κύμα έξαρσης σε όλα τα IT Media ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου δε και του δικού μας Insomnia. Αν δεν είστε ήδη ενημερωμένοι, σας παρακαλούμε να διαβάσετε την παρουσίαση μας, έτσι ώστε να είστε up-to-date για την καινούρια τεχνολογία και αρχιτεκτονική που φέρνουν τα νέα αυτά διαμαντάκια της Intel.

Τροποποιώντας λίγο την ατάκα του Peter Parker, θα λέγαμε πως «μαζί τους καινούριους επεξεργαστές έρχονται καινούριες μητρικές». Δύο είναι τα chipsets που θα πρέπει να σας απασχολούν αυτή τη στιγμή: το H67 για εσάς που ψάχνετε κάτι απλό, λιτό, σε στιλ HTPC με χαμηλή κατανάλωση, και το P67 για όλους τους υπόλοιπους χρήστες που ζητάνε περισσότερες επιδόσεις και ένα ισχυρό μηχάνημα.

Για εσάς που αρέσκεστε στις τεχνολογικές συζητήσεις, αξίζει να αναφέρουμε πως οι ODMs (original design manufacturer) είχαν ήδη σχεδιάσει τις δικιές τους υλοποιήσεις από το καλοκαίρι(!), γι αυτό μερικοί από εσάς ίσως να είδατε previews διαφόρων μητρικών να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κατά την διάρκεια του περασμένου μήνα. Πλέον μετά την επίσημη ανακοίνωση και κυκλοφορία των Sandy Bridge από τις 9 Σεπτεμβρίου, όλες αυτές οι εταιρίες έχουν αρχίσει να λανσάρουν τις δικιές τους motherboards βασισμένες πάνω στο P67 και τους Sandy Bridge.

Να σημειώσουμε ότι αυτή η καθυστέρηση, αποδείχθηκε προς όφελος του τελικού καταναλωτή, αφού δεν είναι λίγες οι μητρικές που επανασχεδιάστηκαν από τα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης των κατασκευαστών – τα γνωστά τμήματα R&D.

Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε στο Insomnia μία μητρική βασισμένη στο P67 και σχεδιασμένη από τον κολοσσό της Ταιβάν που ακούει στο όνομα ASUS Technologies. Πρόκειται για την μητρική ASUS P8P67, με εντυπωσιακό design και πρωτοποριακές τεχνολογίες που θα σας μαγέψουν. Σίγουρα η αισθητική μιας μητρικής δεν είναι κάτι που προκαλεί το ενδιαφέρον πολλών, ωστόσο οι εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν έμφαση ακόμα και σ’ αυτό το τομέα.

Η ASUS P8P67 έρχεται μαζί με αρκετά σύγχρονα χαρακτηριστικά που δεν πρέπει να τα αφήσετε να περάσουν απαρατήρητα. Στο Insomnia, έχουμε συμπληρώσει ενδεκάδα και θα σας τα δείξουμε όλα …

intro.jpg


Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση ASUS P8P67

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις πήρα στα χέρια μου την Asus P8p67 pro και τον i5 2000K που παρουσιάσατε την προηγούμενη εβδομάδα!

Ίσως μέχρι άβριο να καθίσω να τα συναρμολογήσω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανε ενα νεο θεμα στο forum και περιεγραψελιγο καλυτερα το προβλημα σου για να σε βοηθησουμε :)

Μη μασας, εύκολο είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπραβο παιδια!

πολυ καλη προσπαθεια

ισως καποια συγκριση με καποια αλλη μητρικη να ηταν πιο καταλληλο αλλα ας μην ειμαστε πλεονεκτες και υπερβολικοι... :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω την deluxe και δεν καταλαβαινω κατι.

με το που πατας ον κανει μια στροφη ολα και τελος σε 2 sec.αρχιζουν ολα και περιμενεις 2-3 λεπτα (τυχαια) ωστε να κανει μπιπ και μετα να γραφει τα διαφορα.(το σορτ μπιπ λεει ειναι disable the quick boot) ειναι φυσιολοκικο η εχω προβλημα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλα μπορει να παιζουν. Αρχικαν αλλαξε bios και βαλε το τελευταιο. Μετα κανε clear cmos με το jumper-άκι. Αν θες βγαλε - βαλε και την μπαταρια της να εισαι σιγουρος. Αν συνεχιζει το προβλημα, τοτε σε πρωτη φαση δοκιμασε να βαλεις μονο μία μνημη επάνω να δούμε μήπως φταίει το memOk. Αλλιως ισως να οφειλεται στο οτι εχει σφιξει πολυ την ψυκτρα. Και σε μενα το εκανε πολλες φορες, οταν δεν μπορουσε να μπουταρει στα settings που την κλοκαρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρα πολυ ωραιο και αναλυτικο review, εχω ομως μια ερωτησουλα. To epu και το tpu μπορεις να τα ενεργοποιησεις ειτε μεσω uefi, ειτε μεσω software στα windows ή ειτε με τα διακοπτακια που εχει πανω της η μητρικη ?

Μηπως κατι δεν καταλαβα καλα ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

EPU και TPU ενεργοποιούνται από τα διακοπτάκια πανω στην μητρική. Ωστόσο ρυθμίζονται (έχουν καποιες επιλογές) κυρίως μέσω των Windows με το Ai Suite, αλλά και μέσα από το uEFI BIOS έχεις καποιες επιπλέον επιλογές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

αν καεί ο επεξεργαστής από o/c παίζει να σου κάνουν δώρο καινούριο επειδή κατάφερες και τον έκαψες :P

 

θέλει ταλέντο για να κάνεις κάτι τέτοιο :o

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού ο από πάνω επεξεργαστής δέχεται τόσο εύκολα o/c και χωρίς κίνδυνο όπως λες τότε γιατί δεν τον βγάζουν default στην αγορά με περισσότερα Ghz; Και μη μου πεις marketing

 

Άσχετο αλλά τις Ζ67 πότε να τις περιμένουμε και σε τι τιμή; Φαντάζομαι θα είναι πιο ακριβές αλλά κατά πολύ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...