alexis333 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Διαδικτυακός τόπος κατόρθωσε να σπάσει την απόλυτα μυστική συνταγή, αυτή της Coca Cola και να τη δημοσιοποιήσει. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αντιδράσεις από τη γνωστή εταιρεία. Το μακρινό 1886, ο Τζον Πέμπερτον, παλαίμαχος του Εμφυλίου Πολέμου και φαρμακοποιός στην Ατλάντα, την εμπνεύστηκε από απλή περιέργεια . Η συνταγή της ήταν ένα μεγάλο μυστήριο, καθώς κανείς δεν ήξερε τα συστατικά και τη δοσολογία τους, ώστε να παραχθεί Πρόκειται φυσικά για την Coca Cola. Μετά από 125 ολόκληρα χρόνια μυστηρίου μάλλον ήρθε ο καιρός να λυθεί το μυστήριο και να μαθευτεί η μυστική συνταγή. Ο Πέμπερτον δεν πίστευε ότι το μείγμα που ανακάτευε στην τρίποδη χάλκινη χύτρα και προοριζόταν ως φάρμακο την ταχεία καταπολέμηση του πονοκεφάλου θα να είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό μυστικό! Ο διαδικτυακός τόπος Thisamericanlife.org έσπασε τη μυστική συνταγή του αναψυκτικού και δημοσίευσε απόκομμα της εφημερίδας της 8ης Φεβρουαρίου του 1979 στο οποίο αναφέρονται και τα συστατικά αλλά και η δοσολογία που χρειάζεται. Εάν αναρωτιέστε τι χρειάζεται για να φτιάξετε το αναψυκτικό, τότε ορίστε η συνταγή: Υγρό εκχύλισμα Coca Κιτρικό Οξύ Καφεϊνη Ζάχαρη Νερό Χυμός λεμονιού Βανίλια Καραμέλα Για 7 φορές περισσότερη γεύση, χρησιμοποιείτε: Αλκοόλ Έλαιο πορτοκαλιού Έλαιο λεμονιού Έλαιο μοσχοκάρυδου Κόλιανδρο Νερόλι Κανέλα
leftermann Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 αντε να απελευθερώσουν και το επάγγελμα, να ανοίγει ένα εργοστάσιο κοκακόλα όποιος θέλει. Γιατί μόνο τα ταξί δηλαδής.
Tenshi Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Προβλέπω πολλές δηλητηριάσεις μέσα στις επόμενες μέρες και οι πλύσεις στομάχου θα έχουν την τιμητική τους...
Tilemaxx Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μάλλον η Coca-Cola δεν θα αντέδρασε γιατί η συνταγή που διέρρευσε είναι λάθος. Εδώ πολυ τα λέμε πολύ πρόχειρη μου φαίνεται για να είναι αληθινή.
jason_rethymno Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Εδω η ακριβή δοσολογία. The recipe: Fluid extract of Coca: 3 drams USP Citric acid: 3 oz Caffeine: 1 oz Sugar: 30 (unclear quantity) Water: 2.5 gal Lime juice: 2 pints, 1 quart Vanilla: 1 oz Caramel: 1.5 oz or more for color The secret 7X flavor (use 2 oz of flavor to 5 gals syrup): Alcohol: 8 oz Orange oil: 20 drops Lemon oil: 30 drops Nutmeg oil: 10 drops Coriander: 5 drops Neroli: 10 drops Cinnamon: 10 drops
Septum Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 το 7πλασια γευση πως το οριζουν ακριβως?λολ
status Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 το 7πλασια γευση πως το οριζουν ακριβως?λολ 7 φορές γρηγορότερα το έλκος.
marantonis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Οποιοι θελουν να τεσταρουν την κοκα-κολα μου (εγινε συμφωνα με τις οδηγιες που ποσταρε ο jason_rethymno), να μου στειλουν π.μ.
NT1G Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Fluid extract of Coca Έχει κανείς σας άκρες με Κολομβία μεριά; :devil:
jason_rethymno Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Εδω και το λινκ απο την formula. http://en.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola_formula http://newsfeed.time.com/2011/02/15/is-this-the-real-thing-coca-colas-secret-formula-discovered/ Αλλα ρε παιδιά το Υγρό εκχύλισμα Coca είναι ναρκωτικό; Δε καταλαβα κ γω.
avraam5 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 εχω μαζεψει ολα τα υλικα τα ανακατεψα και εκανα την ``κολα`` για αρχη . καμια ιδεα για το που μπορω να βρω την ``κοκα`` υπαρχει??
leftermann Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Στο μασούτι που είδα προχτές δεν είχε. Ίσως ΑΒ Βασιλόπουλος-και του πουλιού το γάλα.
nipoa Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Fluid extract of Coca: 3 drams USP The fluid extract of the powdered coca-leaf is prepared as follows Χρησιμοποιήθηκε 0bytes Fluid extract of Coca: 3 drams USP The fluid extract of the powdered coca-leaf is prepared as follows Χρησιμοποιήθηκε 0bytes
BaLsAmoMenos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Σιγουρα θα καταλαβω μεγαλη διαφορα στην γευση εγω. Τοσο πολυ που πινω εχω φτασει σε σημειο να ξεχωριζω οχι μονο τη διαφορα κουτιου και μπουκαλιου (που ειναι μια εμφανεστατη διαφορα) αλλα και μεταξυ μπουκαλιων. Μεγαλος εθισμος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.