Προς το περιεχόμενο

Άστεγοι στα αστικά κέντρα

De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη από την οποία έλειπα για περίπου ένα χρόνο, παρατήρησα μια ραγδαία αύξηση αστέγων ζητιάνων και ρακοσυλλεκτών. Είναι όντως άνθρωποι που έμειναν χωρίς σπίτια λόγω κρίσεως ή συμβαίνει κάτι άλλο; Δεν ξέρω πως φαίνεται στους ντόπιους που συνηθίζουν την ύπαρξη επειδή αυξάνονται αναλογικά μέρα με τη μέρα, αλλά παλιότερα που πήγαινα σε φίλους προς Μπότσαρη μεριά, δεν είχα συναντήσει κι αν συναντούσα θα ήταν μια στο τόσο. Τώρα βλέπω κάθε μέρα και είναι αρκετοί... Είναι μάλλον από τα καλά του αχαλίνωτου δυτικού πολιτισμού. Εσείς παρατηρήσατε κάποια αύξηση;

Δημοσ.

Ιδέα σου θα είναι...όπως ιδέα μου είναι τα αυτοσχέδια camp fires που παίζουν σε πλατείες,άλση,κάδους σκουπιδιών.

Θυμάστε στις παλιές αμερικάνικες ταινίες που είναι ένα βαρέλι και γύρω του 4-5 ρακένδυτοι;Ε λοιπόν συμβαίνει τώρα,δέν είναι ταινία και σίγουρα δέν είναι Αμερικάνικη....

Υπολογίζω οτι μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή,το παρακείμενο στο σπίτι μου άλσος θα εχει φάει γενική αποψίλωση...

Δημοσ.

Βλεπω συχνα να ψαχνουν τα σκουπιδια τσιγγανες, αλλα ετσι κανανε παντα νομιζω.

Εχω στο νου μου και κανα 2 ζητιανους συγκερκιμενους που εμφανιστηκαν τωρα, πχ ο παππουλης στην ολγας με παρασκευοπουλου στο εκκλησακι, ειναι μονιμος πλεον εκει.

Αλλα δεν ξερεις αν τωρα βγηκαν στο δρομο η απλα αν αλλαξαν πιατσα.

Εχω ακουσει παντως οτι τα συσσιτια εχουν ολο κ περισσοτερη προσελευση :(

Δημοσ.

Και εγώ επιβεβαιώνω το γεγονός όσο αφορά τη Θεσσαλονίκη. Βασικά υπάρχει τεράστια αύξηση σε ψάξιμο κάδου. Μέχρι και κύριο μια χαρά καθαρό κλπ είδα να μαζεύει σταγόνα-σταγόνα λάδι σε πλαστικό μπουκαλάκι νερού από κάτι άδειους τενεκέδες ελαιόλαδα mix.

Δημοσ.

Μπα θα είναι veggans ή τίποτα χίπηδες. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα, όλοι είναι στις καφετέριες και πίνουν καφέ. Ετσι δεν είναι?

Δημοσ.

Μπα θα είναι veggans ή τίποτα χίπηδες. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα, όλοι είναι στις καφετέριες και πίνουν καφέ. Ετσι δεν είναι?

Έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς αυτή η άποψη.

Συγγενεύει με την άποψη "όλοι οι Έλληνες είναι τσαμπατζήδες, τεμπέληδες και κλέφτες".

Δημοσ.

Mε τετοια ανεργια και οικονομικη κριση τι περιμενετε? Ο καθενας βολευεται οπως μπορει.

Δημοσ.

Mε τετοια ανεργια και οικονομικη κριση τι περιμενετε? Ο καθενας βολευεται οπως μπορει.

Δεν πιστευω οτι ειναι φαινομενο της τωρινης κρισης. Κανεις απο την τωρινη κριση δεν εχει φτασει στο αμην ακομη ωστε να αναγκαστει να μεινει διπλα απο ενα βαρελι με φωτια.

Απλα αυξηθηκαν πολυ οι μεταναστες,οι δουλειες για αυτους ειναι σταθερες καθε χρονο, οποτε πολλοι απο αυτους αναγκαστικα θα αναζητησουν την τυχη τους ακομη και στα σκουπιδια.

Ελληνας πρωην υπαλληλος δεν γινεται να εφτασε απο τη μια στιγμη στην αλλη να μην εχει ουτε τροφη, θα επρεπε να ειχε προοβλημα απο πολυ καιρο πριν.

Δημοσ.

Αμα χασεις την δουλεια σου... ευκολο ειναι να παρεις την κατηφορα. Ιδιως οταν δεν εχεις και ανθρωπους να σε στηριζουν.

Μπορει τα αλλα χρονια οι αστεγοι να ηταν λιγοτεροι, αλλα πλεον γινονται πιο φανεροι και πιο εξαθλιωμενοι.

Δημοσ.

σε βαγονια σκεφτονται να τους βαλουν?

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/134056/zita-vagonia-tou-ose-gia-tous-astegous/

καλα οσον αφορα τους επαιτες στους δρομους ειναι πασιγνωστο εδω και πολυ καιρο οτι καποιοι ειναι εισαγομενοι απο τις γυρω βαλκανικες χωρες.ερχονται επαιτουν σε ευρω και γυριζουν πισω στις χωρες τους οπου ζουν με το δικο τους υποτιμημενο νομισμα.το εχουν ως επαγγελμα.

οσον αφορα τους αστεγους καποιοι δεν θελουν καν να ζησουν σε σπιτι.δηλ.απο τις αρχες τους δωθηκε η ευκαιρια να ζησουν σε καποια στεγη ,αλλα αυτοι αρνηθηκαν ή εφυγαν.το εχω ακουσει στην τηλεοραση παλιοτερα αλλα δε θυμαμαι περισσοτερα.δεν ξερω αν αυτο αληθευει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...