Προς το περιεχόμενο

Χρέωση easyjet μέσω κάρτας alpha enter

azio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Εκλεισα εισητηρια με επιστροφη για Αγγλια μεσω easyjet απο την ιστοσελιδα της

Το συνολικο ποσο ηταν 282 ευρω. Η καρτα που εχω ειναι αναληψεων απλη της alpha bank (alpha enter και γραφει visa)

Στην σελιδα της αγορας, στο πεδιο τυπος καρτας επελεξα debit αλλα δεν την αναγνωριζε..τελικα επελεξα visa (οχι visa electron) που ειχε και χρεωση 13ευρω αντι για 6,5 που ειχε η visa debit. Η συναλλαγξ τελικα εγινε, ωστοσο το ποσο που εχει χρεωθει στο λογαριασμο μου ειναι 329 ευρω!!!

Ξερει κανεις πως αιτιολογειται αυτη η χρεωση?

Στο κατω μερος της σελιδας τους γραφουν

Λάβετε υπόψη σας ότι αυτός είναι ένας ιστότοπος λιανικών πωλήσεων του ΗΒ. Οι κάτοχοι καρτών εκτός ΗΒ που διεξάγουν συναλλαγές στον ιστότοπο αυτό ενδέχεται να υπόκεινται σε πρόσθετα τέλη διασυνοριακών συναλλαγών που επιβάλλονται από τον εκδότη της κάρτας τους

Αλλα και παλι ειναι μεγαλο το ποσο.

Δημοσ.

Ναι υπάρχει αυτό ακριβώς το πρόβλημα, δεν δέχεται τις Enter Visa της Alpha Bank. Υποψιάζομαι οτι είναι άλλο ένα από τα τόσα συνηθισμένα κόλπα της EasyJet για να μας αποσπά πλαγίως λίγα ακόμα € τη στιγμή που συνεχίζουμε να τρέφουμε την ψευδαίσθηση οτι πετάμε με μια low-cost εταιρεία.

Δημοσ.

Πρόσφατα πέταξα Παρίσι-Αθήνα-Παρίσι.

Η διαφορά EasyJet (με βαλίτσα) - Ολυμπιακής ήταν κάπου 10 ευρώ. Αν σκεφτεί ότι έπρεπε να πάω στο CDG τα χαράματα ενώ στην Ολυμπιακή μια ανθρώπινη ώρα (νομίζω 11:30) πραγματικά δε βλέπω γιατί η EasyJet είναι LowCost και η Ολυμπιακή όχι.

Πάντως με την Alpha Enter όσο την χρησιμοποιούσα σε κάνενα site δε με χρεώσαν κάτι τέτοιο, ακριβώς ότι έλεγε στο site (δεν έχω πετάξει ποτέ Easyjet)

Δημοσ.

βαλιτσες υπολογισες στα 282? Ασφαλιση πως σκατα το λεει; αν τα επελεξες σε χρεωσε, αλλα δε χρεωνει οτι ναναι! Χρησιμοποιω ηζιτζετ όπως και πολλοι συμφορουμιτες χρονια.

Δημοσ.

Το 282 ειναι τελικη τιμη που εμφανιζε η easy οτι θα χρεωθω συμπεριλαμβανομενου βαλιτσας 30ε ασφαλειας 17ε και γυρω στα 13ε το κοστος λογω οτι επελεξα τυπο καρτας visa. Στις συναλαγες στην alpha ομως βλεπω ποσό 332.9ε. Δεν ξερω ισως η χρεωση ειναι της τραπεζας .

Δημοσ.

Μην αγχώνεσαι.

Πρόσφατα αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα. Το site της easyjet αναφέρει ποσό χρέωσης 220€ και ταυτόχρονα κοιτάω στο e-banking της Alpha και βλέπω χρέωση 270€. Επειδή ήθελα να κάνω και δεύτερη κράτηση και τα χρήματα που είχα στην κάρτα δεν επαρκούσαν, επικοινώνησα αρχικά με την easyjet, από την οποία επέμεναν ότι η χρέωση ήταν 220€. Μετά επικοινώνησα με την Aplha Bank, όπου μου είπαν ότι ενώ στο σύστημά τους το ποσό που ζήτησε η easyjet είναι 220€, η δέσμευση που έχει πραγματοποιηθεί είναι 270, και όταν στις επόμενες μέρες οριστικοποιηθεί η δέσμευση (και αφαιρεθούν τα χρήματα από τον λογαριασμό) τα παραπάνω χρήματα που μου "κράτησαν" θα ξαναγίνουν διαθέσιμα στο λογαριασμό μου. Έτσι και έγινε.

Είναι μεν σπαστικό αλλά μην ανησυχείς για τα χρήματά σου. Ότι σου έγραψε στο site (και στο e-mail) η easyjet, αυτό θα πληρώσεις.

Δημοσ.

Μην αγχώνεσαι.

Πρόσφατα αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα. Το site της easyjet αναφέρει ποσό χρέωσης 220€ και ταυτόχρονα κοιτάω στο e-banking της Alpha και βλέπω χρέωση 270€. Επειδή ήθελα να κάνω και δεύτερη κράτηση και τα χρήματα που είχα στην κάρτα δεν επαρκούσαν, επικοινώνησα αρχικά με την easyjet, από την οποία επέμεναν ότι η χρέωση ήταν 220€. Μετά επικοινώνησα με την Aplha Bank, όπου μου είπαν ότι ενώ στο σύστημά τους το ποσό που ζήτησε η easyjet είναι 220€, η δέσμευση που έχει πραγματοποιηθεί είναι 270, και όταν στις επόμενες μέρες οριστικοποιηθεί η δέσμευση (και αφαιρεθούν τα χρήματα από τον λογαριασμό) τα παραπάνω χρήματα που μου "κράτησαν" θα ξαναγίνουν διαθέσιμα στο λογαριασμό μου. Έτσι και έγινε.

Είναι μεν σπαστικό αλλά μην ανησυχείς για τα χρήματά σου. Ότι σου έγραψε στο site (και στο e-mail) η easyjet, αυτό θα πληρώσεις.

ευχαριστω τηλεφωνησα και εγω στην αλφα και μου ειπαν το ιδιο

Δημοσ.

Της τράπεζας μάλλον είναι, γιατί και σε άλλες περιπτώσεις μου έχει βγάλει δεσμευμένο ποσό (αλλιώς "προβλέψεις") μεγαλύτερο από αυτό της αγοράς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...