Προς το περιεχόμενο

Ρετρό vs Vintage

pshortjohn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η έννοια vintage απευθύνεται σε αντικείμενα όπως ρούχα, κοσμήματα, αυτοκίνητα ή ό,τι άλλο που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί μέσα στο 20ο αιώνα. Πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για αυθεντικά κομμάτια και όχι για ρέπλικες.

Η έννοια του ρετρό απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε αντικείμενα που δανείζονται στοιχεία στο σχεδιασμό τους για να μοιάζουν σε αντικείμενα που έχουν σχεδιαστεί σε περασμένες δεκαετίες. Πολύ συχνά οι δύο όροι χρησιμοποιούνται χωρίς να ξέρουμε τη λεπτή διαφορά στην έννοια τους, αλλά όταν πρόκειται να αγοράσεις κάτι ρετρό που παρουσιάζεται ως vintage τότε η διαφορά δεν είναι και τόσο λεπτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή τα παλια παιχνίδια δεν ειναι retro games ειναι vintage games?

Αν προσέξεις ο όρος είναι «retrogaming» όχι retrogames.

Δηλαδή επιστροφή στο να παίζεις παλιά παιχνίδια,όχι τα παλιά παιχνίδια καθ'αυτού(εκτός από κάποιους πολύ πωρωμένους).

Το αντίθετο.Λέμε vintage sweater.Vintage antique.Κανονικά είναι ρετρό games αλλά μερικοί λένε και vintage.Anyway άμα μου λένε vintage εμένα μου έρχονται στο νου παλιά ρούχα,αντίκες...

Το Vintage το είχε πάρει το μάτι μου σε σελίδα με τσόντες ως είδος τσόντας :devil:

Ε,ναι ότι είναι πριν το 90,δηλαδή δεκαετία του '80 και πριν που πλέων μόνο για πλάκα αν κάτσεις να τα δεις(Γκουσγκούνης πάουερ ) .

Το Mrs PcMan σήμερα θεωρείται Vintage παιχνίδι.

Άν βγάλει κάποιος το "Mrs PcMan-360" δηλαδή ένα παιχνίδι που θα βασίζεται στο gameplay του PcMan αλλά στα μέτρα του x-box 360 πχ θα είναι ρετρό.

Ε,ναι ότι είναι πριν το 90,δηλαδή δεκαετία του '80 και πριν που πλέων μόνο για πλάκα αν κάτσεις να τα δεις(Γκουσγκούνης πάουερ ) .

τι λές, εμένα με φτιάχνουν, ειδικά κάτι '70ς που είναι τίγκα στις τριχωτές χίπισσες

χαχαχαχα :lol: :lol: δεν είπα ότι τις βλέπω είπα ότι τις πήρε το μάτι μου σε ένα site... έχει πολλές κατηγοριες! Κρίμα που δεν μπορώ να βάλω link να ρίξτε μια ματια :devil: :devil: :devil:

τι λές, εμένα με φτιάχνουν, ειδικά κάτι '70ς που είναι τίγκα στις τριχωτές χίπισσες

same here αλλα οχι με την τριχα. :eek:

ειμαι huge fan των 70s suntans. :wub:

χαχαχαχα :lol: :lol: δεν είπα ότι τις βλέπω είπα ότι τις πήρε το μάτι μου σε ένα site... έχει πολλές κατηγοριες! Κρίμα που δεν μπορώ να βάλω link να ρίξτε μια ματια :devil: :devil: :devil:

ε στειλε σε pm το λινκ ντε. μην το κρατας για παρτη σου. :devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...