Προς το περιεχόμενο

100% Div width , σπάει σε μικρότερη ανάλυση.

antonisid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα,ίως να μην ηταν πολυ σαφής ο τίτλος.

Εχω ενα site υπό κατασκευή κι εχω ορίσει το Header , το μεσαίο div και το footer να έχουν μήκος 100%.Μέσα σ αυτά περικλείονται άλλα divs φυσικά.Το πρόβλημα είναι οτι ενώ σε αναλύσεις μεγαλύτερες απο 1024 , παίρνει όντως όλο το μήκος της οθόνης...σε ανάλυση οθόνης που δεν χωράει την σελίδα (ίσως λόγω καποιων Padding που έχω) εκτός απ'το οριζόντιο scroll , σπάει και το μήκος του header και του middle που έχουν 100% ΚΑΙ το "κόβει" ακριβώς στο 990 νομίζω.Δεν μπορώ να βρω τον λόγο με τίποτα.

>
#top {
float:left;
border-top:1px solid #603913;
width:100%;
height:95px;
       background:url(../images/top_bg2.png) repeat-x;
       background-color:#fcfcfc;
}

*/ περικλείεται στο top (100% width) /*

#top_in {
margin:0 auto;
width:1024px;
height:95;
}

#middle_arround {
float:left;
width:100%;
height:264px;
border-top:1px solid #827759;
background:url(../images/wood-bg2.png) repeat-x;
background-color:#d8d4b8;
}

*/ περικλείεται στο middle_arround (100% width) /*

#middle {
width:1024px;
height:265px;
background:url(../images/shadow3.png) right bottom  no-repeat;
}

Εχετε καμμια ιδέα? (Το 100% width του footer δουλεύει κανονικά.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού άλλα τα ορίζεις 100% και άλλα width:1024 φυσικό να έχεις προβλήματα σε μικρότερες από αυτήν την ανάλυση.

>#top_in {
      [b] width:1024px;[/b]
#middle {
       [b]width:1024px;[/b]

Ευχαριστω για την απαντηση

Τι θα έπρεπε να κάνω δηλαδή? Να μην υπάρχουν divs μέσα σ εκείνα που εχω ορίσει 100%? Δηλαδη αν εχω ενα div full width...δε μπορω μέσα σ αυτό να βάλω πχ ένα για το logo με μήκος 200px ?

Αν κανω κάπου λάθος διόρθωσε με.

Επίσης μ αυτό το σκεπτικό θα'πρεπε να μου το κοβει το div και σε ανάλυση πχ 1366.

Τι θα έπρεπε να κάνω δηλαδή? Να μην υπάρχουν divs μέσα σ εκείνα που εχω ορίσει 100%? Δηλαδη αν εχω ενα div full width...δε μπορω μέσα σ αυτό να βάλω πχ ένα για το logo με μήκος 200px ?

Ναι μπορείς να έχεις ένα div με μήκος 200px γιατί δεν επηρεάζεται από την ανάλυση της οθόνης.

Μια ιδέα που θα σου έλεγα να κάνεις είναι να βάλεις όλα τα divs της σελίδας σου σχετικά (%) ώστε να παίζει η ιστοσελίδα σε ότι ανάλυση και να έχει η οθόνη του υπολογιστή.

Ευχαριστω για την απαντηση

Αν κανω κάπου λάθος διόρθωσε με.

Επίσης μ αυτό το σκεπτικό θα'πρεπε να μου το κοβει το div και σε ανάλυση πχ 1366.

Όταν ορίζεις 1024 πλάτος οπουδήποτε στην σελίδα τότε πρέπει να έχεις τουλάχιστον αυτήν την ανάλυση,δεν μπορείς να δείξεις σωστά τα 1024 σε ανάλυση μικρότερη από 1024 πως να το πω ποιο απλά;

Το 1366 είναι μεγαλύτερο από το 1024 αν με βοηθά η σχολική μου άλγεβρα,οπότε δεν έχει πρόβλημα να το δείξει εκεί.

Δηλαδη αν εχω ενα div full width...δε μπορω μέσα σ αυτό να βάλω πχ ένα για το logo με μήκος 200px ?

Από ότι κατάλαβες ότι θες μπορείς να δείχνεις μέσα σε αυτό,το θέμα είναι πότε θα φαίνεται σωστά και πότε όχι.

Εχεις δικιο.Χωρις float δε δουλευει το margin-top ομως.Κατι δεν εχω κανει σωστά.

δε βλέπω margin-top στον κώδικα

ερώτηση... μήπως έχεις ξεχάσει να κάνεις κανένα clear?

γενικά, από αυτό που βλέπω καταλαβαίνω ότι δεν πρέπει να έχεις κανένα float κανονικά

άλλη ερώτηση... τα προβλήματα που έχεις είναι σε όλους τους browser, ή μόνο σε συγκεκριμένους?

ειναι σε ολους τους Browsers.Το περίεργο ειναι οτι το σπαει σε μικρη αναλυση ΜΟΝΟ.Δε μου χει ξανατυχει κατι τετοιο.Πχ σε σενα αν η αναλυση σου ειναι 1366 θα το βλεπεις κανονικα 100% width.Αν την κατεβασεις στα 1024 με καποιον τροπο τοτε το width θα κοπει στα 900.

Αν και δεν έχουμε τον HTML κώδικα, θα σου πρότεινα το εξής:

Κάνε comment τα υπόλοιπα divs και κράτα μόνο το body, top, middle, footer. Έχεις το αποτέλεσμα που θες; Αν όχι, κάτι δεν έχεις ρυθμίσει σωστά σε αυτά. Δοκίμασε να τους περάσεις "margin:0 auto;" και "clear:both".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...