eliascm21 Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Χαιρετώ, πρόσφατα αγόρασα τον i7 2600k ο οποίος διαβάζω παντού ότι γίνεται overclocking πολύ εύκολα. Ο υπολογιστής στον οποίο τον έχω, λειτουργεί σχεδόν επί καθημερινής βάσης στο 100%! Ο λόγος που θέλω να κάνω το overclocking οπότε είναι για να κάνω πιο γρήγορα την δουλειά την οποία κάνω. Το ότι ο υπολογιστής λειτουργεί καθημερινά σε full load με προβληματίζει για το κατά πόσο θα κινδυνέψει η ευστάθεια του συστήματος κάντοντας Overclocking. Εσείς θα μου το προτείνατε ή όχι; Και αν ναι μέχρι που λέτε να τον φτάσω; Πρώτη φορά στο overclocking οπότε οποιαδήποτε οδηγία ευπρόσδεκτη. Μητρική έχω την MSI P67A-GD65 η οποία γίνεται review και στο insomnia. Και μιλάμε πάντα για στην stock ψύχρα του επεξεργαστή. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ColdFusion Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 αν εχεις καλη ψυξη δεν εχεις να φοβασε κατι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eliascm21 Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Αυτή τη στιγμή που ο επεξεργαστής δουλεύει στο full (χωρίς overclocking), το control center της MSI μου δείχνει θερμοκρασία CPU 85οC και συστήματος 45οC. Στους πόσους καίγομαι ; Θέλω να πω με αυτές τις θερμοκρασίες με παίρνει και για overclocking; Γιατί φαντάζομαι αν τον πάω π.χ. στα 4-4.5 Ghz που σκέφτομαι, θα αυξηθεί η θερμοκρασία. Επίσης το turbo bοοst έχει ανεβάσει την συχνότητα από τα 3,4 στα 3,5. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Εξαρτάται απ' την αύξηση της τάσης περισσότερο, και λιγότερο απ' την αύξηση συχνότητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 85c χωρίς overclocking ειναι πάρα πολύ κατι δεν πάει καλά, κατέβασε το coretemp γιατι αυτα τα control centers των εταιριών δεν τα πολυ εμπιστεύομαι. Επίσης για να στο overclock άφοβα σχετικά απο θέμα θερμοκρασιών πρέπει να αγοράσεις άλλη ψηκτρα με την stock δεν πας πουθενά. Όσο αναφορά την ευστάθεια του συστήματος/απόδοση και αν ειναι ασφαλές ξέρεις φυσικά οτι κάνοντας overclocking πάντα υπάρχει κίνδυνος για το σύστημα σου και με χαμήλες τάσεις να παίζεις κτλπ. Εγώ θα σου προτέινω να προχωρήσεις στο overclocking αφου φυσικά αγοράσεις μια ψήκτρα πρώτα και στην συνέχεια διαβάζεις και εδώ το sticky που έχουμε για το overclocking (δεν ειναι συγκεκριμένα για τον 2600 αλλα ειναι καλός μπούσουλας να σε βάλει στο κλίμα) Οτι απορία έχεις πές μας να σε βοηθήσουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eliascm21 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 85 είναι πολλά ακόμα και για full load δηλαδή; Για την ακρίβεια 80 με 85 έπαιζαν οι θερμοκρασίες, ήταν λίγο διαφορετική σε κάθε πυρήνα. Κατέβασα και το core temp. Αυτή τη στιγμή (έχοντας σε full load τους 3 από τους 4 πυρήνες) μου βγάζει 67-73 βαθμούς. Το ίδιο δείχνει και το control center της MSI. Να ανησυχήσω ε ; edit: και τώρα που πάλι δουλεύει στο full, 79οC με 87οC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eliascm21 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Από ότι βλέπω πάω για νέα ψύχρα. Έχετε να προτείνεται κάτι; Οικονομικό κατά το δυνατόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Define οικονομικό να δούμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή και πες ποιο κουτί έχεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lelos1 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 είχα την Noctua nh-d14 άλλα είχα πρόβλημα με τις μνήμες(βλακεία που πείρα τις vengeance)και την γύρισα πίσω και πείρα την megahalems παραπάνω απο 60c δεν ανεβαίνει σε load στα 4.4ghz.θα σου πρωτινά megahalems μιας και δεν έχει διάφορα απο την noctua και είναι και πιο φθηνή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eliascm21 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Κουτί έχω ένα mid tower, αυτό: link. Οπότε δεν ξέρω αν η ψύχρα που προτείνει ο lelos1 χωράει. Οικονομικό = καλό θα ήταν να μην ξεπερνάει τα 50 ευρώ (για να μην πω 40), εκτός και αν οι διαφορές στην απόδοση είναι πολύ μεγάλες (ενός γύρω στα 30-40 με ένα γύρω στα 60) (τιμή με ανεμιστήρα πάντα) Σας ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Το κουτί σου σύμφωνα με τα specs που δίνει η εταιρεία έχει πλάτος 7.25", δηλαδή 18.415cm. Μέτρα το καθαρό ύψος με όση ακρίβεια μπορείς να δούμε αν χωράει κάποια ψύκτρα όπως η Hyper 212+. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eliascm21 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Ναι 18cm μέτρησα το εξωτερικό πλάτος. Καθαρή απόσταση μητρικής από πλαϊνό τοίχωμα περίπου 15,5 cm. Οπότε αν εννοείς αυτή λογικά χωράει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Το θέμα είναι ότι υπάρχει και απόσταση μεταξύ pcb της μητρικής και του καπακιού του επεξεργαστή, οπότε δε νομίζω πως χωράει :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 D14 > megahalems. Αλλά και οι δύο είναι εκτός του budget σου οπότε: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Corsair-CPU-Cooler-Air-Series-A70-Intel-775-1156-1366-AMD-AM2-AM3.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Τι λε ρα που D14 > Megahalems :Ρ Δεν πρέπει να χωράνε όμως :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.