Members gsarig Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Members Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Η Canonical έθεσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα ελέγχου ευχρηστίας που πραγματοποίησε στο Unity, που από την επικείμενη έκδοση 11.04 αντικαθιστά το Gnome ως το προεπιλεγμένο γραφικό περιβάλλον του Ubuntu. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν ήταν μάλλον ανησυχητικά, αφού 5 στους 11 εξεταζόμενους κατάφεραν να προκαλέσουν ανεπιθύμητο τερματισμό της λειτουργίας του. Τα περισσότερα από τα θέματα που προκάλεσαν τα συγκεκριμένα προβλήματα θεωρείται ότι έχουν διορθωθεί με την κυκλοφορία της δεύτερης beta του Ubuntu 11.04. Το ποσοστό ωστόσο είναι ανησυχητικό δεδομένου του προχωρημένου σταδίου στο οποίο βρίσκεται η ανάπτυξη της έκδοσης, που αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα στις 28 Απριλίου. Κατά τα άλλα, τα υπόλοιπα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται πως υποδεικνύουν αυτό που μάλλον είναι αναμενόμενο από ένα νέο περιβάλλον χρήσης, ότι δηλαδή οι χρήστες του θα χρειαστούν λίγο χρόνο μέχρι να το συνηθίσουν. Site: Digitizor
twiner Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 η Canonical γενικά ρισκάρει (θυμάμαι την πρώιμη υιοθέτηση του pulse audio). έχει ενδιαφέρον η υπόθεση.
DJ_Duker Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Προσωπικά δε μπορώ να πω ότι μου άρεσε το unity. Η αριστερή μπάρα μου χαλάει όλη την αισθητική. Sent from my Desire HD using Insomnia App
kcypre Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Εγώ πάντως προτιμώ το Gnome 3 από το Unity και άμα δε βγει ανάλογο spin θα το γυρίσω σε Fedora.
golity Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Εγώ πάντως προτιμώ το Gnome 3 από το Unity και άμα δε βγει ανάλογο spin θα το γυρίσω σε Fedora. Και εγώ ακριβώς το ίδιο. Μου αρέσει το Ubuntu για την ευχρηστία και την πληθώρα προγραμμάτων και το περίμενα πως και πως με το gnome 3. Άλλα όταν έμαθα ότι η canonical αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το unity, πραγματικά ξενέρωσα! Προσωπικά πιστεύω ότι πιο εύχρηστο και ολοκληρωμένο UI είναι αυτό του gnome 3. Το unity μου δίνει την αίσθηση ότι είναι κάτι που κάθεται πάνω από το gnome και δεν μου κολλάει καθόλου καλά.
jim_p Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Τεστ για γελια και για κλαματα! * Every participant who was asked understood most of the launcher items. P7 and P11 thought that "LibreOffice Calc" was a calculator, and P7 and P9 thought Ubuntu Software Center was the Recycle Bin. Nobody understood Ubuntu One. (The Classic session has much smaller icons for everything, but has a visible-by-default label plus an extra tooltip for each app.) Καλα το πρωτο το δεχομαι, επειδη οι σχεσεις τους με το opensource ειναι τοσο καλες οσο οι δικες μου με την οδηγηση. Το αλλο? Ποσο μπορει να μοαιζουν αυτα τα 2? (δεν εχω χρονο να διαβασω ολα τα αποτελεαματα τωρα)
headbanger Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Προσωπικα και γω θα προτιμούσα gnome 3, ελπίζω να βγει τέτοια έκδοση. Το unity καλό αλλά για τα netbook Αποστολή από X8 με το Insomnia App
jimex Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Απλά τραγικό το unity. Όντως καμμία σχέση με gnome 3.
tritonas00 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Το unity μου δίνει την αίσθηση ότι είναι κάτι που κάθεται πάνω από το gnome και δεν μου κολλάει καθόλου καλά. Eιναι ενα shell για τον gnome.
mikelamar Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Απλά τραγικό το unity. Όντως καμμία σχέση με gnome 3. +1000
danaos Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 To Linux Mint ξέρουμε τι θα έχει; Gnome ή unity;
danaos Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Είναι σοβαροί οι άνθρωποι. Αργά και σίγουρα βήματα...
sgiak Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Κι εμένα δεν με βόλεψε καθόλου το unity. Μάλιστα έκανα μια προσπάθεια να γυρίσω σε debian testing. Κι εκεί όμως τα βρήκα δύσκολα (καμία σχέση με την υποστήριξη που έχει το ubuntu). Γι’ αυτό παίρνω την ευκαιρία να ρωτήσω κάτι σχετικό: υπάρχει τρόπος να περαστεί το gnome στο ubuntu (στο netbook μου)?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα