Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hey guys, πρόσφατα ξεκινήσαμε το δεύτερο Kickstarter campaign για το δεύτερο βιβλίο της σειράς The Last Titan. Έχει να κάνει με Ελληνική μυθολογία. Είναι μονο στα αγγλικά προς το παρόν. Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει ένα pm να του στείλω δωρεάν το πρώτο βιβλίο σε eBook μορφή.

Book2HardLQ.png.a33842d2108f60141f873e4c8c0a990c.png

• Like 4
  • Απαντ. 6,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 13/9/2025 στις 4:59 ΜΜ, witty είπε

Καλησπέρα. 

Θα ήθελα να μου προτείνετε ορισμένα βιβλία που διαβάσατε και σας έκαναν να γελάσετε, πολύ. 

Αστεία και κωμικά βιβλία με χιούμορ, είτε αφορά μεμονωμένους τίτλους, είτε συγγραφείς που έχετε ξεχωρίσει. 

Σαφώς, υπάρχουν διάφορα είδη χιούμορ αλλά όποιαδήποτε ιδέα έχετε, είναι καλοδεχούμενη. 

Τόσο στην χώρα μας αλλά και γενικά, υπάρχουν πολλά προβλήματα και προκλήσεις και θεωρώ ότι λίγο γέλιο θα βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε ευκολότερα. 

Ποια βιβλία σας έχουν κάνει να γελάσετε με την καρδιά σας ;
Είτε ελληνικά είτε αγγλόφωνα.

Ευχαριστώ πολύ

To Παλτό και το Ημερολόγιο ενός Τρελού του Γκόγκολ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, {TDi}Dj2k..infc said:

Hey guys, πρόσφατα ξεκινήσαμε το δεύτερο Kickstarter campaign για το δεύτερο βιβλίο της σειράς The Last Titan. Έχει να κάνει με Ελληνική μυθολογία. Είναι μονο στα αγγλικά προς το παρόν. Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει ένα pm να του στείλω δωρεάν το πρώτο βιβλίο σε eBook μορφή.

Book2HardLQ.png.a33842d2108f60141f873e4c8c0a990c.png

Καταρχάς, συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τα αποτελέσματα αυτής! Μπράβο!

Απορία: η ιστορία που ξεκίνησε στο πρώτο βιβλίο, ολοκληρώνεται στο δεύτερο ή θα υπάρξει/ουν κι άλλη/ες συνέχεια/ες;

Άκυρο, μόλις διάβασα ότι θα είναι επταλογία.

Επεξ/σία από wizzy
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 14/9/2025 στις 1:37 ΜΜ, Vassilis_24 είπε

Τα μοναδικά κωμικά βιβλία που προτείνετε είναι του Τσιφόρου;

Εντυπωσιακό, ότι η κωμωδία περνάει κρίση στις τέχνες το ξέραμε, ότι στα βιβλία ήταν ανύπαρκτη δεν το είχα σκεφτεί ως τώρα...

Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και τα άλλα του Γιούνας Γιούνασον ίσως:  https://www.psichogios.gr/el/gioynas-gioynason 

Επεξ/σία από Conan2046
Δημοσ.

Τα φώτα σας παρακαλώ. 

Επιθυμώ να διαβάσω τον "Κολοσσό του Μαρουσιού" του Χένρι Μίλερ. 

Και επειδή ξέρετε πόσο σημαντική είναι η μετάφραση ενός βιβλίου, τίνος τη μεταφορά στην ελληνική γλώσσα προτείνετε; 

Του Δαφέρμου Μιχάλη ή του Αϊδίνη;

Δημοσ.

Ψάχνω βιβλια κατά προτίμηση σαν της " cindy haynes - για να ξημερωσει μια καλυτερη ημερα" . Το βρηκα σε ενα γραφειο για μια πανοραμικη που ειχα παει να βγάλω και εντυπωσιαστηκα απο το συγκεκριμένο. κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφερομουν αμεσως .

Δημοσ.
On 13/09/2025 at 16:59, witty said:

Καλησπέρα. 

Θα ήθελα να μου προτείνετε ορισμένα βιβλία που διαβάσατε και σας έκαναν να γελάσετε, πολύ. 

Αστεία και κωμικά βιβλία με χιούμορ, είτε αφορά μεμονωμένους τίτλους, είτε συγγραφείς που έχετε ξεχωρίσει. 

Σαφώς, υπάρχουν διάφορα είδη χιούμορ αλλά όποιαδήποτε ιδέα έχετε, είναι καλοδεχούμενη. 

Τόσο στην χώρα μας αλλά και γενικά, υπάρχουν πολλά προβλήματα και προκλήσεις και θεωρώ ότι λίγο γέλιο θα βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε ευκολότερα. 

Ποια βιβλία σας έχουν κάνει να γελάσετε με την καρδιά σας ;
Είτε ελληνικά είτε αγγλόφωνα.

Ευχαριστώ πολύ

Μόλις έλαβα ένα newsletter από το βιβλιοπωλείο "Πρωτοπορία" με τίτλο "Λίγο γέλιο δεν βλάπτει... Βιβλία που μας φτιάχνουν τη διάθεσή!"

Θα παραθέσω τη λίστα (συγγραφέας/τίτλος) ως δείγμα, με τη σημείωση ότι δεν έχω διαβάσει κάποιο (με την εξαίρεση ενός), οπότε δεν θα προτείνω κάποιο.

Γιόνας Γιούνασον - Η αναλφάβητη που ήξερε να μετράει

Νίκος Τσιφόρος - Οι μυστικές εταιρίες

Douglas Adams - Γυρίστε τον γαλαξία με οτοστόπ (αυτό ναι, το έχω διαβάσει και το συστήνω)

Έλενα Ακρίτα - Το σκισμένο τούλι

Συλλογικό - Κορίτσια από σπίτι και τι λένε (σχεδόν) μεταξύ τους

Ρόμπερτ Φίσερ - Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία

Συλλογικό - Καλό παιδί, αλλά λίγο γκέι!

Τομ Ρόμπινς - Θιβετιανή ροδακινόπιτα

Μαρτσέλο Ντ'Όρτα - Τα γουρουνάκια δεν είναι δεσποινίδες

Fabrice Caro - Η πρόποση

Bill Bryson - Μικρή ιστορία περί των πάντων (σχεδόν)

Jojo Moyes - Με δανεικά τακούνια

Σωκράτης Νικολάου - Αυτή η ταπετσαρία με πεθαίνει!... και άλλα επιθανάτια αποφθέγματα

Adam Kay - Αυτό θα πονέσει

Τζούλια Σιλς - Ένας πολύ ευχάριστος φόνος

Δημήτρης Σαραντάκος - Τι μας έμαθαν επιτέλους οι αρχαίοι Έλληνες;

Αύγουστος Κορτώ - Φωτιά στα Σαββατόπαχα

Λένα Διβάνη - Εργαζόμενο αγόρι

Κατερίνα Μανανεδάκη - Τη μέρα που πήρα τα βουνά

Κλερ Πούλι - Πώς να μεγαλώσετε χωρίς αξιοπρέπεια

Χόρχε Κάπα - Η γάτα που μιλούσε πολύ

Ανώνυμος - Ο μυστικός δικηγόρος

• Like 3
Δημοσ.
On 28/07/2025 at 13:53, wizzy said:

Συνεχίζω με το "Ανάμεσα σε ψεύτες"
1753696204674.png

Μέχρι στιγμής, το βρίσκω ενδιαφέρον.

Το τέλειωσα, έχει αρκετό καιρό. ΟΚ, γενικά αυτά του είδους τα βιβλία δεν είναι του γούστου μου, όμως το συγκεκριμένο, το διάβασα ευχάριστα. Έχει καλή ροή και σωστή δομή, υπό την έννοια ότι οι θεματολογίες των κεφαλαίων ακολουθούν μια συνέχεια και ουσιαστικά το ένα "χτίζει" πάνω το προηγούμενο. Έχει ενδιαφέροντα (διάσημα) παραδείγματα/μικρές ιστορίες ανθρώπων που είπαν ψέματα και τις επιπτώσεις που είχαν αυτά τα ψέματα. Έχει, επίσης, ενδιαφέροντα tests για να αναγνωρίσει ο αναγνώστης το βαθμό που αναγνωρίζει το ψέμα και το βαθμό που ψεύδεται ο ίδιος. Τέλος, με εντυπωσίασε το παράρτημα με τίτλο "Αλήθεια και συνέπεια στα ΜΜΕ και στην πολιτική".

Γενικά, το βρήκα ένα βιβλίο το οποίο βασίζεται στην "κοινή λογική", το διαβάζεις και λες "καλά, αυτό είναι αυτονόητο", όμως στην πορεία διαπιστώνεις ότι εάν δεν σου το πει κάποιος/εάν δεν το διαβάσεις κάπου, δεν είναι τόσο "αυτονόητο". Συνολικά μου άρεσε και σκοπεύω να αγοράσω και το "Ανάμεσα σε ηλίθιους" του ίδιου συγγραφέα.

Στη συνέχεια διάβασα το "So you think you're a cyclist?"

1759389233420.png

OK, το βρήκα χιουμοριστικό κι όντως είναι. Είναι όμως niche βιβλίο για ποδηλάτες κι επιπλέον δυσεύρετο (νομίζω).

Στη συνέχεια διάβασα το "Ronin" του Frank Miller.

1759389563273.png

Περίμενα μια ιστορία που θα διαδραματιζόταν εξ ολοκλήρου στη φεδουαρχική Ιαπωνία, την εποχή που μεσουράνησαν οι samurai. Αντίθετα, διάβασα μια ιστορία που διαδραματίζεται μέχρι ενός σημείου στην Ιαπωνία εκείνης της εποχής και μετά μεταφέρεται στο μέλλον (στο πολύ μακρινό μέλλον). Απογοητεύτηκα λίγο, επειδή οι προσδοκίες μου δεν βρήκαν ανταπόκριση στο comic. Γενικά ήταν καλό, θα αρέσει σε όσους τους αρέσει ο Frank Miller. Θα πω όμως ότι έχω διαβάσει και καλύτερα από τον ίδιο δημιουργό.

Συνέχεια με comic, αυτή τη φορά με το "Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα".

1759390512123.jpeg

Δημιούργημα Έλληνα comistα (σχέδιο και κείμενο), ηρωικής φαντασίας, το οποίο είχε κυκλοφορήσει σε συνέχειες. Είχε "πάρει" το μάτι μου κάποια τεύχη την εποχή (2005 - 2009) που κυκλοφορούσε, αλλά δεν είχα ενδιαφερθεί τότε. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι συλλεκτική, δηλαδή περιέχει όλα τα τεύχη που κυκλοφόρησαν όπως επίσης και το φινάλε με 54 νέες σελίδες από τα ανέκδοτα τεύχη 13 και 14. Ενδιαφέρον για fans της ηρωικής φαντασίας (είτε σε comics είτε σε λογοτεχνία), εάν πέσει στα χέρια σας δώστε του μια ευκαιρία.

Συνεχίζω με τη συλλογή διηγημάτων του Neil Gaiman με τίτλο "Σεληνιακός Λαβύρινθος".

1759390776625.png

Μέχρι στιγμής, οι ιστορίες "στέκονται" καλύτερα από την προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση ("Καπνός στον καθρέπτη"). Μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση (με άλλα λόγια, νιώθω ότι με "αρμέγουν") το γεγονός ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 3 ιστορίες που περιέχονται και στις δύο συλλογές - μπορεί να υπάρχουν κι άλλες. Δεν βρίσκω νόημα στη συγκεκριμένη κίνηση, εκτός από το "φτιάχνουμε μια συλλογή διηγημάτων γνωστού συγγραφέα κι ο κόσμος θα το αγοράσει, άρα λεφτά στην τσέπη μας". Παρόλα αυτά, θα συνεχίζω να το διαβάζω για να τα καταλήξω σε οριστικό συμπέρασμα περί της συλλογής αυτής καθ' αυτής.

Τέλος, στο επόμενο ανάγνωσμα θα "ξεφύγω" από τα συνηθισμένα και θα διαβάσω το "Ανθοφόροι στο Den Haag".

1759391238158.png

Από το οπισθόφυλλο:

"ΞΕΝΟΣ: Λάβε υπόψη σου ότι ο Σπινόζα δεν ήταν «επαγγελματίας φιλόσοφος» – άλλη δουλειά έκανε. Λείανση φακών! Υπολογίζω ότι θα έβγαζε γύρω στις 600 με 700 γκίλντες τον χρόνο, ένα αξιοπρεπές ποσό. Έχουμε να κάνουμε με ένα φιλόσοφο αστικής καταγωγής, ο οποίος αρνήθηκε μια εξέχουσα θέση στην εβραϊκή κοινότητα (φροντίζοντας να εκδιωχθεί κακήν κακώς ως τουλάχιστον αιρετικός, αν όχι άθεος) αρνήθηκε μια θέση πνευματικής ελίτ στο πανεπιστήμιο και προτίμησε να ενταχθεί, οικειοθελώς, στη νεοσχηματιζόμενη εργατική τάξη, ως λειαντής φακών, για να μπορεί να κάνει φιλοσοφία – όπως ήθελε. Δε νομίζω να υπάρχει όμοιός του στην ιστορία της φιλοσοφίας…"

Αυτό το βιβλίο μου το δώρισαν κι είμαι εξαιρετικά περίεργος να το διαβάσω.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, wizzy είπε

Τομ Ρόμπινς - Θιβετιανή ροδακινόπιτα

3 ώρες πριν, wizzy είπε

Δημήτρης Σαραντάκος - Τι μας έμαθαν επιτέλους οι αρχαίοι Έλληνες;

ούτε καν (για μένα)

3 ώρες πριν, wizzy είπε

Αύγουστος Κορτώ - Φωτιά στα Σαββατόπαχα

έτσι και έτσι 

Δημοσ.
On 02/10/2025 at 12:25, wizzy said:

Συνεχίζω με τη συλλογή διηγημάτων του Neil Gaiman με τίτλο "Σεληνιακός Λαβύρινθος".

1759390776625.png

Μέχρι στιγμής, οι ιστορίες "στέκονται" καλύτερα από την προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση ("Καπνός στον καθρέπτη"). Μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση (με άλλα λόγια, νιώθω ότι με "αρμέγουν") το γεγονός ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 3 ιστορίες που περιέχονται και στις δύο συλλογές - μπορεί να υπάρχουν κι άλλες. Δεν βρίσκω νόημα στη συγκεκριμένη κίνηση, εκτός από το "φτιάχνουμε μια συλλογή διηγημάτων γνωστού συγγραφέα κι ο κόσμος θα το αγοράσει, άρα λεφτά στην τσέπη μας". Παρόλα αυτά, θα συνεχίζω να το διαβάζω για να τα καταλήξω σε οριστικό συμπέρασμα περί της συλλογής αυτής καθ' αυτής.

Το τελείωσα χθες. ΟΚ, ως συλλογή διηγημάτων, ήταν καλύτερη από την προηγούμενη. Συστήνεται μόνο σε όσους θέλουν να έχουν πλήρη βιβλιογραφία του συγγραφέα στα Ελληνικά. Αλλιώς προσπεράστε και περιμένετε το επόμενο μυθιστόρημα του συγγραφέα - προσωπικά, αυτό θα κάνω.

Πριν να ξεκινήσω το "Ανθοφόροι στο Den Haag", διάβασα και το graphic novel "STARMAN - BOWIE'S STARDUST YEARS" του Reinhard Kleist.

1759579503559.png

Από τους αγαπημένους μου συγγραφείς & comic designers, συνεχίζει στα γνωστά standard του. Αναμένω να παραλάβω τη συνέχεια του συγκεκριμένου, το "LOW: Bowie's Berlin Years".
1759579481741.png

• Like 2
Δημοσ.
27 minutes ago, yannis27gr said:

Πόσα δίνεις σε βιβλία ετησίως Γιώργο;

Γιάννη, πραγματικά, δεν ξέρω, δεν έχω κάτσει να το υπολογίσω ποτέ. Δεν με ενδιαφέρει κιόλας, γιατί τα βιβλία και τα comics προσωπικά τα θεωρώ επένδυση στον εαυτό μου - επενδύω στο να αξιοποιώ τον ελεύθερο μου χρόνο σε δραστηριότητες που με ικανοποιούν ως άνθρωπο κι η ανάγνωση βιβλίων και comics/graphic novels με ευχαριστεί ιδιαίτερα. Να στο πω και πιο παραστατικά, εάν έχω €20 για να ξοδέψω σε ένα βιβλίο που θέλω ή για να φάω, θα προτιμήσω να τα ξοδέψω στο βιβλίο και να φάω άλλη φορά.🙂

Αγοράζω βιβλία σχεδόν 30 χρόνια, από το 1996. Στις βιβλιοθήκες μου έχω πάνω από 820 βιβλία (περιλαμβάνονται και λευκώματα, coffee table books κτλ και ναι, τα έχω όλα καταχωρημένα σε λίστα), εκ των οποίων τα 217 δεν τα έχω διαβάσει ακόμα. Τα comics/graphic novels αριθμούν σε 374, είναι σε ξεχωριστή λίστα, από τα οποία δεν έχω διαβάσει τα 23. Κάποια από τα μη αναγνωσμένα comics/graphic novels, ειλικρινά, δεν ξέρω εάν θα τα διαβάσω ποτέ. Αναφέρομαι σε κάποιες συλλεκτικές εκδόσεις, δυσεύρετες ή out of print, οπως για παράδειγμα οι πέντε τόμοι "Absolute Sandman" του Neil Gaiman, οι οποίοι είναι σφραγισμένοι στο σελοφάν τους, όπως ήταν όταν τους αγόρασα (έχω και το "μικρόβιο" του συλλέκτη, μεταξύ άλλων!).🙂

Όμως, για να απαντήσω κάτα κάποιον τρόπο στο ερώτημά σου, τα τελευταία 8-10 χρόνια, ξοδεύω σαφώς λιγότερα σε βιβλία, comics/graphic novels και δίσκους βινυλίου, σε σύγκριση με το πόσα ξόδευα την εικοσαετία 1996 - 2016. Βέβαια, τότε, διάβαζα και περισσότερο (διέθετα περισσότερο χρόνο για ανάγνωση). Μεταβλήθηκαν διάφορες καταστάσεις (γνωρίζεις), οπότε ανάγκασα τον εαυτό μου να γίνει λίγο πιο επιλεκτικός στο πού δαπανά τα διαθέσιμα χρήματα.

Αυτά.🙂

• Like 6
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, wizzy είπε

Γιάννη, πραγματικά, δεν ξέρω, δεν έχω κάτσει να το υπολογίσω ποτέ. Δεν με ενδιαφέρει κιόλας, γιατί τα βιβλία και τα comics προσωπικά τα θεωρώ επένδυση στον εαυτό μου - επενδύω στο να αξιοποιώ τον ελεύθερο μου χρόνο σε δραστηριότητες που με ικανοποιούν ως άνθρωπο κι η ανάγνωση βιβλίων και comics/graphic novels με ευχαριστεί ιδιαίτερα. Να στο πω και πιο παραστατικά, εάν έχω €20 για να ξοδέψω σε ένα βιβλίο που θέλω ή για να φάω, θα προτιμήσω να τα ξοδέψω στο βιβλίο και να φάω άλλη φορά.🙂

Αγοράζω βιβλία σχεδόν 30 χρόνια, από το 1996. Στις βιβλιοθήκες μου έχω πάνω από 820 βιβλία (περιλαμβάνονται και λευκώματα, coffee table books κτλ και ναι, τα έχω όλα καταχωρημένα σε λίστα), εκ των οποίων τα 217 δεν τα έχω διαβάσει ακόμα. Τα comics/graphic novels αριθμούν σε 374, είναι σε ξεχωριστή λίστα, από τα οποία δεν έχω διαβάσει τα 23. Κάποια από τα μη αναγνωσμένα comics/graphic novels, ειλικρινά, δεν ξέρω εάν θα τα διαβάσω ποτέ. Αναφέρομαι σε κάποιες συλλεκτικές εκδόσεις, δυσεύρετες ή out of print, οπως για παράδειγμα οι πέντε τόμοι "Absolute Sandman" του Neil Gaiman, οι οποίοι είναι σφραγισμένοι στο σελοφάν τους, όπως ήταν όταν τους αγόρασα (έχω και το "μικρόβιο" του συλλέκτη, μεταξύ άλλων!).🙂

Όμως, για να απαντήσω κάτα κάποιον τρόπο στο ερώτημά σου, τα τελευταία 8-10 χρόνια, ξοδεύω σαφώς λιγότερα σε βιβλία, comics/graphic novels και δίσκους βινυλίου, σε σύγκριση με το πόσα ξόδευα την εικοσαετία 1996 - 2016. Βέβαια, τότε, διάβαζα και περισσότερο (διέθετα περισσότερο χρόνο για ανάγνωση). Μεταβλήθηκαν διάφορες καταστάσεις (γνωρίζεις), οπότε ανάγκασα τον εαυτό μου να γίνει λίγο πιο επιλεκτικός στο πού δαπανά τα διαθέσιμα χρήματα.

Αυτά.🙂

Έχεις προφίλ στο goodreads;;;;;  θες να το μοιραστείς;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...