Προς το περιεχόμενο

Απεργία και ΣΚΑΙ

Settler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

ξέρει μήπως κανείς γιατί δεν απεργούν στο ΣΚΑΙ ενώ υπάρχει απεργία της ΕΣΗΕΑ;

Σας ευχαριστώ...

Δημοσ.

Ο ΣΚΑΙ ξεκίνησε ως η φωνή του πολίτη και έχει καταντήσει το άντρο του νεοφιλελευθερισμου. Για να μην πούμε για τον οικολόγο Αλαφούζο με τα δεντράκια του (όπως θα έλεγε και ο Κουρής χαχαχα)...

Δημοσ.

Ναι αλλα μια χαρα τους τα λεει ο τυπος απο κατω που σχολιαζει το αρθρο.

Έχεις ολοκληρώμενη άποψη και ενημέρωση για το θέμα των τεχνικών στην τηλεόραση;;;; Φοβερή εντύπωση θα μου κάνει. Εκτός βέβαια αν είσαι του χώρου. Εγω δεν έχω πάντως.

Δημοσ.

Ο συνδικαλισμός και τα εργατικά σωματεία είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για τη διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζομένων. Η διαφορά μας είναι οτι αυτό που ονομάζεται συνδικαλισμός σήμερα δεν έχει καμμία σχέση με τον υγιή συνδικαλισμό που θα έπρεπε να υπάρχει. Μιλάμε για κρατικοδίαιτους συνδικαλιστες που κάνουν τα γούστα των κυβερνήσεων και φυσικα ζημιώνουν τη χώρα χωρις να παράγουν τίποτα. Είναι δυνατόν να μιλάμε για επαγγελματίες συνδικαλιστές?

Ο συνδικαλιστής πρέπει να κάνει τη δουλειά για την οποία προσελήφθει και αν θέλει συνδικαλισμο, επειδή θέλει να προσφέρει, ας τον κάνει εκτός ωραριου. Φωτόπουλε, ελα εδω, ως τι προσελήφθηκες αγόρι μου? Ως εναερίτης? Παρε τα κατσαβίδια σου και ανέβα στην κολώνα. Συνδικαλισμός το απόγευμα και άνευ αμοιβής φυσικά.

Δημοσ.

Προφανώς δεν ξέρω τι συμβαίνει με τους τεχνικούς, αλλά αυτό που γράφει στο σχόλιο κάτω από το άρθρο μου θυμίζει την υπόθεση με τα αθλητικά ενημερωτικά sites, τα οποία μέχρι πρόσφατα δεν απεργούσαν, όταν απεργούσαν οι δημοσιογράφοι, γιατί η ένωση των δημοσιογράφων δεν τους δεχόταν ως μέλη της.

Λίγο άσχετο, μ'αρέσει που λέει στην ανακοίνωση ότι ο ΣΚΑΙ έχει χαμηλή τηλεθέαση επειδή δεν έχει σωστή εργοδοτική συμπεριφορά. Ναι, αυτό φταίει. Αν αύριο βάλει Dancing with the stars, τούρκικο σήριαλ, το Νησί και δεν ξέρω τι άλλο είχε επιτυχία φέτος, οι θείτσες δε θα τα βλέπουν γιατί είναι απεργοσπάστης...

Ξέρει κανείς αν ισχύει το ότι απολύθηκαν τεχνικοί επειδή απεργούσαν;

Δημοσ.

Ο συνδικαλισμός και τα εργατικά σωματεία είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για τη διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζομένων. Η διαφορά μας είναι οτι αυτό που ονομάζεται συνδικαλισμός σήμερα δεν έχει καμμία σχέση με τον υγιή συνδικαλισμό που θα έπρεπε να υπάρχει. Μιλάμε για κρατικοδίαιτους συνδικαλιστες που κάνουν τα γούστα των κυβερνήσεων και φυσικα ζημιώνουν τη χώρα χωρις να παράγουν τίποτα. Είναι δυνατόν να μιλάμε για επαγγελματίες συνδικαλιστές?

Ο συνδικαλιστής πρέπει να κάνει τη δουλειά για την οποία προσελήφθει και αν θέλει συνδικαλισμο, επειδή θέλει να προσφέρει, ας τον κάνει εκτός ωραριου. Φωτόπουλε, ελα εδω, ως τι προσελήφθηκες αγόρι μου? Ως εναερίτης? Παρε τα κατσαβίδια σου και ανέβα στην κολώνα. Συνδικαλισμός το απόγευμα και άνευ αμοιβής φυσικά.

Ξέρεις πολύ καλά και ο ίδιος ότι αυτό που λες, ο υγιής συνδικαλισμός, για να υπάρξει σε αυτή την χώρα θα είναι κάτι τόσο σημαντικό όσο να αρχίζαμε δικό μας διαστημικό πρόγραμμα. Για την ακρίβεια το δεύτερο μου φαίνεται πιο εφικτό. Όσο υπάρχουν κοπρίτες που θέλουν να πληρώνονται για να ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι δουλεύουν, τέτοια καθίκια θα υπάρχουν για συνδικαλισμό. Σε αυτούς και τα κομματόσκυλα πελάτες οφείλεται ο εργασιακός μεσαίωνας που περνάμε σήμερα. Κι όχι στον εκάστοτε εργοδότη.... Ο τελευταίος ΒΡΙΣΚΕΙ και τα κάνει.

Δημοσ.

Ξέρεις πολύ καλά και ο ίδιος ότι αυτό που λες, ο υγιής συνδικαλισμός, για να υπάρξει σε αυτή την χώρα θα είναι κάτι τόσο σημαντικό όσο να αρχίζαμε δικό μας διαστημικό πρόγραμμα. Για την ακρίβεια το δεύτερο μου φαίνεται πιο εφικτό. Όσο υπάρχουν κοπρίτες που θέλουν να πληρώνονται για να ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι δουλεύουν, τέτοια καθίκια θα υπάρχουν για συνδικαλισμό. Σε αυτούς και τα κομματόσκυλα πελάτες οφείλεται ο εργασιακός μεσαίωνας που περνάμε σήμερα. Κι όχι στον εκάστοτε εργοδότη.... Ο τελευταίος ΒΡΙΣΚΕΙ και τα κάνει.

Φίλε μου, το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν κοπρίτες που θέλουν να πληρωνονται για να κάθονται. Και γω θα ήθελα να κοιμάμαι και να έχω μια κάνουλα που να βγάζει λεφτά όποτε τα χρειάζομαι αλλα δυστυχώς δεν γίνεται. Το ζήτημα είναι οτι κάποιοι τους δώσανε τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό και φυσικά για ιδίον ώφελος ζημιώνοντας το κράτος. Ο συνδικαλισμός είναι σφόδρα χειραγωγημένος και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει προκοπή. Αν θέλουν οι κυβερνήσεις να το σταματήσουν, είναι το μόνο εύκολο. Το ζήτημα ειναι, θέλουν?Ή μήπως τις βολεύει? I would pick the second.

Δημοσ.

Έχεις ολοκληρώμενη άποψη και ενημέρωση για το θέμα των τεχνικών στην τηλεόραση;;;; Φοβερή εντύπωση θα μου κάνει. Εκτός βέβαια αν είσαι του χώρου. Εγω δεν έχω πάντως.

Σε τι ακριβως τομεα χρειαζεται να εχω ολοκληρωμενη αποψη; Ο ανθρωπος μιλαει μονο για το θεμα του σωματειου μονο.

Δημοσ.

Ο ΣΚΑΪ έχει τεχνικούς με μπλοκάκι εξου και η απεργοσπαστική του στάση. Δεν είναι απεργία της ΕΣΗΕΑ η συγκεκριμένη, αν και ακόμα κι όταν έχει απεργία η ΕΣΗΕΑ το Skai.gr την σπάει, εκμεταλλευόμενο το κενό της ΕΣΕΗΑ για τους εργαζομένους του ηλεκτρονικού τύπου.

Επιπλέον, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ο ΣΚΑΪ έχει αρχίσει και προσλαμβάνει δημοσιογράφους

ως υπαλλήλους γραφείου, ώστε να μην έχει δικαίωμα ο υπάλληλος να συνδικαλίζεται και έτσι χρησιμοποιείται και απεργοσπαστικά.

Επί λέξη, θέλουν να δημιουργήσουν μία νέα τάξη εργαζομένων και δεν διστάζουν να το δηλώσουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, ακόμα και κατάμουτρα σε εργαζόμενους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...