Προς το περιεχόμενο

Αφγανοί κατασκεύασαν κόμβους σύνδεσης στο Internet χρησιμοποιώντας σκουπίδια


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κάτι παρόμοιο πρέπει να λένε και οι Ιάπωνες για τα μητροπολιτικά δίκτυα της Ελλάδας...

εχουν οι ιαπωνες αντιστοιχο εγχειρημα που προεκυψε απο ατομικη και συλλογικη πρωτοβουλια και οχι απο το κρατος ή καποια εταιρεια??

 

διαβασε τι έχεις γράψει.

 

συγκρίνεις μια χώρα που έχει πόλεμο εδώ και σχεδόν 30 χρόνια ασταμάτητα.

 

έφτοιαξαν κάτι αξιέπενο..

 

και εσύ μου μιλάς για απόδωση και σοβαρότητα.

 

είμαι σίγουρος ότι το έγραψες στο λάπτοπ σου καθισμένος στο καναπεδάκι σου.... αν γίνονταν 30 χρόνια πόλεμος στην Ελλαδα δεν θα είχες τίποτα από αυτά τα δύο... και κάτι ακόμα δεν θα είχες διαθεση για αφ' υψιλού κριτική :)

 

πιστεύω ότι μερικές φορές δεν βάζουμε τον εαθτό μας στη θέση του άλλου πριν μιλίσουμε

 

φιλικά

 

και γω λεω οτι οταν διαβαζεις ενα διθυραμβικο αρθρο γεματο επαινους και υπερβολη, σηκωνεσαι ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ και φωναζεις "ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!".. ετσι απλα.

Ουτε συγκρινω τπτ (η τελευταια και μονο προταση ειναι για να μαθαινουν οι ελληνες τί προσπαθειες υπαρχουν στη χωρα μας γιατι οι πολλοι δε γνωριζουν) ουτε κατακρινω την προσπαθεια τους. ΛΕΩ οτι δεν εφτιαξαν τπτ ουσιαστικο (διοτι η προσπαθεια τους δεν ηταν προς ενα μητροπολιτικο δικτυο) και οτι το αρθρο ειναι περα για περα μουφα και προφανως συνταχθηκε με περισσεια υπερβολη και ενθουσιασμο.

Διαφορετικα ας μας πει καποιος απο πού παιρνουν internet και γλυτωνουν την ηλεκτρονικη φιμωση. Ακομη και δεντρο-δεντρο να το πανε μεχρι τα συνορα, με ποιον να βγαλουν ακρη? Με το πακισταν, με το ιραν, με το τουρμενισταν, με ποιον?

Αμα δω τηλεπικοινωνιακο δορυφορο και gateway απο σκουπιδια και linksys ε τοτε αλλαζει το θεμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι εντυπωσιακό επίτευγμα.. εγώ περισσότερο εντυπωσιάστηκα που είχαν την συγκεκριμένη ανάγκη (να δημιουργήσουν δίκτυο για internet...) κατά τα αλλα είναι σαν το αβγό του κολόμβου (θέλει τρελες γνώσεις για να γίνει η θεωρία κυμάτων κτλ στην οποια στηρίζεται το project.. αλλα μηδενικές για να υλοποιηθεί)

 

δηλαδή με ήδη γνωστό το πως μπορείς να ενισχύσεις ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα και να το "πουσαρεις" σε μια κεραία δεν είναι τίποτα αυτό που κάνανε..

 

βασικά κάντε το τώρα που μιλάμε και εσείς..

 

 

πάρτε ένα χαρτόνι.. η μερικά χαρτιά κολλημένα μαζί κόψτε τα σε ότι σχήμα θέλετε... προτιμότερο είναι ένα πολύγωνο σχήμα που θα μοιάζει με ορθογώνιο παραλληλόγραμμο( με πλευρές ~ [2+:1]) με 2 τραπέζια ένα δεξια του και ένα αριστερά του (με την μεγάλη βάση του κάθε τραπεζίου να είναι ίση με την μικρη πλευρά του ορθογώνιου οπου και θα εφαρμοστει)

 

όλα αυτά τώρα σε ένα σχήμα το ανέλυσα σε 2 ήδη σχημάτων για να καταλάβετε την γενική εικόνα

 

μετά κόψτε περίπου 3 εως 5 εκατοστά δυο λωρίδες χαρτόνι οι οποιες θα πιάνονται από την κεραία (καντε μια τρυπούλα που ισα ισα να χωράει την κεραια ) και η μια θα κρατάει το ορθογώνια από την μεγάλη πάνω πλευρά (στο κέντρο της) και η άλλη από την μέση της μεγάλης κάτω πλευράς.

 

και θα δείτε ότι οι γραμμές στο laptop σας θα αυξηθούν (αρκεί να βλέπει η επιφάνεια του πολυγώνου μας το laptop..)

 

ακόμη καλύτερα αν τυλίξετε την όλη κατασκευή (χωρίς τις ροδέλες) με αλουμινόχαρτο..με προσοχή ώστε να είναι λεία επιφάνεια δηλαδή να μην έχει ραγάδες το αλουμινόχαρτο (όσες περισσότερες έχει τόσο πιο άχρηστος ο ενισχυτής) και να κάνετε ένα μικρό βαθουλοματακι (σαν να έκατσε μια μπάλα ποδοσφαίρου πάνω του με ελαχιστη πίεση ) στο κέντρο της επιφανειας του πολυγώνου και να στρογγυλέψετε τις γωνιές του.

 

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντυπωσιακό, αλλά νομίζω έχουν σοβαρότερα πράγματα να λύσουν από την πρόσβαση στο Internet. Ελπίζω να υπάρχει θέληση και γι' αυτά...

 

Η πρόσβαση στο Internet είναι πια από τα σοβαρότερα ζητήματα. Ειδικά για χώρες που η λογοκρισία και όχι μόνο ήταν πάντα μείζον πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν πρέπει να είναι τελείως αυτοσχέδιος ο μετασχηματιστής.

μου μοιάζει περισσότερο για αρχαίος μετασχηματιστής κρατημένος

με νύχια και με δόντια κρατημένος εν ζωή :-D .

ακόμα κι αυτό είναι αξιέπαινο όμως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μολις πετυχα αυτο το οποιο για μενα εχει πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι κοντα στην πραγματικοτητα της ειδησης.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=338583&cid=36

 

Οι ανθρωποι θελαν/θελουν να φτιαξουν ενα μητροπολιτικο δικτυο το οποιο να παρεχει ιντερνετ στον απλο λαο (πολυ κοντα στους λογους που οδηγησαν την αναπτυξη των δικων μας μητροπολιτικων). Οχι και καλα να ξεφυγουν απο τη φιμωση του ιντερνετ, απλα να ερθει ο κοσμος πιο κοντα με το διαδικτυο, να ανοιξουν τα ματια τους και μην τρωνε οτι τους πασαρει η προπαγανδα της κυβερνησης. Γι αυτο τους αξιζουν συγχαρητηρια και.. respect!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πρόσβαση στο Internet είναι πια από τα σοβαρότερα ζητήματα. Ειδικά για χώρες που η λογοκρισία και όχι μόνο ήταν πάντα μείζον πρόβλημα.

 

Οι άνθρωποι εκεί έχουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης-διαβίωσης και εσύ μου λές ότι το Internet είναι από τα σοβαρότερα ζητήματα; ΟΚ πάσο. Μάλλον έχω λάθος προτεραιότητες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα δε το θέλουν για να βλέπουν τσόντες, να μπαίνουν fb και να κατεβάζουν HD ταινίες. Ούτε ντε και καλά να υπάρχουν 3 λαπτοπ σε κάθε οικογένεια.. Τους αρκεί (και εδώ είναι που μπαίνει ο όρος απαραίτητο) να ενημερώνονται και να επικοινωνούν χωρίς την προπαγάνδα της κυβέρνησης τους. Τους αρκεί να υπάρχει και μια πρόσβαση ανα 10-20 άτομα. Και προφανώς με τέτοιες λύσεις δε θα στερηθούν το καθημερινό τους φαγητό για παράδειγμα.. Δεν είναι απίθανο τέτοιου είδους δίκτυα να χρειαστεί να φτιαχτούν και για "πολιτισμένες" χώρες.. ευτυχώς έχουμε ήδη το awmn.. Οχι απαραίτητα για την πρόσβαση στο ιντερνετ.. αλλά για την μεταξύ μας επικοινωνία. Περίεργοι καιροί θα ρθουν (ή έχουν ήδη να ρχονται).. Κάθε εργαλείο είναι υπέρ μας.

 

Και οταν λέμε σκουπίδια... δεν ενοούμε ντε και καλά το κολόχαρτο που σκουπίστηκες το πρωί και το στραπατσαρισμένο ντενεκεδάκι του αναψυκτικού σου. Σκουπίδι για κάποιον είναι και ο παλιός του υπολογιστής ή το linksys ρουτεράκι που το "πετάει" και κάποιος άλλος τον χρησιμοποιεί... (κάτσε να δεις πως λέγετε... ανακύκλωση?)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(κάτσε να δεις πως λέγετε... ανακύκλωση?)

 

Βασικά δε λέγεται ανακύκλωση γιατί το υλικό δεν αποσυντέθηκε στα αρχικά του υλικά για να κατασκευαστεί κάτι καινούργιο από αυτά.

 

Αυτό λέγεται: Η-χώρα-μου-έχει-πέσει-θύμα-εκμετάλλευσης-από-τους-πρώην-Σοβιετικούς-και-τους-Αμερικανούς-τα-τελευταία-40-χρόνια-γιατί-βγάζει-το-καλύτερο-όπιο-στον-κόσμο-μαζί-με-πολύτιμους λίθους-και-έχει-ρημάξει-από-τον-πόλεμο-ενώ-αν-βρούν-και-πολύ-πετρέλαιο-θα-έχουμε-πόλεμο-για-άλλα-40-χρόνια-οπότε-εγώ-χρησιμοποιώ-τα-σκουπίδια-των-"πολιτισμένων"-χωρών-για-να-κάνω-τη-ζωή-μου-καλύτερη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...