Προς το περιεχόμενο

Gaming PC στα ~1200 ευρώ, σύντομη παρουσίαση


nzeppos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πετάει η νέα GPU, επιτέλους μπορώ να παίξω AC4: Black Flag, Sims3 και BF4 με τέρμα (σχεδόν) όλα στα 2560x1440. Παράλληλα παρήγγειλα μεγαλύτερο σκληρό SSD μαζί με 8 επιπλέον GB μνήμης.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

πωπω φτυάρι ρε συ χαχαχχαχαχα διάβασα και τις απαντήσεις του 2011 :D

 

Ενθουσιασμένο σε βλέπω και χαίρομαι.

καλορίζικα και τα νέα της παρέας :)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Ήρθαν ο SSD και οι μνήμες που έλεγα πιο πάνω:

+1 στη Samsung για το Data Migration app, όπου κυριολεκτικά με ένα κλικ έκανα clone τον παλιό system disk Crucial στο νέο SSD. Εννοείται το αμέσως επόμενο πράγμα που έκανα ήταν να ενεργοποιήσω το Rapid mode στο δίσκο.

 

Επίσης μετά από 3 χρόνια, διαπίστωσα ότι οι μνήμες του 2011 δεν έτρεχαν στα 1600 by default παρά μόνο μέσω XMP. Duh, δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ... (προφανώς τώρα και τα 4 slots τρέχουν στα 1600, αν και σε καθημερινή χρήση προφανώς δεν νομίζω να δω διαφορά μεταξύ 8 και 16GB).

 

Φυσικά αυτά τα πράγματα δεν είναι ποτέ απλά, αφού ανακάλυψα ότι μόνο ένα από τα SATA καλώδια που είχα υποστηρίζει 6Gb/s. Άρα το κότσαρα στο νέο δίσκο και παρήγγειλα νέα για τον παλιό (και τους υπόλοιπους μηχανικούς). Συν μια θήκη 2.5" σε 3.5". Συν κάτι βίδες. Συν BIOS update, συν Intel Rapid Storage update κλπ.

 

Μ' αυτά και μ' αυτά, μετά από ένα οκτάωρο δουλειάς μπροστά σε ένα γκομπιούτερ, γύρισα σπίτι για να κάτσω άλλο τόσο μπροστά στο PC. Χρειάζομαι διακοπές πάραυτα...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 7 μήνες μετά...

Επειδή η εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ (ούτε οι ρημάδες οι ταινιοσειρές σε HD, που απαιτούν τεράστιο χώρο για αποθήκευση), το επόμενο τούβλο στο οικοδόμημα είναι ένας WD 4TB Green (WD40EZRX). Να δω σε πόσο καιρό θα τον γεμίσω. Η συνολική χωρητικότητα του πισιού τώρα είναι:

 

- SSD 250GB

- SSD 128GB

- HDD 4TB

- HDD 2TB

- HDD 2TB

- HDD 500GB

 

...και πρακτικά δεν χωράει τίποτα άλλο πλέον (ίσως άλλος ένας 3,5" σκληρός αλλά δεν θέλω να το στουμπώσω τόσο πολύ). Λογικά κάποια στιγμή ο 500άρης θα αντικατασταθεί με άλλο ένα 4άρη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναβαθμίσεων συνέχεια. Αυτή τη φορά κυρίως ανεμιστήρια και τα συναφή. Το ότι 3,5 χρόνια πριν δεν μπορούσα να κρατήσω το (απίστευτο) Lian Li και αναγκάστηκα να αγοράσω νέο case (Coolermaster HAF932), το πληρώνω ακόμα. Ό,τι και να κάνω σε αυτό το κωλοκούτι, πάντα θα ακούγεται βουητό και θόρυβος. Οπότε το πληρώνω ακριβά...

  • NZXT Sentry 3 Touch Screen Fan Controller, μεγάλος καημός από τότε που πρωτοέστησα τη σύνθεση. Τότε όμως τα αξιοπρεπή controllers των 5 ανεμιστήρων είχαν ~70 ευρώ, τώρα κάπως έχουν πέσει οι τιμές.
  • Corsair Air Series AF140-LED 140mm Blue, για το πίσω μέρος του case. Καιρός ήταν να ξεφορτωθώ τον μαμήσιο Coolermaster.
  • Aerocool Silent Master 20cm Quad LED Red, είχα ήδη έναν, είπα να πάρω και δεύτερο να τους ζευγαρώσω στο πάνω μέρος του κουτιού. Ήδη το έχω μετανιώσει αφού γενικά δεν είναι καλά ανεμιστήρια και, το κυριότερο, δεν ακολουθούν τον κλασικό τρόπο βιδώματος (δείτε φωτογραφίες να καταλάβετε τι εννοώ). Το πιθανότερο είναι πως κάποια στιγμή θα τους ξηλώσω και τους δύο και θα πάρω άλλους καλύτερους.
  • 2 x Akasa AK-CBFA05-05 3 Pin Fan Speed Reduction Cable, για να κατεβάσω τα CPU fans στις 1600 rpm από 2000, αν και τελικά δεν χρειάστηκαν αφού στο ενδιάμεσο αγόρασα τον controller.
  • 20x Λαστιχάκια Noctua NA-SAV2, για να αντικαταστήσω τις βίδες αρκετών ανεμιστήρων, κυρίως επειδή οι Aerocool δεν χωρούσαν στις πάνω τρύπες του κουτιού (αναγκάστηκα να τις μεγαλώσω με τρυπάνι, αλλά μετά ήθελε κι άλλη δουλειά για να μπουν κανονικές βίδες άρα κατέληξα στα σωτήρια λαστιχάκια)
  • Akasa AK-CBFA04-15 PWM Fan Splitter Cable for 2 Fans, για να συνδέσω του 2 CPU fans σε ένα channel.
  • Multi-colour RGB 50cm 19.7in LED Strip Light LED, λεντοταινία που κόλλησα στο πίσω μέρος της οθόνης για εφέ. Γενικά δεν μπορώ οθόνη/τηλεόραση χωρίς οπίσθιο φωτισμό, πχ. πίσω από την τηλεόραση έχω LIFX smart bulb για να αναβοσβήνει αυτόματα κλπ. Οπότε είπα αντί να πάρω ένα μικρό πορτατίφ, ας βάλω LED strip. Για τα λεφτά του είναι μια χαρά, αν και δυστυχώς δεν έχει λευκό χρώμα, ενώ η μαμήσια κόλλα ήταν της πλάκας. Την ξήλωσα και ξανακόλλησα το strip με ταινία διπλής όψης που λογικά θα κάνει δουλειά. Τελικά βέβαια αγόρασα και "πορτατίφ", τούτο εδώ που παίρνει διθυραμβικές κριτικές.
  • (edit): α, και ένα Logitech G502 Proteus πριν κάτι μήνες, αφού το παλιό ποντίκι (G500) έβγαλε το κλασικό πρόβλημα όλων των Logitech: χάλασε το microswitch του αριστερού κουμπιού και έκανε register δύο clicks

Μ' αυτά και μ' αυτά οι τρεις 20άρηδες ανεμιστήρες δουλεύουν τώρα στις 250-350 στροφές (450 ο τέταρτος πλαϊνός, αφού δεν συνδέεται στον controller, χρειάζομαι ένα splitter cable ακόμα), ο 14άρης στις 650 και οι 12άρηδες CPU fans στις 900 με 1200. Οι δε τρεις ανεμιστήρες της κάρτας γραφικών είναι στις 1400rpm στο 20% (το default είναι 50% που βουίζει σαν ηλεκτρική σκούπα).

 

Επίσης ανέβασα λίγο παραπάνω το overclocking (4.9GHz). Γενικά από θερμοκρασίες δεν μπορώ να πω ότι είμαι σούπερ ευχαριστημένος, 25oC στη μητρική, 30-35 στη CPU σε σχεδόν idle state. Έβαλα να παίξω ένα Diablo3 και βάρεσε 60άρι με CPU fans@900rpm. Να είχε πέσει τουλάχιστον αισθητά η στάθμη θορύβου, να έλεγα πάει στο καλό. Όμως ακόμα ακούγεται το ρημάδι το HAF. Γι' αυτό το επόμενο κουτί θα είναι τέρας, δεν έχει πάλι βλακείες. Θα έκανα migrate στο παλιό μου Lian Li σήμερα, δυστυχώς όμως δεν έχει cable management στην πίσω μεριά και με τόσα καλώδια (και μη-modular PSU) δεν παλεύεται η κατάσταση χωρίς αυτό.


edit: το λοιπόν τώρα που μπορώ να κλείνω κατά βούληση τους ανεμιστήρες, νομίζω πως βρήκα τι διάολο φταίει για το μεγαλύτερο μέρος της φασαρίας: το τροφοδοτικό! Corsair TX650 και όχι μόνο βουίζει περισσότερο από όλους τους ανεμιστήρες μαζί, αλλά από πρέπει να ακούγονται και κάποιες ψηλές συχνότητες από πηνία κλπ.

 

Εμπρός λοιπόν καλό μου skroutz/amazon να βρούμε κανα μοντέλο της προκοπής...

Επεξ/σία από nzeppos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα να δεις που για το συγκεκριμένο τροφοδοτικό (Corsair TX650 v2) πέφτει κράξιμο εδώ και τετραετία, ακριβώς για τα προβλήματα που έχω: θόρυβος και whining των πηνίων. Ειδικά το τελευταίο νομίζω πως δεν ήταν έτσι στην αρχή, πρέπει να χειροτέρεψε στην πορεία. Και το συνειδητοποίησα μόλις σήμερα... :-(

 

Τεσπά, έγινε η παραγγελία νέου PSU. Έψαχνα το χιλιάρι EVGA Supernova GS αλλά δεν υπάρχει καν στην Ευρώπη και έρχεται στα 210 από Αmazon.com με trial Prime, μεταφορικά και τελωνείο. Οπότε κατέληξα στο αντίστοιχο Corsair της σειράς RMi, περί τα 195 από γερμανικό Amazon (το τελευταίο κομμάτι που είχαν). Αν όλα πάνε καλά πιστεύω μέχρι Τρίτη, άντε Τετάρτη θα το έχω. Πρακτικά θα λειτουργήσει σαν επένδυση, αφού την παρούσα στιγμή δεν χρειάζομαι τέτοιο τέρας αλλά λογικά μετά το καλοκαίρι θα αρχίσω να σκέφτομαι την περίπτωση αναβάθμισης και (χτύπα ξύλο) θα χρειαστούν μόνο μητρική, CPU και ψύκτρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει, όπως το πάρει κανείς. Άλλοι τα δίνουν σε καφέδες, τσιγάρα (μην το γελάτε, είναι 200+ ευρώ το μήνα) και διακοπές στη Μαλαισία (ή στην... ακριβότερη Αράχοβα), εγώ επιλέγω να τα σπρώχνω στο PC και σε άλλες χαζομάρες για να κάνω το κέφι μου.

 

Το μηχάνημα δεν είναι τέρας πάντως, από αυτά που μπαίνουν στις υπογραφές της PC master race για να μεγαλώνει το e-pennis. Πρακτικά το νέο τροφοδοτικό (θα) είναι το μοναδικό component που πραγματικά αξίζει μέσα στο κουτί και είναι η πρώτη φορά που επιλέγω τόσο ακριβό PSU. Όλα τα υπόλοιπα συστήματα είναι είτε αρχαιολογίες (CPU, M/B, μνήμες του 2011), είτε ψιλολοΐδια (ανεμιστήρες, SSDs και τα συναφή). Α, και μια R290X που έχει ήδη κλείσει ενάμιση χρόνο.

 

Εφόσον η αναβάθμιση για CPU/μητρική θα αργήσει λίγο ακόμα, λογικά το επόμενο πράγμα που ίσως κοιτάξω είναι ένα μηχανικό πληκτρολόγιο για το σπίτι, αν και ακόμα δεν έχω βρει κάποιο που να καλύπτει αυτά που θέλω (ίσως μόνο το Logitech G910, αλλά και πάλι είναι overkill).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...